E-bike verzekering vergelijken

De elektrische fiets brengt je van A naar B, helpt je vooruit wanneer je het nodig hebt en staat altijd voor je klaar. En dat wil je natuurlijk graag zo houden!  Een e-bike verzekering is daarom geen overbodige luxe. Door de hoge prijs is een elektrische fiets erg geliefd bij fietsdieven. Daarnaast is het een gebruiksvoorwerp en kan je e-bike makkelijk schade oplopen. Vanwege de hoge prijs worden veel e-bikes verzekerd, ongeveer 80%.

E-bike verzekeringen vergelijken

Wil je je e-bike verzekeren? En wil je weten hoe fietsverzekeringen van elkaar verschillen zodat je de juiste fietsverzekering afsluit? Vul de vergelijker hieronder in en vind de verzekering die het beste bij je past!

Loading poll...
 

Is een e-bike verzekering verplicht?

Sinds 1 oktober 2006 is de WA verzekeringsplicht voor de e-bike vervallen. Het is per die datum niet langer verplicht je e-bike WA te verzekeren. Het is echter wel aan te raden. De elektrische fiets blijft volgens de wet een motorvoertuig. Daarmee is de fiets bij de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen standaard uitgesloten van de dekking.

Hoe werkt de e-bike verzekering vergelijker?

Via de vergelijkingstool hierboven heb je de mogelijkheid om verschillende e-bike verzekeringen met elkaar te vergelijken. Met de ingevulde gegevens kan de tool jou precies laten zien welke e-bike verzekering geschikt is voor jou. De prijzen die worden getoond zijn gebaseerd op de vragen die je hebt ingevuld. Je kan in de e-bike vergelijker geen verzekering direct afsluiten, hiervoor kan je terecht bij de aanbieder van de e-bike verzekering. Gedurende de looptijd van de afgesloten verzekering is de verzekeraar het aanspreekpunt in geval van schade of diefstal.
Dekkingen van de fietsverzekering

De diefstal dekking is de standaard dekking in een fietsverzekering pakket. Maar naast diefstal kan je je e-bike ook verzekering voor schade, pechhulp en ongevallen. Heb je een dure elektrische fiets gekocht? Of ga je lange ritten maken? Dan kan het handig zijn om een aanvullend pakket te kiezen. Lees hieronder meer informatie over de verschillende dekkingen.

Bij een diefstal dekking wordt de aanschafwaarde van de fiets vergoed wanneer je fiets wordt gestolen. Veel fietsverzekeraars bieden de eerste 3 jaar 100% vergoeding van de aanschafwaarde, daarna zal er een gedeelte afgeschreven worden. Er zijn ook fietsverzekeringen die standaard in het eerste jaar al starten met afschrijven. Gebruik de vergelijker om te weten welke afschrijving geldt per verzekeraar.

Verzekeraars maken onderscheid tussen verschillende soorten oorzaken van schade. Ook verschillen de regels rondom de vergoeding en eigen bijdrage per verzekeraar. Zo dekken de ANWB en Allianz 100% van de schade, op welke manier deze ook is ontstaan, terwijl bijvoorbeeld HEMA alleen schade door poging tot diefstal vergoedt. Het is belangrijk dat je goed naar de voorwaarden kijkt voordat je een fietsverzekering afsluit.

Bij pechhulp worden noodreparaties die ter plaatse kunnen worden uitgevoerd vergoed. Denk hierbij aan het plakken van een band, of het terugplaatsen van de ketting. Mocht de fiets niet ter plaatse kunnen worden gerepareerd, dan word je binnen Nederland of maximaal 30 km over de grens teruggebracht naar je beginpunt. Fiets je vaak verder van huis, dan kan dit een handige dekking zijn.

Bij het verzekeren van je fiets bieden een aantal verzekeraars een (eenmalig) uit te keren vergoeding bij overlijden of bij (blijvende) invaliditeit. Dit bedrag staat van te voren vast en is terug te vinden in de voorwaarden. 

Looptijd van de e-bike verzekering

Een e-bike verzekering kan je voor langere tijd of voor een korte periode verzekeren. De ene fietsverzekering is namelijk dagelijks of maandelijks opzegbaar terwijl de andere fietsverzekering een looptijd heeft van 1, 2 of zelfs 5 jaar.

Fietsverzekeraars

In de vergelijker zijn 7 verschillende fietsverzekeraars opgenomen met verschillende pakketten en dekkingen waardoor er keuze is uit ruim 20 verschillende verzekeringen.

unive e-bike verzekering
enra e-bike verzekering
Kingpolis e-bike verzekering
HEMA e-bike verzekering
allianze e-bike verzekering
ANWB e-bike verzekering
Klaverblad e-bike verzekering