Batavus ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 44 reviews
by Fietser woon-werkverkeer on Elektrischefietsen.com
Batavus Milano

In anderhalf jaar tijd 4 spaken kapot, motor uitgevallen, snel slijtende remblokjes, spontaan afvallende trapper, krenkschroef kapot, en een steeds meer lawaaimakende ketting. Naast al drie servicebeurten, omdat alles snel aan nieuwe afstelling toe is, al meerdere malen terug moeten brengen naar de rijwielhandelaar. Accuduur laat te wensen over. In anderhalf jaar tijd is het bereik van een volle accu na ongeveer 100 maal opladen (waar ze adverteren met zeker 1000 maal op te laden) gehalveerd van 80 km (bij de tourstand) naar 42 km. Voor € 2500,- zou je een duurzamere fiets verwachten.

by H. Jongeneel on Elektrischefietsen.com
Batavus Wayz E-GO active

Na 8 jaar met plezier een Batavus E-bike te hebben gehad en weer voor een Batavus te hebben gekozen verbaasde het mij dat er bij een fiets 2599.-- geen pompje behoorde. Zo'n lullig iets vind ik toch een behoorlijke tekort koming.

batavus padova easy

Ik heb een batavus padova easy uit 2009 en ben tot nu zeer tevreden ondertussen staat er 28004 km op de teller (27/05/2017), de accu is NOOIT vervangen en of gereviseerd.

Batavus Stream

Fiets 3 jaar oud. Bagagedrager is spontaan gebroken. Coulance Batavus: nieuwe drager die door een erkende dealer werd geplaatst; kosten om je voor te schamen!
De accu heeft al langere tijd gerammeld, af en toe viel de ondersteuning uit. Begrijp nu waarom. Onlangs viel de accu eruit toen ik mijn fiets uit de fietsenstalling haalde, dus langere tijd al iets niet in orde in het dockingstation. Gaat nu gerepareerd worden en hou mijn hart vast voor de kosten!!!
Ben niet heel blij met deze dure aanschaf. Volgende keer geen Batavus.

by B.A. Molenaar on Elektrischefietsen.com
Batavus Monaco E go 7 2014

Inmiddels goed 3 jaar deze fiets in gebruik. 4 x per week rijd ik 2x 16 kilometer per dag woonwerkverkeer. Op zich prima fiets. Zwakke schakel uiteindijk de accu. Ik heb een 400ah accu, dus de middelste variant. In het begin kon ik makkelijk heen en weer op dezelfde lading. Altijd keurig direct thuis aan de lader gezet. Toch na een jaar moest ik al op mijn werk bijladen, anders stond ik op de terugweg voortijdig stil. Best snel voor zo'n dure accu. Afijn op deze manier kon ik het toch tot vandaag volhouden. 3 jaar en 1 maand oud. Vandaag de 3e accu crash meegemaakt en ben het nu zat. Dit houdt in dat de accu bijvoorbeeld nog op 3 streepjes staat en vervolgens ineens op nul staat. De rest kun je echt fietsen ' met de handrem er op'. De accu is al langere tijd echt minder en ben benieuwd of ik korting krijg op een volgende accu. Waardeloos.

Batavus Genova E-GO

Plastic Accuhouder is onvoldoende stevig gebouwd waardoor de accu gaat klapperen en hierdoor raken contactpunten verbogen/beschadigd en gaat de accu stuk. Ik rijd wel 500-1000 km per maand met deze fiets op de 4 of 5 stand vaak ook op minder goede klinker fietspaden. Helaas is mijn ervaring dat de accu/accuhouder binnen een jaar kapot gaat. Daarom heb ik ook een schadeverzekering afgesloten hiervoor bij mijn fietsverzekering. Deze fiets had iets steviger gebouwd mogen zijn. Zowel met de 400 Wh accu als met de 300 Wh (standaard) accu heeft men het probleem dat zowel de accuhouder beschadigd raakt, de contactpunten raken verbogen, men kan de accu niet goed meer in de houder plaatsen. Ik zou zeker adviseren de accu niet veel uit de houder te halen maar steeds vast op de fiets op te laden en bij klapperen van de accu zo snel mogelijk de houder te laten repareren. Dus helaas veel problemen met deze fiets en minder geschikt voor intensief gebruik van ongeveer 10.000 km per jaar.

by H v Westerveld on Elektrischefietsen.com
Batavus Ventoux easy

Het eerste jaar fietsen bij Dresden, na een pauze weer verder fietsen maar er kwamen allemaal storingsmeldingen op het display en geen ondersteuning meer, ik ben niet in staat om normaal te kunnen fietsen, dus mijn vrouw heeft mij weer (9Km) naar het pension gesleept. de accu was nog voor 90% vol. toch de accu aan de lader gezet, toen de accu vol was werkte alles weer goed. Thuis naar de dealer gegaan er bleken talloze onverklaarbare storingen in te staan. Batavus heeft direct een nieuwe accu afgeleverd. bij 3500 Km weer de accu stuk, alles werkte goed behalve ik kon hem niet meer opladen dit was afgelopen zomer. Ik ben bang geworden voor deze fiets ik heb nadien ongeveer 80 Km met de nieuwe accu gefietst, wanneer deze fiets mij in de steek laat heb een ernstig probleem (mijn gezondheid). De tweede accu moest ik kopen (900 euro) en nog bijna 15 euro verwijderingsbijdrage. Het zijn zoals het eruit ziet allemaal elektronische storingen en dus niet de accucellen. Ik ben het vertrouwen in deze E-bike helemaal kwijt ik durf er niet ver mee te fietsen. Geen aanrader dus.

by Hans van Dooren on Elektrischefietsen.com
Batavus Ventoux easy

2000 km gefietst en batterij stuk (was garantie, konden ze niet onderuit)
4000 km gefietst en weer batterij stuk (coulance van 50 % van 750 euro)
Voor mij is dit geen coulance want ik rij met mijn auto goedkoper
Ik rijdt op gas 1:11 en kan 400 km rijden op 1 tank, dit is voor 12 euro
10 keer tanken is 4000 km is 120 euro
Ben met mijn Batavus nu die niet meer in garatie zit dus 2 batterijen nodig voor 4000 km te fietsen is 1500 euro
Conclusie: Koop je een grote 12 cilinder die 1 op 5 rijd en je bent nog steeds goedkoper uit dan fietsen op een BATAVUS easy ventoux
En als je het nu no over een goedkope fiets had van van Craenenbroek kon ik er nog wel begrip voor opbrengen maar met een fiets van 2750 euro is dit pure oplichting

by Gerrit Zweerink on Elektrischefietsen.com
Batavus Staccato Easy Royal 2010

Van de Batavus Easy Royal 2010 Li-ion damesfiets uit 2010 viel geregeld de ondersteuning uit, eerst zonder foutmelding, later met, hoewel de accu nog lang niet aan zijn eind was. Opgestuurd naar Batavus, advies: nieuwe accu kopen voor meer als 600 Euro. Bij een kennis is het programma vervangen voor 6 Euro en hij loopt weer als een trein. Conclusie: Batavus bestaat uit een stelletje geldkloppers.

Batavus Monaco e-go 2014

ypIn april 2014 heb ik mijn Monaco e go 2014 gekocht in de rose/paarse uitvoering. Ik was en ben super blij met mijn fiets en heb ook heel wat ritjes gemaakt. Ik roep steeds dat het de beste koop van m'n leven is 😉
Een tijdje geleden begon het voorwiel geluid te maken en leek het alsof het wiel los zat. Het kraakte en reed niet fijn. Ik naar de fietsenmaker en het wiel is opgestuurd. Nu blijkt dat de lagers al versleten zijn en zit er een heel nieuw voorwiel op. Gelukkig valt dit nog onder de garantie en kost het mij niets, maar ik vind dit toch redelijk snel. Ik vroeg aan de fietsenmaker of dit een éuvel van de Monaco is, maar hij had dit nog niet eerder meegemaakt. Ik heb nu bijna 3000 km met mijn fiets gereden en nu al zijn de lagers versleten. Is dit niet erg snel? En kan iemand mij vertellen waardoor lagers slijten? Ik ben behoorlijk zuinig met m'n fiets omgegaan al heeft hij wel twee keer in de regen gestaan....

Page 1 of 5:
«
 
 
1
2
3
4
5
 
»
 


 • H.Cleiren

  Ik heb sinds twee jaar een Batavus e-go ik heb alleen maar als commentaar…..super fiets!!

 • Corrie

  Hoe plaats ik de accu op mijn fiets (streamer). Hij is spiksplinternieuw, maar het plaatsen gaat heel stroef? Hoort dat zo? Ik krijg hem er ook bijna niet uit?
  Hoe kan ik zien dat hij goed zit? Blijft er een smaale opening van 2 mm tussen de accu en het slot? Is dat normaal?

 • Niek

  Dat gezeur over het geluid van de motor snap ik niet helemaal. Je maakt toch een proefrit. Als dat gekuid je dan niet aanstaat dan koop me die fiets gewoon niet. Op die wijze heb ik al een heleboel e bikes laten staan. Ommdan achteraf te gaan klagen over motor geluid vind ik niet terecht. Ik heb nu de Milano E Go en dat ding is gewoon onwijs goed.

 • An

  An an hour ago

  Batavia Weekend Easy 2010
  In febr 2011 kocht ik deze elektrische fiets bij een Batavus dealer in Amsterdam. Omdat ik er samen met mijn vriendin een Batavus E-bike kocht kregen we allebei €150,- korting. Ik betaalde daardoor “slechts” €2049,- voor de fiets. Al direct waren er problemen, accu moest worden vervangen evenals het display. Na nog wat kinderziektes ging het een poosje redelijk/goed. Door al het plastic aan de fiets, viel er een paar keer een stuk van de kettingkast af onder het fietsen. Een keer kwam ik er pas later achter en moest er een nieuwe kettingkast op voor € 25,-. In febr. dit jaar kwam ik er achter dat het plastic kapje van het docking station af was gevallen waardoor er geen contact meer werd gemaakt met de accu. Het moest worden vervangen, kosten incl een paar andere kleine reparaties en montage: €166,-. Een paar weken geleden hield de ondersteuning er plotseling weer mee op, na onderzoek bleek nota bene de motor kapot. Deze uiteindelijk ook laten vervangen, kosten incl montage €546,- In een paar maanden tijd dus samen €712,- onkosten terwijl de fiets nu 4.5 jaar oud is (bij 1ste reparatie net 4 jaar oud). Na vele mailwisselingen met Batavus via invulformulier geven ze niet thuis met als argument dat de fiets ouder is dan 4 jaar, dus geen coulance mogelijk. Voor zo’n dure fiets had ik bepaald meer verwacht, zeker in de houding van zo’n bekend bedrijf/merk n.a.v. de laatste onkosten. Het moge duidelijk zijn dat ik nooit meer voor een Batavus fiets zal kiezen.

 • An

  Batavia Weekend Easy 2010

 • sjoerd

  e Bike show Breda geweest , geen enkel merk had prijzen bij of op de fiets alleen batavus toppie zo hoor het

 • Rinus

  batavus monaco ego mooie fiets
  ondersteuning 1en 2 goed 3 en 4 niet goed te doseren te hard.
  Irritante MOTOR te veel lawaai haperende zadel vering klok loopt niet op tijd , geen ramp maar hoort wel goed tezijn (zijn er mee bezig ) zegt men.
  booster gaat veel te hard 26 km per uur
  CONCLUSIE…. 8 MAANDEN OUD 600 KM èèn keer maar nooit weer

  • Jan

   Klopt! Heb ook dezelfde fiets. Veeeel te veel lawaai

  • Pieter

   Ik heb een Monaco Ego gekocht in april 2016. In 6 maanden 3000 km gefiets veelal onderweg naar mijn werk stand 4 en 5. Motor geruisloos. Misschien dat het model in 2016 verbeterd is, maar ik ben erg blij met mijn fiets…. En als de accu wat moeilijk te verwijderen is even een beetje WD-40 er tussen en het probleem is opgelost….

 • Corina

  Beste Anita,
  Ik had hetzelfde probleem. Na het fietsen zwarte puntjes op mijn schoenen, broek en op de fiets. Terug gegaan naar de fietswinkel. Er zijn toen nieuwe remblokjes opgezet en nu is het probleem verholpen. Succes.
  Groetjes Corina

 • Anita Erven

  Ik heb sinds kort ook een Batavus Genova E-Go 7.
  Als ik een mooie fietstocht heb gemaakt blijf ik echter met een groot probleem zitten. Mijn broek en schoenen zitten vol met zwarte puntjes ( remstof/ olie?!).
  Kan iemand mij vertellen wat dit is en wat ik er tegen kan doen
  Groetjes Anita

  • greet

   Hallo Anita,
   Dat probleem met die zwarte puntjes op mijn broek heb ik ook. Moet je mee leren leven zegt mijn fietsenmaker. Vind dat wel erg vreemd hoor, maar het gaat nu beter en heb de fiets nu 2 jr. Voor de rest een prima fiets moet ik zeggen!
   Groetjes Greet.

  • toffel

   komt van de remblokjes !!! deze vervangen…