Apps voor elektrische fietsen

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone. Wat is er mooier om hierop een aantal leuke fietsapps op te installeren. Op zowel Apple als Android telefoons kunnen diverse apps worden geïnstalleerd. Hieronder tref je een beknopt overzicht van alle geselecteerde apps die mogelijk interessant voor u zijn. 

 

Het nieuwe knooppunten fietsen
Nieuwe fietsnetwerk app brengt routebegeleiding en beleving op fietsroutes op hoger niveau dankzij inzet nieuwste innovaties.

fietsnetwerk-app40De Fietsnetwerk app
De nieuwe app biedt een unieke combinatie tussen perfecte routebegeleiding en kwalitatief hoogwaardige content. Door partnerships met diverse belangenorganisaties kan Fietsnetwerk in de app een grote keuze in bezienswaardigheden aanbieden zoals bijvoorbeeld vele forten, kastelen en molens. De app is voorzien van de laatste technologie waardoor het batterij en dataverbruik minimaal is. Daarnaast is de app voorzien van bijvoorbeeld I-beacon technologie waarmee altijd op de juiste plaats en op het juiste moment de juiste informatie kan worden aangeboden aan de gebruikers van de app.

Android-market2 App-store2

Fiets!-app
Fiets! is een applicatie om routes te plannen of om als routebegeleiding te gebruiken tijdens het fietsen. Met de Fiets!-app kun je een route plannen via het knooppuntensysteem. Selecteer de gewenste knooppunten op de digitale kaart en de Fiets!-app verbindt deze met elkaar en zo ontstaat de te fietsen route. Met de gps-verbinding op de smartphone zie je waar je bent en hoeveel kilometer je nog moet fietsen naar het volgende knooppunt. Heb je een leuke route gefietst, dan kun je deze ook delen met medefietsers. Handig: in de iPhone versie van de app staan ook de Fietsers Welkom! adressen. Op een later moment komen de adressen ook in de Android app. De app is beschikbaar voor iPhone (€ 4,49) en Android (gratis).

Fiets! is ook beschikbaar in Vlaanderen.

Android-market2 App-store2

Route.nl app
De populaire website route.nl heeft ook een gratis app met meer dan 4500 fietsroutes in Nederland, België en Duitsland. De fietsroutes zijn gebaseerd op het knooppuntennetwerk. Een route zoeken is heel eenvoudig. Bijvoorbeeld via het zoekfilter waarmee je kunt zoeken op fietsroute lengte en provincie. Of gebruik het vrije invoerveld om direct de routes nabij een plaats te vinden. Als je de route opent zie je een in- en uitzoombare fietsroutekaart en je eigen positie ten opzichte van de route (locatiebepaling moet hiervoor aanstaan). Verder biedt de app een routebeschrijving bij de route, foto’s en handige adressen van VVV’s, groene parkeerplaats of treinstation. Downloaden kan voor iPhone en Android.

Android-market2 App-store2

 

 

ANWB Fietsen
Met deze app kun je fietsroutes maken via knooppunten door heel Nederland en in de Belgische grensstreek. In de app zitten 20 gratis ANWB-routes. Ook de fietsservicepunten voor pech onderweg staan aangegeven. Je plant een route door knooppunt voor knooppunt te selecteren, of door alleen het begin- en eindpunt in te voeren. Dan wordt de route automatisch berekend. Tijdens het fietsen kun je de app op twee manieren gebruiken. Start de route en je ziet je positie op de kaart, het routeverloop en de knooppunten. Hierbij staat de gps aan. Je kunt ook kiezen voor een weergave met alleen de knooppuntenvolgorde. De gps gaat dan vanzelf uit, dit spaart de batterij van je telefoon. De app is te downloaden voor iPhone en Android. Abonnementen op de app kun je afsluiten per week (€1,99), maand (€2,99) of jaar (€4,99).

Android-market2 App-store2


Bordje Weg
Tref je op je fietstocht een beschadigd bordje of mis je onderweg een LF- of knooppuntbordje, dan kun je dat al tijdens de fietstocht melden via de gratis app Bordje Weg. De GPS op het toestel zorgt ervoor dat de plaats waar je staat, automatisch op de kaart komt. Stapsgewijs wordt je via een aantal invulvelden door de melding heengeleid. De melding komt automatisch bij de juiste onderhoudsinstantie terecht. De app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Android-market2 App-store2


 


 

Abel Life
Al meerdere jaren bekend zijn de route apps van Abel Life. Er zijn zo’n 350 fiets-, wandel-, vaar-, ruiter- en skeelerroutes in heel Nederland en er komen telkens nieuwe bij. Naast de navigatie en het kaartmateriaal staat er veel handige informatie op de app, zoals ingebouwde geluiden waarmee vogels of andere dieren herkend worden, leuke wetenswaardigheden over de natuur, film- en geluidsfragmenten of spannende doe-dingen voor kinderen bij de speciale kinderroutes.
Om de routes te beheren en kopen, download je eerst de gratis Abel Life app. Hierin zitten al één of meerdere, steeds wisselende, gratis routes. Meer – betaalde – routes kun je eenvoudig via deze app aanschaffen. De navigatie is 100% offline, wel dient je locatiebepaling aan te staan.
Download de app voor iPhone of Android.

Android-market2 App-store2

Fietsen123 app
In deze app zitten honderden gratis knooppuntenfietsroutes. De routes zijn afgebeeld als knooppunten en op een landkaart, waardoor de app op de fiets te gebruiken is als fietskaart. De app biedt daarnaast actuele informatie over fietsenmakers, fietsverhuurbedrijven, horecagelegenheden en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ook het laatste fietsnieuws lees je via de app. Download de app voor iPhone of Android.

Android-market2 App-store2

 

 

 

 

App Natuurkampeerterreinen
Handig voor iedereen die houdt van kamperen midden in de natuur. Een app met alle 137 Natuurkampeerterreinen van Nederland. Op deze natuurcampings staan rust en ruimte centraal, met goede sanitaire voorzieningen. Via de app kun je zoeken op terreinen in de buurt, per provincie en op naam. Daarnaast zijn er diverse zoekfilters, bijvoorbeeld voor voorzieningen voor mindervaliden. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android. Let op: dit is een locatiegebaseerde app. Het is dus van belang dat je de ‘locatie toepassing’ op je telefoon aan hebt staan voor deze app. Anders werkt hij niet.

Om te kamperen op de Natuurkampeerterreinen heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Deze zit in Het Groene Boekje, te koop voor € 14,95 op de Natuurkampeerterreinen, bij ANWB, Bever en reisboekwinkels.

Android-market2 App-store2

 

Routeplanner app Fietsersbond
De Fietsersbond Routeplanner is voorjaar 2014 volledig vernieuwd. Honderden vrijwilligers brengen dagelijks de wijzigingen in het fietspadennetwerk in beeld, zodat de gebruikers van de planner een optimale fietsroute mogen verwachten. Sinds april 2014 is de planner er ook als gratis app voor iPhone en Android. Je dient minimaal te beschikken over Androidversie 2.3.4, bij lagere versies werkt de app niet.

Android-market2 App-store2