Goede, goedkope e-bikes

9 maanden geleden

Het aanbod van e-bikes is enorm groot, niet alleen qua soorten elektrische fietsen, maar ook qua prijzen. Zeker als je voor het eerst een elektrische fiets gaat kopen, wil je een goede fiets, maar meestal niet gelijk de duurste. Maar wat is nu een goede goedkope elektrische fiets? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een goedkope elektrische fiets?

Waar moet je op letten:

 • Het vermogen van de fietsaccu.
  Hierbij is het belangrijk dat je bedenkt voor welke afstanden je de elektrische fiets gaat gebruiken. Zijn de afstanden niet meer dan enkele kilometers dan kun je prima voor een fietsaccu kiezen met minder capaciteit en dus kiezen voor een goedkope e-bike.
 • Heeft de elektrische fiets een zuinige ondersteuningstand?
  Wanneer je kiest voor een goedkopere elektrische fiets kies je waarschijnlijk ook voor een accu met minder capaciteit. Om toch zo lang mogelijk van de accu gebruik te kunnen maken is het daarom handig als de elektrische fiets beschikt over een zuinige ondersteuningstand.
 • Niet noodzakelijk, maar wel handig is een accu die je van de elektrische fiets kunt afhalen.
  Met een afneembare accu kunt je jouw accu gemakkelijker opladen en droog bewaren.
 • Motorpositie
  De motor van goedkopere elektrische fietsen zit in de meeste gevallen in het voorwiel of in het achterwiel. Bij elke motorpositie hoort een andere rijervaring. Zo zul je bij een motor in het achterwiel meer het gevoel hebben dat je vooruit wordt geduwd.
De eigenschappen van een motor in het voorwiel: Voorwielmotoren zijn simpel, robuust en vaak de goedkoopste motoren die er verkrijgbaar zijn. Elektrische fietsen met voorwielmotor zijn te combineren met diverse versnellingssystemen. Een groot voordeel van een voorwielmotor is dat je in elke versnelling kan wegrijden. De motor begint te werken zodra je wegrijdt. Verder zijn voorwielmotoren minder onderhoudsgevoelig. Ook fiets je zonder ondersteuning erg licht (in tegenstelling tot fietsen met een middenmotor). Er zijn ook wat nadelen aan een voorwielmotor. Zo kan, door de aandrijving, het voorwiel sneller wegglijden. De fiets met voorwielmotor is zwaar aan de voorkant om op te tillen en is lastig te combineren met een krachtsensor. Dit komt omdat de krachtsensor niet geïntegreerd is in de motor. Een elektrische fiets met voorwiel motor is minder geschikt voor heuvelachtig landschap.

De eigenschappen van een achterwielmotor: Elektrische fietsen met een achterwielmotor zijn over het algemeen het stilst. De achterwiel motor geeft je het gevoel dat je letterlijk een duwtje in de rug krijgt. Je kunt remmen op de motor en zo energie terugwinnen en ze slijten minder hard dan een middenmotor. Een achterwielmotor komt altijd samen met een derailleursysteem. Dit systeem heeft meer onderhoud nodig dan een naafversnelling.


Goede goedkope elektrische fietsen:

[caroussel label=”koopje”]

Sparta Marathon F3e 2020 Dames
9 prijzen V.A. €989
Adviesprijs €989

 

Sparta Marathon F3e 2020 Heren
5 prijzen V.A. €989
Adviesprijs €989

 

Victesse Edge N3 HF Dames
1 prijs V.A. €999
Adviesprijs €899

 

Pelikaan Advanced 6sp elektrische fiets heren
1 prijs V.A. €849
Adviesprijs €979

 
Pelikaan Advanced Carry On elektrische fiets N3 dames
Adviesprijs
€799

 

Pelikaan Nexus 3 elektrische transportfiets
Adviesprijs
€799

 

Pelikaan Advanced 6sp elektrische fiets dames
Adviesprijs
€979

 

Pelikaan Advanced Nexus 3 elektrische fiets dames
Adviesprijs
€949

 

Sparta Marathon F3e LTD 2019 Heren
Adviesprijs
€999

 

Sparta Marathon F3e LTD 2019 Dames
Adviesprijs
€999

 

B’twin Elops 500Wh Lage Instap
Adviesprijs
€700

 

B’twin Original 900 Heren
Adviesprijs
€1000

 

Meer nieuwsartikelen