Nieuw op de markt: Cowboy e-bikes

1 jaar geleden

De stedelijke fietser heeft binnenkort nog meer te kiezen. Cowboy – een Belgische startup – heeft namelijk besloten om te verkopen op de Nederlands markt. Ze staan bekend om e-bikes die design en technologie op een speciale manier combineren. Het moet volgens hen makkelijker en sneller worden, om je door de stad heen te bewegen. Een aantal technische toevoegingen maakt cowboy e-bikes gebruiksvriendelijker dan die van de concurrent.

Cowboy e-bikes

Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Brussel en werd in 2017 opgericht. Vervolgens hebben zijn een jaar later maar liefst 10 miljoen euro weten te krijgen van internationale investeerders. Dit zorgde ervoor dat zij konden uitbreiden naar internationale markten. De keuze is toen gevallen voor Nederland, Frankrijk en Duitsland. In alle drie de landen is het nu mogelijk om een fiets bij hen te pre-orderen. Het toetreden van deze markten en de presentatie van hun 2019 model gebeurde op dezelfde dag.

De specificaties van de Cowboy e-bike

Cowboy e-bikes zijn lichtgewicht en erg wendbaar. Het frame is gemaakt met hoogwaardige materialen. Dit, gecombineerd met het unieke design, zorgt ervoor dat de fiets maar 16 kg weegt. Het lage gewicht zorgt ook voor een respectabele actieradius van 70 km. Daarnaast beschikt de fiets ook nog eens over een automatische versnelling. Door middel van slimme technologie weet de fiets wanneer jij iets meer, of minder ondersteuning nodig hebt en past deze dan zelf aan. Zo kan jij je goed op de weg focussen. Ten slotte, beschikt de fiets ook nog eens over een automatisch remlicht. Wel zo veilig! De fiets heeft prijskaartje van €1990.

Pre-orderen is mogelijk

De fiets is vanaf 26 april beschikbaar gesteld voor pre-orders. Wil jij toch eerst een proefrit doen? Dat kan ook gewoon. Wel moet je dan in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam of Utrecht wonen. De Belgische startup rijdt langs met de fiets voor een testrit, mits jij in het centrum van de genoemde steden woont. Voor onderhoud aan de fiets kan je langs bij hun servicepartners. Mogelijk dat zij ook een winkel gaan openen in Nederland, maar dat is nog niet zeker!

Bron: fietsmarkt.com

Meer nieuwsartikelen