Gazelle ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Let op dat sommige ervaringen over behoorlijk oude modellen gaat. In de tussentijd is de techniek zeer sterk verbeterd! Ga voor een goed advies naar de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt. • nora

  In september een gazelle c8 gekocht. 1600 km mee gereden maar nu zijn de banden al aan vervanging toe. Heeft iemand hetzelfde probleem met de banden van elek.fietsen van gazelle?

 • Karink

  Nu 2 jaar eigenaar van gazelle orange e bike met pansonic voor-motor. Mooie lichte fiets die eruit ziet als een gewone sportieve fiets. Platinum accu 120 km op eco 60 km op high. Fijne directe ondersteuning inmiddels 6000 km mee gefietst zonder problemen. Krachtige motor.
  Min punten:
  1. verlichting voorzijde slecht. Veel te weinig licht voor 25 km/u. Slecht zicht, ik heb er een goede extra koplamp op gezet.
  2. Rollerbrakes remmen onvoldoende voor snelheden van e bike. Meerdere keren op nieuw afgesteld, heeft niets opgeleverd. Te lange remweg.
  3. Versnellingsnaaf gauw van slag. Ondanks stilhouden van trappers tijdens schakelen meerdere keren terug geweest wegens doortrappen versnellingen. Ik schakel nu maar niet meer.
  4. Nieuwste ontwikkeling. Vanavond een uurtje op bezoek geweest en het vroor een graad op 6. Bij vertrek was de electromotor bevroren en maakte een hoog gierend geluid. Zonder ondersteuning nasr huis gefietst om te ontdooien.

 • ellen

  Mijn elektrische fiets met volle batterij stopte gisteren tijdens het fietsen met de ondersteuning. de lampjes blijven knipperen maar de lampjes van de ondersteuning waren uit. Wiet weet wat eraan de hand kan zijn?

  • Pierre

   Heel waarschijnlijk de rotatiesensor die het laat afweten: hierdoor ‘weet’ de fiets dat jij aan ’t het trappen bent en start de ondersteuning

 • guido

  over fiets redelijk tevreden,minpunten kraken aan de trappers bij 1 fiets,en geen verlichting als je niet rijdt,wat ik vindt niet kunnen ,voor e bike van gazelle of ander merk

 • Ilse

  Ik had een vraagje, hopelijk kan iemand me helpen…
  Ik ben van plan een elektrische fiets aan te schaffen. Ik twijfel tussen 3 types:
  Koga E-lement 15
  Gazelle Hybrid C8 + gouden batterij
  Kalkhoff Impulse C8HS
  Welke van de 3 koop ik best? De bedoeling is woon-werkverkeer (+-20km) + recreatief. Welke is kwalitatief de beste van de 3? (levensduur, actieradius batterij, rijcomfort, …)
  Alvast heel erg bedankt!

  • Karink

   Ik zou zeker voor de grootste accu gaan. Je denkt nu dat je genoeg hebt aan goud maar binnen een maand kom je er achter dat je toch verder fietst omdat het heerlijk fietst.
   Ik heb ervaring met gazelle en koga.
   De koga is degelijker en de motor is sterker maar prijzig. 1000 euro verschil.
   Mijn man heeft de koga tour met achtermotor. Heerlijke fiets.
   En op details, licht, remmen en versnellingen beter.
   Ik heb zelf de c7 van gazelle met panasonic voormotor met Rotatiesensor.
   Mooie fiets, prima (platinum) actieradius maar minder licht, versnellingen en remmen.
   Hierboven staat mijn review.
   Kalkhof ken ik niet.
   Maar ga vooral zelf op alle merken proeffietsen. Ik vind bijvoorbeeld een middenmotor niet lekker fietsen ( voelt niet meer als fietsen) en anderen zweren erbij. Verder vond ik de rotatie sensor fijner dan een druk sensor of combinaties daarvan.
   Verder vind ik het fijn dat de accu uitneembaar is. Dan ben je flexibeler bij opladen.
   Succes met je aankoop.

  • Wim

   Kalkhoff! Beste getest!

 • wouter

  iemand ervaring met een gazelle CItyzen speed?

 • Jo Vanderschuren

  ik zie hier veel negatieve comments over Gazelle, mijn dealer ontkent die problemen niet maar zegt dat die tot het verleden behoren en te maken hadden met foute keuzes. gazelle werkt nu al een tijd met de Bosch-middenmotor en volgens mijn dealer zijn die fietsen sindsdien ok. ik zie dat de meest ervaringen al vrij oud zijn, gaan die dan over die vorige modellen? of zijn er ook die slechte ervaringen hebben met een gazelle met Bosch-middenmotor? dank voor jullie reactie. Johan uit Belgenland.

  • Marc Victor Eykens

   Fiets zien er kwalitatief goed en degelijk uit, maar o wee wanneer er iets defect gaat, voor ons nooit geen gazelle meer

   • Jo Vanderschuren

    mag ik weten welke type het was en wat de problemen zoal waren?

    • Heiko

     Ik heb het voor elkaar gekregen de 2e impuls motor stuk te krijgen binnen 1 jaar tijd.
     Om de haveklap braken er spaken in het achterwiel. Nu heeft de fietsenmaker het achterwiel opnieuw gespaakt met sterkere spaken. Ook het display op het stuur is al eens vervangen. Voor mij geen elektrische fiets van gazelle meer.

     • K.C. Pronk

      Maar welke fiets was dit nou, Heiko?

 • René

  Zelf 1 ,5 jaar gelden een Gazelle Impulse EMC7 gekocht . Na een jaar problemen met motor. Bij aantrappen kraakt fiets en bij beurt moest onderdeel besteld worden. Daarna bleek ookm de hele achteras defect en moest vervangen worden. Fiets anderhalve maand kwijt geweest. Nadat fiets terug was heb ik weer na ong 3 maanden een krak in mijn trapas gekregen bij aantrappen en nu begon de hele motor te trillen bij aantrappen. Als ik op snelheid was was het rillen verdwenen. Naar fietsenmaker gegaan en bleek dat de motor vervangen moest worden. Na een week fiets terug, en nu hoorde ik weer een krak bij aantrappen. Ben benieuwd hoelang de motor nu meegaat ??
  Omdat alles in de garantieperiode viel is alles kostenloos gemaakt. Wel de fiets langere tijd kwijt geweest.
  Nog een half jaar garantie maar daarna ???
  Nooirt meer een Gazelle

  • Jo Vanderschuren

   die motor is geen Bosch veronderstel ik? want blijkbaar zit (of zat) het probleem daar, zelfs mijn dealer ontkent dat niet. maar beweert ook dat sinds de Boschmotor gemonteerd wordt er zich geen problemen meer voordoen…

  • Karlo

   He Rene heb juist uw tekst gelezen heb gisteren met mijn fiets namelijk een gazelle impulse EMC7+ naar dealer geweest .Hij is juist 1,5j oud en heb het zelfde probleem kraken bij het trappen ben benieuwd wat er gaat gebeuren.

 • van geeteruyen paul

  beste
  mijn displaey van mijn fiets blijf branden ?mijn voorlicht brand niet als ik dit aaznzet mijn achterlicht brand dan alleen
  wat is de oorzaak hiervan
  graag een antwoord

 • Tanja

  Mijn fiets, een gazelle innergy van 2010, heeft problemen met het aanzetten van de accu terwijl hij nog vol is. Als ik op de zwarte knop druk, dan doet hij niets. Er branden ook geen lampjes. Ik krijg hem pas aan de praat als ik even de laadsnoer erin doe. Ook geeft de fiets soms problemen als ik over een drempel fiets. Dan valt de ondersteuning weg en schiet soms weer aan als ik een volgende drempel krijg.
  Wat is er dan mis? Kabels zitten volgens mij wel goed vast.