Shimano komt met belangrijke e-bike update

2 weken geleden

Shimano heeft recentelijk een grote software update uitgerold, waardoor hun Shimano STePS e-bike techniek nu met sportieve koerssturen kan worden gebruikt! Deze techniek kan nu dus op veel meer soorten fiets worden gebruikt. Hierdoor kunnen fabrikanten creatiever worden met aandrijvingssystemen, wat leidt tot een grotere verscheidenheid aan specificaties. Zo vind je zeer waarschijnlijk altijd een fiets die precies bij jou past!

Strak design

Verder maakt deze update het mogelijk om van versnellingen te wisselen zonder je handen van het stuur te halen. Vooral voor fietsers die over rots- en modderpaden rijden, zoals E-MTBers of gravelrijders, is dat erg handig. Bovendien zien de sportieve e-bikes er nu een stuk strakker uit, omdat de versnellingen netjes in het stuur worden verwerkt. De software update is op maandag 8 april uitgekomen voor fietsfabrikanten. En fietsen met deze techniek verschijnen het aankomende seizoen.

Veranderende markt

Shimano komt met deze update, omdat zij zien dat de elektrische fiets steeds aantrekkelijker wordt onder de sportieve fietser. Uiteraard is de sportieve e-bike momenteel een klein segment, maar dit gaat waarschijnlijk veranderen in de komende jaren. Deze soort fietsers zijn natuurlijk een racestuur, en de daarbij behorende zithouding, gewend. Vandaar dat deze update voor hen van uiterst belang is!

Overige veranderingen van Shimano

Verder komt Shimano ook nog met een aantal andere kleinere vernieuwingen. Zo hebben zij een nieuwe crankarm van 160 mm en een nieuwe kettingblad voor elektrische trekking fietsen. Echter, is de belangrijkste van deze kleinere vernieuwingen de nieuwe oplader. Deze is lichter en laadt snel op, dit maakt de oplader geschikt om mee te nemen in de rugzak, wanneer je aan het toeren bent op de fiets.

Bron: Sport.be

Meer nieuwsartikelen