SHIMANO STEPS

Terug naar vorige pagina

shimano_logoSteeds meer mensen kiezen voor een e-bike als hun vervoersmiddel. Dankzij de e-bike wordt fietsen een haalbare optie voor een grote groep mensen. De elektrische fiets brengt je verder dan ooit met minder energie.

Ook fitte, ervaren fietsers leveren minder inspanning op een e-bike en komen schoon en fris op hun bestemming aan. Een e-bike is een aantrekkelijke keuze – hij biedt alle voordelen van het fietsen (gezond, frisse lucht, van deur tot deur) maar ook heel veel gemak.

componentsBetrouwbaar en weersbestendig

Met de introductie van STEPS zet SHIMANO de nieuwe norm voor geïntegreerd ontwerp, eenvoudige bediening en moeiteloze prestaties van e-bikes. Vanaf het moment dat het bedrijf bijna 100 jaar geleden werd opgericht, heeft Shimano zich gespecialiseerd in fietsonderdelen – het allereerste product in 1921 was een fietsvliegwiel. Shimano en fietsen zijn één. Logisch dus dat Shimano ook zorgt voor de power op je fiets.

SHIMANO STEPS is een compleet systeem in een aandrijfunit die op het frame is gemonteerd. Door de aandrijfunit te integreren in de buurt van de bottom bracket, komt het gewicht laag in het frame te liggen. Dat maakt de e-bike beter hanteerbaar. De belangrijkste elektronica zijn ingebouwd in de aandrijfunit, wat zorgt voor een betrouwbaar en weersbestendig systeem. SHIMANO STEPS is een lichtgewicht systeem met een krachtige lithium-ion accu en een intelligent accubeheersysteem. SHIMANO STEPS brengt je verder dan ooit. Juist deze denkwijze maakt SHIMANO STEPS uniek.

Geïntegreerde elektronische schakeling

steer

SHIMANO STEPS is leverbaar met drie versnellingssystemen. Je haalt het meeste uit SHIMANO STEPS met de interne Di2 naafversnelling, een elektronische schakeling die perfect is geïntegreerd in de aandrijfunit. Door kort het vermogen te verlagen tijdens het schakelen, verloopt de overgang van de ene naar de andere versnelling verbazingwekkend soepel. Het systeem schakelt ook automatisch terug als je stopt en is klaar voor een snel vertrek als het licht op groen springt. Alleen Shimano heeft die kennis van de elektrische aandrijfunit plus de versnellingscomponenten. Alleen Shimano kan deze integratie realiseren. En dat maakt een groot verschil voor de rijder.

Optioneel is SHIMANO STEPS ook leverbaar met een conventionele, mechanisch bediende interne naafversnelling of voor gebruik met een multi-sprocket cassette en traditionele achterderailleur. Deze veelzijdigheid is een van de vele sterke punten van SHIMANO STEPS. SHIMANO STEPS wordt gebruikt door diverse bekende fietsfabrikanten die het systeem toepassen op talloze modellen om aan de wensen van een breed scala aan fietsers tegemoet te komen. Kortom, een e-bike met SHIMANO STEPS is een natuurlijke keuze.

Volledig automatisch schakelen

De combinatie van de SHIMANO STEPS aandrijfunits DU-E6001 & DU-E6010 en de Di2 compatibele naven bieden de mogelijkheid voor volledig automatisch schakelen. SW-E6000_zz_zz_L_S1SHIMANO STEPS geeft een automatisch signaal, gebaseerd op trapfrequentie en snelheid, aan de Nexus-8 Di2 naaf om naar het passende interne tandwiel te schakelen. De aandrijfunit vermindert tijdelijk de kettingspanning tijdens het fietsen, waardoor de naaf naar de juiste versnelling gaan. Dit resulteert in een soepel rijgedrag omdat de fietser zich geen zorgen hoeft te maken of hij wel in de juiste versnelling rijdt. Erg handig voor fietsers die niet gewend zijn om te schakelen, wanneer ze bijvoorbeeld plotseling moeten stoppen.

Bekijk de impressievideo

Fietsmerken met SHIMANO STEPS

Alba, Bonaventure, Cannondale, Cortina, Dutch ID, Evobike, Flanders, Granville, Hercules, Johnny Loco, KTM, Merida, Oxford, Puch, SCOTT, Spiked Cycles, Stella, Thompson, Trek, Velo de Ville, Venturelli en Vogue fietsen

Bekijk de onderdelen van het systeem (update 2015):

Accu

batteryBT-E6000 / SM-BME60 Accu

Hoogwaardige, lithium-ion accu met lange levensduur
 • Voor montage op/onder bagagedrager (2.550g) of in framebuis (2.660g)
 • Groot vermogen 418Wh (36V, 11,6Ah)
 • 1000 maal opladen zonder noemenswaardige slijtage
 • Oplaadtijd 4 uur

Nieuwe batterij bevestiging en oplader

Shimano voegde twee nieuwe elementen toe voor het opladen van de batterij. Een nieuwe batterij bevestiging maakt het mogelijk om de batterij op te laden zonder het verwijderen van de batterij van de fiets. Daarnaast is er een nieuwe batterijlader met verschillende laadmogelijkheden. Het laadt de eerste 80% binnen twee uur. De totale laadtijd voor een compleet volle accu is vier uur (voor de extra 20%).

Interne naafversnelling

gear-hubSG-S505/705 & SG-C6060 Interne naafversnelling di2

Interne naafversnelling met Di2 elektronisch schakelen – snel, gemakkelijk en soepel
 • Leverbaar in 8 of 11 versnellingen
 • Schijfrem, geïntegreerde Roller Brake of V-brake
 • Duurzame constructie en weinig onderhoud
 • Shimano STePS kan ook worden gebruikt met een achterderailleur of een standaard interne naafversnelling

Nieuwe Nexus 8 speed naaf

Shimano voegt meerdere remmogelijkheden toe aan de Nexus 8 interne versnellingsnaaf. In aanvulling op de bestaande rollerbrake en V-brake opties, voegt Shimano een terugtraprem variant toe aan de Nexus-8 Di2 naaf en schijfrem versie voor zowel de Di2 als mechanische Nexus-8 naven. Schijfremmen bieden een directer gevoel, de terugtraprem geeft een meer natuurlijke rembeleving.

Aandrijfunit

drive-unitDU-E6001 Aandrijfunit

Het hart van STEPS – een lichtgewicht aandrijfunit, compact, soepel en stil
 • Weegt slechts 3,2 kg – een van de lichtste aandrijfunits op de markt
 • Intelligente trapondersteuning voor een eenvoudig, natuurlijk gevoel
 • Walk assist voor extra ondersteuning wanneer je naast de fiets loopt
 • Met START MODE (alleen Di2), automatisch terugschakelen als je stopt, klaar voor een gemakkelijke start

Crankarm

crank2FC-E6000 / SM-CRE60 Crankarm / Kettingblad

Lichtgewicht, slanke en moderne vormgeving volgens de alom geprezen Shimano systeemtechniek
 • Kettingkast voor optimale beenbescherming – geen broekklemmen meer!
 • Kettingblad 38- of 44-tands

Light off road versie

Shimano maakte zijn E-bike componenten beschikbaar voor sportief rijden op onverharde wegen (geen extreme mountainbikeroutes). Er is speciale firmware ontwikkeld voor de aandrijving die meer sportieve rijeigenschappen biedt. Daarbij is het mogelijk om de accu extra stevig te monteren voor een betere schokabsorptie. De toegevoegde compatibiliteit voor Shimano 11-speed mountainbike derailleurs met een 11-speed crankset met kettingkast (SM-CRE60) en een compatibele 11-speed ketting voor E-bikes (CN-HG701-11). Deze veranderingen maken het mogelijk om met SHIMANO STEPS E-bikes te genieten op meerdere terreinen.

Schakelaars

switchSW-E6000 Schakelaars

Eenvoudige bediening dankzij ergonomisch en intuïtief ontwerp
 • Drie simpele klikknoppen – twee voor bij- en terugschakelen, een voor Walk Assist
 • Direct binnen bereik, je houdt je handen gewoon aan het stuur
 • Persoonlijke bediening met E-Tube systeem

 

Compacte fietscomputer

SC-E6010_zz_zz_L_img2

Nieuw model fietscomputer

SC-E6000 Compacte fietscomputer (oud type)

Compacte fietscomputer
 • Standaard fietscomputerfuncties
 • Indicatie versnelling
 • Indicatie bereik
 • Accu-indicatie
 • Diverse klimfuncties met verschillende hellingsgraden en posities

Nieuwe fietscomputer

Voor de tweede generatie SHIMANO STEPS, ontwierp Shimano een nieuw display. De nieuwe fietscomputer heeft een breder scherm met een groter lettertype om de leesbaarheid te verbeteren. SC-E6010_zz_zz_L_S1Onder het scherm zijn twee knoppen om de bediening te vereenvoudigen. Aan/uit-knoppen met de mogelijkheid om de fietsverlichting te bedienen.

Er kan gekozen worden uit zes verschillende talen (Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands), het display is compatibel met de huidige SHIMANO STEPS computerbevestiging.

Meer informatie over SHIMANO STEPS vindt u hier.