Populairste elektrische fiets 26 inch

4 maanden geleden

De elektrische fiets 26 inch is een e-bike met wielen van 26 inch in plaats van 28 inch. Dit zorgt er voor dat je makkelijk met je voeten bij de grond komt en het op en af stappen een stuk gemakkelijker gaat.

Waarom een elektrische fiets met 26 inch wielen?

De elektrische fiets wordt steeds populairder. Toch zijn normale elektrische fietsen veelal niet geschikt voor mensen die niet goed te been zijn of die al wat ouder zijn. Uiteraard kan het ook gewoon zijn dat je een iets veiligere elektrische fiets wilt. Daarom zijn er gelukkig ook e-bikes met een extra lage instap en/of kleinere wielen. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om van een mooie elektrische fiets te genieten. Om jou te helpen met je zoektocht naar de beste elektrische fietsen met 26 inch wielen, vind je hieronder de 5 meest populaire fietsen uit deze categorie!

Welke elektrische fiets kiezen?

Twijfel je toch of een elektrische fiets (zelfs eentje met 26 inch wielen) wel geschikt is voor jou? Zorg er dan voor dat je eerst even een proefrit doet. Je kan dan zelf aanvoelen hoe het is om op een elektrische fiets te rijden. Het is dan wel handig om je even voor te bereiden op zo’n proefrit, zodat je er het meest uit kunt halen. Lees daarom eerst even waar je op moet letten tijdens een proefrit! Weet je nog niet wat voor type elektrische fiets bij jou past? Doe dan eerst de e-bike keuzehulp.

 

e-bike in de bergen

Elektrische fietsen met 26 inch wielen

 

Adviesprijs: €2499

Over de fiets: De Brinckers Bern F7 komt in één universele framemaat, welke geschikt is voor mensen vanaf 1.50m – 1.95m. Dit gecombineerd met de extra lage instap en 16 inch wielen, zorgt ervoor dat de fiets uitermate geschikt is voor mensen die moeilijk te been zijn. Je kan dus lekker en veilig op stap op de Brinckers!

Pluspunten:

+ Eenvoudig op- en afstappen
+ Soepele ondersteuning
+ 3 jaar garantie op de accu

Minpunten:

– Komt in maar 1 kleur
– Achterzitje niet mogelijk

Brinckers Bern
Bekijk meer specificaties van de Brinckers Bern F7 2019 Lage Instap.

Adviesprijs: €2399

Over de fiets: Het speciale frame en extra lage instap kan je met deze fiets altijd met je voeten bij de grond. Dit maakt de fiets ook erg makkelijk om op en af te stappen. Bovendien zorgt de verstelbare stuurpen ervoor dat jij een fijne zithouding kunt aannemen.

Pluspunten:

+ Eenvoudig op- en afstappen
+ Je kan altijd met voeten bij de grond
+ Motor is volledig stil
+ Verstelbare stuurpen

Minpunten:

– Gematigd comfortabel
– Niet geschikt voor lange tochten

Sparta Entree
Bekijk meer specificaties van de Sparta Entree F7i 2019 Dames.

Adviesprijs: €2499

Over de fiets: De Gepida Reptila 900 N8 is erg geschikt voor dagelijks gebruik en voor langere fietstochten. De geveerde zadelpen en voorvork zorgen voor veel comfort. Verder geven de 26 inch wielen jou een veilig gevoel, wanneer je aan het fietsen bent. Je kan zo makkelijk bij de grond komen dan bij een normale e-bike.

Pluspunten:

+ Lichtgewicht frame
+ Je kan altijd met voeten bij de grond
+ Erg comfortabel

Minpunten:

– Open kettingkast

Gepida Reptila
Bekijk meer specificaties van de Gepida Reptila 900 N8 2019.

Adviesprijs: €2799

Over de fiets: De Gazelle Ami heeft een bijzonder lage instap van 39 cm, in combinatie met de kleine wielen voelt de fiets erg veilig aan. Verder zit er natuurlijk aanvoelende motor op, die bovendien voor genoeg kracht zorgt. Zo wordt de Ami al gauw je beste vriend!

Pluspunten:

+ Je kan altijd met voeten bij de grond
+ Rechte zithouding
+ Sterke, betrouwbare remmen
+ Makkelijk op en af stappen

Minpunten:

– Geen duidelijke minpunten

gazelle ami
Bekijk meer specificaties van de Gazelle Ami C8 HMS 2019.
Er is ook een iets goedkopere versie van de Gazelle Ami C8 HMS 2019, namelijk de Gazelle Ami C7 HMS 2019 (€2499)

Adviesprijs: €5650

Over de fiets: Deze snelle e-bike is volledig uitgerust met hoogwaardige onderdelen, waardoor de fiets fantastisch voelt om op te fietsen. Verder ondersteunt de motor tot wel 45 km/h. Let op: fietsen die 45 km/h gaan hebben een helmplicht en de fiets moet beschikken over een kenteken.

Pluspunten:

+ 8,3 gescoord in de AD Fietstest 2019
+ Hoogwaardige onderdelen
+ Snelle e-bike
+ Erg geschikt voor woon-werk

Minpunten:

– Stugge voorvork
– Aan de dure kant

Stromer ST1 X 800Wh Comfort 45km
Bekijk meer specificaties van de Stromer ST1 X 800Wh Comfort 45km.


Bron: Gazelle.nl

Meer nieuwsartikelen