Kalkhoff ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 87 reviews
Kalkhoff Tasman Benelux

Met de Kalkhoff Tasman Benelux niks anders dan problemen gehad. Na een paar honderd kilometer begon de fiets tegen te sputteren. steeds een gekraak in de motor door trappen en af toe niet mee ondersteunen tijdens het vertrekken. Er werd zonder problemen een nieuwe motor geplaatst. Na het plaatsen van de nieuwe motor was de batterij aanduiding weg op de display. Na tijdje zonder oplossing te zitten heeft de fietsenwinkel de fiets terug gestuurd voor herstel de fiets is 1 maand weg geweest. Ik had de fiets vorige week terug en alles leek opgelost het fietsen liep perfect de eerste 100 kilometer toch en de misserie begon terug de fiets trapte door en terug dat gekraak. Onmiddellijk terug naar de winkel gegaan alles werd nog eens bij geregeld maar probleem bleef aanhouden. Kalkhoff beweert een nieuwe motor te hebben geplaatst maar dat is gelogen de fiets kwam vol zand onderaan terug van een maand weg te zijn geweest.... Nu heeft mijn fietsenwinkel de fiets terug gestuurd met eis voor Terugbetaling en hoop dat nu het Kalkhoff verhaal stopt wat zeer jammer de fiets heeft een geweldig zit comfort.

Kalkhoff Agattu impuls 7 HS7G

Hier aan de tweede motor toe, alhoewel hij veel minder 'doordrapt' dan de vorige gebeurt het af en toe nog steeds.

Misschien kan de Kalkhoff dealer on Elektrischefietsen.com van Jan 19, 2017 mij vertellen hoe ik de versie 4 motor kan bemachtigen?

endeavour s10

Hier helaas ook geen goede ervaringen met Kalkhoff (en dan vooral de Impulse 2 motoren).
Ondertussen na 10.000 km al toe aan de derde motor. Deze geeft sinds een 2500km ook weer veel minder vermogen. Elke 1000 à 1500 km weer hetzelfde liedje. Het is dat ik de fiets niet meteen kan missen, anders waren we al toe aan de 8e motor vrees ik.
Laatste motor was volgens FM nochtans al een Impulse 2.2
Fiets zal nu weer 3 - 6 weken weg moeten.
Bezint eert ge begint met fietsen met Impulse motor zou ik zeggen

impulse ergo nuvinci 360 harmonie

Kalkhoff impulse ergo nuvinci 360 harmony,
Fiets is meer dan 3 jaar nu,altijd problemen gehad,lader,ineens batterij leeg,geen communicatie,nu trapt fiets geregeld door(trappen zonder vooruit te gaan)altijd nepoplossingen,nu slikte ik het niet meer,schermen met garantie is verlopen,nooit nog Kalkhoff

by Kalkhoff dealer on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff tasman benelux

Ik lees hieronder veel negatieve verhalen over de impuls motor van Kalkhoff. Ik wil hier graag op reageren om zo een hoop onduidelijkheid weg te nemen. Wij verkopen Kalkhoff al bijna 10 jaar naar volle tevredenheid. Wij verkopen ook systemen als Shimano Steps, Bosch, Panasonic, Bafang etc dus ik kijk er dan ook objectief naar. De impuls motor ervaren de klanten veruit het positiefst. De Kalkhoff met impuls motor is niet voor niks 2 jaar achter elkaar uitgeroepen tot winnaar van de nationale E-bike test van de Telegraaf/fietsersbond. Helaas heeft deze populariteit(ook Gazelle ging de impuls motor gebruiken) er toe geleidt dat de productie enorm is uitgebreid en de motor is aangepast om kosten te besparen. Dit heeft tot de nodige problemen geleidt namelijk het doortrappen en knakken in de motor. Vele motoren moesten vervangen worden. Inmiddels is er al een aantal maanden een versie 4 motor uit wie weer helemaal 100% vrij van klachten is. Klanten met problemen kunnen kosteloos de motor omruilen voor de nieuwe versie.

Al onze klanten fietsen inmiddels weer vol tevredenheid rond met de Kalkhoff impuls. Ik hoop dan ook dat de problemen in het verleden mensen niet van weerhoud om een van de fantastische fietsen van Kalkhoff te kopen.

Kalkhoff Tasman

Ik ben in het bezit van een Kalkhoff Tasman city,

Ik heb de fiets iets meer als twee jaar en deze rijdt super!
Ik rijdt dagelijks zo`n 50 km.

Vervangen onderdelen zijn enkel 1x de ketting en 1x achterband en remblokken

Al met al dus een top fiets!

by Johan Berends on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff Agattu 8 dames modellen

Reuze tevreden met de Kalkhoff fietsen. We hadden allebei een 55cm dames model, hadden omdat de 55cm voor mij iets te klein was ben ik over gegaan op 60cm model. Mijn vriendin is na 4 jaar inmiddels al de 15.000 gepasseerd. Ook onze 18Ah accu's werken nog prima. Wij rijden het panasonic systeem 26V dus dat is iets verouderd maar dat zijn de prijzen van de accu's inmiddels ook 🙂 ! Ik lees dat accu's de helft schelen laat je niks wijs maken dat is appels met peren vergelijken. Vergelijk wel hetzelfde merk met elkaar en in Duitsland zijn ze ongeveer 100 euro goedkoper helaas. Maar internet brengt je het zo in huis dat scheelt! Wat kettingen betreft een elektrische fiets daarvan gaat de ketting slijtage 2x zo snel dat word je niet verteld maar is wel zo, de krachten op de ketting zijn veel groter. De Suntour voorvork vind ik zelf niet zo goed en dan met name de afwerking en het chroomwerk. Na 2 jaar zit er al roestsporen op het inveergedeelte van de voorvork dat had wat beter van kwaliteit moeten zijn. En als aanrader koop na 3 á 4 jaar geen nieuwe fiets maar een nieuwe accu dan heb je ook weer een nieuwe fiets!!! En hoef je geen 60% af te schrijven en blijft het allemaal wel betaalbaar maar jaarlijks goed onderhoud daar valt en staat natuurlijk goed fietsen mee, dat zie ik bij collega's dat wordt nogal eens vergeten 🙁 !

Kalkhoff pro connect 2016

Als de fiets goed is rijdt hij erg lekker. Dat is helaas maar een week of 6 het geval. Daarna begint de fiets door te trappen. Verder veel kleinigheidjes mee gehad. Zoals roestwater uit het balhoofd. veel speling op de trappers enz. Vanwege het steeds opnieuw doortrappen deze fiets ingeruild voor een ander merk met tandriem i.p.v. ketting met derailleur

Kalkhoff

Mijn fiets bevalt mij PRIMA en ben geen aandeelhouder o.i.d. van kalkhoff. Ik heb deze fiets nu enkele jaren, gebruik hem dagelijks en tijdens onze vakanties. Heuveltje op en af en hij/zij rijdt ??

kalkhoff proconnect 2016

TOP fiets!
nu ruim 6500 KM meegefietst in een jaar tijd. enkel casette plus ketting vervangen en voor servicebeurtjes naar de dealer geweest.
enorm veel plezier van de fiets aan alles merk je dat het top kwaliteit is!
de actieradius zelfs met koude temperaturen op ruim 100 kilometer per laadbeurt.

voor mij onvoorstelbaar waarom mensen zoveel ''problemen hebben met Kalkhoff''.

Page 1 of 9:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


 • Rik

  @Kalkhoff dealer, kunt u mij vertellen hoe ik er achter kom of de kalkhoff fiets die ik eventueel wil gaan kopen uitgerust is met deze nieuwe motor? Een versienummer van de motor misschien?

 • Hugo Aerts

  Ik rijd nu 1 jaar met een Kalkhof . Ik heb de display nog altijd niet onder de knie !!! Er zit ook geen gebruiksaanwijzing bij de fiets. Hoe krijg ik , na een rit de display op nul gezet ?
  ,

  • maarten

   het min toetsje iets langer vasthouden tot hij op nul staat

 • Wim Broekman

  Begin niet aan een kalkhoff met impulse motor. Doffe ellende!!!!!
  Ik had een Raleigh met kalkhoff accu en impulse motor. Na 2 weken: motor stuk. Fiets 3 weken kwijt voor reparatie. Na een half jaar weer hetzelfde liedje en na 1 jaar wederom. Kortom Niet doen!!!
  De enige echte E-bike fiets is een Flyer of een STromer. Kost wat meer, maar dat is het dubbel en dwars waard!! Uiteindelijk heb ik op die Raleigh wel 20.000 km gefietst en ben ik hem in totaal 9 weken kwijt geweest voor reparaties ( wel allemaal onder de garantie). Ik fiets elke dag 90 km. en daar zijn Kalkhof-fietsen niet voor geschikt. Ik rij nu al 1,5 jaar probleemloos op een Stromer St-1, 23.000 km. zonder ook maar een mankement of lekke band. Dat is pas genieten…

 • johny

  Hoi, 3 maanden geleden kocht ik een Kalkhoff met nuvinci systeem (automatisch traploos schakelen). Het systeem zelf werkt perfect, maar ik vind dat de ondersteuning niet goed is. Als ik het vergelijk met anderen “gewone” ebikes moet ik precies harder duwen. Als we een uitwisseling doen, zegt men mij dat ook…..Ik heb de motor al op “maximum” laten zetten bij de fietshandelaar, maar toch blijft dit zo. Zou de motor niet krachtig genoeg zijn voor het nuvinci-systeem? Nog iemand die ervaring?

 • mbo

  Nu 700km gereden met een Kalkhoff Ende 2015 en de motor is dus ook kapot. Fiets is nu bij de Dealer en er zal een nieuwe motor geplaatst moeten worden. De fietsbel heeft niet voldoende geluid

 • Riny

  Gm ,
  wij hebben sinds paar weken de Kalkhoff Tasman city .
  En die bevalt prima . Maar het is idd vreemd dat de sleutel uit het slot gehaald kan worden, ben elke keer bang dat ik hem verlies onder het fietsen. En de bel vind ik ook een raar onhandig en breekbaar ding , waarom niet handig in het stuur geïntrigeerd ?
  Ben geen fietser maar pak nu meer de fiets .

 • Kasja

  We hebben dit voorjaar met een kennis 4 Kalkhoffs impulse fietsen gekocht met een 17 amp accu. De vrouwen fietsen gemiddeld over de eerste 3 acculadingen 120 km en de mannen 105 km. Vanwege het landschap en de leeftijd rijden we zowel op power, sport en eco stand en gaan we niet zuinig met de accu om. Dus in mijn ogen zijn dit acceptabele afstanden die men haalt op een acculading. De eerste 200km geeft de fiets nogal wat schakelproblemen en moet men geregeld met de stelschroef de naaf even bijstellen. Dit is makkelijk, na uitleg van de dealer zelf te doen. Probleem wordt nu al minder en na 250 km geen last meer van gehad. De aangebrachte trappers vind ik van slechte kwaliteit, ze draaien niet soepel rond en hebben nu al een irritant tikkend geluid. Bij de servicebeurt moet hier een oplossing voor komen. Bij het met lossen handen fietsen, niet aan te bevelen, vind ik de rechtuit stabiliteit niet goed en helt de fiets naar een kant over. Een bel moet vervangen worden. De maximale stuurversnelling is niet haalbaar omdat de remkabels daarvoor te kort zijn. Als laatste kritische punt wil ik aangeven dat wanneer de fiets van het slot gehaald wordt de sleutel er niet in kan blijven. Dit zijn we absoluut niet gewend. We zijn dan ook al wezen fietsen maar hadden de sleutels thuis liggen. Kortom we zijn nu nog te vreden over onze aankoop en vinden dat de fiets een zeer fijne ondersteuning biedt.Op details kan de kwaliteit echter iets verbeterd worden en zouden de fietssleutels in het slot moeten kunnen blijven als dit ontgrendeld is.

 • Paul

  Kalkhoff Endeavour Impulse gekocht. Na een vertraging van 2 maanden is de fiets eindelijk geleverd, blijkt de motor 1 dag na levering al kapot. Terug naar de fabrikant (Derby Cycle in Duitsland). Ben benieuwd hoe deze reparatie uitpakt.

  • Durk

   Ik heb een soortgelijke ervaring: op 4 Juni is de fiets geleverd en vandaag motor kapot (na een kleine 1500 km. Gelukkig hele goeie service gekregen van de winkel waar ik hem gekocht heb. Ik hoop alleen wel dat ik niet iedere maand een motor hoef te laten vervangen…

   • Bert

    Deze ervaring heb ik ook gehad op amper 1100 km na twee dagen nieuwe motor nu een maand verder op 2400 km .
    Ben ik aan twijfelen dat het weer prijs is

    • Hendrik

     Zelfde ervaring met nieuwe Gazelle Impulse C8. Na 2 dagen nieuwe motor en na 3 weken alweer een nieuwe ivm kraken tijdens ondersteuning.

    • bert

     De fiets is binnen ben benieuwd of ik één nieuwe krijg hij heeft nu helemaal de geest gegeven.
     Ik fietste er heel graag mee maar na 3 maanden 6 keer binnen voor te maken heb ik er genoeg van en de fietsen maker ook hij gaat proberen te onderhandel voor ne nieuwe.
     Hij geeft me goede service nu heb ik één flayer ma die rijd niet zo goe. Hopelijk loop allles hoe af.

 • Ans

  Kalkhoff Tasman Tour 15a fiets gekocht model 2013 nog met dichte kettingkast.Model 2014 hebben dat niet foutje van Klakhoff.
  Ik heb nu 1500 km gefietst.Mijn ervaring zijn zeer positief.
  De elektrische aandrijving is perfect.Doordat de motor op de trapas zit heeft deze fiets een geweldige wegligging.
  In de sportstand (is 2e stand)fiets ik ongeveer 130 km wat een mooie afstand is.Ook als je geen elektrische aandrijving hebt,dan is het prima fietsen.Dat komt omdat deze fiets niet al te zwaar is
  ongeveer 25 kl.Alle onderdelen zijn goed van deze fiets.
  Ik kan iedereen een elektrische fiets van Klakhoff fiets aanraden

 • Hennie

  Oktober 2013 2x Kalkhoff Tasman Tour 15a fietsen gekocht.
  Een voor mijn vrouw en een voor mij zelf.Nu 2000 km mee gefietst.In het begin ging bij mijn fiets de kettingspanner kapot.
  Ook kon ik na het opladen van de accu steeds minder ver fietsen.
  Na het fietsen in de ecostand was na 110 km de accu al leeg.
  Bij de dealer is de fiets toen opnieuw afgesteld en nu kan ik in de ecostand bijna 200 km fietsen voordat de accu leeg is.
  Verder zijn het geweldige fietsen.Alles op deze fiets is top.De wielen,fream lekker stijf,banden,verlichting,stuur,zadel en het belangrijkste de elektrische aandrijving.
  Belangrijk is wel dat je de fiets bij een goede dealer koopt.
  Als er iets niet goed is aan de fiets dat deze dan door een deskundige monteur wordt nagekeken.

  • Luc VT

   Hennie,

   Bij welke fietshandelaar laat jij je fiets nakijken. Wij hebben hetzelfde probleem met de accu.

   Dank je voor je hulp.

   Luc