FLYER ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 87 reviews
by Riet en Mart on Elektrischefietsen.com
Flyer L8HS en Flyer S-Street

Sinds okt.2011 rijdend met deze flyer fietsen en inmiddels hebben beiden ruim 16.000 km op de teller. Het zijn geweldige fijne toerfietsen en over de service hebben we niet te klagen. Onderhoud hebben ze nodig en wordt prima verzorgd door Jan de Jonge fietsen.
We rijden nog met de eerste accu's en deze zwakken wel wat af. Nu is er een blokje minder bruikbaar.
Maar het is nu ook gebleken dat de service van de importeur ook heel correct kan zijn.
Bij de L8HS kwam er een ernstige storing in de motor en via onze dealer is de motor opgestuurd naar Flyer, incl. de aankoop nota.
De garantie op Flyer is 5 jaar en bij constatering van het euvel was deze garantie nog precies 1 dag van kracht.
Voor ons was het zweten, omdat we verwachten dat er een lelijke kosten post te verwachten zou zijn. Een prijsopgave zou volgen !
Blij verrast waren wij dat afgelopen week Marco van De Jonge Fietsen belde dat fiets klaar was.
Flyer had de motor volledig vervangen voor een nieuwe in garantie en deze was ook nog eens gratis gedemonteerd, opgestuurd en gemonteerd door Jan de Jonge fietsen.
Wij vinden dit het vermelden waard, goede en eerlijke service verdient een pluim.
En wij hopen nog vele jaren met plezier te kunnen fietsen op onze Flyers.

by paul vercauteren on Elektrischefietsen.com
Flyer T8 Luxe

Mijn echtgenote rijdt met een Flyer T8, aangekocht in 2013. Tot einde 2015 geen problemen ( ong. 7000 km). Toen begon de miserie : kettingbreuk en geblokkeerde motor. Fiets in herstelling via de dealer in België naar Amazing Wheels in Nederland. 3 weken wachten en fiets terug met nieuwe motor (?). na 400km terug problemen, display uitgevallen en niets werkt meer. Terug naar Amazing Wheels, fiets 5 weken gemist. Ze waren hem even uit het oog verloren in Nederland. Na 300km terug hetzelfde probleem, geen display, geen ondersteuning. Dan maar terug naar Nederland, fiets binnen op 04.07, terug op 29.08 !!! Volgens de dealer nieuwe motor en display gemonteerd. Ondertussen wel mail gestuurd naar Amazing Wheels, geen reactie. Fiets terug in dienst genomen en wat blijkt, op het display hebben wij geen zicht meer op actieradius en batterij stand ( wat vroeger wel het geval was ). Dealer contacteert Amazing Wheels en daar geven ze toe dat er een oude motor en display gemonteerd werd van een vroegere versie. oplossing ? Geen. Dan maar een mail naar Flyer in Zwitserland op 27.09, herinnering op 12.10. zijn ondertussen meer dan 2 maand verder en nog geen antwoord. Van service gesproken.
Conclusie, Flyer fiets ok zolang er niets mee gebeurt, en het kan zoals je ziet. en dan begint de miserie en wordt niet opgelost, noch in Nederland, noch in Zwitserland. Dus denk 5 maal na voor je een Flyer aanschaft.

flyer pluto

wij hebben het geluk gehad om tijdens het wachten op onze 2 bestelde flyer pluto's om een flyer pluto en een kalkhoff sahel te mogen gebruiken van de fiets winkel.
toegegeven, flyer kost heel wat meer, maar als je de verschillen bekijkt, en in ons geval ondervind, dan weten wij waarom flyer de rolls van de fietsen genoemd word.
let op, kalkhoff leverd ook heel goede fietsen, maar flyer heeft net dat ietsje meer, wij hebben nu ongeveer 1000 km gereden met beide fietsen, en wij zijn heel blij dat we volgende week de kalkhoff kunnen inleveren.
wij hebben we de 18A batterijen gekocht, die gaan nog eens veel langer mee, en met een mobilhome is dat wel handig, gezien wij maar heel weinig op camping of campercamping verblijven.
ik denk ook dat er geen enkele andere fiets zo goed klimt als een flyer, het koppel is fantastisch.
groetjes van tevreden flyer fietsers

frans en rita

by Cocquyt Solange on Elektrischefietsen.com
Flyer gekocht 15/04/2013

Wacht al 2 maanden op mijn fiets.Is naar Zwitserland voor verstelling aan motor.Kan waarschijnlijk nog 2 maanden duren volgens mijn inlichtingen. Nooit nog een flyer.

by Nico-Paul ten Hove on Elektrischefietsen.com
flyer RS Street

Sinds 2014 ben ik eigenaar van een flyer RS Street high speed. Al vanaf het begin heb ik problemen met het SRAM Naaf-/Derailleurversnelling DualDrive 27-speed versnellingensysteem. In de achternaaf springt steeds een veer.

Na 2,5 jaar van reparaties en veel overlast geeft Flyer toe dat in enkele gevallen dit systeem niet werkt in combinatie met een high speed systeem. Inmiddels wordt dit type fiets ook niet meer aangeboden in combinatie met dit versnellingensysteem.

Na 2,5 week van intern overleg gaat flyer over op het ophalen van mijn fiets bij mijn fietsenmaker. Zonder overleg met mij willen ze als oplossing het systeem vervangen voor het xt 10 speed derailleur systeem. Gelukkig kom ik hier op tijd achter en probeer ik flyer duidelijk te maken dat ik dit een rare gang van zaken vind en dat dit bovendien voor mij geen oplossing is.

Een belangrijke reden dat ik destijds voor het 27-speed systeem koos was omdat ik hiermee heel snel ( in 1 of 2 klikken) terug kan van een hoge versnelling naar een lage versnelling. Iets wat bijzonder gewenst is bij dit soort fietsen. Daarnaast ga ik van 27 versnellingen terug naar 10 versnellingen. Destijds was dit systeem ook nog eens 100 euro goedkoper dan mijn eigen systeem.

Het enige andere alternatief wat Flyer kan bieden is het duurdere Rohloff 14-speed systeem. Hiermee kan in 1 keer teruggeschakeld worden en het aantal versnellingen komt een beetje in de richting van mijn oude systeem. Mijn voorstel is om het verschil in prijs tussen deze 2 systemen, destijds 900 euro, te delen. Hierin willen ze niet mee gaan en komen met een tegenbod van 600 euro. Ik ben het hier uiteraard niet mee eens. Allereerst vind ik het al bijzonder dat de oplossing van hun probleem mij geld kost maar dat hier ook nog eens keihard over onderhandeld wordt verbaasd mij enorm.

Na mijn reactie moet ik wederom bijna 2 weken wachten op een reactie. Ondanks het feit dat ik hun uitleg dat het voor mij heel veel geld is, ik inmiddels 2,5 jaar van ellende heb en een omgebouwde fiets krijg blijven ze voet bij stuk houden. Ook als ik aangeef dat ik me verbaas over de kwaliteit van hun service en ze op deze manier een ontevreden klant op de fiets helpen blijven ze voet bij stuk houden.

Mijn ervaring/conclusie over Flyer:

1. Flyer Rs Street high speed is een fiets die nooit verkocht had mogen worden.
2. Trage reactie bij schade/garantie regeling
3. Ontevreden over de oplossing van hun probleem.

by J.Herink on Elektrischefietsen.com
Fleyer T11 2016

Onze keuze is gevallen in h kader van...kiezen op basis van goede componenten.* Naafversnelling ( altijd bredere ketting etc. ) welke steeds draait in olie... ..Alfine 11 of Rohloff 14 .* Absoluut de middenmotor van Panasonic *****..wel duurder..of Shimano middenmotor.* 90* stuurversnelling etc.* minimaal 15 AH accu..( 18 AH is 0,9 kg zwaarder)* velgremmen of schijfremmen..laatste mijn voorkeur.* Stabiliteit...Flyer top o.a. v frame en o.a. invloed van de langere wielbasis 10 cm heren en dames 7 cmNu na 3900 km gefietst te hebben binnen 10 maanden....Blij met onze keuze van Fleyer T11...Heren en dames model..Een dijk van een fiets...zeggen wij herhaaldelijk # prettig gevoel.

by Gekvoort on Elektrischefietsen.com
Flyer T8.1

Onlangs een Flyer T8.1 aangeschaft bij Dikkenberg Tweewielers in Herveld waar we een ruime keus hadden en netjes werden geholpen en de fiets gratis werd thuis bezorgd. Wij zijn er twee weken gelden mee naar de Ardennen geweest en daar heeft hij zich prima gehouden, kortom een superfiets, een actieradius van ruim 100 km en tegen de heuvel geen zuchtje pijn, door de motor en de accu in het midden is hij super wendbaar. een echte aanrader.

Flyer T8

Nou ik heb de nieuwe Flyer type T8 gekocht en het is een ramp. Binnen een week was de display stuk en fiets moest naar de importeur. Na 2 weken nieuwe display en het verhaal dat het beter is de display te laten zitten en niet er af te halen. Vanaf die tijd is mijn batterij 2 keer zo snel leeg en de fiets hapert. motor gaat niet soepel. Een paar maanden later begint de motor te ratelen als ik trap. Weer terug naar de importeur en pas na een volle maand fiets terug. Met nieuwe gebreken! 1- De display staat verkeerd ingesteld. 2- de fiets gaat heel stroef en hapert nog meer, vooral met wegrijden dan val ik bijna om. 3- er zit nog steeds een tik in met trappen.Nu zal mijn E-bike waarschijnlijk weer terug moeten naar de importeur want de monteurs van Tromm Amsterdam zijn heel behulpzaan en zeer technisch met racefietsen, maar geen experts van de flyer fietsen of ze mogen geen reparaties aan de Flyer doen? Ik heb keer gebeld met Flyer zelf om te informeren, maar er werd mij gezegt dat ik contact met de winkel moet houden en niet met flyer. Wie voor mij goede advies heeft ben ik heel dankbaar. Ik fiets nu op een leenfiets Flyer.

by Jan Timmers on Elektrischefietsen.com
Flyer T8.1

Beste familie Van Laar-TrouwInderdaad heeft Flyer geen dealers in Frankrijk (onbegrijpelijk..), dus de aanschaf van de Rolls-Royce onder de E-Bikes wordt dan een gok. Weliswaar is Flyer zeer betrouwbaar, maar ook die kan stuk of moet in onderhoud. Indien u toch regelmatig in Nederland bent ( of België) dan kunt de fiets meenemen ter reparatie. Wilt u de gok niet nemen, dan kunt u kiezen voor de Mercedes onder de E-Bikes, en dat is Kalkhoff, een degelijk Duits merk met ook dealers over heel Frankrijk, en de modellen zijn moderner en eleganter.Andere optie: KTM, een Oostenrijks merk, ook dealers in Frankrijk, en vanaf internet bekeken enkele identieke modellen als die van Flyer ( de accu's zijn uitwisselbaar, dus dezelfde betrouwbare en sterke Panasonic motor).Succes in uw zoektocht en keuze.

by Jan Arie on Elektrischefietsen.com
FLYER L11 HS

FLYER L11HS: nog eens 10.000 km.Inmiddels sinds kort op de teller de 20.000 km gepasseerd. De 2e 10 mille heeft langer geduurd dan de 1e wegens andere werkplek en waarschijnlijk ook een stukje “gewenning”. Het “nieuwe” is er af.… Overigens is bij mij driekwart van deze afstand recreatief fietsen.Bevalt ie nog? Ja! Geen problemen gehad. Vervanging van beide banden is eenmaal gedaan (zie eventueel post Schwalbe Supreme). Olie Alfine naaf net voor de vierde maal vervangen. Remblokjes zijn eenmaal vervangen (1). Ketting vervang ik meestal rond de 4.000 km (gewoon even opmeten) en dan wordt het motortandwieltje ((2) bij deze nog wel) omgedraaid. Voortandwiel (3) heb ik ook eenmaal vervangen en achtertandwiel (4), daar zit sinds kort de derde op, dus die gaat nog wel 6.000 km mee. Prijzen van (1) €15; (2) €14; (3) €17 en (4) €10. Het eventuele arbeidsloon van de fietsenmaker staat daar los van, ik doe dit tot nu toe zelf. Frame ziet er nog puik uit (moet alleen wat meer poetsen. Het frame is ook goed stijf, iets dat prettig fietsen bevordert. De ketting maak ik tegenwoordig niet meer schoon. Mijn ervaring is dat een ketting gewoon “op” is na maximaal ca. 4.000 km en dat je je kunt beperken tot regelmatig met de juiste olie smeren. Het schoonmaken met een doekje moet je sowieso niet doen, want dan smeer je het zand juist tussen de rollen (hoorbaar aan het kraken daarna). De viezigheid op de ketting kan eigenlijk niet veel last, het is alleen minder fraai om te zien.De accu geeft bij volle lading nu nog 120 kilometer aan (leeftijd 30 maanden), dit was bij aankoop 141 kilometer. Op het eerste gezicht is dat niet slecht. Maar mijn recente ervaringen leren dat er “verdwijnkilometers” lijken te zijn. Ik zoek dat nog verder uit, want de temperatuur speelt hierbij ook een (heel) grote rol.Omdat ik toch al aan het typen ben gelijk een reactie op de vraag over de Zwitserse bergen:@VAN LAAR-TROUW: FLYER is een Zwitsers merk en wat kenmerkt Zwitserland met name? Bergen dus, met ook af en toe best steile wegen! Of het handig is om een e-bike zonder (goede) dealer in je directe omgeving te kopen is aan jullie. Wanneer er iets kapot zou gaan dat je zelf niet kunt verhelpen, tja, dan sta je daar. Mijn ervaring is dat er gelukkig zelden iets kapot gaat. Eén van de gevolgen van websites zoals deze is dat met name de mensen met klachten (al dan niet terechte klachten) hun ervaringen posten, zodat je een vertekend beeld kan krijgen. Regulier onderhoud is wel nodig en volgens mij schiet dat er nogal eens bij in wanneer ik naar fietsen om me heen kijk. Kan je dat klein onderhoud zelf doen of is eens per jaar de fiets bij een dealer afleveren geen punt? Etc.Wij hebben de fietsen (L11 HS) onder andere gebruikt op de (af en toe) best wel steile wegen in Sauerland. Geen probleem, afstappen om die reden was niet nodig. Wel terug naar de laagste versnellingen. Minder steil dan Suisse? Neen, maar de lengte van de klim of afdaling is uiteraard wel langduriger, dat is het verschil, niet zozeer de hellingsgraad. Dus wanneer je een klim van een paar kilometer achtereen hebt dan is dat een aanslag op de accucapaciteit. Anderzijds ga je vroeg of laat weer naar beneden, en dat kost totaal geen stroom. Qua klimvermogen is heel veel, zo niet alles te verhelpen door een kleiner tandwiel vóór te (laten) monteren OF een groter tandwiel achter. Ook raad ik aan om een HS (High Speed) uitvoering te nemen, die heeft een krachtig(er) 36 Volt motor met tenminste de 15AH accu. Ook kun je in combinatie met een ander verzet (tandwielverhoudingen) in dat geval op vlakke trajecten dan toch nog een gewenste snelheid bereiken! Over de 11 versnellingen Alfine naaf zijn wij eveneens nog steeds zeer te spreken. Snel en soepel op- en terugschakelen met één of zelfs twee versnellingen tegelijk.Een ander essentieel punt in de bergen zijn de REMMEN. Bij onze L11HS zijn dit de hydraulische Magura HS33 remmen. Geen probleem met remmen, wel altijd anticiperen want de zwaartekracht zorgt voor véél hogere snelheden dan dat je gewend bent. De juiste soort remblokjes kiezen is daarbij ook erg belangrijk. Misschien zijn schijfremmen nog beter, ik heb daar geen ervaring mee.

Page 1 of 9:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


  • vannitsen jos

    Ik heb sinds drie jaar een flyer rs vermits deze fiets 350 watt motor heeft en meer als 25 km per uur haald moet ik een nr plaat hebben, maar mijn fietshandelaar zeg me dat flyer geen gelijkvormigheid attest nog afleverd voor deze fiets . Wat moet ik nu doen om in regel te zijn met de wetgeving .

  • Erwin Porte

    Beste Anthon, Wil je wat meer info geven over de accu die je hebt vervangen of laten reviseren door KTM?