FLYER ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 95 reviews
Flyer L11

Ja dode accu, kan gebeuren. Accu is net als ketting etc. een slijtageonderdeel. En helaas sneller dan menigeen verwacht. Maar dan rijst de vraag wat een redelijke coulanceregeling zou zijn? Men mag minimaal verwachten dat een accu gedurende 5 jaar blijft presteren met dan nog een restcapaciteit van ca. 40%. In de praktijk kan dit langer zijn met acceptatie van een steeds geringere actieradius. Nemen we 5 jaar als minimum uitgangspunt dan zou je in jouw geval een korting mogen verwachten van 2/5 op de nieuwprijs van €1.100 (de Flyer prijs). Per saldo €.440, je krijgt (slechts) €.312 korting.

Ik vind dat kruideniersgedrag en zo bouw je als fabrikant/importeur/dealer geen goodwill op. In feite geven ze hooguit (een deel van de) winstmarge weg, dus kost het hen niets! Dat noem ik geen coulance.

Ik heb het al meermalen hier gememoreerd: je moet zaken doen met je dealer, want daar heb je een artikel gekocht dat niet (meer) voldoet. Hij moet er iets mee doen en verhaalt het maar weer op de importeur. Importeur en zeker fabrikant hebben GEEN zakelijke relatie met jou! Overigens denk ik dat je ervaring uitzondering is; reden te meer om daar ruimhartig mee om te gaan als dealer. Vertrouwen, evenals goede reputatie, komt te voet en gaat te paard!

Overigens vind ik het niet handig dat er niet direct onder een dergelijke ervaring kan worden gereageerd (voor de webmaster). Kan dit niet worden gewijzigd zodat het verband tussen het bericht en de reactie duidelijk is?

Flyer C- model 2013

Na 6000 km en 3,5 jaar kan de batterij, met 92% lading, niet meer opgeladen worden.

Flyer kan de batterij niet herstellen, een nieuwe kost 799€.

Flyer, zou ik niet aanraden!

by Ton Bertels on Elektrischefietsen.com
Flyer

Flyer accu probleem
Na 3 jaar, 6 weken en 5000 km op mijn Flyer T8 is mijn accu bij een laadstand van 21% abrupt gestopt. De capaciteit was daarvoor in die 3 jaar niet merkbaar afgenomen. De behulpzame Oisterwijkse tweewielerspecialist R. van Linden heeft de accu een aantal malen opgeladen en ontladen met uiteindelijk als resultaat dat de accu volledig dood bleef. De accu is opgestuurd naar de importeur Amazing Wheels. Zonder het accu huis te openen (!) is geconstateerd dat de accu defect was. Ik heb daarop twee bedrijven benaderd om de accu te repareren.
Accu Company uit Riethoven gaf als analyse dat niet de accu stuk was maar de elektronica. Voor hen was dit probleem structureel voor de 36V accu’s van Flyer.
(Overigens niet voor de 26V accu’s)
Batteryfact uit Nijmegen gaf als analyse, nadat de accu was gedemonteerd, dat bij doormeten de elektronica defect was en dus niet het batterijenpakket. Flyer werkt niet constructief mee met als gevolg dat deze bedrijven de elektronica niet kunnen repareren.
Daarop is opnieuw contact opgenomen met de importeur. Zij stellen een coulance regeling voor waarbij op een adviesprijs van € 1099 een bedrag wordt gevraagd van €788. Overigens prijs voor dezelfde originele Flyeraccu (NKY434B2) bij de Fietsaccuwinkel voor €995.
In alle informatie van Flyer is de gebruikelijke 2 jaar garantie op de accu volledig toegeschreven naar een te verwachten capaciteit afname.
Mijn standpunt is dat, gelet op de goede toestand van het batterijenpakket in de accu er sprake is van een ernstig constructiegebrek waarop de normale garantieperiode van 5 jaar zou moeten gelden.

by Santermans on Elektrischefietsen.com
Flyer S Serie Street HS

Alleen maar problemen met mijn Flyer S Serie Street HS fiets, blijvende problemen met de ketting, tandwiel, enz.... uiteindelijk maar verkocht aan dumpingprijs. 🙁
Volgens de fietstechnieker zijn die Flyer fietsen gewoon slecht gemaakt.
Ik heb ook geen garantie gekregen van Flyer omdat ketting en tandwiel niet onder garantie valt, enz.... heel verhaal..... rommel fietsen koop het a.u.b. niet !!!

by Piet Dielhof on Elektrischefietsen.com
Flyer T6

Mijn echtgenote en ik hebben beiden een Flyer T6 met derailleur sinds juli 2013 en hebben ongeveer 7500 km hiermee gereden. Wij zijn over het algemeen heel tevreden: het is een stabiele fiets die een prima ondersteuning geeft ook op pittige hellingen. Hij gaat altijd mee op vakantie (Frankrijk) en we gaan geen helling uit de weg. Ook de actieradius met de 36V 13,2 AH accu is 's zomers meer dan 100 km op de vlakke weg en met normale ondersteuning. In de kou is het uiteraard minder.
Helaas heeft nu bij beide fietsen de accu het begeven, toevallig 2 weken na elkaar.
Dat wil zeggen de middelste van de 5 secties is kapot, zodat wanneer het derde blokje aan de beurt is alles stopt. Je kunt hem vanaf daar wel weer opladen, maar het betekent dat de actieradius opeens sterk is afgenomen en je krijgt ook geen waarschuwing als je in de buurt van dat blokje komt.
De eerste accu hebben we inmiddels laten reviseren bij Accu Company in Riethoven en die doet het weer prima. De tweede is nu aan de beurt.
Dat kost ongeveer de helft van de officiële prijs voor een nieuwe accu.
Overigens zijn er ook alternatieve accu's die aanzienlijk goedkoper zijn, b.v. van Kalkhoff.
Een punt van aandacht is het kleine motortandwiel. Dit heeft heel wat te verduren en laat op een gegeven moment krakende geluiden horen bij flink doortrappen.
Omdat de tanden het zwaarst worden belast aan de trekkende zijde kan je het tandwieltje gerust omdraaien en kan je weer vele kilometers kraakvrij rijden. Dit is vrij gemakkelijk zelf te doen: verwijder met een tangetje de borgring en trek het tandwiel naar je toe. En indien nodig is een nieuw tandwiel voor ongeveer 11 Euro te koop.
Je fietsenmaker zou dit kraken natuurlijk meteen in de gaten moeten hebben, maar de onze moest ik er zelf op attent maken, dus voortaan doe ik dat zelf.
Een slordigheidje vindt ik dat je het magneetje op een van de spaken in het achterwiel gemakkelijk kunt verdraaien en dat gebeurt soms onbedoeld als je de fiets op de standaard zet en met je voet langs de magneet gaat. Je krijgt dan een foutmelding op het display en de ondersteuning valt gedeeltelijk weg.
Tot slot nog iets over de remmen: wij hebben spijt dat we geen schijfremmen hebben genomen, want de rollerbrakes worden bij een lange afdaling wel erg heet ondanks de koelplaten.
Kortom helemaal 'foolproof' is'ie niet, maar als je hem kent is het een fantastische fiets.

by B.M. Merchant on Elektrischefietsen.com
Flyer T8

Accu defect of capaciteit teruggelopen?
26V accu van o.a. 20,8 Ah uur verkrijgbaar bij Elektorpapa in Duitsland voor ca. EUR 320.
: http://electropapa.com/de/vhbw-akku-fuer-panasonic-flyer-serie-schwarz-u-a-li-ion-26v-20-8ah

alternatief;
Cellen in accu laten vervangen bij bv MITON in Utrecht (www.miton.nl)
;

by Bert van Dijk on Elektrischefietsen.com
Flyer T8

Heb een Flyer fiets drieënhalf jaar oud en net 4200 km op de teller. Kortsluiting in de accu en deze kan niet gerepareerd worden. Kosten € 900,-- Flyer geeft aan dat dit "normale" slijtage is. Geen garantie derhalve. Ik vind dat wel vreemd voor een fiets van € 3400 euro dat het "normaal" is dat je na 4200 km al een nieuwe accu van € 900,-- moet kopen. Als ik opnieuw zou kunnen kiezen zou ik geen Flyer kopen, omdat ik vind dat zo'n accu niet stuk mag gaan na 4200 km en omdat andere merken accu's leveren die wel gerepareerd kunnen worden.

Flyer C5.1 Dames

Deze fiets 8 maand geleden nieuw gekocht en nu al de accu defect , een bug in de software van de accu waardoor deze niet meer opgeladen kan worden.
Onze fietsenmaker heeft direct een nieuwe accu geleverd , garantie en dus keurig opgelost.
Zelf heb ik na 2,5 jaar de accu defect gahad van mijn vorige Flyer , ook een bug in de accusoftware , toen gelukkig via fietsverzekering kunnen oplossen.
Maar ik vraag mij nu toch wel af wat er mis is met de Panasonic accu,s van Flyer , het is een verschrikkelijke dure fiets , en dan deze problemen telkens weer dat moet toch niet kunnen?.

by Riet en Mart on Elektrischefietsen.com
Flyer L8HS en Flyer S-Street

Sinds okt.2011 rijdend met deze flyer fietsen en inmiddels hebben beiden ruim 16.000 km op de teller. Het zijn geweldige fijne toerfietsen en over de service hebben we niet te klagen. Onderhoud hebben ze nodig en wordt prima verzorgd door Jan de Jonge fietsen.
We rijden nog met de eerste accu's en deze zwakken wel wat af. Nu is er een blokje minder bruikbaar.
Maar het is nu ook gebleken dat de service van de importeur ook heel correct kan zijn.
Bij de L8HS kwam er een ernstige storing in de motor en via onze dealer is de motor opgestuurd naar Flyer, incl. de aankoop nota.
De garantie op Flyer is 5 jaar en bij constatering van het euvel was deze garantie nog precies 1 dag van kracht.
Voor ons was het zweten, omdat we verwachten dat er een lelijke kosten post te verwachten zou zijn. Een prijsopgave zou volgen !
Blij verrast waren wij dat afgelopen week Marco van De Jonge Fietsen belde dat fiets klaar was.
Flyer had de motor volledig vervangen voor een nieuwe in garantie en deze was ook nog eens gratis gedemonteerd, opgestuurd en gemonteerd door Jan de Jonge fietsen.
Wij vinden dit het vermelden waard, goede en eerlijke service verdient een pluim.
En wij hopen nog vele jaren met plezier te kunnen fietsen op onze Flyers.

by paul vercauteren on Elektrischefietsen.com
Flyer T8 Luxe

Mijn echtgenote rijdt met een Flyer T8, aangekocht in 2013. Tot einde 2015 geen problemen ( ong. 7000 km). Toen begon de miserie : kettingbreuk en geblokkeerde motor. Fiets in herstelling via de dealer in België naar Amazing Wheels in Nederland. 3 weken wachten en fiets terug met nieuwe motor (?). na 400km terug problemen, display uitgevallen en niets werkt meer. Terug naar Amazing Wheels, fiets 5 weken gemist. Ze waren hem even uit het oog verloren in Nederland. Na 300km terug hetzelfde probleem, geen display, geen ondersteuning. Dan maar terug naar Nederland, fiets binnen op 04.07, terug op 29.08 !!! Volgens de dealer nieuwe motor en display gemonteerd. Ondertussen wel mail gestuurd naar Amazing Wheels, geen reactie. Fiets terug in dienst genomen en wat blijkt, op het display hebben wij geen zicht meer op actieradius en batterij stand ( wat vroeger wel het geval was ). Dealer contacteert Amazing Wheels en daar geven ze toe dat er een oude motor en display gemonteerd werd van een vroegere versie. oplossing ? Geen. Dan maar een mail naar Flyer in Zwitserland op 27.09, herinnering op 12.10. zijn ondertussen meer dan 2 maand verder en nog geen antwoord. Van service gesproken.
Conclusie, Flyer fiets ok zolang er niets mee gebeurt, en het kan zoals je ziet. en dan begint de miserie en wordt niet opgelost, noch in Nederland, noch in Zwitserland. Dus denk 5 maal na voor je een Flyer aanschaft.

Page 1 of 10:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


  • vannitsen jos

    Ik heb sinds drie jaar een flyer rs vermits deze fiets 350 watt motor heeft en meer als 25 km per uur haald moet ik een nr plaat hebben, maar mijn fietshandelaar zeg me dat flyer geen gelijkvormigheid attest nog afleverd voor deze fiets . Wat moet ik nu doen om in regel te zijn met de wetgeving .

  • Erwin Porte

    Beste Anthon, Wil je wat meer info geven over de accu die je hebt vervangen of laten reviseren door KTM?