Kalkhoff ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 113 reviews
by Helaas, te vroeg gejuicht on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff Agattu

Motor vernieuwd, uitgetest op een rit van 60 km.
In het begin enthousiast, eindelijk en goede ondersteuning na 2 jaar slechte prestaties. Nog wel ittitant getik vanuit de versnellingsnaaf, maar dat zou nog worden verholpen. Daarvoor moet het achterwiel naar Shimano u gezonden worden. Een fietsenmaker die de klachten het bij de eerste servicebeurt afdeed met een software update en uiteindelijk de motor vernieuwde, 1 week voor afloop garantie.
Echter na 30 km en een rustperiode wilde we weer opstappen en ziedaar, de oude klacht trad weer op. Praktisch geen ondersteuning, het opstarten zwaar trappen en bij uitgeschakelde hulp een soort blijvende weerstand. Daarna kwakkelen, soms werkte hij weer naar behoren, daarna weer een tijdje niet. Dus volgende week weer retour voor de aandrijving en de versnellingsnaaf, ik ga ervan uit nog steeds onder garantie, immers de reparatie was niet naar behoren. Het wordt tijd dat alle problemen nu eindelijk worden opgelost.

by Chris Nierop on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff Tasman

Ook bij deze fiets te snel tevreden. In de 60 km testrit blijkt dat weliswaar de ondersteuning nu in orde is,echter heel regelmatig een norm gekraak bij de motor. Het lijkt erop dat de synchronisatie tussen de trappers en de motor niet klopt. Wanneer je even de druk op de trappers weg haalt en weer aanzet dan lijkt het alsof de koppeling naar de motor hapert en tandwielen over elkaar ratelen. Een soortgelijk geluid als bij versnellingen op kan treden wanneer de ketting niet juist van tandwiel wisselt. Dus weer retour. Na 2 jaar nog steeds geen succes die beide Kalkhoff's met impulsmotor..

Winona met bafang 8 fun motor

Ook ik heb precies het zelfde tikkend geluid als Chris.
Ook de uitleg over wanneer wel of niet het tikkend geluid.
Wanneer ik geen ondersteuning vraag, dus de motor uitzet is het tikkend geluid weg.
Ook wannneer ik veel ondersteuning vraag en de motor moet werken is het geluid ook weg. Maar zodra ik op de grens zit van wel of niet ondersteuning komt het tikkend geluid duidelijk terug.
Kan dit alleen opgelost worden met een nieuwe motor?

by Chris Nierop on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff Agattu 360:HS

Problemen deels opgelost. Motor vernieuwd en rijd nu voor het eerst als het moet. Het tikkend geluid wordt volgens de fietsenmaker veroorzaakt door een probleem in de shimano naaf. Achterwiel moet naar Shimano. Gelukkig nog het onder garantie. Jammer dat de fietsenmaker de bij de eerste servicebeurt en half jaar geleden onze klachten niet serieus heeft genomen en heeft volstaan met een software update. Dat verkort de garantietermijn na reparatie met een half jaar. Een ster erbij, even afwachten of de motoren het goed blijft doen en Shimano de naaf hersteld of vervangt. Wordt vervolgd.

by Chris Nierop on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff Tasman

Motor vernieuwd, rijd nu als een zonnetje. Jammer dat de klacht niet al bij de eerste servicebeurt serieus is genomen waardoor de garantieperiode onnodig met een half jaar is verkort. Vingers crossed dat de motor nu goed blijft. Voorlopig 4 sterren. Als alles zo blijft 5 sterren, hij fietst nu fantastisch.

Raleigh S10

Chris,
Aandringen voor nieuwe (gereviseerde) motor. Dit zal de problemen verhelpen.
Ook bij familielid zelfde problemen qua ondersteuning en met de nieuwe motor zijn deze problemen (tijdelijk) van de baan

by Chris Nierop on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff AGATTU 360HS, 17Ah, 36V

Hier mijn ervaring met de AGATTU
a.Bij fietsen telkens duidelijk storend getik (een soort metaal tegen metaal), afkomstig ergens vanonder bij of in de motor. De frequentie wijzigt telkens, soms een kort melodie tatatatat-tata, of tata, tata, tata, of tata-tatatata-tata, tot elke halve trapper omwenteling een duidelijke scherpe tik alsof er ergens metaal tegen metaal tikt. Volkomen willekeurig, treed niet of in mindere mate op bij sterke aanzet van de trappers of juist geen aanzet. Wanneer op een andere versnelling wordt overgeschakeld wordt het geluid even minder, maar komt dan weer terug. Waarschijnlijk wordt bij wijziging van de versnelling de trapdruk ofwel even vergroot ofwel verdwijnt even waardoor het geluid minder wordt. Soms is het geluid een korte tijd weg.
b.De wandel ondersteuning werkt niet of nauwelijks en schakelt tijdens het gebruik spontaan uit. Er is weinig tot geen extra ondersteuning ondanks dat het display aangeeft dat de ondersteuning zou moeten werken (er verschijnt een aantal “nullen” op het display die met de snelheid van wandelen varieert).
c.De gehele ondersteuning is matig, weinig verschil tussen eco en powerstand. Wanneer de ondersteuning sterker nodig wordt, zoals bij het bestijgen van een helling of bij harde tegenwind, lijkt het alsof de motor dan juist minder power gaat geven. Deondersteuning lijkt stootsgewijs te gaan daar je soms een extra “duw” voelt die daarna weer wegebt.
In mei in zuid Duitsland voor de tweede keer een Kalkhoff gehuurd (ook met een impuls 2.0 motor) in een heuvelachtig gebied. Deze Kalkhoff reageert heel anders op de vraag naar ondersteuning, waarbij je duidelijk het gevoel hebt dat je geholpen wordt in het heuvelstijgen. Op deze Kalkhof blijft het ploeteren om de helling te nemen en lijkt het alsof de ondersteuning wegvalt of minder wordt, en moet je soms afstappen.
De klacht inzake het tikken en de matige ondersteuning werd reeds bij de eerste servicebeurt vlak voor de winter gemeld. Volgens de leverancier zou wellicht de motor vervangen moeten worden, maar is toen slechts een software update gepleegd en is een servicebeurt gegeven waardoor de klachten verholpen zouden zijn. Helaas dus.
De fiets gaat, net een week voor afloop garantie, weer naar de leverancier voor grondige reparatie (naar ik hoop) en ik een betere rating kan geven.

by Chris Nierop on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff TASMAN Impuls 8

Onze tweede fiets van hetzelfde merk Kalkhoff
a.De motor produceert bij vlagen een “tonaal-gierend” geluid. Deze klacht werd reeds bij de eerste servicebeurt eind vorig jaar gemeld en naar opgave destijds verholpen met een software update. Inderdaad leek het probleem weliswaar niet verdwenen, maar teruggebracht naar een acceptabel geluidsniveau, en het “tonaal gieren” was duidelijk minder. Echter het probleem lijkt terug te komen, het geluidsniveau neemt duidelijk toe.
b.Deze fiets geeft naar onze mening te weinig ondersteuning bij de wat zwaardere omstandigheden. Zelfs een eenvoudige helling moet met teveel eigen krachtinspanning genomen worden, waarbij het lijkt alsof de ondersteuning weggevallen is.
Ook hier, net voor afloop garantie, wordt hopelijk het probleem verholpen.

Kalkhof ebike

Ik had veel klachten over en storingen met mijn Kalkhoff. Na 4 jaar weer een grote reparatie te doen, weer geklaagd bij de dealer. Hij heeft met Kalkhoff overlegd en ik mocht van hem een nieuwe fiets uitzoeken!! Het is toch weer een Kalkhoff geworden maar dit keer geen automaat, en deze doet het prima!!! Een perfecte service van de Ebikestorehoorn in NH!!

kalkhoff 2014

we waren aan het fietsen en de motor viel ervan onder de bevesting punten waren afgebroken ben er mee naar den dealer gegaan en viel niet onder garantie de kosten waren 7oo euro voor nieuwe motor groetjes kalkhoff garantie hector fiets was van 2014

Page 1 of 12:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


  • margriet

    ik heb ook al 2 nieuwe mototers er in gehad en mijn man ook en knakt nog bij de trapper en mijn fiets is weer terug en maakt een zoem geluid ik zou geen kalkhoff, meer kopen en zoveel geld

  • Dimphy

    ik kwam vandaag bij een fietsenwinkel en zag een mooi Kalkhoff e-bike staan. Maar ik heb nu alle ervaringen gelezen, maar ben me rot geschrokken. Ik durf hem niet te kopen. Het is dan wel een zwaardere accu van 13A, maar dan nog? Sorry, maar dank jullie wel dat jullie je ervaringen wilden delen via deze site. Ik spaar dus nog even verder voor een ander merk. ik hoop dat jullie toch nog goed worden geholpen en dat jullie ondanks alle ellende toch nog een fijne fietservaring mag beleven.