Voordelen van de elektrische moederfiets

6 maanden geleden

Gezellig met je kinderen op de fiets? Het klinkt leuk maar het is in de praktijk soms best lastig. Met het extra gewicht van de kinderen is de fiets al snel een stuk zwaarder en daardoor minder wendbaar. Ook het vooruitkomen komen kost meer kracht en energie, laat staan als je tegenwind heeft…

Wat is een moederfiets/mamafiets?

Er zijn fietsen speciaal ontworpen voor moeders/vaders met kinderen. Deze fietsen worden ook wel moederfietsen genoemd. Een moederfiets is ontworpen met het oog op comfort en veiligheid voor zowel moeder/vader als voor de kinderen. Moederfietsen hebben een extra sterk frame, stevige spaken, extra sterke banden en een lage, ruime instap.

Elektrische moederfiets; stevigheid én fietsgemak

Naast de “gewone” moederfiets is er ook de elektrische moederfiets! Hiermee heb je de extra stevigheid van een moederfiets en het steuntje in de rug van een e-bike variant. Ideaal toch? Zo hoeft je nooit meer oververhit en uitgeput bij de crèche aan te komen en ben je er ook nog eens sneller! Nieuwsgierig naar de moederfiets? Bekijk het overzicht met alle moederfietsen.

Kinderzitjes en fietsstoeltjes

Om je kinderen makkelijk te vervoeren met je moederfiets zijn de kinderzitjes onmisbaar! Gemiddeld kunnen kinderen vanaf ongeveer 9 maanden goed zitten in een kinderzitje. Ben je op zoek naar een kinderzitje voor op je moederfiets? Lees dan ook “kinderzitjes voor op de elektrische moederfiets”.

Bekijk alle elektrische moederfietsen >

Uitgelicht: CORTINA E-ROOTS 2018

De Cortina e-Roots is een elektrische moederfiets, waarvan je haast niet ziet dat het een moederfiets is en je ook bijna niet ziet dat het een elektrische fiets is. Inclusief lage instap, extra ruimte tussen zadel en stuur, stuurslot, breder stuur, jasbeschermer, dubbele standaard en een achterdrager. Deze elektrische mamafiets heeft acht versnellingen, waardoor je makkelijk wegfietst en je makkelijker vaart kunt maken terwijl de fiets zwaar beladen is met kinders en boodschappen. De Cortina e-Roots is te krijgen in de framematen 51 en 56 centimeter, heeft twee handremmen, is geschikt voor een kinderzitje voor en achter.

 

Uitgelicht: CORTINA E-ROOTS TRANSPORT 2018

De Cortina E-Roots Transport is voor de moeders die geen concessies willen doen voor hun fiets! Je hebt het beste van beide, namelijk de eigenschappen van een transportfiets met de voordrager én als e-bike variant. Zo kun je zonder al te veel moeite je kind(eren) én veel spullen op de fiets vervoeren. De voordrager is wat verder naar voren geplaatst ten opzichte van een normale transportfiets, waardoor er ruimte is voor een voorzitje. En heb je ook nog een achterzitje, dan zie je al helemaal niet meer dat het een elektrische fiets is, want dan is de accu in de achterdrager bijna helemaal niet meer zichtbaar. Uiteraard is deze elektrische moederfiets voorzien van alle veiligheidsaspecten die een moederfiets moet hebben. Ook de E-Roots Transport is voorzien van dubbele handremmen en is te verkrijgen in de framehoogtes 50 en 57 centimeter en in twee kleuren.

 

Uitgelicht: BRINCKERS BLOSSOM F7

De Brinckers Blossom F7 maakt het leven weer een stukje makkelijker. Deze moederfiets is zeer compleet en comfortabel uitgerust, zodat je lekker met je kinders op pad kunt. Daarnaast is deze fraaie moederfiets ook nog eens elektrisch: dat betekent moeiteloos trappen! Naast gemakkelijk, compleet en comfortabel is deze elektrische moederfiets ook nog eens hartstikke veilig, zodat je echt zorgeloos kunt fietsen. De Brinckers Blossom is een stevige fiets met een speciaal gevormd frame. Er is meer ruimte tussen zadel en stuur, zodat er voldoende plek is om een voorzitje te monteren en zodat je ook nog eens vrij kunt blijven bewegen. Dankzij de krachtige voorwielmotor leg je iedere rit fluitend af. De krachtige accu zorgt voor vele onbezorgde kilometers, maar naar wens kun je kiezen voor een zwaardere accu die je actieradius vergroot. Om de fiets compleet te maken is hij voorzien van een stuurslot en een stevige dubbele standaard, zodat hij altijd stabiel blijft staan.

 

Meer nieuwsartikelen