Lekker dauwtrappen op Hemelvaart!

1 jaar geleden

Dauwtrappen was vroeger een zeer gebruikelijke traditie tijdens hemelvaart. Echter raakt dit steeds meer de vergetelheid in . Daarom willen wij er wat extra aandacht aan geven, zodat deze leuke traditie niet helemaal verloren gaat. Maar wat is dauwtrappen eigenlijk? Tijdens het dauwtrappen sta je vroeg op en ga je lekker de natuur in. Van oudser ging je met blote voeten door het gras lopen, maar dat doen niet veel mensen meer. Het op bloten voeten lopen zou een helende werking moeten hebben. Bovendien werd op deze manier de komst van de lente gevierd! Vandaag de dag gaan mensen liever een stuk wandelen of fietsen.

Dauwtrappen in Deurningen!

Dauwtrappen gebeurt vooral nog steeds in het oosten van ons land. Mensen kiezen dan veelal voor de fiets. In sommige gevallen gaan jongeren midden in de nacht op pad om te dauwtrappen. Eén van de leukste plekker om te dauwtrappen in het dorp Deurningen. Hier wordt elk jaar een dauwtrappers feest gehouden. Je kan hier tijdens je fietstocht een stop maken om te genieten van dit leuke dorpsfeest. Zo staat hier s’ochtends vroeg de koffie al klaar voor de echte dauwtrapper. Terwijl jij dan lekker aan het fietsen bent, wordt hier de vlooienmarkt uitgestald. Mensen uit de hele omgeving komen hier heen om het feest te vieren! S’middags is dit ook een uitstekende plaats om lekker een patatje te eten onder het genot van een biertje. Hopelijk laat het weer ons niet in de steek!

Wat te doen tijdens Hemelvaart

Wil jij liever zelf een mooie route uitstippelen? Ook dat kan. Wij raden dan de fietsrouteplanner aan! Uiteraard zijn er ook andere dingen te doen tijdens Hemelvaart. Hier lees je wat er te doen is in Nederland op Hemelvaart!Meer nieuwsartikelen