De beste speed pedelec

2 jaar geleden

De speed pedelec is een elektrische fiets waarbij de ondersteuning niet, zoals bij andere elektrische fietsen, stopt bij 25 kilometer per uur. Je kunt met zelf meetrappen snelheden van wel 45 kilometer bereiken. Vooralsnog is de fiets vooral populair bij dertigers die grotere afstanden moeten afleggen naar hun werk en daarvoor liever op de fiets stappen dan in de auto. Vanaf 1 januari 2017 valt de Speed Pedelec voor de wet onder bromfietsen. Speed Pedelecs zijn voorzien van een Nederlands kenteken en voor de berijder is het dragen van een helm verplicht.

Regels voor de Speed Pedelec

Voor de Speed Pedelec gelden dezelfde regels als voor de bromfiets. Zo moet je minimaal een bromfietsrijbewijs hebben. Vanaf 16 jaar mag je dus met het rijbewijs AM een Speed Pedelec gebruiken. Sinds 1 januari 2017 zijn Speed Pedelecs verplicht om op de rijbaan te rijden. Bij aanschaf van een speed pedelec moet je zelf een WA verzekering afsluiten. Doet je dit niet, dan overtreedt je de wet. Vergelijk hier gemakkelijk je fietsverzekering. Meer informatie over de regels voor een Speed Pedelec vind je op de website van de Rijksoverheid.

Wist je dat een Speed Pedelec..

Een kleinere actieradius heeft dan een normale elektrische fiets. Zeker wanneer er in hogere snelheden wordt gefietst. Dit kan soms wel 4 x minder zijn dan een normale elektrische fiets. Kijk voor de actieradius van een bepaald model op de specificatie pagina van dit model.

Speed pedelec vergelijken en testen

Een belangrijk onderdeel van het testen van een speed pedelec zijn de rijeigenschappen. Hoe comfortabel zit de fiets? Hoe is de wegligging? Hoe is de vering? Allemaal aspecten waar je naar kan kijken. Natuurlijk is de accu ook van belang. De duurdere speed pedelecs zijn vaak voorzien van een grotere accu. Belangrijk om over na te denken als je er grote afstanden mee wil fietsen. Een speed pedelec kan snelheden tot 45 kilometer per uur behalen, echter is dat voor de ene speed pedelec gemakkelijker dan de andere. Bij sommige is het erg zwaar om boven de 40 kilometer per uur te rijden. Test de speed pedelec dus ook goed op volle snelheid. Ten slotte zullen de meeste mensen een high speed bike willen die niet al te veel geluid maakt. Let op het geluid dat de motor produceert, want ook dit loopt uiteen bij de fietsen. Het display is ook een factor waar je op moet letten tijdens het testen. Is deze goed leesbaar bij felle zon? Hoe is de uitstraling? Een hele hoop punten waar we je de speed pedelec dus op kunt testen. Maar het is aan jou de keuze waar je voorkeur naar uit gaat. Voor de één is de accu het belangrijkst, een ander hecht veel waarde aan het uiterlijk en weer een ander vindt comfort de hoogste prioriteit hebben.

De beste speed pedelecs

De meeste speed pedelec modellen zijn doorlopers. Dit betekent dat de modellen niet gebonden zijn aan één seizoen. Ze worden uiteraard wel elk jaar uitgerust met de nieuwste technologieën maar het model zelf blijft bestaan. Je ziet daarom in 2018 en 2019 vooral dezelfde modellen die het meest worden verkocht. Op nummer 1 staat al meerdere jaren de Stromer ST-1. De Stromer ST-1 is multi configureerbaar, diverse framematen, sturen, kleuren en accu pakketten. Dat maakt dat er altijd wel een geschikte Stromer ST-1 is voor ieders wens.

Stromer ST1 X 800Wh Sport 45km
Best verkochte speed pedelecs 2019

In 2019 zijn dit de speed pedelecs die het meest zijn gekocht:

1. STROMER ST-1
2. RIESE UND MUELLER SUPERCHARGER
3. GAZELLE CITYZEN
4. QWIC PERFORMANCE RD-10
5. KLEVER X SPEED
Best verkochte speed pedelecs 2018

In 2018 was dit het rijtje met de best verkochte speed pedelecs:

1. STROMER ST-1
2.GAZELLE CITYZEN
3. RIESE UND MUELLER SUPERCHARGER
4. SPECIALIZED TURBO VADO
5. STROMER ST-2

Bekijk alle Speed Pedelecs.

Bron: Rai vereniging

 

 

Meer nieuwsartikelen