Snorscooter moet het fietspad af

2 jaar geleden

Er is eindelijk een besluit genomen; de snorscooter moet vanaf 8 april de weg op. Dit heeft de gemeente Amsterdam afgelopen week besloten. Zij sturen de snorscooter in nagenoeg de hele stad nu de weg op en verplichten bestuurders van de snorscooter een helm te dragen. Echter, zal de gemeente niet meteen beginnen met het uitdelen van boetes. In de eerste maanden komen regelbrekers er met een waarschuwing vanaf, maar uiteindelijk gaan ook hier boetes voor uitgedeeld worden.

Kritiek op gemeente Amsterdam

Het besluit wordt niet door iedereen met open armen ontvangen. Zo verwijst Ewoud Rouwenhorst van Amsterdam Scootercity naar een milieu onderzoek dat de baten van een scooterverbod als nihil wegzet. Daarentegen, komt het besluit hard aan voor de (snor)scooter handel. De gevolgen voor deze bedrijven kan enorm zijn. Vele mensen zetten hun snorscooter volledig aan de kant en laten zich niet de weg op sturen.

Rouwenhorst uit verder ook zijn frustratie over afspraken die niet worden nagekomen door de gemeente.  Zij beloofden een subsidie voor de overstap naar elektrische voertuigen en wilde het goedkoper maken om een helm te krijgen voor mensen met een laag inkomen. Echter is géén van deze beloften nagekomen.

Kansen voor de e-bike

Gelukkig liggen er ook kansen in het verschiet voor de handel. Het populairder worden van elektrische fietsen blijft gestaag doorgaan. Deze zijn aanzienlijk minder vervuilend, en maken minder lawaai dan de traditionele snorscooter. Bovendien hebben e-bikes een stuk minder onderhoud nodig. De branche wordt aangeraden om klanten meer richting deze elektrische fietsen te pushen. Benieuwd welke elektrische fiets bij jouw gebruik past? Start de e-bike keuzehulp!

 

Bron: tweewieler.nl

Meer nieuwsartikelen