Batavus ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 55 reviews
by Andre Zwikker on Elektrischefietsen.com
Batavus fuego ego

Dramatische elektronica, blijft een fietsenleven lang problemen geven je betaald de fiets bijna twee keer als je niet oppast

by JCM Storm on Elektrischefietsen.com
Batavus Fuego E go

Deze fiets kwam als beste koop uit een test. De accu zit in de kettingkast ziet er mooi uit. Deze accu is na 20 en laagste stand 30 km leeg. Een fietsocht in heuvelachtig gebied gemaakt met mijn partner op een Gazelle hij kon de tocht (60km) makkelijk electrisch fietsen mijn accu was na 27 km leeg (in Eco 3 stand). vanmorgen is mijn display uitgevallen geen ondersteuning maar ook geen licht op mijn fiets. Kortom een grote teleurstelling.

batavus Wayz E-go® Active elektrische fiets

ik heb de fiets al enkele maanden en ben wel tevreden over de fiets. Maar wat mij opvalt is dat de snelheid wat de display aangeeft ruim 2 km/uur te hoog is dan de werkelijkheid! Dit betekent echter dat de ondersteuning ook ruim 2 km/uur eerder stopt. In werkelijkheid valt ondersteuning weg bij 24,6km/uur . Ik ben hierover naar de dealer geweest en heeft laatste software opgezet maar er is niks verandert aan snelheid afwijking. Schrijven met consumentenlijn batavus leverde ook niks op. Volgens hun valt dat binnen de norm van de snelheidsmeter, binnen elke snelheidsmeter zit namelijk een marge van speling en dus in mijn geval valt dit binnen het marge en zij kunnen hier helaas niets aan veranderen.
Mijn advies is voordat je de fiets koopt check de snelheid of dat wel klopt met werkelijkheid, anders wordt je ingehaald door de meeste e-bikes met ruim 2km/uur verschil en als je met je partner fiets kan het zo zijn dat je erg zwaar moet trappen om je partner bij te houden 😉

by Bruno Lefere on Elektrischefietsen.com
Batavus monaco ego 7

Na 3 jaar ervaring met mijn Batavus Monaco met voorwielaandrijving en 3238 KM op de teller moet ik zeggen een hele goede fiets te hebben doet wat het moet, nog geen kosten aan gekregen, plus geluidstil. wat betreft batterij, ik weet niet juist hoeveel hij al verloren heeft van zijn capaciteit maar kom er nog wel ver mee, ik heb wel een vermoeden dat het eerste streepje nu sneller verdwijnt dan in het begin dus een wat minder vermogen denk ik Tip: leg in de winter de batterij zo veel mogelijk warm dat verlegt zijn leven.

Batavus Mont Blanc Easy 24V

Beste lezers,

Twee jaar geleden een Mont Blanc Easy gekocht met 24 versnellingen. Ik heb nog nooit zo'n beste fiets gehad. Rijdt perfect. Accu nog goed. Motor geruisloos en heel gelijkmatig. Dus absoluut goed bevallen. / Alleen vreemd dat versnelling altijd in de 24e staat. De overige versnellingen zijn voor in de Alpen, denk ik. / Ook de service van Batavus is super goed.

by Ria Vlaar on Elektrischefietsen.com
Batavus Strattaco

Wij hebben onze e-bikes nu ruim 5 jaar. Wat een geweldige fietsen. Nooit iets mee gehad, accu's werken nog helemaal prima en fiets is nog steeds geruisloos. Nog geen lampje vervangen. Alleen dit jaar achterband. En dat met meer dan 10.000 km op de teller. Gister display van de herenfiets uitgevallen. Werkt nog wel maar geen beeld zichtbaar. We hebben het er graag voor over om een nieuwe te kopen mocht dit nodig zijn. Rekenen echter eerst nog op onze fietsenmaker die er nog mee bezig is.

Batavus Genova E-go 2014

3 jaar mee gefietst (nieuwprijs 1700,--) voor 3e jaar al de trappers draaiden door, zodat de motor bleef doorgaan als je voor stoplicht stond.... bij fietsenmaker iets bij de trappers gedaan, maar na pr maanden weer tzelfde..... (ze zeiden dat wrschnlijk zit t in de sensor vd accu op t stuur die aangeeft hoeveel je accu nog heeft, maar dit kostte duur om te vervangen en nakijken, dus in 1e instantie dit gedaan). de accu heel veel geladen, altijd eraf (want fiets staat niet verwarmd - dus met kou en erge warmte moet t er toch af, dus er brak een vleugeltje af, ik verwachte op zn minst een korting op nieuwe accu nee hoor, bij E. groen in hhw werd t ! gelijmd ! na 2x brak t natuurlijk weer af. de accu na precies 3 jaar veel minder vermogen = nu ik kan er geen 12 km meer mee fietsen, en nieuwe kost 429,-- en t ergste vind ik nog dat de hele fiets met inruil maar 400 waard is !! (dit is nog duurder dan auto rijden) per jaar dus 750,- weggegooid geld !! waardeloos en de accu van dit model/jaar is niet te reviseren..... ik vind t knap waardeloos dat je niet met korting de accu in kunt leveren, een nieuwe (met bijv. meer vermogen en /of meer garantie) ! volgens mij zit er best een marge tussen inkoop van deze accus en verkoop, dat maken ze mij niet wijs. en ik kan dus een nieuwe accu kopen, maar als de motor t begeeft ? zit ik met 429,- uitgave voor niets........ wat te doen

by KJ.VISSER on Elektrischefietsen.com
SOCORRO BATAVUS

Heb een Batavus Socorro nu 5 jaar ,nooit last gehad met de fiets.
Tot nu display werkt niet meer,ondersteuning wel dus fietsen kan ik wel.
Gevraagd aan Batavus voor een nieuw display,ja kost 125€ dat is niet mis.
Vraag of ze ook een coulance regeling konden regelen,twee fietsen gekocht voor 4800€.
Dan mag je toch wel iets verwachten,wat kost het Batavus nou zo'n display???
Nou moest hem gewoon kopen kassa,dus ga ik een andere fiets kopen.
Maar u snapt het al GEEN Batavus meer,weer een klant kwijt jammer toch.

by Jan Ligthart on Elektrischefietsen.com
Batavus stream

November 2014 heb ik een Batavus Stream aangeschaft. Nu, 32 maanden later, heeft de motor het begeven. De kosten van onderzoek zijn al opgelopen tot €150,- en daar komen nu nog de kosten van de nieuwe motor bij van €520,-. Dus na nog geen drie jaar ben ik 1/3 van van de aanschafprijs extra kwijt.
Het is extra zuur omdat ik twee maanden na aanschaf, acht maanden door ziekte de fiets niet heb kunnen gebruiken. Feitelijk is de fiets dus minder dan 2 jaar in gebruik geweest, maar zelfs dan is Batavus niet bereid tot coulance.
Overigens is de bagagedrager van de Batavus Stream van mijn vrouw ook al vervangen omdat het achterstuk was afgebroken.
Alhoewel de klantenservice uitermate vriendelijk en ter zake kundig was, blijven ze onverbiddelijk en houden vast aan de garantie termijn.

by KLAASJOOP on Elektrischefietsen.com
Batavus Socorro

5 jaar heb ik de fiets accu was na twee jaar niet goed,nieuwe gekocht 150km accu.
Nu het display kan hem niet aflezen,ondersteuning heb ik nog wel maar zie niets.
Batavus gebeld voor een display 125€,vroeg of ik hem wat goedkoper kon krijgen gezien de kosten die ik al een keer had???
Dus niet wat kost nou zo'n display voor Batavus???
Jammer nu ga ik kijken naar een andere fiets GEEN BATUVUS DUS.

Page 1 of 6:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


Comments

 1. Erica
  Erica 25 september, 2017, 18:47

  Display zit een batterij in die je ook moet vervangen.
  Daarna doet hij het weer

  Reply this comment
 2. H.Cleiren
  H.Cleiren 5 juli, 2016, 21:01

  Ik heb sinds twee jaar een Batavus e-go ik heb alleen maar als commentaar…..super fiets!!

  Reply this comment
 3. Corrie
  Corrie 1 mei, 2016, 11:22

  Hoe plaats ik de accu op mijn fiets (streamer). Hij is spiksplinternieuw, maar het plaatsen gaat heel stroef? Hoort dat zo? Ik krijg hem er ook bijna niet uit?
  Hoe kan ik zien dat hij goed zit? Blijft er een smaale opening van 2 mm tussen de accu en het slot? Is dat normaal?

  Reply this comment
 4. Niek
  Niek 18 februari, 2016, 20:01

  Dat gezeur over het geluid van de motor snap ik niet helemaal. Je maakt toch een proefrit. Als dat gekuid je dan niet aanstaat dan koop me die fiets gewoon niet. Op die wijze heb ik al een heleboel e bikes laten staan. Ommdan achteraf te gaan klagen over motor geluid vind ik niet terecht. Ik heb nu de Milano E Go en dat ding is gewoon onwijs goed.

  Reply this comment
 5. An
  An 15 augustus, 2015, 20:27

  An an hour ago

  Batavia Weekend Easy 2010
  In febr 2011 kocht ik deze elektrische fiets bij een Batavus dealer in Amsterdam. Omdat ik er samen met mijn vriendin een Batavus E-bike kocht kregen we allebei €150,- korting. Ik betaalde daardoor “slechts” €2049,- voor de fiets. Al direct waren er problemen, accu moest worden vervangen evenals het display. Na nog wat kinderziektes ging het een poosje redelijk/goed. Door al het plastic aan de fiets, viel er een paar keer een stuk van de kettingkast af onder het fietsen. Een keer kwam ik er pas later achter en moest er een nieuwe kettingkast op voor € 25,-. In febr. dit jaar kwam ik er achter dat het plastic kapje van het docking station af was gevallen waardoor er geen contact meer werd gemaakt met de accu. Het moest worden vervangen, kosten incl een paar andere kleine reparaties en montage: €166,-. Een paar weken geleden hield de ondersteuning er plotseling weer mee op, na onderzoek bleek nota bene de motor kapot. Deze uiteindelijk ook laten vervangen, kosten incl montage €546,- In een paar maanden tijd dus samen €712,- onkosten terwijl de fiets nu 4.5 jaar oud is (bij 1ste reparatie net 4 jaar oud). Na vele mailwisselingen met Batavus via invulformulier geven ze niet thuis met als argument dat de fiets ouder is dan 4 jaar, dus geen coulance mogelijk. Voor zo’n dure fiets had ik bepaald meer verwacht, zeker in de houding van zo’n bekend bedrijf/merk n.a.v. de laatste onkosten. Het moge duidelijk zijn dat ik nooit meer voor een Batavus fiets zal kiezen.

  Reply this comment
 6. An
  An 15 augustus, 2015, 19:40

  Batavia Weekend Easy 2010

  Reply this comment
 7. sjoerd
  sjoerd 26 april, 2015, 12:34

  e Bike show Breda geweest , geen enkel merk had prijzen bij of op de fiets alleen batavus toppie zo hoor het

  Reply this comment
 8. Rinus
  Rinus 20 juli, 2014, 12:05

  batavus monaco ego mooie fiets
  ondersteuning 1en 2 goed 3 en 4 niet goed te doseren te hard.
  Irritante MOTOR te veel lawaai haperende zadel vering klok loopt niet op tijd , geen ramp maar hoort wel goed tezijn (zijn er mee bezig ) zegt men.
  booster gaat veel te hard 26 km per uur
  CONCLUSIE…. 8 MAANDEN OUD 600 KM èèn keer maar nooit weer

  Reply this comment
  • Jan
   Jan 3 september, 2014, 21:22

   Klopt! Heb ook dezelfde fiets. Veeeel te veel lawaai

   Reply this comment
  • Pieter
   Pieter 11 oktober, 2016, 13:46

   Ik heb een Monaco Ego gekocht in april 2016. In 6 maanden 3000 km gefiets veelal onderweg naar mijn werk stand 4 en 5. Motor geruisloos. Misschien dat het model in 2016 verbeterd is, maar ik ben erg blij met mijn fiets…. En als de accu wat moeilijk te verwijderen is even een beetje WD-40 er tussen en het probleem is opgelost….

   Reply this comment
 9. Corina
  Corina 2 juni, 2014, 14:29

  Beste Anita,
  Ik had hetzelfde probleem. Na het fietsen zwarte puntjes op mijn schoenen, broek en op de fiets. Terug gegaan naar de fietswinkel. Er zijn toen nieuwe remblokjes opgezet en nu is het probleem verholpen. Succes.
  Groetjes Corina

  Reply this comment
 10. Anita Erven
  Anita Erven 31 mei, 2014, 14:05

  Ik heb sinds kort ook een Batavus Genova E-Go 7.
  Als ik een mooie fietstocht heb gemaakt blijf ik echter met een groot probleem zitten. Mijn broek en schoenen zitten vol met zwarte puntjes ( remstof/ olie?!).
  Kan iemand mij vertellen wat dit is en wat ik er tegen kan doen
  Groetjes Anita

  Reply this comment
  • greet
   greet 23 augustus, 2014, 15:08

   Hallo Anita,
   Dat probleem met die zwarte puntjes op mijn broek heb ik ook. Moet je mee leren leven zegt mijn fietsenmaker. Vind dat wel erg vreemd hoor, maar het gaat nu beter en heb de fiets nu 2 jr. Voor de rest een prima fiets moet ik zeggen!
   Groetjes Greet.

   Reply this comment
  • toffel
   toffel 23 februari, 2015, 21:30

   komt van de remblokjes !!! deze vervangen…

   Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*