Nieuwe Cannondale e-bikes

1 jaar geleden

Cannondale heeft recentelijk twee nieuwe Cannondale e-bikes op de markt gebracht, namelijk de Quick NEO EQ en de Tesoro NEO X. Beide fietsen hebben iets weg van een sportfiets. Zo is de Quick gedeeltelijk gebaseerd op een racefiets en de Tesoro op basis van een MTB/Trekkingfiets. Bovendien zijn ze alle twee uitgerust met een derailleur, waardoor deze nog meer het sportievere segment neigen. Deze fietsen zijn door de Telegraaf al uitvoerig getest tijdens de Nationale E-bike Test 2019 en zowel de Quick als de Tesoro heeft goed gescoord. Hieronder staan de specificaties van de Cannondale e-bikes.

Cannondale e-bikes:

Cannondale Quick NEO EQ

De Cannondale Quick NEO EQ is op meerdere manier inzetbaar. Ten eerste, is de fiets door zijn race-eigenschappen geschikt voor woon-werkverkeer. Het frame maakt de fiets wendbaar, maar toch erg stabiel bij hoge snelheden. Echter, heeft de fiets in tegenstelling tot een racefiets wel een rechte zithouding. Hierdoor is de fiets zowel snel als comfortabel.

De fiets is niet alleen snel en comfortabel. Hij is ook nog eens stijlvol ontworpen. Deels komt dit door de geïntegreerde dragers, spatborden en verlichting. En deels wordt dit mogelijk gemaakt door de 500 Wh PowerTube accu van Bosche, want deze is volledig geïntegreerd in het frame van de fiets. Hierdoor is de accu goed beschermt tegen onder andere regen. De accu heeft 4,5 uur nodig op te laden. Ten slotte, is de fiets uitgerust met een Kiox display. Het gaat hier om een gekleurd display die goed aansluit om de behoefte van de sportieve fietser. De e-bike kost €3299.

Cannondale Tesoro Neo X

De Tesoro is, meer dan de Quick, een sportieve fiets. Deze e-bike is uitgerust met grote 29” inch wielen, sportieve banden en voorvering. Naast deze onderdelen, is het ook een fiets met een sportieve zithouding. Wat betekendt dat je behoorlijk voorover gebogen. Dit alles maakt de fiets wellicht iets minder geschikt voor woon-werk, maar je kan er wel mee op avontuur in het bos. Net als de Quick Neo, komt de Tesoro met een geïntegreerde accu van Bosch. Tot slot, is de Tesoro iets goedkoper dan de Quick met een prijskaartje van €2999.

Bron: Tweewieler.nl

Meer nieuwsartikelen