Batavus ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 34 reviews
Batavus Milano

De fietsen hebben we inmiddels ruim 2jaar. De kilometerstand is 11.000 km. Wat we hebben gemerkt is dat de batterij flink rammelt achter op de fiets Buiten het feit dat de motor niet geruisloos is, heb ik nu een extra herriemaker achterop. Als ik naar de fietsenmaker ga omdit euvel te melden, denkt hij dat dit door Batavus wordt opgelost, niets is echter minder waar. Het advies van Batavus is om plakband op de batterij te plakken, waardoor deze weer beter aansluit en de herrie over is. De kwaliteit van de batterij moet dus met plakband worden opgelost. Nee, Batavus kijk eerst eens naar de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt. Na zoveelkilometers met regelmatig opladen begrijp ik dat de slee van de batterij slijt. Maar dat mag toch niet voor gebeuren voor zo'n dure fiets.

Batavus stream

Nu een week Batavus stream in bezit.Groot nadeel van deze fiets is, dat bij constante snelheid de ondersteuning wissellend van niveau is, meestal niet als wel.Wat natuurlijk niet prettig aanvoelt.Men heeft dan het gevoel alsof de fiets wordt afgeremd

Is dit een afstellingsfout , tussen de bewegings/kracht censor en de computer ?

by haesevoets on Elektrischefietsen.com
batavus ventoux

ik heb mijn fiets nu twee jaar en heb er al heel veel problemen mee gehad.
voorvork reeds vervangen,batterij die uitvalt en nog zowat van die kleine prutsen het is altijd wel iets. nu is mijn garantie voorbij en is mijn batterij voor 25% kapot en omdat dit net buiten garantie valt kan ik 50% korting krijgen maar moet ik mijn oude batterij wel
inleveren zogezegd om te vernietigen echt schandalig vind ik het. want ik kan met mijn kapotte batterij perfect gebruiken voor woon-werk verkeer.voor een nieuwe
batterij vragen ze 750€ niet normaal, dan kan ik mijn kapotte batterij wel blijven gebruiken.wat een service.nee voor mij nooit nog batavus.
prijs-kwaliteit is absoluut niet in verhouding

Batavus Monaco E-go 2016

De Batavus Monaco-Ego 2016 gekocht in april 2016. In 6 maanden 3000 km gefietst. Deze fiets heeft rollerbrakes voor en achter. Geen problemen gehad met de fiets. De accu was moeilijk los te krijgen maar een klein beetje WD40 op de geleider en contacten en hij schuift weer prima. 400 watt accu geeft een actieradius van 30 - 60 km afhankelijk van de tegenwind. Motor vrijwel niet hoorbaar. Ik rij altijd op de max. snelheid van 25 km/h naar mijn werk dus fiets het meest in stand 4 en 5.

by Evert Wijtvliet on Elektrischefietsen.com
Batavus tiera ego

Ik heb de fiets nu bijna twee jaar en bevalt me ronduit slecht. Als die het doet is het prima, behalve dan dat het bereik, een kilometer of 30 is. Daarnaast valt hij regelmatig uit en moet hij weer gerepareerd worden.

Batavus Mont Ventoux

Heb de Batavus Mont Ventoux aangekocht omdat hij een hoge score behaalde in de testen van Plus-Magazine.
Nu 3 jaar later kan ik wel bevestigen dat dit voor mij een verkeerde aankoop bleek te zijn.
De ondersteuning is, zoals reeds eerder gemeld door Jasper, instabiel.
Pas bij stand 4 voelde ik dat hij ondersteuning gaf. Hij ging toen tot stand 5.
Ook viel tijdens het rijden de ondersteuning soms weg.
Fietsen zonder ondersteuning is onmogelijk. Het is net rijden met de remmen ingetrokken.
Ook in de stand 1,2 en 3 gaf dat hetzelfde gevoel.
Aangeboden bij de verdeler welke mij vertelde dat er niets aan de hand was. Hij zou er een ander programma op zetten zodat ik 3 ondersteuningsstanden zou hebben i.p.v. 5. Het zou dan wel meer energie vragen van de batterij.
Nu heb ik wel lichte ondersteuning in stand 1 (dezelfde die ik eerder had in stand 4).
Maar in de grootste ondersteuning (nu stand 3 dus) geeft hij onvoldoende ondersteuning om zonder problemen een brug op te rijden.
Tijdens het fietsen heb ik ook al meerdere maal ondervonden dat de ondersteuning gewoon weg valt. Dit is maar tijdelijk en dus waarschijnlijk moeilijk op te sporen.
We hebben onder onze kennissen al eens van fiets geruild en ook zij ervaren de negatieve ondersteuning van Batavus. Zo ondervond ikzelf dus ook dat het aan de fiets lag en niet aan de persoon.
De verdeler waar ik mijn fiets kocht staat gekend als een eerlijk en betrouwbaar persoon; dus ga ik er van uit dat hij in eer en geweten getracht heeft om mij te helpen.
Dat is er voor mij één zaak duidelijk: het ligt aan de Batavus e-bike.

NB: Voor de aankoop heb ik een testrit gemaakt met een toonzaalmodel en heb ik de eerder aangehaalde feiten niet ervaren.
Mijn echtgenote heeft dezelfde fiets (samen aangekocht) en heeft dit probleem niet.
We rijden samen hetzelfde traject; zij heeft nog 91% capaciteit van de batterij en ik nog 58%.

by Jasper de Wilde on Elektrischefietsen.com
Batavus Easy Intermezzo Supreme

Voor mijn vrouw nieuw gekocht voor €2539, maar vond de e-bike instabielZelf nog weinig km's mee gereden. Altijd in garage gestaan. Binnen 5 jaar na de winter, zowel batterij als voorwielmotor defect. Kon 5% korting krijgen op nieuwe e-Batavus, en dan zeker weer hetzelfde verhaal? Ons niet gezien. E-Batavus kost dus ruim €500 per jaar
Zeer teleurstellend zo'n Batavus!

Nu drie jaar de Batavus monaco in gebruik;......ik kan er maar een ding van
Zeggen;...... Top!
Na ruim 20000 km nog geen storing gehad, ik heb nu 2maal een achterband vervangen, de voorband nog steeds niet;....echt ongelofelijk!
We gebruiken de fiets dagelijk, de axiradius is nu 30 % afgenomen, maar dat
Is normaal !

by Peper Munt on Elektrischefietsen.com
Batavus stream

Bijna 2 jaar fiets ik nu op een e-bike van Batavus: de stream. Daarvoor had ik een forsere Gazelle M-Gear.De Batavus Stream ziet er mooi uit. Mooie kleur, vorm, koplamp, handvaten ...Maar de krachtige accu laat het afweten op moment dat ik flink tegenwind heb. De iele trappers hebben we meteen maar vervangen. De achterkant van de bagagedrager is na een jaar bij het verzetten spontaan afgebroken en vandaag hing mijn hele bagage drager achterover en bleef hangen door de stroomkabel. De voorste stang van de drager was het onderweg ook spontaan gebroken. Verder geeft de mitor zo nu en dan een hinderlijk geluid en moet ik hem onderweg resetten door hem even uit en weer aan te zetten... De Batavus Stream is zijn geld niet waard. Deze ellende had ik niet met mijn Gazelle. Daar heb ik jaren met plezier op gefietst.

by Ellen de Wild on Elektrischefietsen.com
Batavus Monaco E-Go

Wat een slechte fiets voor zoveel geld!30-06-2014 en 28-07-2014 2 e-bikes gekocht. Alleen maar ellende en levensgevaarlijke situaties . Als je iets te veel op je stuur leunt, met bv. opstappen, draait hij weg.Het stuur van mijn man zijn fiets zit helemaal los, Leverancier heeft al van alles geprobeerd. Nu is er een nieuw stuur in bestelling. Wie gaat dat betalen?Accu's schieten los bij slecht wegdek (dus vaak!).Er trilt van alles, alsof je op een 20-jaar oude fiets rijdt.Batterij moet je in het contact "rammen", anders krijg je hem er niet in. (en toch trilt hij los bij slechtwegdek!)

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 


 • H.Cleiren

  Ik heb sinds twee jaar een Batavus e-go ik heb alleen maar als commentaar…..super fiets!!

 • Corrie

  Hoe plaats ik de accu op mijn fiets (streamer). Hij is spiksplinternieuw, maar het plaatsen gaat heel stroef? Hoort dat zo? Ik krijg hem er ook bijna niet uit?
  Hoe kan ik zien dat hij goed zit? Blijft er een smaale opening van 2 mm tussen de accu en het slot? Is dat normaal?

 • Niek

  Dat gezeur over het geluid van de motor snap ik niet helemaal. Je maakt toch een proefrit. Als dat gekuid je dan niet aanstaat dan koop me die fiets gewoon niet. Op die wijze heb ik al een heleboel e bikes laten staan. Ommdan achteraf te gaan klagen over motor geluid vind ik niet terecht. Ik heb nu de Milano E Go en dat ding is gewoon onwijs goed.

 • An

  An an hour ago

  Batavia Weekend Easy 2010
  In febr 2011 kocht ik deze elektrische fiets bij een Batavus dealer in Amsterdam. Omdat ik er samen met mijn vriendin een Batavus E-bike kocht kregen we allebei €150,- korting. Ik betaalde daardoor “slechts” €2049,- voor de fiets. Al direct waren er problemen, accu moest worden vervangen evenals het display. Na nog wat kinderziektes ging het een poosje redelijk/goed. Door al het plastic aan de fiets, viel er een paar keer een stuk van de kettingkast af onder het fietsen. Een keer kwam ik er pas later achter en moest er een nieuwe kettingkast op voor € 25,-. In febr. dit jaar kwam ik er achter dat het plastic kapje van het docking station af was gevallen waardoor er geen contact meer werd gemaakt met de accu. Het moest worden vervangen, kosten incl een paar andere kleine reparaties en montage: €166,-. Een paar weken geleden hield de ondersteuning er plotseling weer mee op, na onderzoek bleek nota bene de motor kapot. Deze uiteindelijk ook laten vervangen, kosten incl montage €546,- In een paar maanden tijd dus samen €712,- onkosten terwijl de fiets nu 4.5 jaar oud is (bij 1ste reparatie net 4 jaar oud). Na vele mailwisselingen met Batavus via invulformulier geven ze niet thuis met als argument dat de fiets ouder is dan 4 jaar, dus geen coulance mogelijk. Voor zo’n dure fiets had ik bepaald meer verwacht, zeker in de houding van zo’n bekend bedrijf/merk n.a.v. de laatste onkosten. Het moge duidelijk zijn dat ik nooit meer voor een Batavus fiets zal kiezen.

 • An

  Batavia Weekend Easy 2010

 • sjoerd

  e Bike show Breda geweest , geen enkel merk had prijzen bij of op de fiets alleen batavus toppie zo hoor het

 • Rinus

  batavus monaco ego mooie fiets
  ondersteuning 1en 2 goed 3 en 4 niet goed te doseren te hard.
  Irritante MOTOR te veel lawaai haperende zadel vering klok loopt niet op tijd , geen ramp maar hoort wel goed tezijn (zijn er mee bezig ) zegt men.
  booster gaat veel te hard 26 km per uur
  CONCLUSIE…. 8 MAANDEN OUD 600 KM èèn keer maar nooit weer

  • Jan

   Klopt! Heb ook dezelfde fiets. Veeeel te veel lawaai

  • Pieter

   Ik heb een Monaco Ego gekocht in april 2016. In 6 maanden 3000 km gefiets veelal onderweg naar mijn werk stand 4 en 5. Motor geruisloos. Misschien dat het model in 2016 verbeterd is, maar ik ben erg blij met mijn fiets…. En als de accu wat moeilijk te verwijderen is even een beetje WD-40 er tussen en het probleem is opgelost….

 • Corina

  Beste Anita,
  Ik had hetzelfde probleem. Na het fietsen zwarte puntjes op mijn schoenen, broek en op de fiets. Terug gegaan naar de fietswinkel. Er zijn toen nieuwe remblokjes opgezet en nu is het probleem verholpen. Succes.
  Groetjes Corina

 • Anita Erven

  Ik heb sinds kort ook een Batavus Genova E-Go 7.
  Als ik een mooie fietstocht heb gemaakt blijf ik echter met een groot probleem zitten. Mijn broek en schoenen zitten vol met zwarte puntjes ( remstof/ olie?!).
  Kan iemand mij vertellen wat dit is en wat ik er tegen kan doen
  Groetjes Anita

  • greet

   Hallo Anita,
   Dat probleem met die zwarte puntjes op mijn broek heb ik ook. Moet je mee leren leven zegt mijn fietsenmaker. Vind dat wel erg vreemd hoor, maar het gaat nu beter en heb de fiets nu 2 jr. Voor de rest een prima fiets moet ik zeggen!
   Groetjes Greet.

  • toffel

   komt van de remblokjes !!! deze vervangen…