Gazelle ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Let op dat sommige ervaringen over behoorlijk oude modellen gaat. In de tussentijd is de techniek zeer sterk verbeterd! Ga voor een goed advies naar de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 106 reviews
by pro1991 on Gazelle
Gazelle EasyGlider

Deze oude fiets ruim een jaar geleden gekocht om er de boodschappen mee te doen. Daar is hij uitstekend voor!
De fiets is ongeveer 13 jaar oud en de accu dus ook. De accu gaat ± 20-25 km mee. Ik vind het de moeite niet om de accu te laten reviseren. De kosten daarvan wegen niet op tegen de waarde van de fiets.
Mijn 'normale' electrische fiets is een Qwic Premium M8. WAT EEN TOP FIETS IS DIT!
Bafangmotor, Nexus 8, super stijf frame, TOPFIETS. Daar kan "De Koninklijke" niet aan tippen...

by ries Atteveld on Gazelle
gazelle speedbike

Nog nooit zo'n slechte fiets gehad,wat een ellende. geko bij fietsvoordeel te amersfoort. de in juni gekochte speedbike voldeed vanaf het begin niet aan zijn actieradius. Gelijk een nieuwe accu gekregen maar weer geen verbetering. De fiets doet niet wat hij moet doen soms valt ploteling het systeem uit en moet je alles weer opnieuw opstarten. In de stand tour kun je 30 km rijden daarna moet je gaan lopen. Kortom zal wel rechtzaak worden met gazelle.

by strynck on Gazelle
gazelle impulse

twee fietsen:ene goed de andere in twee jaar al drie motoren vervangen;!!!!garantie is o.k!!

by visser on Gazelle
Gazelle ynergy

Nooit weer een Gazelle.
Waarom worden Gazelle zijn garantie praktijken niet eens aan de rechter voorgelegd.
Onderdelen die steeds weer stuk gaan en geen garantie erop.

Het predicaat Koninklijke moesten ze afpakken, een fiets uit china is nog van betere kwaliteit.

by LANOO on Gazelle
gazelle impulse

van een fiets al twee motoren vervangen!!!in een jaar tijd!!!(garantie)

by anne on Gazelle
gazelle orange innergly

Over 3 jaar terug 2 elektrische fietsen gekocht, gazelle orange innergy XT + aan 2500 euro stuk, met gouden accu (actieradius ongeveer 50 km op volle kracht). De display van de ene fiets werkte van in het begin niet, snelheidsmeter sprong aan en uit aan uit...Deze werd vervangen in garantie. Na 1 jaar kregen we bericht dat beide accu's gratis werden vervangen, de mogelijkheid bestond dat de accu's in brand zouden gaan....!!
Weer de fietsen enkele weken niet kunnen gebruiken. Een half jaar later begon de accu van de herenfiets mankementen te vertonen : ondersteuning plots uitvallen, of totaal geen ondersteuning meer na 20 kilometer. Weer naar de fietsenmaker en 2 weken zonder fiets. Vorige week gaan fietsen en plots laat mijn ondersteuning het afweten na 38 kilometer, terwijl de display nog genoeg accu aantoonde. Gisteren nog eens vertrokken met volledig opgeladen accu, en na 18 kilometer valt plots de ondersteuning weer weg, dan maar de laatste 15 kilometer zelf verder getrapt. Vanaf nu zal ik terug verder rijden met mijn oude fiets die ik zelf trap. Zonde van dat veel geld in het water, schandalig zou ik zeggen en ...bedankt hoor Gazelle.
PS Bijna vergeten....beide fietsen hebben ondertussen allebei nog een nieuw voorwiel gehad.

by Yvonne on Gazelle
gazelle Orange c7

Vreselijke fiets. Loopt te zwaar, maakt lawaai, slaat steeds aan en af, remt op de motor. Echt zo zonde van zuur verdiende geld. Ik fiets weer op mijn oude fiets zonder ondersteuning....
Het ergste is dat ik al was gewaarschuwd veel fietsen makers gooien gazelle eruit.

by Bob on Gazelle
Gazelle orange cx

Wij zij dik tevreden met onze gazelle elektrische fietsen met bosch middenmotor, maar bij 1 fiets maakt de middenmotor meer lawaai vooral bij het kracht zetten (meer tegenwind of heuvel op) omdat onze andere fiets dit niet heeft zijn wij benieuwd of dit meer voor komt bij andere gebruikers.

by Alex on Gazelle
Gazelle Orange Pure Innergy

Deze vakantie de fietsen weer meegenomen. Mijn vrouw haar fiets heeft een accu (3 jaar oud) met nog een bereik van slechts 20 km. We waren in Luxemburg en de camping was in een vallei. Ik met de fiets naar het volgende dorp. Ik kwam niet eens de vallei uit. Het leek wel of de ondersteuning juist tegenwerkte. Nu weet ik wel deze fiets uitermate geschikt is voor vlakke ritten, maar geen enkele ondersteuning bij een klein bergje, dat is toch wel het andere uiterste.

by E.jansen on Gazelle
Gazelle orange plus innergy

3 jaar geleden een gazelle gekocht met voorwielaandrijving. Na 3500 kilometer motor stuk na 1.5 jaar fietsen is vervangen zonder kosten top. We zijn 3500 kilometer verder en 1.5 jaat weer stuk. Na twee jaar komt je granantie te vervallen Kosten klant 550 euro en bedankt gazelle!!!!!!. Dan zal ik het maar niet over de rest hebben wat er al vervangen is !!!!!!
Mensen ik zeg koop nooit een Gazelle wat een balle merk

Page 1 of 11:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


Comments

 1. Rob Kempers
  Rob Kempers 27 augustus, 2017, 08:32

  Ik heb anderhalf jaar geleden een Gazelle met impuls motor gekocht met de fiets heb ik weinig problemen gehad maar ben biuj een geweldige dealer Banniershuis Zeist altijd perfect geholpen ik heb wel een paar Impuls motors vervangen gehad en nu heeft Gazelle besloten mijn fiets te crediteren dus hoezo slechte servie ik denk dat het grootste deel aan de dealer licht ik man nu een nieuwe uit kiezen De impuls heeft als voordeel dat het de sterkste motortjes zijn. Maar ik weet niet of ik nu voor Bosch ga of voor de impuls want door mijn gezondheid moet ik de beste ondersteuning hebben. Volgens mijn dealer zijn de nieuwe impuls motors verbeterd en geven geen problemen meer ik heb Bosch geprobeerd en die geeft een goede ondersteunig en is erg betroujwbaar dus ik weet nog niet wat ik doe.

  Reply this comment
  • K.C. Pronk
   K.C. Pronk 6 september, 2017, 15:00

   Hallo Rob. “Anderhalf jaar geleden”. ”een Gazelle met impuls motor”.
   Zou je misschien willen vertellen wanneer je welke Gazelle precies gekocht hebt? Dit is nogal vaag.
   “Een paar Impuls motoren vervangen”. Hoeveel? Twee?
   Had jij dezelfde problemen die met ook met Kalkhoff ondervindt?

   Reply this comment
   • robkempers
    robkempers 7 september, 2017, 08:20

    Van Kalkhoven weet ik niet maar wat ik hoorde hadden die ook problemen eind 2015 heb ik hem gekocht en drie motortjes maar het probleem was bekend en hebben steeds een revisie geplaatst en daar zatenb de problemen in inmiddels heb ik nu een batavus met bosch motor fantastisch

    Reply this comment
 2. Joop Elbers
  Joop Elbers 22 augustus, 2017, 10:37

  17-12-2015 Gazelle Orange C7 HM gekocht.
  In 1,5 jaar ging de middenmotor stuk en de versnellingsnaaf. Beide vervangen door de dealer.
  Fiets 2 weken moeten missen. Gazelle gemaild over deze opmerkelijke klacht.
  Excuses en ik kan een bloemetje krijgen. Bloemen heb ik genoeg in de tuin. Ik wil graag keiharde garantie op de vervangende onderdelen, maar die geeft Gazelle niet.
  Bovendien zijn de rollerbrakes niet geschikt voor remmen bij 25 km per uur en is de lamp net een flakkerend kaarsje en absoluut ongeschikt als wegverlichting.
  Deze e-bike is zijn geld niet waard. Veel te duur voor de geboden kwaliteit. Er zijn betere fietsen voor veel minder geld.

  Reply this comment
 3. Gerrit Nijhoff
  Gerrit Nijhoff 28 juli, 2017, 18:41

  Wij hebben 2 elektrische gazelle innergy fietsen van de koninklijke a-sociale gazelle .!!!!!!!!
  Nu nadat de fiets van mij net iets over 3 jaar oud is , begeeft de gouden accu het.
  Jammer maar helaas zegt gazelle , waarna ze toegeven dat het snel is , maar dat ik gewoon pech heb .
  Je mag van een fiets van 2400 euro toch wel verwachten dat die in z,n geheel langer mee gaat dan 3 jaar.
  DUIDELIJK IS DUS DAT GAZELLE LAK HEEFT AAN HAAR KLANTEN , GEEN SERVICE VERLEENT .
  DUS MIJN ADVIES ,DOE HET NIET , NOOIT MEER GAZELLE

  Reply this comment
 4. Stoeten
  Stoeten 2 juli, 2017, 12:39

  Na diefstal van mijn Gazelle e bike een nieuwe zelfde fiets gekregen. De motor van deze fiets maakt veel lawaai. Het is niet verontrustend zegt mijn leverancier maar mijn fietsbeleving is danig verstoord voor mij. Advies is om een paar honderd km te fietsen om de motor in te rijden. Voel me met een kluitje in het riet gestuurd. Iemand hier ook ervaring mee?

  Reply this comment
 5. Chris
  Chris 22 april, 2017, 17:19

  Bij mijn vrouw en mij, electromotor kapot(of de electronica die daar in zit!) Eenmaal binnen garantie termijn, eenmaal net daarbuiten, door coulance v.d. dealer bleven de kosten beperkt. Neem nooit een ebike waarbij de electronische regeling in de motor zit ingebouwd!
  Chris

  Reply this comment
 6. Chris
  Chris 22 april, 2017, 17:14

  Slechte ervaringen met Gazelle ebike,bij mijn en mij na ca twee jaar motor defect

  Reply this comment
 7. Al
  Al 22 april, 2017, 10:09

  Als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet had ik nooit voor een Gazelle gekozen. Mijn vrouw en ik hebben beide een Gazelle orange inergy.
  Je denkt een A merk te kopen en dat je dus kwaliteit koopt. Nou vergeet het maar.
  Het display is kwetsbaar wat regen aangaat want er zat binnen een paar maanden vocht onder het scherm. Gereclameerd maar is niets aan te doen zegt Gazelle.
  Mijn buitenband was al in het eerste jaar stuk. De fietsen hebben we nu drie jaar oud en van een van de fietsen is de accu zilver stuk. De accu is door onze dealer uitgelezen en het blijkt dat de accu vochtig is geweest en dat de accu is bloot gesteld aan -18 graden C. Nou regent het wel eens in Nederland maar ik wist niet dat je dan niet mag fietsen in de regen als je een Gazelle hebt.
  Ook heb ik niet geweten dat het in Nederland zo hard heeft gevroren in de afgelopen 3 jaar en dan staat de fiets ook nog eens in de schuur.
  Het probleem van de accu voor gelegd aan Gazelle maar die zeggen vrolijk dat de garantietijd is verstreken. Begrijpelijk maar je mag can een ECHT A merk toch wel verwachten dat een accu toch wel iets langer mee gaat dan 3 jaar?
  Nee mensen ik koop zeker geen Gazelle meer als ik weer een andere electrische fiets koop.
  Dan desnoods maar een goedkoper merk. Als dan de accu het begeeft ben je in ieder geval veel minder geld kwijt.

  Reply this comment
  • Bren
   Bren 28 juli, 2017, 14:55

   Ik heb een miss grace wat een rot fiets
   Ik heb hen nu nog geen twee jaar en heb al mijn 3e accu
   En elke keer noet ik mijn fiets naar de dealer brengen en ven ik gem een paar week kwijt
   Nu is hij ook weer stuk er zit vocht in mijn accu
   Maar weer afwachten hoe lang bet duurt

   Reply this comment
 8. Nicole
  Nicole 7 april, 2017, 18:33

  Ik twijfel tussen een Gazelle Miss Grace C7 HFP of HMB en een Batavus Diva E-Go. Ik ga per dag ongeveer 22 km afleggen, vijf dagen in de week. Morgen ga ik naar het Gazelle testcentrum. Ik lees hier best wel wat negatieve dingen. Heeft iemand ook positieve ervaringen met 1 of meer van de genoemde modellen? Ik wil persé een transportfiets omdat ik een mand voorop enorm fijn vind. Heb ik nu ook en voor mij erg makkelijk. Wie kan me adviseren?

  Reply this comment
 9. Toin
  Toin 31 maart, 2017, 17:57

  Verleden jaar een gazelle cityzen speed bike gekocht. Gehele jaar op gefietst en nu 4 duizend kilometer achter de rug. In tussentijd een onderhoudsbeurt gehad en 1 maal de remblokjes in het achterwiel vervangen. Ketting altijd goed schoongemaakt en van teflon voorzien. Rij meestal rond de 30 km/uur en schakel op en af. Vandaag mijn fiets weggebracht voor een beurt. Dit wordt een nieuwe ketting en cassette en als kers op de taart een geheel nieuw achterwiel omdat de lagers in het huis ingesleten zijn. Dit valt buiten de garantie. Kortom onderhoud aan mijn fiets is nog duurder dan onderhoud aan mijn auto.
  Als dit elke 4000 km gebeurd wordt het nooit meer een Gazelle fiets voor mij. Mijn vrouw heeft 8 jaar gereden op een e-bike van Sparta en heeft nooit problemen gehad. Vooralsnog niet echt tevreden met een Gazelle. Ik moet wel eerlijk zijn dat hij heerlijk rijdt.

  Reply this comment
 10. Jacobs
  Jacobs 1 februari, 2017, 22:40

  Geen Gazelle meer voor mij, aangekocht in de paasvakantie, sinds vandaag terug (3e motor) op weg naar huis (7km) 5 maal beginnen callibreren tijdens het fietsen, is al sinds 15:30 uur aan het opladen, nog altijd 2 streepjes op de accu, heb hem al 3 maand moeten missen (salut kilometervergoeding op mijn werk). Alles zou vervangen zijn wat zou kunnen vervangen zijn………………………………….

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*