Accu revisie

MiTon accu revisieEen fietsaccu gaat veel minder lang mee (tussen de 3 en 6 jaar) dan de fiets waarop deze gebruikt wordt. Het is natuurlijk fijn dat de (elektrische) fiets zo lang meegaat, maar zonder fietsaccu is het niets anders dan een zwaardere “gewone” fiets. Gelukkig is het niet nodig om voor honderden euro’s een nieuwe fietsaccu aan te schaffen maar kunt u uw fietsaccu laten reviseren. De meeste onderdelen van uw fietsaccu kunnen namelijk gewoon hergebruikt worden.

Bekijk op fietsaccu.nu of MiTon uw accu kan reviseren.

Wat is reviseren?

Bij het reviseren van een fietsaccu worden de versleten energiecellen in de fietsaccu vervangen door nieuwe energiecellen zodat de fietsaccu weer de oorspronkelijke capaciteit bereikt of zelfs meer!

Waarom uw fietsaccu reviseren?

Er zijn verschillende redenen waarom er wordt gekozen om de fietsaccu te laten reviseren:

Het hergebruiken van onderdelen uit de oorspronkelijke accu leidt tot een grotere kostenbesparing t.o.v. de aanschaf van een nieuwe accu. Het zijn enkel de energiecellen die als eerst toe zijn aan vervanging. De rest van de fietsaccu zoals de behuizing zijn na enkele jaren nog steeds in goede conditie.

Bij de aanschaf van een nieuwe fietsaccu betaalt u vaak aanzienlijk meer voor een krachtigere fietsaccu, terwijl het voor de kosten van revisie vaak niet veel uitmaakt. Revisie biedt dus de mogelijkheid om een groter vermogen te kiezen, zonder dat daar een flinke kostenstijging tegenover staat.

Bij veel oudere e-bike modellen zijn er vaak niet of nauwelijks vervangende fietsaccu’s te verkrijgen. Wanneer u uw oude e-bike toch wilt blijven gebruiken is revisie een optie. Daarnaast is het mogelijk dat oudere accumodellen die als nieuw worden aangeboden al jaren op voorraad liggen, waardoor het risico bestaat dat ze al een gedeelte van hun oorspronkelijke capaciteit verloren hebben.

Fietsaccu revisie is een duurzame keuze. Het hergebruiken van de oude onderdelen leidt tot een minder zware belasting van het mileu.

 

Accu revisie service

Heeft u problemen, of is de kracht uit uw huidige elektrische fietsaccu en wilt u daarom graag uw fietsaccu laten reviseren? Maak gebruik van de fietsaccu service van MiTon!

Wie is MiTon?

MiTon Accu’s en Batterijen heeft inmiddels ongeveer 40 jaar ervaring met accu’s, batterijen, tractiebatterijen en laadapparatuur. Door de lange ervaring van MiTon zijn ze een sterke partner voor een goed advies. Tevens staan zij garant voor een perfecte service en hanteren zij scherpe prijzen. Hun visie op verkoop is eenvoudig: door de juiste adviezen, een goede prijs, klantgerichte service en after sales zorgen zij voor een tevreden klant.

Hoe gaat het in zijn werk?

MiTon’s accu revisie service ziet er als volgt uit:

accu revisie

Tijdens het onderzoek wordt eerst de lader uitvoerig getest, daardoor worden teleurstellingen na revisie van de batterij gegarandeerd voorkomen. Bij revisie kunnen de meeste elektrische fiets accu’s met de technieken: LoodNiCDNiMHLi-ION en LiFePo4 worden gereviseerd, kortom alle voorkomende technieken. In geval van twijfel wordt de batterij vooraf getest op rest capaciteit. U kunt dit ook vooraf als controle middel vragen. Na onderzoek zal met u worden besproken wat de diverse mogelijkheden zijn voor revisie. Hier kunt u dus nog kiezen of u doorgaat met revisie van uw accu. Miton is vaak in staat om de capaciteit hoger te maken dan uw originele fietsaccu! Als u dit wilt vraag er dan naar. Voor revisie werkzaamheden maken wij gebruik van de verschillende merken zoals: LPMultipowerSanyoSamsungHeter en Howell.

U ontvangt na het testen een uitgebreid testrapport en nemen wij automatisch contact met u op over de vervolgstappen. Na dit traject kunt u besluiten tot revisie van de batterij of vernieuwing van de lader. Als u kiest om te reviseren/vervangen vervallen de onderzoekskosten. Kosten voor een uitgebreid onderzoek bedragen:  € 25 ,- incl. BTW. Als u kiest om te reviseren/vervangen vervallen de onderzoekskosten.

Bekijk op fietsaccu.nu of MiTon ook uw accu kan reviseren!

Op de revisie wordt er een vol jaar garantie gegeven op de cellen en de productie. Bij garantie aanvragen zullen we de lader en batterij voor onderzoek bij ons op de zaak moeten hebben. De kosten voor verzending zijn voor u, de retourkosten zijn, in geval van garantie, voor ons. Helaas is het onmogelijk om een diagnose te stellen van het mogelijke probleem zonder onderzoek.

Bekijk fietsaccu.nu of MiTon ook uw accu kan reviseren!

 

Maak een afspraak!

accu revisie afspraak makenFietsaccu revisie is erg seizoensgebonden. De doorlooptijd in de zomer is vaak veel langer (3 tot 6 weken) dan in de wintermaanden (enkele dagen). Ga goed voorbereid de zomer in en laat uw fietsaccu reviseren in de wintermaanden. Zo hoeft u niet onnodig lang te wachten en kunt u met het lekkere weer onbezorgd genieten van uw elektrische fiets.

Mocht u problemen hebben met uw accu en is het hoognodig dat deze gereviseerd wordt? Dan kunt u uiteraard het hele jaar door terecht bij MiTon.

Bekijk op fietsaccu.nu of MiTon ook uw accu kan reviseren en plan een afspraak in.

Vul in & win geweldige prijzen!

Bekijk hier alle prijzen.