NuVinci

NuVinci-Daumenschaltung-1024x679NuVinci® Fietsen, een onderdeel van Fallbrook Technologies introduceert nieuwe NuVinci geoptimaliseerde fiets en e-bike producten.

Naven (N360™ en N330™)

De eerste met NuVinci Optimized™ aandrijving schreef geschiedenis in 2007 als de eerste commercieel verkrijgbare continu variabele transmissie voor fietsen. 

In 2010 verscheen het model N360 met aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van de originele versie. Kort daarna ontdekten fietsfabrikanten dat de N360 – met of zonder het Harmony™ intelligente automatische schakelsysteem – buitengewoon geschikt was voor elektrische fietsen met een middenmotor of voorwielmotor.

Met de introductie van het model N330 in 2015 worden met NuVinci Optimized fietsen in combinatie met de nieuwe C3™-controller gunstiger geprijsd, met slechts een minimaal verlies aan functionaliteit.

N360 en N330 zijn continu variabele planetaire transmissies (CVP’s) die de schakelervaring op een fiets revolutionair veranderen. Deze transmissies zorgen voor een soepele, continue overgang van de ene overbrenging naar de andere, zonder abrupte sprongen of ruwe schakelacties.

Vergeleken met de complexe conventionele interne versnellingsnaven, is de NuVinci Optimized-naaf gebaseerd op een erg eenvoudig concept dat het hoge koppel en de aandrijfkracht van eBike-aandrijvingen kan weerstaan, waarbij het systeem vrijwel onderhoudsvrij is. In plaats van vele complexe tandwielen en componenten, is de NuVinci-technologie gebaseerd op een set van draaiende en kantelende kogels die opgesloten zitten tussen twee ringen. 

In tegenstelling tot conventionele aandrijvingen die een vast aantal overbrengingsverhoudingen hebben, beschikt de CVP-aandrijving over een oneindig aantal overbrengingsverhoudingen binnen het brede bereik van de naaf: 360% (voor de N360 ) en 330% (voor de N330).

De NuVinci Optimized E-bikes bieden fietsers een geruisloos, comfortabel en onvergelijkbaar rijgevoel. Het aanpassen van de versnelling aan de terreinomstandigheden en de individuele rijstijl, gaat net zo gemakkelijk als draaien aan de volumeknop van een radio. Het is de perfecte aandrijving voor mensen die zoeken naar een soepeler, eenvoudiger en plezieriger rijgedrag en voor iedereen die genoeg heeft van de beperkingen en de complexiteit van conventionele schakelsystemen.

Producten voortdurend aangepast en verbeterd. Voor de EUROBIKE 2015 in het Duitse Friedrichshafen (26-29 augustus 2015) staan diverse nieuwe productaankondigingen gepland. Lees snel verder wat er o.a. wordt geïntroduceerd.

H8+handlebar  Wheel+N380+HISYNC_close NuVinci-Daumenschaltung-1024x679

Voordelen NuVinci naafversnelling

  • Soepel, naadloos schakelen – geen grote stappen tussen de versnellingen, geen haperende versnellingen, geen overslaande of aflopende ketting. Gewoon soepel, continu schakelen dat net zo eenvoudig is als het aanpassen van het volume van een radio
  • Breed 360% (voor N360) of 330% (voor N330) versnellingsbereik – met een ‘oneindig’ aantal overbrengingsverhoudingen binnen het bereik van de naaf, zit u altijd in de juiste overbrenging.
  • Soepel schakelen onder belasting – schakelt altijd, onder vrijwel alle omstandigheden, zelfs onder zware pedaalbelasting
  • Geruisloze werking – soepel, snelwerkend, betrouwbaar en zonder geluid
  • Onderhoudsvrij – geen regelmatig onderhoud of afstelwerkzaamheden, de N360 en N330 zijn onderhoudsvrij
  • Ook perfect voor E-bikes –  eenvoudig en meer actief schakelen betekent dat u het beschikbare vermogen beter kunt beheersen, het bereik vergroten, de levensduur van de accu verlengen en de slijtage aan de motor en aandrijfcomponenten kunt verminderen

Zo werkt het

Door de gemakkelijk te bedienen draaischakelaars wordt het schakelen heel intuïtief. Door de kogels onder een andere hoek te plaatsen via de draaischakelaar op het stuur, verandert de contactdiameter van de kogels en daarmee wijzigt de overbrengingsverhouding van de aandrijving. Deze constructie resulteert in een naadloze en continue overgang naar elke overbrengingsverhouding binnen het bereik van de naaf. Elke fietser die de volumeknop van een radio kan bedienen, kan gemakkelijk en met vertrouwen naar een andere versnelling schakelen op een fiets of eBike die is uitgerust met een NuVinci Optimized CVP. Op de C3-controller vindt u een duidelijke grafische indicator op de behuizing zodat u weet in welke richting u de controller moet draaien.  De controller van het N360-systeem heeft een display met een unieke schakelindicator.


NuVinci
N380 Gear Harmony portfolio groeit

N380-Einsatz-696x481Dit jaar presenteerde NuVinci de N330 hub transmissie, het goedkopere zusje van de beroemde N360. Nu is NuVinci opnieuw de portefeuille aan het uitbreiden. De N360 krijgt een opvolger: de N380 Gear.

De N380 Gear biedt een uitgebreid bereik van maar liefst 380%. De N380 kost net zo veel als de N360 en is geschikt voor e-bikes met middenmotoren tot wel 350W.

NuVinci Twist Shifter C8

Handmatig uitschakelen van de N360 en de N380 is goed te combineren met de bekende Twist shifter C8. Speciaal voor de N380 hub ontwikkelde NuVinci de high-end switch C8S. De nieuwe twist shifter heeft een aluminium behuizing, een verbeterde grip en een nieuw ontworpen display.

Voor meer informatie, bezoek www.fallbrooktech.com .