Derailleursysteem

Bij een derailleursysteem heb je tandwielen bij het achterwiel en vaak ook bij het voorwiel. Het is een efficiënt systeem. Maar omdat tandwielen en ketting aan weer, wind en viezigheid wordt blootgesteld, slijt het ook sneller.  En je kunt alleen schakelen wanneer je rijdt. Bij een stoplicht kan je dus niet terugschakelen naar een lichtere versnelling. Een derailleursysteem is met zowel een midden- als voorwiel- en achterwielmotor te combineren.

Versnelling van een derailleursysteem

De meeste sportieve fietsen in ons land zijn voorzien van een derailleur versnelling. Dit is een open schakel systeem dat werkt met meerdere, verschillende formaten tandwielen. Een derailleursysteem bestaat doorgaans uit 7 tot 11 achtertandwielen, ook wel cassette genoemd. Deze cassette kan je combineren met de aanwezige voortandwielen. De voortandwielen worden ook wel cranckstel genoemd. Meestal bestaat dit cranckstel uit 2 of 3 voortandwielen. Door deze tandwielen met elkaar te combineren heeft de fiets veel versnellingen mogelijkheden. Wanneer een fiets met derailleursysteem bijvoorbeeld 7 tandwielen achter en 3 tandwielen voor heeft, dan maakt het dit samen tot 21 derailleur versnelling keuzes.

Derailleur

Het meganischme dat de ketting op een ander tandwiel duwt heet een Derailleur. De achter derailleur is voorzien van 2 loop wieltjes en een veer systeem. Dit veersysteem zorgt er voor dat de ketting altijd op spanning blijft bij het gebruik van de verschillende formaten van de achtertandwielen.

Wist je dat een derailleur versnelling gemiddeld 10 tot 15 % minder weerstand heeft dan een naafversnellings systeem. Om deze reden is een fiets met derailleurversnelling ook erg gewild bij de meeste mensen die van lekker fietsen houden.