Gazelle ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Let op dat sommige ervaringen over behoorlijk oude modellen gaat. In de tussentijd is de techniek zeer sterk verbeterd! Ga voor een goed advies naar de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 106 reviews
by pro1991 on Gazelle
Gazelle EasyGlider

Deze oude fiets ruim een jaar geleden gekocht om er de boodschappen mee te doen. Daar is hij uitstekend voor!
De fiets is ongeveer 13 jaar oud en de accu dus ook. De accu gaat ± 20-25 km mee. Ik vind het de moeite niet om de accu te laten reviseren. De kosten daarvan wegen niet op tegen de waarde van de fiets.
Mijn 'normale' electrische fiets is een Qwic Premium M8. WAT EEN TOP FIETS IS DIT!
Bafangmotor, Nexus 8, super stijf frame, TOPFIETS. Daar kan "De Koninklijke" niet aan tippen...

by ries Atteveld on Gazelle
gazelle speedbike

Nog nooit zo'n slechte fiets gehad,wat een ellende. geko bij fietsvoordeel te amersfoort. de in juni gekochte speedbike voldeed vanaf het begin niet aan zijn actieradius. Gelijk een nieuwe accu gekregen maar weer geen verbetering. De fiets doet niet wat hij moet doen soms valt ploteling het systeem uit en moet je alles weer opnieuw opstarten. In de stand tour kun je 30 km rijden daarna moet je gaan lopen. Kortom zal wel rechtzaak worden met gazelle.

by strynck on Gazelle
gazelle impulse

twee fietsen:ene goed de andere in twee jaar al drie motoren vervangen;!!!!garantie is o.k!!

by visser on Gazelle
Gazelle ynergy

Nooit weer een Gazelle.
Waarom worden Gazelle zijn garantie praktijken niet eens aan de rechter voorgelegd.
Onderdelen die steeds weer stuk gaan en geen garantie erop.

Het predicaat Koninklijke moesten ze afpakken, een fiets uit china is nog van betere kwaliteit.

by LANOO on Gazelle
gazelle impulse

van een fiets al twee motoren vervangen!!!in een jaar tijd!!!(garantie)

by anne on Gazelle
gazelle orange innergly

Over 3 jaar terug 2 elektrische fietsen gekocht, gazelle orange innergy XT + aan 2500 euro stuk, met gouden accu (actieradius ongeveer 50 km op volle kracht). De display van de ene fiets werkte van in het begin niet, snelheidsmeter sprong aan en uit aan uit...Deze werd vervangen in garantie. Na 1 jaar kregen we bericht dat beide accu's gratis werden vervangen, de mogelijkheid bestond dat de accu's in brand zouden gaan....!!
Weer de fietsen enkele weken niet kunnen gebruiken. Een half jaar later begon de accu van de herenfiets mankementen te vertonen : ondersteuning plots uitvallen, of totaal geen ondersteuning meer na 20 kilometer. Weer naar de fietsenmaker en 2 weken zonder fiets. Vorige week gaan fietsen en plots laat mijn ondersteuning het afweten na 38 kilometer, terwijl de display nog genoeg accu aantoonde. Gisteren nog eens vertrokken met volledig opgeladen accu, en na 18 kilometer valt plots de ondersteuning weer weg, dan maar de laatste 15 kilometer zelf verder getrapt. Vanaf nu zal ik terug verder rijden met mijn oude fiets die ik zelf trap. Zonde van dat veel geld in het water, schandalig zou ik zeggen en ...bedankt hoor Gazelle.
PS Bijna vergeten....beide fietsen hebben ondertussen allebei nog een nieuw voorwiel gehad.

by Yvonne on Gazelle
gazelle Orange c7

Vreselijke fiets. Loopt te zwaar, maakt lawaai, slaat steeds aan en af, remt op de motor. Echt zo zonde van zuur verdiende geld. Ik fiets weer op mijn oude fiets zonder ondersteuning....
Het ergste is dat ik al was gewaarschuwd veel fietsen makers gooien gazelle eruit.

by Bob on Gazelle
Gazelle orange cx

Wij zij dik tevreden met onze gazelle elektrische fietsen met bosch middenmotor, maar bij 1 fiets maakt de middenmotor meer lawaai vooral bij het kracht zetten (meer tegenwind of heuvel op) omdat onze andere fiets dit niet heeft zijn wij benieuwd of dit meer voor komt bij andere gebruikers.

by Alex on Gazelle
Gazelle Orange Pure Innergy

Deze vakantie de fietsen weer meegenomen. Mijn vrouw haar fiets heeft een accu (3 jaar oud) met nog een bereik van slechts 20 km. We waren in Luxemburg en de camping was in een vallei. Ik met de fiets naar het volgende dorp. Ik kwam niet eens de vallei uit. Het leek wel of de ondersteuning juist tegenwerkte. Nu weet ik wel deze fiets uitermate geschikt is voor vlakke ritten, maar geen enkele ondersteuning bij een klein bergje, dat is toch wel het andere uiterste.

by E.jansen on Gazelle
Gazelle orange plus innergy

3 jaar geleden een gazelle gekocht met voorwielaandrijving. Na 3500 kilometer motor stuk na 1.5 jaar fietsen is vervangen zonder kosten top. We zijn 3500 kilometer verder en 1.5 jaat weer stuk. Na twee jaar komt je granantie te vervallen Kosten klant 550 euro en bedankt gazelle!!!!!!. Dan zal ik het maar niet over de rest hebben wat er al vervangen is !!!!!!
Mensen ik zeg koop nooit een Gazelle wat een balle merk

Page 1 of 11:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


Comments

 1. nora
  nora 21 december, 2016, 11:15

  In september een gazelle c8 gekocht. 1600 km mee gereden maar nu zijn de banden al aan vervanging toe. Heeft iemand hetzelfde probleem met de banden van elek.fietsen van gazelle?

  Reply this comment
 2. Karink
  Karink 30 november, 2016, 00:22

  Nu 2 jaar eigenaar van gazelle orange e bike met pansonic voor-motor. Mooie lichte fiets die eruit ziet als een gewone sportieve fiets. Platinum accu 120 km op eco 60 km op high. Fijne directe ondersteuning inmiddels 6000 km mee gefietst zonder problemen. Krachtige motor.
  Min punten:
  1. verlichting voorzijde slecht. Veel te weinig licht voor 25 km/u. Slecht zicht, ik heb er een goede extra koplamp op gezet.
  2. Rollerbrakes remmen onvoldoende voor snelheden van e bike. Meerdere keren op nieuw afgesteld, heeft niets opgeleverd. Te lange remweg.
  3. Versnellingsnaaf gauw van slag. Ondanks stilhouden van trappers tijdens schakelen meerdere keren terug geweest wegens doortrappen versnellingen. Ik schakel nu maar niet meer.
  4. Nieuwste ontwikkeling. Vanavond een uurtje op bezoek geweest en het vroor een graad op 6. Bij vertrek was de electromotor bevroren en maakte een hoog gierend geluid. Zonder ondersteuning nasr huis gefietst om te ontdooien.

  Reply this comment
 3. ellen
  ellen 26 november, 2016, 12:04

  Mijn elektrische fiets met volle batterij stopte gisteren tijdens het fietsen met de ondersteuning. de lampjes blijven knipperen maar de lampjes van de ondersteuning waren uit. Wiet weet wat eraan de hand kan zijn?

  Reply this comment
  • Pierre
   Pierre 17 december, 2016, 13:07

   Heel waarschijnlijk de rotatiesensor die het laat afweten: hierdoor ‘weet’ de fiets dat jij aan ’t het trappen bent en start de ondersteuning

   Reply this comment
 4. guido
  guido 31 oktober, 2016, 13:08

  over fiets redelijk tevreden,minpunten kraken aan de trappers bij 1 fiets,en geen verlichting als je niet rijdt,wat ik vindt niet kunnen ,voor e bike van gazelle of ander merk

  Reply this comment
 5. Ilse
  Ilse 24 oktober, 2016, 22:15

  Ik had een vraagje, hopelijk kan iemand me helpen…
  Ik ben van plan een elektrische fiets aan te schaffen. Ik twijfel tussen 3 types:
  Koga E-lement 15
  Gazelle Hybrid C8 + gouden batterij
  Kalkhoff Impulse C8HS
  Welke van de 3 koop ik best? De bedoeling is woon-werkverkeer (+-20km) + recreatief. Welke is kwalitatief de beste van de 3? (levensduur, actieradius batterij, rijcomfort, …)
  Alvast heel erg bedankt!

  Reply this comment
  • Karink
   Karink 30 november, 2016, 00:41

   Ik zou zeker voor de grootste accu gaan. Je denkt nu dat je genoeg hebt aan goud maar binnen een maand kom je er achter dat je toch verder fietst omdat het heerlijk fietst.
   Ik heb ervaring met gazelle en koga.
   De koga is degelijker en de motor is sterker maar prijzig. 1000 euro verschil.
   Mijn man heeft de koga tour met achtermotor. Heerlijke fiets.
   En op details, licht, remmen en versnellingen beter.
   Ik heb zelf de c7 van gazelle met panasonic voormotor met Rotatiesensor.
   Mooie fiets, prima (platinum) actieradius maar minder licht, versnellingen en remmen.
   Hierboven staat mijn review.
   Kalkhof ken ik niet.
   Maar ga vooral zelf op alle merken proeffietsen. Ik vind bijvoorbeeld een middenmotor niet lekker fietsen ( voelt niet meer als fietsen) en anderen zweren erbij. Verder vond ik de rotatie sensor fijner dan een druk sensor of combinaties daarvan.
   Verder vind ik het fijn dat de accu uitneembaar is. Dan ben je flexibeler bij opladen.
   Succes met je aankoop.

   Reply this comment
  • Wim
   Wim 15 juli, 2017, 10:33

   Kalkhoff! Beste getest!

   Reply this comment
 6. wouter
  wouter 20 oktober, 2016, 12:21

  iemand ervaring met een gazelle CItyzen speed?

  Reply this comment
 7. Jo Vanderschuren
  Jo Vanderschuren 10 oktober, 2016, 11:15

  ik zie hier veel negatieve comments over Gazelle, mijn dealer ontkent die problemen niet maar zegt dat die tot het verleden behoren en te maken hadden met foute keuzes. gazelle werkt nu al een tijd met de Bosch-middenmotor en volgens mijn dealer zijn die fietsen sindsdien ok. ik zie dat de meest ervaringen al vrij oud zijn, gaan die dan over die vorige modellen? of zijn er ook die slechte ervaringen hebben met een gazelle met Bosch-middenmotor? dank voor jullie reactie. Johan uit Belgenland.

  Reply this comment
  • Marc Victor Eykens
   Marc Victor Eykens 11 oktober, 2016, 09:50

   Fiets zien er kwalitatief goed en degelijk uit, maar o wee wanneer er iets defect gaat, voor ons nooit geen gazelle meer

   Reply this comment
   • Jo Vanderschuren
    Jo Vanderschuren 11 oktober, 2016, 11:49

    mag ik weten welke type het was en wat de problemen zoal waren?

    Reply this comment
    • Heiko
     Heiko 15 november, 2016, 15:40

     Ik heb het voor elkaar gekregen de 2e impuls motor stuk te krijgen binnen 1 jaar tijd.
     Om de haveklap braken er spaken in het achterwiel. Nu heeft de fietsenmaker het achterwiel opnieuw gespaakt met sterkere spaken. Ook het display op het stuur is al eens vervangen. Voor mij geen elektrische fiets van gazelle meer.

     Reply this comment
 8. René
  René 10 oktober, 2016, 09:28

  Zelf 1 ,5 jaar gelden een Gazelle Impulse EMC7 gekocht . Na een jaar problemen met motor. Bij aantrappen kraakt fiets en bij beurt moest onderdeel besteld worden. Daarna bleek ookm de hele achteras defect en moest vervangen worden. Fiets anderhalve maand kwijt geweest. Nadat fiets terug was heb ik weer na ong 3 maanden een krak in mijn trapas gekregen bij aantrappen en nu begon de hele motor te trillen bij aantrappen. Als ik op snelheid was was het rillen verdwenen. Naar fietsenmaker gegaan en bleek dat de motor vervangen moest worden. Na een week fiets terug, en nu hoorde ik weer een krak bij aantrappen. Ben benieuwd hoelang de motor nu meegaat ??
  Omdat alles in de garantieperiode viel is alles kostenloos gemaakt. Wel de fiets langere tijd kwijt geweest.
  Nog een half jaar garantie maar daarna ???
  Nooirt meer een Gazelle

  Reply this comment
  • Jo Vanderschuren
   Jo Vanderschuren 10 oktober, 2016, 11:22

   die motor is geen Bosch veronderstel ik? want blijkbaar zit (of zat) het probleem daar, zelfs mijn dealer ontkent dat niet. maar beweert ook dat sinds de Boschmotor gemonteerd wordt er zich geen problemen meer voordoen…

   Reply this comment
  • Karlo
   Karlo 8 november, 2016, 10:23

   He Rene heb juist uw tekst gelezen heb gisteren met mijn fiets namelijk een gazelle impulse EMC7+ naar dealer geweest .Hij is juist 1,5j oud en heb het zelfde probleem kraken bij het trappen ben benieuwd wat er gaat gebeuren.

   Reply this comment
 9. van geeteruyen paul
  van geeteruyen paul 7 oktober, 2016, 21:21

  beste
  mijn displaey van mijn fiets blijf branden ?mijn voorlicht brand niet als ik dit aaznzet mijn achterlicht brand dan alleen
  wat is de oorzaak hiervan
  graag een antwoord

  Reply this comment
 10. Tanja
  Tanja 28 september, 2016, 08:58

  Mijn fiets, een gazelle innergy van 2010, heeft problemen met het aanzetten van de accu terwijl hij nog vol is. Als ik op de zwarte knop druk, dan doet hij niets. Er branden ook geen lampjes. Ik krijg hem pas aan de praat als ik even de laadsnoer erin doe. Ook geeft de fiets soms problemen als ik over een drempel fiets. Dan valt de ondersteuning weg en schiet soms weer aan als ik een volgende drempel krijg.
  Wat is er dan mis? Kabels zitten volgens mij wel goed vast.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*