Ontwikkelingen op het gebied van de e-bike display

4 maanden geleden

Eén van de grote voordelen van de populariteit van e-bikes, is de versnelde technologische ontwikkelingen die er gebeuren. Veel van de ontwikkelingen van e-bikes vinden plaats op het gebied van de e-bike display. Toen e-bikes net de markt op kwamen, waren de displays vaak erg simpel en niet heel gebruiksvriendelijk. Meestal hadden deze een onduidelijk zwart-wit schermpje. Echter is dit allang niet meer het geval. Natuurlijk komen deze nog wel eens voor, maar steeds vaker worden de displays technisch indrukwekkender. Hieronder vind je enkele ontwikkelingen die plaatsvinden op het gebied van de e-bike display!

E-bike display met kleuren

Steeds vaker worden elektrische fietsen geleverd met mooie kleuren displays in plaats van de traditionele zwart/wit displays. Deze nieuwe schermpjes zijn doorgaans een stuk duidelijker en daardoor makkelijker af te lezen tijdens het fietsen. Bovendien ziet een kleuren e-bike display er simpelweg mooier uit. Verder maken fabrikanten steeds vaker gebruik van grafische informatie in plaats van tekst. Ook dit maakt de displays makkelijker af te lezen, daarnaast ziet het er ook mooi uit.

USB aansluitingen

Naast de kleuren displays worden e-bikes ook steeds vaker uitgerust met een USB aansluiting. Dit is ideaal voor op de langere tochten. Je kan met zo’n aansluiting bijvoorbeeld jouw telefoon opladen tijdens het fietsen. Vooral mensen die hun telefoon voor navigatie gebruiken tijdens het fietsen, hebben voordeel van deze oplaad mogelijkheid. Uiteraard vinden ontwikkelingen niet alleen plaats bij de e-bike display. Ook de verlichting veranderd. Steeds vaker komt de verlichting met een lichtsensor, waardoor het licht automatisch aan gaat in het donker. Wel zo veilig! Hieronder vind je twee e-bikes die van de bovenstaande ontwikkelingen gebruik maken.

Brinckers boston
Adviesprijs: €2299Over de fiets:
De Boston F8 is een echte moderne en hippe elektrische stadsfiets. Zo beschikt hij over meerdere technologische hoogstandjes, zoals de kleuren display met USB aansluiting en lichtsensoren. Bovendien zorgt de krachtige Bafang motor ervoor dat geen heuvel te stijl is!Pluspunten:
+ Krachtige voorwiel motor
+ Luxe kleuren display incl. USB
+ ComfortMinpunten:
– Bagagedrager niet mooi ontworpen
– Komt in maar één kleur

Alle specificaties van de Brinckers Boston F8 2019 Dames

Cortina_E-Octa_Plus_2019_Dames

Adviesprijs:€2299Over de fiets:

Deze e-bike van Cortina heeft een uniek ontworpen frame. Hierdoor ligt de motor dicht bij de grond, wat de fiets extra stabiel maakt. Verder komt hij met een luxe kleuren display en comfortabele handvatten/verende zadelpen!

Pluspunten:
+ Krachtige middenmotor
+ Luxe kleuren display
+ Comfortabele rijeigenschappen

Minpunten:
– Zware fiets

Alle specificaties van de Cortina E-Octa Plus 2019 Dames


Meer nieuwsartikelen