Elke dag fietsen houdt je fit en actief

6 maanden geleden

Dat fietsen gezond is, is algemeen bekend. Maar tijdens het fietsen gebeurt er ook veel in ons hoofd. Je wordt er mentaal fitter door. Regelmatig fietsen heeft een positieve invloed op je denkvermogen, creativiteit en emoties. En het is voor iedereen haalbaar. Je hoeft dus niet heel intensief te sporten om je brein te onderhouden. Het is voldoende om een rustige wandeling te maken of op je gemak een fietstocht te maken. Dat kan dus ook prima met een elektrische fiets. Belangrijk hierbij is wel dat je regelmatig op de fiets stapt. Fiets tenminste 30 minuten en doe dit het liefst dagelijks. Dan heb je gelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid beweging binnen.

Elke dag fietsen houdt ons scherp op latere leeftijd

Fietsen heeft niet alleen op de korte termijn, maar ook op de langere termijn invloed op ons brein en denkvermogen. Als we ouder worden, gaat onze spiermassa achteruit. Datzelfde geldt voor ons brein. Daardoor worden we vergeetachtiger of kunnen we dementie ontwikkelen. Maar wist je dat je leefstijl van grote invloed is op je brein? Denk hierbij aan wat je eet, maar ook de regelmaat in bewegen. Hoe meer je beweegt, des te kleiner is de kans dat je denkvermogen achteruit gaat. Achteruitgang helemaal voorkomen kan helaas niet, maar je kunt het proces wel vertragen. Door voldoende beweging, blijven de zogenoemde cognitieve vaardigheden beter behouden.
Fietsen heeft een positief effect op je gemoedstoestand

Ben je een beetje chagrijnig? Dan kan je het beste even een rondje gaan fietsen. Fietsen heeft namelijk ook een positieve uitwerking op je gemoedstoestand. Het werkt mediterend en je ordent gelijk je gedachten. Door te bewegen zet je je hersenen aan het werk, wat de doorbloeding verbetert. Je brein ontwikkelt nieuwe verbindingen en onderhoudt de oude. Veel mensen brengen dagen tegenwoordig zittend door. Voor een fitter lichaam en brein is meer bewegen belangrijk. Moet je jezelf daarvoor dan afbeulen in de sportschool? Nee, dat is niet nodig. Het is gebleken dat een laag intensieve sport zoals fietsen, en alledaags bewegen, een positiever effect heeft dan een uur intensief sporten.

Voordelen om naar het werk te fietsen

Uiteraard is het gezond om met de fiets naar het werk te gaan. Maar misschien woon je op een wat verdere afstand van je werk en is de drempel om de fiets te pakken net iets te hoog? Denk er dan eens aan een elektrische fiets te kopen. De trapondersteuning bij een elektrische fiets is ideaal om verdere afstanden af te leggen. Je komt met je e-bike niet helemaal uitgeput aan op je werk, maar je hebt toch beweging gehad. Daarnaast trap je eventuele stress, zorgen en negatieve gedachten letterlijk uit je hoofd.

Je verzet je gedachten, en dat geeft een opgeruimd gevoel. Wel zo fijn, na een lange werkdag. Tijdens het bewegen maken je hersenen stofjes (endorfines) aan die je een lekker gevoel geven. Én je werkt ook nog eens aan je conditie. Hallo mentaal en lichamelijk fit lichaam!

Woon-werk fietsen

Er zijn nog al wat voordelen om de fiets te kiezen als vervoermiddel naar werk. Maar wat zijn nu goede elektrische fietsen voor de dagelijkse ritten naar werk? We hebben er een paar voor je uitgelicht:

 

ideale elektrische fiets woon-werkverkeer BMC Alpenchallenge AMP City Two 2020

De Alpenchallenge AMP City Two is de fiets voor forenzen die zich vlug en gemakkelijk door de stad of het platteland heen willen manoeuvreren! De Alpenchallenge beschikt niet alleen over een sportieve uitstraling maar is dit zeker ook! Met behulp van de Shimano schakelset en de hydraulische schijfremmen geniet je van eindeloze ritten, zonder je zorgen te maken over veiligheid! De Alpenchallenge AMP City Two is voorzien van een Shimano Steps E-6100 middenmotor. Deze nieuwste motor van Shimano biedt een zeer natuurlijk aanvoelende ondersteuning, perfect afgestemd op jouw handelingen. Lees meer

ideale elektrische fiets woon-werkverkeer

Brinckers Granville S9 500 2019 Heren

De Brinckers Granville S9 500 2019 Heren is een veelvoudig inzetbare fiets. Zo is deze uitermate geschikt voor alledaags gebruik, woon-werk en mooie recreatieve tochten. Dit wordt gerealiseerd door het sterke frame en de luxe Shimano versnellingen. Bovendien wordt de ondersteuning geleverd door een motor in de Bosch Active Line Plus lijn, welke altijd de juiste hoeveelheid ondersteuning biedt. Lees meer.

ideale elektrische fiets woon-werkverkeer

Cube Touring Hybrid Pro 500 2019 dames

De Cube Touring Hybrid Pro 500 is een hoogwaardige touringfiets. Hij ziet er erg sportief uit, maar heeft toch een fijne zithouding door het speciale frame. Bovendien, zorgt de Bosch Active Line Plus middenmotor voor de nodige kracht. Toch voelt de ondersteuning erg soepel aan. Lees meer.

Meer nieuwsartikelen