Accu

Terug naar vorige pagina

Alles informatie over e-bike accu’s

Voor velen is de accu het meest mysterieuze onderdeel van een elektrische fiets. Onderstaande informatie is dan ook geschreven naar aanleiding van de vele vragen die wij hebben ontvangen omtrent de Accu, in de hoop meer duidelijkheid te geven over een van de belangrijkste onderdelen van uw elektrische fiets…

Klik op één van de onderstaande vragen om meer te weten te komen over fietsaccu’s:

Wat zijn de verschillende accu typen?

Hoe vergelijk ik de verschillende capaciteiten?

Wat is de levensduur van mijn accu?

Hoe krijg ik maximaal rendement van de accu?

Hoe zit het met het laden en bewaren van de accu?

Het laden van de accu op de camping?

Accu reviseren?

accu BoschDe levensduur van een fietsaccu

Net als bij reguliere accu’s wordt de levensduur van uw fietsaccu uitgedrukt in laadcycli of laadbeurten. De meest gebruikte accutechnieken zijn NIMH (nu al wat verouderd), Lithium Ion (Meest voorkomend) en de nieuwste een veelbelovende technologie is LiFePo4 (topmodellen).

De gemiddelde levensduur van een accu is drie jaar. Hou er rekening mee dat het bereik van een accu daarna echt aanzienlijk kan afnemen en schrijf elk jaar dus al een derde van het aanschafbedrag af op uw accu.

Hoe ver kan ik met een volle accu fietsen?

De actieradius van een elektrische fiets / E-bike varieert sterk en is afhankelijk van een aantal factoren. Het hangt af van de kwaliteit van de accu, de ondersteuningsstand, het gewicht van de fietser. Ook de omgeving en de wind zijn van invloed op de actieradius. Als u met tegenwind in een heuvelachtig gebied fietst, zelf 80 kilo weegt en maximale ondersteuning gebruikt, zult u een kleinere actieradius halen dan wanneer u in de polder met wind mee en op de laagste Eco-stand een rit maakt. Staar je bij aanschaf van een elektrische fiets dus niet blind op de actieradius die men opgeeft.

Advies voor het langdurig plezier hebben van uw batterij:

  • Alle batterijen kennen in meer of minder mate een zelfontlading. Omdat dit het meest voorkomende probleem is en zeker als de batterij op de fiets (of andere gebruikers) aangesloten blijft adviseren wij bij stilstand periodes de batterij uit de fiets te nemen en 1 maal per maand te laden. Er zijn ook laders met een druppelfunctie en daar kan de batterij op aangesloten blijven totdat u de fiets weer gebruikt. Als uw fiets een bereik heeft van 120km en u rijdt per dag 20km, dan hoeft u de fiets niet elke dag op te laden. Beter is om dit om een aantal dagen te doen om het aantal onnodige laadcycli te verlagen (met name bij batterijen van oude typen relevant).
  • Het leeg rijden van de batterij. Buiten het feit dat dit erg lastig is want wanneer is de batterij leeg: altijd als het u niet uitkomt vinden wij dit ook meer schade dan goed doen aan de batterij. Het komt van oude opvattingen waarbij vooral de NiCD techniek de naam had “lui” te worden als die te vroeg werd geladen: het zogenaamde geheugeneffect. Natuurlijk het bestaat maar het is niet zo ernstig als men denkt. Als de lader voor die techniek een refresh stand heeft dan kunt u die gebruiken om eens per maand de batterij leeg te maken en weer te laden. Het zelf ontladen van batterij met een lampje of iets dergelijks wordt sterk ontraden. Het diep ontladen moet voorkomen worden. Bij een Lithium Ion hoeft de accu niet helemaal leeg te zijn om deze weer bij te laden.
  • De moderne laders zijn best goede apparaten die zo zuinig als mogelijk omgaan met energie maar ook met uw batterij. Het kapot laden van de batterij is in principe met een goed werkende lader daarom ook niet mogelijk ook niet als u de batterij niet geheel leeg rijdt. Natuurlijk hoeft u niet te laden als er maar een 10 minuten is gefietst met een volle batterij. Een fietsaccu hoeft daarom niet constant aan de lader als u de elektrische fiets een tijdje niet gebruikt. Het is wel aan te raden om zo nu en dan de accu weer even op spanning te brengen. Bijvoorbeeld om de twee weken. Moderne accu’s lopen niet heel snel leeg. Ga ook in de wintermaanden een blokje om en breng de accu weer op spanning. Hoe krijg ik maximaal rendement van de accu?
  • De actieradius die door de fabrikanten en verkopers worden opgegeven zijn altijd wat rooskleurig: veel tegen wind, veel stoplichten, zachte banden, slecht onderhoud op de fiets maar ook uw vermogen om mee te trappen en uw gewicht spelen hierbij een zeer grote rol.

Uw kapotte accu reviseren?

Dat kan! Ga naar de volgende pagina voor alle informatie over accu revisie.