Op dieet? Welnee, gewoon lekker fietsen!

3 maanden geleden

Dat fietsen goed is voor de gezondheid weet iedereen. Echter, denken sommige dat fietsen op een e-bike dat een stuk minder is. Wij gaan kijken nu of dat wel terecht is. Fietsers die dagelijks een lange tocht maken naar het werk, weten waarschijnlijk de conclusie al. Toch zetten wij deze hieronder uiteen.

Het onderzoek

De blogger John Cyclist was tijden lang uit vorm en wilde hier verandering in brengen. Het leek hem een goed idee om de elektrische fiets te gebruiken om elke dag naar werk te gaan. Alleen dachten veel mensen om hem heen dat dit niets zou helpen. Toch was hij overtuigd van de gezondheidsvoordelen, want hij kwam telkens behoorlijk vermoeid aan op zijn werk. Vandaar, dat hij besloot onderzoek te doen samen met zijn vriend Ron, de ingenieur.

Door verscheidene hartkwalen draagt Ron altijd een hartmonitor tijdens het fietsen. Hij fiets zonder ondersteuning tot zijn hartslag een bepaalde hoogte bereikt en schakelt dan de ondersteuning in. Voor de test heeft hij tweemaal dezelfde toch afgelegd, één keer met en één keer zonder elektrische ondersteuning.

De resultaten!

Zijn conclusie? De fietsen met de ondersteuning aan zorgt maar voor afname van 20% in verbrande calorieën. Zonder ondersteuning verbrandde hij ongeveer 550 calorieën in een uur en met ondersteuning zo’n 440. Deze hoeveelheid verbrande calorieën is behoorlijk veel voor een uur beweging en leidt zeker tot gewichtsafval (indien je regelmatig fietst). Wil jij dus in vorm komen? Ga lekker op de elektrische fiets naar werk! Bovendien is het ook nog eens erg duurzaam!

Bron: electricbikeblog.com

Meer nieuwsartikelen