Accu revisie service

  Ga naar het aanvraagformulier

Miton accuservice voor E-mobility!

Wist u dat u uw elektrische fiets accu ook kunt reviseren? Heeft u problemen, of is de kracht uit uw huidige elektrische fiets accu en heeft u geen zin om honderden euro’s neer te leggen voor een nieuwe accu? Wacht niet langer en maak gebruik van deze service. Lees snel verder hoe uw accu gereviseerd kan worden.

Klik op één van de onderstaande onderwerpen of lees verder en
dien een vrijblijvende aanvraag in om uw accu te laten reviseren.


Wat kunt u doen om uw huidige accu weer als nieuw te maken?

  • Tijdens het onderzoek wordt eerst de lader uitvoerig getest, daardoor worden teleurstellingen na revisie van de batterij gegarandeerd voorkomen.
  • Bij revisie kunnen de meeste elektrische fiets accu’s met de technieken: Lood, NiCD, NiMH, Li-ION en LiFePo4 worden gereviseerd, kortom alle voorkomende technieken.
  • In geval van twijfel wordt de batterij vooraf getest op rest capaciteit. U kunt dit ook vooraf als controle middel vragen.
  • Na onderzoek zal met u worden besproken wat de diverse mogelijkheden zijn voor revisie. Hier kunt u dus nog kiezen of u doorgaat met revisie van uw accu.
  • Miton is altijd in staat om de capaciteit 10 tot 30% hoger te maken dan uw originele fietsaccu! Als u dit wilt vraag er dan naar.
  • Voor revisie werkzaamheden maken wij gebruik van de volgende merken : LP, Multipower, Sanyo, Suppo, Samsung, Heter en Howell

Onderzoek
Om de accu goed te onderzoeken testen wij allereerst de accu en de lader. U ontvangt na het testen een uitgebreid testrapport en nemen wij automatisch contact met u op over de vervolgstappen. Na dit traject kunt u besluiten tot revisie van de batterij of vernieuwing van de lader. Als u kiest om te reviseren/vervangen vervallen de onderzoekskosten.

Kosten voor een uitgebreid onderzoek bedragen:  € 25 ,- incl. BTW. Als u kiest om te reviseren/vervangen vervallen de onderzoekskosten.

Kostenoverzicht revisie
De kosten voor revisie van de batterij en vernieuwing van de lader zijn als volgt:

Type accu: Kosten revisie:
—————————————– ————————————————————————-
Lood Op aanvraag
—————————————– ————————————————————————-
NiCD en NiMH 24 volt vanaf € 245 ,-
NiCD en NiMH 36 volt vanaf € 345 ,-
—————————————– ————————————————————————-
Lithium 25,2 volt 11Ah vanaf € 250 ,-
Lithium 36 volt 11Ah vanaf € 320 ,-
—————————————– ————————————————————————-
Laders:
NiCd en NiMH 24 volt 1,2Ah vanaf € 95 ,-
Overzetten van de laadstekker van uw oude lader inbegrepen.
NiCd en NiMH 24 volt 1,8Ah vanaf € 135 ,-
Overzetten van de laadstekker van uw oude lader inbegrepen.
—————————————– ————————————————————————-
Lithium techniek en loodtechniek Op aanvraag
—————————————– ————————————————————————-

– Alle prijzen zijn incl. BTW en exclusief eventuele retour bezorging. Dit wordt geheel uitbesteed via GLS.
– We kunnen vrijwel alle merken voor u doen zoals hierboven aangegeven behalve de fietsen waarbij de accu in het buisframe is geplaatst zoals de Sparta ION. Deze fietsen hebben de accu beschermt met een digitaal slot en daardoor kunnen uitsluitend de dealers met originele delen de fiets batterijen en laders testen en vervangen.
– In enkele gevallen zal de batterij indicator niet meer functioneren. We hergebruiken de behuizing en de aansluitdelen maar inwendig wordt alles vernieuwd.
– Bovenstaande revisieprijzen kunnen mogelijk afwijken en zullen altijd vooraf naar u worden gecommuniceerd.

Garantie op revisie

Op de revisie wordt er een vol jaar garantie gegeven op de cellen en de productie. Bij garantie aanvragen zullen we de lader en batterij voor onderzoek bij ons op de zaak moeten hebben. De kosten voor verzending zijn voor u, de retourkosten zijn, in geval van garantie, voor ons. Helaas is het onmogelijk om een diagnose te stellen van het mogelijke probleem zonder onderzoek.

Bekijk hier adviezen voor het langdurig plezier hebben van uw (gereviseerde) accu.