Cannondale ervaringen

Terug naar vorige pagina

Cannondale Word Logo« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 7 reviews
Cannondale mavaro city 1

Sinds een week in bezit, stoer uitziende fiets in mat antraciet, fiets stuurt goed, zeer goede positie t.o.v zadel en trappers. Zeer stijf frame, je voelt je zeker op deze fiets ook bij motor uit doebaar om mee te fietsen. Licht qua gewicht en hierdoor makkelijk oo de drager te tillen. City 1 heeft een mixed frame, hiervoor gekozen, geen horizontale buis meer, superhandig voor op en afstappen. Goede verlichting , redelijk stille en beproefde motor van Bosch Active, ook mogelijk in Performance maar is bij normaal recreatief gebruik ruim voldoende .

Cannondale Mavaro City

Fiets opgebouwd uit goede onderdelen: Deore-derailleur voor dit type fiets een goede keuze, Magura-schijfremmen, zeer goed, nadeel van dit type kan evt als hinderlijk worden ervaren dat deze wat piepen (evt zachter type remblok helpt) Dit is een eigenschap van schijfremmen, maar deze zijn op een e-bike een prima keuze. Frame is zeer stabiel, fiets is dus ook geschikt voor een veilige afdaling in de bergen (geen kans op shimmyen). Iets bredere banden in combinatie met balhoofdvering van een goede kwaliteit zorgt voor voldoende comfort. Veelgebruikt voorvorkvering op andere ebikes zijn meestal van mindere kwaliteit, ook de balhoofdvering van sommige merken (o.a. Koga) is vaak van mindere kwaliteit. Beproefde Bosch middenmotor. Uitvoering met een derailleur vergt wel regelmatig onderhoud: ketting en cassette schoon maken en met een kettingsmeermiddel behandelen (bij voorkeur dry-uitvoering, deze trekt minder vuil aan, maar moet wel na elke regenbui worden aangebracht) Aandachtspuntje kan zijn dat het stuur als wat te breed wordt ervaren, dit kan eenvoudig worden opgelost door de fietsenmaker. Overigens kwestie van persoonlijke smaak. Algemeen is deze fiets zeker aan te raden.

by joop elmendorp on Elektrischefietsen.com
cannodale mavaro nyon hs preformance

Perfecte fiets, nadeel remmen blijven piepen, geen bidon houder en fiets pomp houder. Bezit deze fiets sinds 5-5-2015 had voorheen een Koga, Cannodale is zeker aan te bevelen.

by Bert Vleeshouwers on Elektrischefietsen.com
Cannondale E-bike 2012

Momenteel sinds maart 2012 ruim 20.000 km getrapt met nog steeds 1e accu, 2e set banden, 2e set remblokjes, 2e ketting en 2e set tandwielen. Geen rammeltje te bekennen geen dag stilgestaan. Heerlijke fiets.

by Peter Gevaert on Elektrischefietsen.com
Cannondale Mavaro Rigid

Fiets bezit een uitstekende kwaliteit frame. Kabels goed weggewerkt en frame is perfect afgewerkt . Remmen blijven piepen en dat is zeer vervelend. Schakelen gaat maar matig. Wielen op hogere snelheid niet erg stabiel.
Voor een e-bike met deze aanschafprijs zou de af montage toch echt op een hoger plan moeten staan.

Cannondale Mavaro rigid

Prima fiets, mooie vormgeving en kleurstelling. Accu lekker dicht op het achterwiel. Sober uitgevoerd zonder pomp, bidonhouder en jasbeschermers, maar wel met mooie ledverlichting voor en in de bagagedrager. Kabels mooi weggewerkt in het frame en achterspatbord. Na proefritten met Koga en Cannondale toch gekozen voor deze fiets ivm. betere zithouding en rijgedrag. Zeer stijf oversized frame zorgt voor super strak sturen. Mooie hoge velgen. De schijfremmen zijn heel erg goed. SR-zadel is te dun, na een paar tochtjes vervangen voor beter exemplaar van SR. Actieradius is voldoende, 120 km in de economy-stand en ong. 55 km in de turbo-stand. Relatief laag gewicht is prettig bij tillen op fietsendrager.

by J. Elmendorp on Elektrischefietsen.com
Cannodale mavaro ebike

Prettige fiets stuurt prima lekkr strak voldoende actie radius .
Is niet zwaar om op te tillen accu is snel geladen en prima remmen allen jammer geen pompje er bij en geen bidon houder maar verder een perfecte fiets