Hoe vergelijk ik de verschillende capaciteiten?

Terug naar vorige pagina

Review RAP CITY 7 accuDit onderdeel zorgt voor veel verwarring. De capaciteit van de accu wordt gemeten in ampère uren (Ah). Dit is de energieafgifte van de accu over een bepaalde periode. Helaas worden door de verschillende technologieën, verschillende tijdsperiodes gebruikt om dit weer te geven. Daardoor is een goed vergelijk altijd moeilijk.

Het vermogen van de batterij wordt bepaalt door de spanning en de capaciteit. Bijvoorbeeld een 36 volt 11Ah en een 24 volt 11Ah, hierbij is de eerste bijna 400watt en de tweede ruim 260 watt.

Dit bepaalt samen met de fiets hoever u kunt komen maar de actieradius wordt door veel meer bepaald en u moet dan denken aan: in hoeverre en hoeveel kracht heeft u om zelf mee te fietsen, de conditie en kwaliteit van de fiets, hoe hard zijn de banden want rolweerstand is een belangrijk gegeven, tegenwind of wind mee maar ook de top snelheid en het accelaratie vermogen van de fiets. Hierbij gedraagt de batterij zich eigenlijk net als de mens als het voor u zwaar fietsen is met een fiets zonder batterij dan is het voor de fiets met een batterij zwaar voor de batterij. Er zal dan ook weer meer en vaker energie in moeten dus net als bij u: even bijkomen en nieuwe energie op zijn tijd kan geen kwaad!

Tips

Hoe krijg ik maximaal rendement van de accu? Het bovenstaande wordt bepaald bij ontwerp van de elektrische fiets. Toch onderstaand wat informatie die kan helpen om de prestatie te verbeteren.

Volg in alle gevallen altijd de gebruiksaanwijzing bij uw fiets. En lees de tips voor de accu / batterij. Daarnaast kunt u onderstaand tips opvolgen, welke de levensduur van de accu ten goede komen:

  • Loodaccu´s gaan zeer snel kapot indien zij ongeladen worden weggezet. Het verdient dus aanbeveling na gebruik de accu direct op te laden. Dit moet dan wel een redelijk gebruik zijn waarmee bedoeld wordt dat u niet na 5-15 minuten fietsen met een goede batterij de batterij weer gaat laden. Ook het regelmatig bijladen van een niet gebruikte batterij is verstandig. (min. 1 x per maand). Tot slot kunt u deze batterij beter half leeg rijden dan helemaal want het leeg rijden verkort de levensduur.
  • NiCd accu´s kunnen beter tegen een stootje. Ze hebben vaak last van het zgn. memory effect. Dit kan worden verholpen door de accu enkele keren te ontladen en vervolgens opnieuw op te laden. In enkele gevallen worden NiCd accu zonder memory effect gebruikt. De accu nooit diep ontladen! En ook hierbij de batterij minimaal eens in de maand laden of als u ermee fiets natuurlijk zo vaak als nodig. Als de lader een refresh functie heeft kunt u die gebruiken ongeveer eens per 15 ladingen.
  • NiMh accu’s hebben minder last van het zgn. memory effect. Toch kan het geen kwaad de accu periodiek leeg te rijden, zodat het maximale rendement na opladen weer gehaald kan worden.
  • Nooit de batterij diep ontladen met een lampje of iets dergelijks.
  • Een goede bijpassende lader gebruiken.
  • Bij stilstand perioden de batterij uit de fiets nemen, op een koele droge plaats opslaan en eens per maand laden.
  • Laders met een druppelfunctie zijn goed ook als de batterij op de fiets blijft maar de lader wel aangesloten laten zodat de batterij vol en in een optimale conditie blijft.
  • Voor alle Lithium batterijen: de batterijen niet direct na het laden weer van de lader halen. Het BMS (batterij management systeem) gaat als de batterij vrijwel geheel geladen is nog een balans lading uitvoeren en die is ter verbetering van de prestatie: vermogen maar met name levensduur. Dus laat de lader gerust tot de volgende morgen of zelfs een weekend aan de lader.
  • Na een redelijke rit kunt u alle technieken weer laden zodat de batterij geladen is voor het volgende gebruik. Ook bij stilstand periodes altijd vooraf de batterij laden.