Elektrische bakfietsen

johnny-loco-e-cargo-300x199Je komt ze vooral in de grote steden tegen, elektrische bakfietsen. Ideaal voor het vervoer van 1, 2 of zelfs 3 kleine koters. Vroeger was dit eigenlijk alleen maar mogelijk met de nodige spierkracht, tegenwoordig leg je lange afstanden af met wat hulp van een e-bike motor. De bakfiets is ideaal voor het vervoer van je kinderen, de boodschappen uit de supermarkt. Nooit meer parkeerproblemen met je auto, kids veilig naar school en je doet ook nog wat aan lichaamsbeweging. Ideaal!

De nadelen

Elektrische bakfietsen nemen nogal wat ruimte in, waar laat je zo’n ding? Je hebt een flinke schuur nodig om zo’n fiets te stallen. ’s Nachts laat je hem ook niet zomaar buiten staan, bakfietsen zijn nogal kostbaar. Zaak om even goed over na te denken voor aanschaf.


Vijf mooie elektrische bakfietsen willekeurig op een rij:

1. Sparta E-Kargo  
Prijs: €2999,-

sparta-e-kargo-e1438075633394-300x236Sparta’s E-Kargo bakfiets heeft hun eigen ION motor in het achterwiel. Met een fleurige bak er op zorgt de 240Wh motor ervoor dat je probleemloos tegen de wind in je kids kunt afleveren op het schoolplein. Sparta werkt met vanaf prijzen, voor bijna 3000 euro krijg je de standaard accu. geef je meer uit krijg je een sterkere accu en dus meer actieradius. Wel standaard inbegrepen is een regenhoes. Het Sparta ondersteuningssysteem werkt met zowel een snelheids- als een trapkrachtsensor. Die laatste zorgt er voor dat als jij harder moet trappen, de motor harder gaat meehelpen. Iets dat de meeste duurdere systemen hebben overigens. Die ondersteuning kun je ook nog instellen in 3 verschillende standen: eco, normaal en turbo. Handige extra is de hendel voor het wegrijden en de powerboost. Als je deze gebruikt gaat de fiets al zonder te trappen vooruit. Dat loopt bijvoorbeeld een stuk makkelijk de drempel van de schuur over.

Afmetingen: 265cm lang, bankje: 53 cm, bak: 66 bij 46 cm


2. Urban Arrow Family
Prijs: €3950,-

Eurbanarrow-e-bakfiets-300x143én van de mooist gebouwde elektrische bakfietsen van dit moment. Met Bosch ondersteuning, traploze versnellingsnaaf van NuVinci, ketting netjes weggewerkt en tal van slimmigheden die je pas opvallen als je langer kijkt. De bak is van binnen gevoerd met zacht materiaal, de bestuurder kan altijd met beide voeten bij de grond, het frame is relatief licht -want van aluminium- en het lage zwaartepunt zorgt voor prima stabiliteit. Met schijfremmen voor én achter sta je ook nog eens altijd op tijd stil. Deze e-bakfiets weegt ‘slechts’ 35 kilo, niet verkeerd voor een elektrische fiets van dit formaat. Via een opstapje kunnen kleine kinderen makkelijk zelf instappen en omdat het geheel modulair is opgebouwd is de bakfiets later -kleine kinderen worden groot- om te bouwen tot een ‘shorty’ waardoor je langer plezier hebt van het niet geringe aanschafbedrag. Ook bij Urban Arrow veel opties, extra bankje, regenhuif, afdekzeil, maxi-cosi houder.

Afmetingen: 255cm lang x 70cm breed

Interesse in deze bakfiets? Bekijk hier de beste deal!


3. Babboe E-City  
Prijs: €1899,-

babboe-e-bakfiets-e1438073316928-300x211Wij vinden vooral de vorm van de bak erg mooi. Deze e-bakfiets van Babboe heeft mooie looks, ook al doordat het een 2-wiel model is. Dat maakt de fiets een stuk minder volumineus. Door de dubbele standaard staat de fiets toch heel stabiel. De bak is van beukenhout en heeft nergens scherpe punten. Driepunts gordels worden meegeleverd voor nog meer veiligheid. Met 7 versnellingen en een 250 watt motor in het achterwiel kom je iedere heuvel op. Ook bij Babboe kun je een regententje meebestellen, of bijvoorbeeld een maxi-cosi drager of een tweede bankje.

Afmeting: 255cm lang x 65cm breed x 110cm hoog


4Troy E-Bike Speciaal  
Prijs: €1599,-

troy-e-bike-speciaal-01-e1438072804742-300x206Troy, een Nederlands merk uit Zaandam, bouwt deze bakfiets op met elektrische ondersteuning van Bafang. Redelijk onbekend in e-bike land, waar je vooral systemen van bekende merken als Bosch, Panasonic en Shimano tegenkomt. De bak heeft 2 bankjes met ruimte voor 4 kinderen. De e-bakfiets is leverbaar in matzwart, zilver en bruin. De accu zit verwerkt in de achterdrager en net als bij de Johnny Loco hieronder is er een flinke beugel gebruikt als stuur. Remmen en schakelen doe je met Shimano onderdelen, dit model wordt geleverd met een achterderailleur met 7 versnellingen.

Afmeting: 220cm lang x 85cm breed


5. Johnny Loco E-Cargo Dutch Delight
Prijs: €3899,-

johnny-loco-e-cargo-300x199Met deze elektrische bakfiets ben je zonder moeite de coolste moeder (of vader natuurlijk) van het schoolplein. Schitterend vormgegeven, 3 wielen -dus lekker stabiel-, weggewerkte accu, Shimano Steps systeem en een lichtgewicht aluminium bak. Toch is het totaalgewicht nog bijna 50 kilo! Gelukkig maar dat de Steps motor voldoende ondersteuning geeft om ieder grachtenbruggetje op te komen, zelfs met een volle bak. De prijs is een vanafprijs, je kunt bijvoorbeeld nog een extra bankje toevoegen, of kiezen voor een mooi afgewerkte regenkap.

Afmetingen: 218cm lang, 110cm hoog, 90cm breed

Interesse in deze bakfiets? Bekijk hier de beste deal!

De lijst met elektrische bakfietsen is nog veel langer. De onderstaande modellen zijn bijvoorbeeld ook verkrijgbaar: