E-bike

E-bikes zijn fietsen die geschikt zijn voor alle leeftijden. Of u nu graag gemakkelijk de boodschappen doet, een mooie tourtocht wilt maken of dat je scholier bent en je moet iedere dag meer dan 5 km fietsen. Elektrisch fietsen zie je steeds meer verschijnen in ons straatbeeld. Het aantal consumenten dat kiest voor een E-bike blijft stijgen. Zeker nu er meer en meer modellen op de markt verschijnen. Was de E-bike vroeger vooral voor mensen boven een bepaalde leeftijd, tegenwoordig is de E-bike populair bij jong en oud. Tegenwoordig is 1 op de 5 verkochte nieuwe fietsen een elektrische fiets.

Comfortabele en lichte E-bikes

Wilt u lichter trappen en comfortabeler fietsen op een sportieve fiets met trapondersteuning: de keuze voor een E-bike / elektrische fiets, lijkt dan niet meer dan logisch. Tegenwoordig heeft u de keuze uit onder meer elektrische sportfietsen, vouwfietsen, stadsfietsen, moederfietsen, tandems, elektrische bakfietsen, speed pedelecs en E-mountainbikes.

Snelle E-bike – High-speed E-bike of speedpedelec (45km/h)

De high-speed e-bike is een nieuw soort elektrische fiets. Een gewone e-bike levert trapondersteuning tot 25 km/u. De high-speed e-bike ondersteunt uw trapbeweging echter tot wel 45 km/u. Door de verhoogde snelheid is de speed pedelec een interessant vervoermiddel voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. De maximaal toegestane snelheid op de openbare weg is 25 km.u.

Koopwijzer E-bike

ENTZ_CRANK SIDE FULL 2_M_sRGB_72dpiIn een E-bike / elektrische fiets zit vol met technische onderdelen zoals een elektromotor die voor de trapondersteuning zorgt, een fiets accu die de fiets van stroom voorziet, een veiligheidssysteem en rijprogramma’s. Al met al is de techniek achter de E-bike redelijk complex en uitgebreid. Daarom hebben wij voor u een handige koopwijzer opgesteld vol handige informatie, feiten, adviezen en tips. Zo kunt u onder meer lezen waarom de plek van de motor invloed heeft op het rijgedrag en hoe u zelf invloed heeft op de totale afstand die u kunt fietsen zonder tussentijds de accu op te laden (actieradius).

  Bekijk alle merken