E-bike leasen

Wil je een e-bike leasen voor woon-werkverkeer? Dit is natuurlijk een ideaal vervoersmiddel om files te vermijden. Er is keuze uit een e-bike die een snelheid behaalt tot 25 km/h of een Speed Pedelec die snelheden tot wel 45 km/h kan behalen. De keuze is natuurlijk aan jou als gebruiker.

Lease een elektrische fiets naar keuze

Zo’n 40% van het woon-werkverkeer in Nederland is minder dan 15 kilometer. Toch houdt iets ons tegen om deze korte afstanden te gaan afleggen op de fiets. Met een leasefiets ga je er op vooruit! Een elektrische fiets naar keuze wordt, met een operational lease, via de werkgever betaald en kan zonder zorgen en onderhoudskosten door de werknemers worden gebruikt.

Fiscaal interessant

Door de recente wettelijke veranderingen kan de leasebike ook vanuit fiscale optiek interessant zijn voor werkgevers en werknemers. Dit vooral als de werknemer de leasefiets privé mag gebruiken. Een werkgever mag in dat geval ook de BTW op de leasetermijnen verrekenen. Daarnaast kan het privégebruik van de leasefiets onder de werkkostenregeling mogelijk onbelast plaatsvinden.

Waarom zou je een e-bike leasen?

De elektrische fiets is een makkelijke oplossingen voor werknemers die dagelijks veel tijd kwijt zijn in de file of door het wachten op de bus. Voortaan hoeft je werknemer nooit meer te wachten en is snel op kantoor! De e-bike is geschikt voor werknemers die tot dertig kilometer van het kantoor wonen. Vraag bij je werkgever na of het leasen van een elektrische fiets mogelijk is. Dit levert de werkgever ficale voordelen op. Het leasen van een e-bike kan zelfs de parkeerdruk bij uw kantoor drastisch verminderen. Daarnaast draagt de e-bike bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot van uw organisatie. Allemaal voordelen!

Wat gaat een leasefiets je opleveren?

Iedere kilometer die je van huis naar je werk fietst en vice versa kan je geld opleveren. Een werkgever mag namelijk 19 cent per gefietste kilometer belastingvrij vergoeden. Het is een vrij onbekend fenomeen en dus kloppen duizenden fietsers niet bij hun baas aan voor een vergoeding. Mensen die met auto of openbaar vervoer reizen, weten allemaal wel dat ze recht hebben op een vergoeding, maar de brave fietser laat het geld dus liggen. Daarnaast zijn de huidige e-bike lease regels te ingewikkeld. Als je een leasefiets hebt, moet je precies het aantal kilometers bijhouden dat je privé fietst en welke voordeel je daarvan hebt. Kosten voor onderhoud, reparatie en eventueel stroomverbruik mag je daar weer van aftrekken. Dit levert zo’n papier werk op dat bijna niemand aan een elektrische leasefiets begint.

E-bike lease wordt eenvoudiger in 2020

In het voorjaar maakte staatssecretaris Snel van Financiën al bekend dat hij de regels wil vereenvoudigen: “Wij willen graag mensen uit de auto op de (elektrische) fiets krijgen. Met een simpele regeling wordt het hopelijk voor werkgevers een stuk aantrekkelijker om medewerkers op de (elektrische) fiets naar het werk te laten gaan.” Net als voor de leaseauto gaat voor het privégebruik van de elektrische leasefiets een vaste bijtelling gelden. Voor de leasefiets wordt dat een bijtelling van 7% van de waarde van de fiets, maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend. Een e-bike van 2000 euro kost je dan afhankelijk van je inkomen tussen de 4,33 en 5,75 euro per maand. Voor een iets duurdere Speed-Pedelec (3500 euro) kun je rekenen op een bijtelling van 7,50 tot 10 euro per maand. Lees het gehele artikel “e-bike lease wordt aantrekkelijker in 2020“.

Voordelen e-bike leasen:

  • Kostenbesparend; besparing op brandstofkosten en parkeerplaatsen.
  • Inclusief: onderhoud en reparatie, verzekering tegen diefstal en schade, ongevallen opzittende(n)verzekering, verhaalsrechtbijstand en pechhulp.
  • Duurzaam; milieuvriendelijk en verlaagt CO2-uitstoot van een bedrijf.
  • Nooit meer in de file of zoeken naar een parkeerplek.
  • Gezond; regelmatig in de buitenlucht is goed voor de gezondheid en gaat stress tegen.
  • Geen hoge aanschafkosten.
  • Innovatief; een schoon en stil alternatief én door nieuwe technologie een serieus alternatief voor de auto.

Tips

Om optimaal te genieten van uw e-bike lease, kun je de volgende tips doornemen.