GIANT ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 107 reviews
by Marlies Derissen on Elektrischefietsen.com
giant twist

mijn man en ik kochten bij Itek 2 e bikes, en binnen een half jaar begon de ellende met mijn fiets. eer ik 2 km gereden had viel de rechtse accu uit ,Het ligt niet a de accu maar aan de bedrading, ik ben verschillende keren met de fiets terug gegaan naar de zaak waar wij ze gekocht hebben, maar werd telkens afgepoeierd .Nu in het komend voorjaar zal ik de fiets maar naar een goede fietsen winkel brengen en ik hoop dat de kosten redelijk blijven, en dat hij de fout in de bedrading kan vinden.En kijken voor de accu's te laten reviseren, zodat we weer gebruik kunnen maken van de fietsen.Alleen vind ik het belachelijk duur om de accus telaten reviseren ,met nieuwe batterijen

by Marjanne nobel on Elektrischefietsen.com
Giant dubbel twister

In maart 2011 hebben wij 2 nieuwe fietsen gekocht. Sinds ruim een jaar is het mrt mijn fiets niets dan ellende, steeds terug naar de fietsenwinkel veel kosten maar helaas het wil maar niet lukken om hem weer in orde te krijgen. Ik heb geschreven naar de fabriek en na enkele weken gebeld of ze al iets konden zeggen. Een onvriendelijke jongeman zei dat het druk was en hij vindt eigenlijk maar dat ik weer naar de dealer moest gaan zodat hij met de fabriek contact op kon nemen. Maar dat had hij al diverse keren gedaan, geen resultaat. We mogen ze dus niet zelf naar de fabriek gaan om ze daar weer in orde te Laren maken. Want ook de fiets van mijn man doet het al een half jaar niet goed, we worden er niet echt vrolijk van temeer omdat je geen fatsoenlijke reactie krijgt van de fabriek. In het voorjaar nog 2 nieuwe accu,s gekocht a € 325,-- ps.t en nu kunnen we ze zeker met de fietsen op de schroothoop gooien.. Mevr.marjanne nobel

Giant e-bike

Mijn vrouw had regelmatig problemen met haar Giant e-bike. Ze werd door het personeel van de dealer telkens afgescheept met een of andere smoes. Niets hielp totdat ik Giant Nederland officieel aansprakelijk stelde voor gebeurlijke ongevallen veroorzaakt door een defect aan de fiets. En dat hielp wel; met duizend excuses werden we benaderd en werd de fiets (weer) in orde gemaakt. Recentelijk weer een nieuwe motor met schriftelijk géén garantie(!) Maar ook die smoes is wettelijk te omzeilen!

by Hans van Elst on Elektrischefietsen.com
TWIST FREEDOM 1 GTS CS

Heb een Giant freedom 1 gts cs van begin 2014. . Heb nu bij elkaar ruim 780 euro uitgegeven aan reparaties. Display vervangen, kabel vervangen, voorwielsensor vervangen, lader vervangen en nu ook nog de accu moeten vervangen. Ben 66 jaar en fiets gemiddeld 9 a 10 km per dag. Vindt het schandalig dat een zo dure fiets constant ter reparatie( 8 weken weg bij elkaar) moet en dat ie constant gebreken vertoont! Technische dienst is er helaas alleen maar om hun eigen financiele schade te beperken en kunnen niets voor wie dan ook betekenen. Al de welgemeende contacten tussen dealer en giant hebben tot helemaal niets geleid .Enige dat telt is dat ze geen euro korting willen, mogen of kunnen geven. Meest schandalige behandeling ooit meegemaakt. Ben moeilijk ter been en heb de e-bike echt nodig anders zou ik 'm graag ritueel verbranden! Ga dit verhaal ook op internet doorgeven en tevens te rade bij de consumentenbond. AFRADER EERSTE KLASSE!!

Giant Twist 2.0

Ik heb een Giant Twist 2.0 .Ong. 4 ,5 jaar geleden begonnen de problemen met het elektrische deel . De winkel die Giant fietsen verkoopt kan ( of wil ) de problemen niet verhelpen . Die zegt dat ik de fiets maar af moet rijden . De fiets is 8 (?) jaar oud . De problemen zijn : beide accu's trekken tegelijk leeg , kan de extra ondersteuning niet meer gebruiken en ook de ecostand niet meer . In 2014 nieuwe accu's gekocht en die zouden nu al weer aan vervanging toe zijn. Ik mag blij zijn als ik er nog 20 km mee kan rijden , Twijffel over de oplader . Antwoord in de winkel : die kan ik niet doormeten , ga maar naar een repairwinkel . Ik ben van mijn fiets afhankelijk . Dan moet hij wel betrouwbaar zijn. Dus ga ik nu maar naar een goede fietsenhandelaar . Ik heb Giant een mail gestuurd met vragen hierover maar ik krijg geen antwoord.

by hans van elst on Elektrischefietsen.com
giant twist freedom 1gts

Ben in het bezit van een Giant Twist Freedom 1GTS van begin 2014. Na allerhande problemen zoals kapot display, kapotte voorwielsensor, kapotte kabelboom, kapotte oplader nu helaas de accu overleden na 3 1/2 jaar. Heb nu voor een zg. nieuwe accu bouwjaar 2012 gewoon ondanks alle ellende 480 euro moeten betalen. Ben bij elkaar al bijna 750 euro kwijt aan reparaties en vervangingen. Mensen op de service zijn vriendelijk, behulpzaam maar hebben helaas de opdracht geen euro toe te geven. Zeer slechte service daarom en zeker geen reclame voor zo'n pretentieus bedrijf. Zal ook niemand aanraden een Giant af te nemen. Als ie rijdt rijdt de fiets voortreffelijk maar helaas is mijn Giant constant ter reparatie. Ben slecht ter been en dan steeds aan huis gekluisterd.Dure accu opgehaald maar helaas is het een 'spierwitte die enig staat bij mijn verder pikzwarte fiets!

Giant met 2 batterijen

Heb al 8 jaar een giant met 2 batterijen heb nog nooit problemen gehad meeste dat ik uit de batterijen gehaald heb is 135 km nu na 8 jaar haal ik op sport nog 80 km ik ben seer tevreden o er mijn fiets

Prime E +2

Ben gematigd positief. Motor is perfect qua ondersteunung op 28km woon-/werkverkeer. Ben 3mnd in bezit en nu speling op stuurpen, nieuwe heeft 5 (!!!!!) weken levertijd. Ik rij voornamelijk op de buitenste bladen zodoende staat de ketting vrij schuin, zal dus sneller slijten. Ben nog ah kijken of er een groter voorblad op kan. Verlichting perfect, zithouding goed. Niet teveel een zwabberfiets door de stang in het midden. Ben zelf nm 1.94mtr. Scherm goed afleesbaar, ook in het donker. Ook met lege accu goed te fietsen doordat derailleur systeem lichter fiets dan een naaf. Verder moet het gebruik op langere termijn uitwijzen hoe deze zich houdt.

by Dolph Heideman on Elektrischefietsen.com
Giant Twist Comfort

Ik heb deze fiets nu 8 jaar, gebruik hem iedere dag en tot volle tevredenheid. Ik zit op om-en-nabij de 9000 km/jaar. De originele accus zijn nu nog steeds goed voor 30-35 km per stuk. Ik laat de fiets wel ieder jaar een servicebeurt geven. Behoudens wat ketting spannen en nieuwe banden geen pech gehad. De accus hebben één maal , bij de werkplaats van de leverancier een "boost" gehad.

Giant Twit to go

Na 4 jaar begon het motortje te rammelen bovendien hield de fiets af en toe in, dat was al vanaf het begin en hebben ze er nooit helemaal uit gekregen.
Gelukkig hebben mijn vrouw en ik beide dezelfde fiets. Dus door onderdelen uit te wisselen kwam ik er achter dat het motortje in het voorwiel het probleem was.
Uit elkaar gehaald, nieuw vet op de tandwielen, alle soldeerverbindingen op het printje opnieuw gesoldeerd en 'boven-onder' verbindingen op de print doorgesoldeerd. Alles weer in elkaar: fiets doet het als nooit tevoren.

Page 1 of 11:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


Comments

 1. 3M7R
  3M7R 13 november, 2017, 15:27

  Hallo, we zijn nu reeds een jaar verder. Er is sedert verleden jaar een nieuw computerscherm opgeplaatst. Alweer kosten. Nu is mijn scherm terug uitgevallen!!I Iemand ervaring hiermee? Het betreft een giant ASPIRO RS1,

  Reply this comment
 2. motormaan Jan
  motormaan Jan 8 juni, 2017, 04:36

  ik rij al heel wat jaartjes rond op een giant twist, ik heb er drie versleten tot op de draad toe zeg maar, nooit gigantische problemen gehad. lekkebanden is normaal een een enkele keer geen trap ondersteuning ! nauw en gewoon resetten en verder gaan, soms wat gerammel, ja dan weer wat vast zetten, ik ben nooit heel erg zuinig omgegaan met mijn fietsen want ik ga er van uit dat hij er voor mij is dus kan er altijd wel iets stuk gaan, tenslotte is het een mechanisch apparaat, nu ben ik de trotse eigenaar van een prime met een 500watt accu en schijfremmen, ik weet nu al dat ik weer heel wat kilometers met plezier ga maken en soms zal er wel eens wat gebeuren wat minder leuk is, maar dat houd het wel spannend

  Reply this comment
 3. m v l
  m v l 28 april, 2017, 20:03

  !Na 1/2 jaar een nieuwe motor, toen nieuwe controler, daana nieuwe versnelling, na 2 jaar nieuwe achterband en nu…na 3 1/2 jaar moet er weer een nieuwe motor in:( maakt heel veel herrie.
  Wat een rot fiets nooit meer een Giant!
  Oh de accu klappert ook nog steeds kunnen ze niks aan doen…

  Reply this comment
 4. Klaasversteegh
  Klaasversteegh 6 april, 2017, 12:56

  In 2015 2 giant ebikes gekocht dit is de grootste miskoop in mijn leven.
  Binnen 1 1/2 jaar van een fiets alle twee de accu’s kapot en de electrice ondersteuning valt steeds weg. Is nog steeds niet verholpen de dealer waar wij de fietsen hebben gekocht heeft er geen verstand van. De tweede fiets 2x de electrische motor vervangen net na de 2 jaar garantie. Fiets zadel afgebroken. De accu’s doen het nog wel maar maximaal 20 km per accu. Ik ben inmiddels 1300,00 euro aan reparatie kosten. De dealer doet niets en de importeur geeft geen enkele reactie.
  De testen van ebiks heb ik geen enkel vertrouwen meer in. De giant kwam als beste uit de bus😈

  Reply this comment
 5. R vaernewyck
  R vaernewyck 23 juni, 2016, 21:08

  ik heb een giant damesfiets, een giant ASPIRO RS1, bij het rijden valt het lcd computerschermpje regelmatig uit, het zwarte knopje v h bedieningspaneel zit voortdurend vast, heb het bakje van het bedieningspaneel al eens geopend maar weet niet hoe ik dit zwart knopje vast krijg, is dit op te lossen ? mvg Reineke

  Reply this comment
 6. wvs
  wvs 10 juli, 2015, 21:38

  Mijn vrouw heeft sinds 2008 een Twist met dubbele accu,s. Deze fiets had tot nu toe totaal geen klachten. Maar nu, sinds enkele dagen klinkt vanuit de motor een luid tikkend geluid. Vooral als de snelheid constant is of de ondersteuning stopt omdat er wind mee is of de weg aflopend is. Vanaf het moment dat de motor actief is, en dus ondersteund, is het geluid niet te horen. Het lijkt of de motor constant aan en af slaat. Nu heb ik in de reacties hieronder gelezen dat enkele mensen hun tandwielen hebben verwisseld. Graag zou ik van de mensen vernemen welke dit hebben gedaan of hier vooraf de motor ook zo luid tikte? of wat de aanleiding was dat zij de tandwielen gingen verwisselen. Gaf de motor geluid of was deze fysiek stuk?.
  Andere vraag; kan iemand mij informeren of er een tekening is (exploded vieuw) met een onderdelen en partnummerlijst.?

  Reply this comment
 7. herman
  herman 23 juni, 2015, 15:28

  Beste allemaal
  Is het probleem met het uitvallen van de ondersteuning niet een optie om bij GIANT neer te leggen
  want als ik zo al de berichten lees zijn er veel fietsen met dit probleem.
  en misschien zijn er wel veel meer mensen met dit probleem
  Ik heb deze week de fiets van mijn vrouw met dezelfde klachtennaar de fietsenmaker gebracht.
  En je raad het al , mijn fiets begint ook regelmatig uit te vallen.
  volgens mij heeft GIANT een GIANTISCH probleem met het uitvallen van de trapondersteuning.
  Voor de rest is het een geweldige fiets de giant twist.
  gr. Herman en jellie.

  Reply this comment
 8. roelof
  roelof 14 juni, 2015, 10:37

  ik heb en vraag aan
  May 11, 2015 door Pskov ,als je stop bij en stoplicht zet de voet niet op de trapper als u dat wel doet dan draai de motertje ,dan knippen de lampjes ,als dat niet aan licht dan kan er groene opslag aan de achte kant van je ride control ,even schoon maken

  Reply this comment
 9. verkest N
  verkest N 29 mei, 2015, 20:14

  Waar kan ik de accu’s laten reviceren, graag een adres A.u.b.

  Reply this comment
 10. verkest N
  verkest N 29 mei, 2015, 20:11

  Giant twist double, na 3 jaar nog amper 40 km met een batterij, de ketting kast kraakt en piept,volgens de hersteller is dat omdat ik op een te kleine versnelling rij,de hersteldienst is traag,geen goesting of onbekwaam.Een ding weet ik, voor zo een dure fiets mag het wel iets beter,groeten

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*