GIANT ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 98 reviews
Giant Twit to go

Na 4 jaar begon het motortje te rammelen bovendien hield de fiets af en toe in, dat was al vanaf het begin en hebben ze er nooit helemaal uit gekregen.
Gelukkig hebben mijn vrouw en ik beide dezelfde fiets. Dus door onderdelen uit te wisselen kwam ik er achter dat het motortje in het voorwiel het probleem was.
Uit elkaar gehaald, nieuw vet op de tandwielen, alle soldeerverbindingen op het printje opnieuw gesoldeerd en 'boven-onder' verbindingen op de print doorgesoldeerd. Alles weer in elkaar: fiets doet het als nooit tevoren.

Giant twist dubbel

Zeer fijne fiets kan met 2 accu,s nog steeds 100/110 km fietsen. Hebben in de. Winter lader en accu's wel binnen staan. Probleemloze fiets voor veel fiets plezier

by sjaak van kempen on Elektrischefietsen.com
Giant Twist Single

Een fijne fiets rij er dagelijks op naar mijn werk. Heb hem al bijna 4 jaar in gebruik en hij is eigenlijk Probleemloos.had de eerste week wel een lekke band maar dat kan gebeuren he Pfffffff.nu antilekbanden en dat werkt echt hoor! ketting is al vervangen en de spanner maar dat is noormaal bij deze KM standen .Wat belangrijk is dat jullie de Batterij goed behandelen .dan gaat hij jaren mee hoor . ik spreek uit ervaring van de RC racerij .Veel Fietsplezier allemaal de volgende wordt weer een Giant de 5e onderhand !!

by d. veenje on Elektrischefietsen.com
giant twist elegance

fiets sinds enkele weken in bezit. tot nog toe zeer goede ervaringen.
Mijn man heeft al 8 jaar een giant twist double. Accu"s doen het nog steeds goed. mooie fietsen. fietsen zijn gekocht bij ons "oude vertrouwde " adres in Sneek. Looper fietsen.

by jan klinkhamer on Elektrischefietsen.com
Giant Prime e1

geweldige fiets 2x ( een dames 1 heren) nu 2 jaar in ons bezit nog geen enkel probleem gehad. Al veel fietstochten gemaakt en de accu levert wat beloofd wordt. Ik heb het idee dat er veel gezeurd wordt dit forum , jammer !
Zou meteen weer dezelfde aanschaffen.

Giant E+1

Gemengde gevoelens!!
Waar ik deze fiets aan de ene kant heerlijk vind rijden en een geweldige ondersteuning heeft......moet ik helaas ook bij ieder gebruik denken, wat is het volgende probleem.
De problemen kwamen al snel na de aanschaf. Continu doortrappen. Na wat service en uiteindelijk de halve fiets vervangen is, was het probleem verholpen. Maar dan verlies je al vertrouwen.
Vervolgens nog kabel kapot van achterlicht. is verholpen maar nu binnen jaar weer kabel kapot van achterlicht. De snoer ligt onder het achter spatbord en die kabel is open geschuurd. want het achter spatbord heeft echt veel te veel speling.
Dit heeft er nu tot geleid dat mijn kabel van mijn accu die ook onder het spatbord loopt nu ook bloot ligt en het display knippert.
Mijn standaard al meerdere keren bijna kwijt geweest ondanks vast aandraaien en olie die moet zorgen dat vast zit. Dit is nu provisorisch gemaakt om te voorkomen dat hij echt af breekt.
spaken al gebroken.
voorwiel zat er schreef in.
Borgmoeren die net peperkoek waren.
Fiets is net 2 jaar oud en gebruik hem naar het werk. Gewoon door de stad.
Waar ik meen Giant te veel aandacht in de motor heeft gestopt en de afwerking van de fiets vergeten is !!!!
Wat jammer. En wat een probleem nu opgelost moet worden. De bloot liggende kabel van de accu.

by Georges Rotty on Elektrischefietsen.com
Giant Twist Double

Aan de toekomstige kopers van een Giant ebike,
Wie besluit om een e-bike van Giant te kopen, kan er beter 2 tegelijk aankopen, zeker als men ze aankoopt bij een minder dynamische hersteller. Bij de aankoop weten ze er alles van, maar zodra hij stuk gaat blijkt de werkelijkheid totaal anders. En het duurt meestal niet lang voor hij stuk gaat. Midden september ging mijn fiets na 275 km een eigen leven leiden. Het on-knopje op de controller indrukken ,en hij ging er als een haas vandoor, zonder dat ik mee kon. Een beetje later reed hij normaal, als ik maar hard genoeg trapte; de ondersteuning bleef achterwege. Ondertussen is hij al 7 weken in herstelling. Na 4 weken toch even contact opgenomen met de dynamische hersteldienst, maar ze herinnerden zich slechts vaak wat er fout was. Ondertussen staat er waarschijnlijk schimmel op mijn stalen ros.
Koop je een Giant, koop er twee, één er van staat bij de hersteller.

by Ton berendsen on Elektrischefietsen.com
Giant Twist

Goede dag.

Problemen met de accu's als de linkse accu leeg is heb ik helemaal geen ondersteuning meer. Kan hem niet meer aan zetten . dus kan hem niet overschakelen naar de rechtse accu. Als ik dan de accu's omzet kan ik de fiets weer aan zetten. heeft hier iemand ook problemen mee.
Heb hem al naar de fietsen maker gebracht 6 weken een leenfiets gehad . nu weer het zelfde probleem. Heb de fiets 1-6-2016 aangeschaft.
Giant kan u mijn hier ook mee helpen mijn vrouw heet de fiets echt nodig.

by D.Wijnnobel on Elektrischefietsen.com
Giant easy -M double Taupe/red

Goedeavond

Wij kochten onze Giant twist voor het eerst in 2007 echt een geweldige fiets,toen weer alle twee in 2013 een nieuwe gekocht een Giant twist go ook met dubbele acu na een half jaar begon de ellende.
Teveel om allemaal op te noemen,wij werden er verdrietig van.
Wij hebben deze vakantie bijna niet kunnen fietsen en durfde niet terug te gaan naar onze dealer.
Toch maar gedaan ze zijn eindelijk voor de tweede keer terug gegaan naar de fabriek heeft een week geduurd, na een dag fietsen weer de zelfde ellende het weg vallen van de ondersteuning en helemaal geen verlichting meer.
Maar ik moet toe geven dat Giant met een hele goede oplossing is gekomen Twee nieuwe fietsen tegen een geringe bijdragen.
En nu maar duimen dat wij het goede gevoel weer terug krijgen van onze eerste Giant E bike

Bedankt Giant mijn vrouw heeft deze fiets echt nodig ivm haar reuma

by E Bouwmann on Elektrischefietsen.com
GIANT Twist GO

Als ik mijn fiets op eco zet begint hij van zelf sneller te lopen .Dan moet ik hem eerst uitzetten en weer aan zetten en dan naar 1000 meter weer van voor afaan,hoe kan dat?

Page 1 of 10:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


 • motormaan Jan

  ik rij al heel wat jaartjes rond op een giant twist, ik heb er drie versleten tot op de draad toe zeg maar, nooit gigantische problemen gehad. lekkebanden is normaal een een enkele keer geen trap ondersteuning ! nauw en gewoon resetten en verder gaan, soms wat gerammel, ja dan weer wat vast zetten, ik ben nooit heel erg zuinig omgegaan met mijn fietsen want ik ga er van uit dat hij er voor mij is dus kan er altijd wel iets stuk gaan, tenslotte is het een mechanisch apparaat, nu ben ik de trotse eigenaar van een prime met een 500watt accu en schijfremmen, ik weet nu al dat ik weer heel wat kilometers met plezier ga maken en soms zal er wel eens wat gebeuren wat minder leuk is, maar dat houd het wel spannend

 • m v l

  !Na 1/2 jaar een nieuwe motor, toen nieuwe controler, daana nieuwe versnelling, na 2 jaar nieuwe achterband en nu…na 3 1/2 jaar moet er weer een nieuwe motor in:( maakt heel veel herrie.
  Wat een rot fiets nooit meer een Giant!
  Oh de accu klappert ook nog steeds kunnen ze niks aan doen…

 • Klaasversteegh

  In 2015 2 giant ebikes gekocht dit is de grootste miskoop in mijn leven.
  Binnen 1 1/2 jaar van een fiets alle twee de accu’s kapot en de electrice ondersteuning valt steeds weg. Is nog steeds niet verholpen de dealer waar wij de fietsen hebben gekocht heeft er geen verstand van. De tweede fiets 2x de electrische motor vervangen net na de 2 jaar garantie. Fiets zadel afgebroken. De accu’s doen het nog wel maar maximaal 20 km per accu. Ik ben inmiddels 1300,00 euro aan reparatie kosten. De dealer doet niets en de importeur geeft geen enkele reactie.
  De testen van ebiks heb ik geen enkel vertrouwen meer in. De giant kwam als beste uit de bus😈

 • R vaernewyck

  ik heb een giant damesfiets, een giant ASPIRO RS1, bij het rijden valt het lcd computerschermpje regelmatig uit, het zwarte knopje v h bedieningspaneel zit voortdurend vast, heb het bakje van het bedieningspaneel al eens geopend maar weet niet hoe ik dit zwart knopje vast krijg, is dit op te lossen ? mvg Reineke

 • wvs

  Mijn vrouw heeft sinds 2008 een Twist met dubbele accu,s. Deze fiets had tot nu toe totaal geen klachten. Maar nu, sinds enkele dagen klinkt vanuit de motor een luid tikkend geluid. Vooral als de snelheid constant is of de ondersteuning stopt omdat er wind mee is of de weg aflopend is. Vanaf het moment dat de motor actief is, en dus ondersteund, is het geluid niet te horen. Het lijkt of de motor constant aan en af slaat. Nu heb ik in de reacties hieronder gelezen dat enkele mensen hun tandwielen hebben verwisseld. Graag zou ik van de mensen vernemen welke dit hebben gedaan of hier vooraf de motor ook zo luid tikte? of wat de aanleiding was dat zij de tandwielen gingen verwisselen. Gaf de motor geluid of was deze fysiek stuk?.
  Andere vraag; kan iemand mij informeren of er een tekening is (exploded vieuw) met een onderdelen en partnummerlijst.?

 • herman

  Beste allemaal
  Is het probleem met het uitvallen van de ondersteuning niet een optie om bij GIANT neer te leggen
  want als ik zo al de berichten lees zijn er veel fietsen met dit probleem.
  en misschien zijn er wel veel meer mensen met dit probleem
  Ik heb deze week de fiets van mijn vrouw met dezelfde klachtennaar de fietsenmaker gebracht.
  En je raad het al , mijn fiets begint ook regelmatig uit te vallen.
  volgens mij heeft GIANT een GIANTISCH probleem met het uitvallen van de trapondersteuning.
  Voor de rest is het een geweldige fiets de giant twist.
  gr. Herman en jellie.

 • roelof

  ik heb en vraag aan
  May 11, 2015 door Pskov ,als je stop bij en stoplicht zet de voet niet op de trapper als u dat wel doet dan draai de motertje ,dan knippen de lampjes ,als dat niet aan licht dan kan er groene opslag aan de achte kant van je ride control ,even schoon maken

 • verkest N

  Waar kan ik de accu’s laten reviceren, graag een adres A.u.b.

 • verkest N

  Giant twist double, na 3 jaar nog amper 40 km met een batterij, de ketting kast kraakt en piept,volgens de hersteller is dat omdat ik op een te kleine versnelling rij,de hersteldienst is traag,geen goesting of onbekwaam.Een ding weet ik, voor zo een dure fiets mag het wel iets beter,groeten