Kalkhoff ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 80 reviews
Kalkhoff pro connect 2016

Als de fiets goed is rijdt hij erg lekker. Dat is helaas maar een week of 6 het geval. Daarna begint de fiets door te trappen. Verder veel kleinigheidjes mee gehad. Zoals roestwater uit het balhoofd. veel speling op de trappers enz. Vanwege het steeds opnieuw doortrappen deze fiets ingeruild voor een ander merk met tandriem i.p.v. ketting met derailleur

Kalkhoff

Mijn fiets bevalt mij PRIMA en ben geen aandeelhouder o.i.d. van kalkhoff. Ik heb deze fiets nu enkele jaren, gebruik hem dagelijks en tijdens onze vakanties. Heuveltje op en af en hij/zij rijdt 👍🏻

kalkhoff proconnect 2016

TOP fiets!
nu ruim 6500 KM meegefietst in een jaar tijd. enkel casette plus ketting vervangen en voor servicebeurtjes naar de dealer geweest.
enorm veel plezier van de fiets aan alles merk je dat het top kwaliteit is!
de actieradius zelfs met koude temperaturen op ruim 100 kilometer per laadbeurt.

voor mij onvoorstelbaar waarom mensen zoveel ''problemen hebben met Kalkhoff''.

by Rob Gijsbrechts on Elektrischefietsen.com

Einde maart 2015, bij fietshandel Breuls in Maasmechelen, een Kalkhoff Tasman gekocht. Ik gebruikte deze fiets voor woon werkverkeer, dus in weer en wind, zomer en winter, en rijd ongeveer 5000 km. per jaar. Vanaf dag 1 al een knarsend geluid ter hoogte van de motor, doortrappen van de pedalen. Na 1400 km. is de eerste motor vervangen, maar ook de display en batterijlader vervangen. Display blokkeerde en batterijlader was stuk. Anderhalf jaar na aankoop, en 5 motoren later heeft Kalkhoff, door tussenkomst van mijn fietshandelaar, mij een nieuwe fiets aangeboden. Vanzelfsprekend was ik, na alle miserie, geen favoriet meer van Kalkhoff. Mijn fietshandelaar heeft mij de mogelijkheid gegeven om te kiezen voor een andere fiets (ander merk).
Nu rijd ik met een Rixe Montpellier B9. Ongeveer 1100 km. gereden. Dit is een plezier om mee te rijden. Zaaaaalig.

Kalkhoff integrale 8 LTD

Er zijn ook positieve ervaringen met Kalkhoff, een paar garantiezaken zijn naar volle tevredenheid opgelost, samen met de dealer en Kalkhoff..
O.a. een probleem met de motor en voorwiel. (4500km)
Fiets kreeg als extra van Kalkhoff een modificatie voor de belt en boutjes in kleur.
(Nee ik werk niet bij Kalkhoff. ?)

kalkhoff agattu

Mijn ervaring met sparta was zo slecht dat ik op nadrukkelijk advies van de verkoper op kalkhoff uit kwam,ik heb een aantal keren gekeken en ook naar andere merken gevraagt, maar dit was de" beste". Er was gelijk na aflevering van de agattu met snaar aandrijving een vervelende tik. Na 1500 km is er een andere motor gemonteerd en nu na 600 km alweer met de dealer in onderhandeling over de een zwaar lopende en lawaai makende motor. Wat de uitslag ook mag worden, mijn lol en vertrouwen is weg in dit product. Wij hebben 2 fietsen van kalkhoff die samen ruim 6000 euro hebben gekost
Wij zijn bang dat de 2 jaar fabriek garantie niet voldoende bescherming biedt tegen hoge reparatie kosten na de garantie termijn.

by Egbert ten Hoeve on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff e-bike met impulsemotor

Fiets is nu ruim 2 jaar oud. Gekocht bij dealer in Leusden die gelukkig ook andere merken verkoopt. Algemene conclusie: Koop nooit een Kalkhoff fiets. De positieve reviews zijn naar mijn mening ingestuurd door medewerkers van Kalkhoff zelf. Ik ken inmiddels enkele gebruikers van deze fiets die en mijn mening delen en graag de bijl erin zouden zetten als die fiets niet zo allemachtig duur zou zijn. Mijn dealer is de beste van Nederland. Die zal ik nooit verlaten.
Deutsche gründlichkeit? Meine Nase!

De feiten:
1. Door zadel gezakt tijdens verblijf in Frankrijk. Aldaar vervangen door Franse fietsenmaker. Rekening is terugbetaald door dealer.
2. Ontluchting van remleidingen ook in Frankrijk tegelijkertijd laten uitvoeren na overleg via de telefoon met dealer. Vlak voor de vakantie in dat eerste jaar heeft ook ontluchting plaatsgevonden aansluitend aan vervanging remschijfjes.
3. Oorspronkelijke kunststof remschijfjes enkele keren laten vervangen. Na een of twee keer hard moeten remmen waren de schijfjes zodanig en direct versleten, dat vervanging en ontluchting zoals ook bedoeld onder punt 2 noodzakelijk was.
4. Nadien werd door dealer besloten om een zwaarder kaliber remmen en dus ook grotere kunststof remschijfjes op de fiets voor en achter te monteren. Fabriek zet de fiets in elkaar met de goedkoopste materialen en ziet wel wanneer het schip strand!
5. De eerste batterij gaf na opladen op de display een actieradius in de stand 'Eco' te zien van 165 km. Na drie maanden was dat gereduceerd tot ongeveer 80 km. De batterij en de oplader zijn na veel overleg met dealer enkele keren opgestuurd naar de fabrikant. Na retourzending was de capaciteit na tweemaal opladen circa 120 km in de 'Eco' stand. Daarna liep het weer terug en toen naar circa 65 km. De genoemde afstanden/actieradius is puur utopisch. In werkelijkheid blijft er maar 60 % van de afstanden en ondersteuning tijdens het fietsen beschikbaar. Uiteindelijk kon de batterij worden vervangen mits ik de helft van de helft van de nieuwe batterij zelf wilde betalen. Met € 50,- extra kon ik een zwaarder kaliber (17 Ah) batterij kopen. Dit laatste vond plaats net enkele dagen na het verloop van de garantieperiode. Ik had (achteraf gezien) dus veel harder moeten zeuren tijdens de garantieperiode. Ik heb me in die twee jaar exact gehouden aan de voorwaarden die horen bij het opladen van de batterij. Het nakijken van de adapter en de batterij door de fabrikant leidde ook tot niets. Zelfs niet een voorstel om de batterij om te ruilen voor een nieuwe wat wel werd geopperd toen de garantieperiode was verlopen. De dealer valt niets te verwijten! Alle voors en tegens van de batterijen zijn onlangs aangepast in de folder van de fabrikant. Te laat dus, bovendien zouden de ontwerpers met het vermoedelijke kennis van zaken veel beter moeten weten.
6. Het tandwielenpakket achterzijde alsmede de ketting moesten na een jaar vervangen worden vanwege ernstige slijtage en slechtere werking van de derailleur. Kosten ruim tweehonderd Euro die niet tot de garantie gerekend mochten worden. Nu vervangen door veel beter materiaal na bemiddeling van de dealer.
7. De voor en achterwielen moesten vervangen worden na ongeveer een jaar omdat er meerdere spaken uit beide velgen waren losgescheurd. Viel onder garantie. Onlangs weer een spaak uit de achtervelg gescheurd. Inmiddels vervangen door een nog betere velg. Garantie.
8. Tegelijkertijd met 7 werden de binnen- en buitenbanden vervangen. De achterband was tot op het binnenste versleten. Ik kreeg (garantie!) twee nieuwe banden die nu onverslijtbaar moeten zijn aldus de dealer. Ik geloof hem blindelings. Hij vecht nog ouderwets voor zijn klanten.
9. In augustus van dit jaar (2016) is de reflector, gemonteerd aan het achterspatbord, losgescheurd. Om het rammelen van die reflector te verminderen heb ik deze met plakband aan het spatbord vastgemaakt. Volledige demontage was voor mij geen optie omdat ik op een camping in Zuid Frankrijk verbleef en nauwelijks over gereedschap beschikte. Wel verschillende buren uitgelegd dat er waarschijnlijk Halfordskwaliteit (failliet) aan de fiets is verwerkt.
10. Het kunststof plaatje op het einde van het voorspatbord dreigde dezelfde kant op te gaan als beschreven in punt 9. Het ging mij te ver om ook die met plakband vast te maken.
11. Er zit nu een tik in de rechter trapper. Lager is versleten. Dit zal leiden tot vervanging. Ik heb in mijn leven (ik ben nu 67) nog nooit meegemaakt, dat een trapper vervangen moet worden omdat er een gebrek is ontstaan door louter dagelijks gebruik van de fiets. Denk ook aan de aankoopprijs en de vermoedelijke houding van de ontwerpers.

Aanmerkingen op het ontwerp van mijn fiets, uitgaande van de nieuwwaarde bij aankoop van circa € 2.800,-

Ik kan mij niet voorstellen, dat:
1. de ontwerpers uit moesten gaan van materialen die feitelijk niet geschikt zijn (te licht, te dun, etc.) en om daarmee mijn fiets, hoge aankoopprijs uit te rusten;
2. van die dunne en kunststof spatborden gemonteerd zijn die altijd, ondanks het wegoppervlak w.o. asfalt, altijd trillen.
3. het goedkoopste materiaal verwerkt moest worden zodat ik in de loop van de afgelopen twee jaar bijna een logeerbed bij de dealer kon plaatsen;
4. er een bel op het stuur is geplaatst die nauwelijks hoorbaar is en nagenoeg kapot is. Ik bel zelden maar de politie kan een test doen onderweg.
5. er sprake is van een batterij die in Nederland circa € 600,- moet kosten (De nieuwe zoals hierboven beschreven (17Ah)onder punt 5 kost circa € 850,-) terwijl ik via internet in Duitsland dezelfde batterij (versie € 850,-) voor minder dan de helft kan bestellen die ook nog eens gratis thuis wordt bezorgd.
6. De door de fabrikant gemonteerde handvatten plakken vanaf ongeveer 4 weken na aankoop. Het zijn wel de duurdere onder de handvatten naar toch! Ik was mijn handen vaak per dag en ik heb geen huidziekte aan mijn handen.

by Pieter Noord on Elektrischefietsen.com
Kalhoff connect

Mijn vrouw en ik hebben in 2013 een Kalkhoff ebike Pro Connect aangeschaft. De ene fiets had al na korte tijd een krakende trapas. In de fabriek is de motor vervangen. Vorig jaar is tijdens een onderhoudsbeurt een update uitgevoerd. De ondersteuning is nu niet meer regelmatig. Bij het fietsen remt de fiets nu en dan af. Dealer kan oorzaak niet vinden.
De andere fiets was uitgerust met hydraulische remmen. Deze werkten ook niet goed. Volgens de dealer was door de fabriek onjuiste olie gebruikt. De fiets remt nog steeds niet zoals he hoort. Ook bij deze fiets is de ondersteuning niet gelijkmatig. Bovendien is de motor van deze fiets niet stil.

De afwerking van de aansluiting bedrading verlichting en computer is voor een fiets van deze prijsklasse ver onder de maat. Inmiddels hebben we 9.000 respectievelijk 7.000 km met deze fietsen gefietst.

Onze dochter kocht kortgeleden een Sparta ebike voor ongeveer 1.600 euro. Ik vond deze fiets wat betreft ondersteuning en afwerking beter dan de Kalkhoff die bijna het dubbele heeft gekost.

sparta

als ik de reacties lees voor mij nooit een kalkhoff. blijf wel lekker met mijn sparta rijden al twee jaar zonder problemen accu is nog als nieuw en 24 versnellingen.
weet niet wat ze nu kosten maar kreeg toen € 600 korting gekocht voor € 1950.

kalkhoff agattu i7

Na 2 jaar en ondertussen bijna 30.000 km te hebben gereden (dagelijks woon-werk verkeer) enkrel normale slijtage (ketting en tandwielen en remblokken) geen problemen gehad de accu werkt ook nog steeds goed kan nog steeds 100 km op power rijden.

Page 1 of 9:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


 • Hugo Aerts

  Ik rijd nu 1 jaar met een Kalkhof . Ik heb de display nog altijd niet onder de knie !!! Er zit ook geen gebruiksaanwijzing bij de fiets. Hoe krijg ik , na een rit de display op nul gezet ?
  ,

  • maarten

   het min toetsje iets langer vasthouden tot hij op nul staat

 • Wim Broekman

  Begin niet aan een kalkhoff met impulse motor. Doffe ellende!!!!!
  Ik had een Raleigh met kalkhoff accu en impulse motor. Na 2 weken: motor stuk. Fiets 3 weken kwijt voor reparatie. Na een half jaar weer hetzelfde liedje en na 1 jaar wederom. Kortom Niet doen!!!
  De enige echte E-bike fiets is een Flyer of een STromer. Kost wat meer, maar dat is het dubbel en dwars waard!! Uiteindelijk heb ik op die Raleigh wel 20.000 km gefietst en ben ik hem in totaal 9 weken kwijt geweest voor reparaties ( wel allemaal onder de garantie). Ik fiets elke dag 90 km. en daar zijn Kalkhof-fietsen niet voor geschikt. Ik rij nu al 1,5 jaar probleemloos op een Stromer St-1, 23.000 km. zonder ook maar een mankement of lekke band. Dat is pas genieten…

 • johny

  Hoi, 3 maanden geleden kocht ik een Kalkhoff met nuvinci systeem (automatisch traploos schakelen). Het systeem zelf werkt perfect, maar ik vind dat de ondersteuning niet goed is. Als ik het vergelijk met anderen “gewone” ebikes moet ik precies harder duwen. Als we een uitwisseling doen, zegt men mij dat ook…..Ik heb de motor al op “maximum” laten zetten bij de fietshandelaar, maar toch blijft dit zo. Zou de motor niet krachtig genoeg zijn voor het nuvinci-systeem? Nog iemand die ervaring?

 • mbo

  Nu 700km gereden met een Kalkhoff Ende 2015 en de motor is dus ook kapot. Fiets is nu bij de Dealer en er zal een nieuwe motor geplaatst moeten worden. De fietsbel heeft niet voldoende geluid

 • Riny

  Gm ,
  wij hebben sinds paar weken de Kalkhoff Tasman city .
  En die bevalt prima . Maar het is idd vreemd dat de sleutel uit het slot gehaald kan worden, ben elke keer bang dat ik hem verlies onder het fietsen. En de bel vind ik ook een raar onhandig en breekbaar ding , waarom niet handig in het stuur geïntrigeerd ?
  Ben geen fietser maar pak nu meer de fiets .

 • Kasja

  We hebben dit voorjaar met een kennis 4 Kalkhoffs impulse fietsen gekocht met een 17 amp accu. De vrouwen fietsen gemiddeld over de eerste 3 acculadingen 120 km en de mannen 105 km. Vanwege het landschap en de leeftijd rijden we zowel op power, sport en eco stand en gaan we niet zuinig met de accu om. Dus in mijn ogen zijn dit acceptabele afstanden die men haalt op een acculading. De eerste 200km geeft de fiets nogal wat schakelproblemen en moet men geregeld met de stelschroef de naaf even bijstellen. Dit is makkelijk, na uitleg van de dealer zelf te doen. Probleem wordt nu al minder en na 250 km geen last meer van gehad. De aangebrachte trappers vind ik van slechte kwaliteit, ze draaien niet soepel rond en hebben nu al een irritant tikkend geluid. Bij de servicebeurt moet hier een oplossing voor komen. Bij het met lossen handen fietsen, niet aan te bevelen, vind ik de rechtuit stabiliteit niet goed en helt de fiets naar een kant over. Een bel moet vervangen worden. De maximale stuurversnelling is niet haalbaar omdat de remkabels daarvoor te kort zijn. Als laatste kritische punt wil ik aangeven dat wanneer de fiets van het slot gehaald wordt de sleutel er niet in kan blijven. Dit zijn we absoluut niet gewend. We zijn dan ook al wezen fietsen maar hadden de sleutels thuis liggen. Kortom we zijn nu nog te vreden over onze aankoop en vinden dat de fiets een zeer fijne ondersteuning biedt.Op details kan de kwaliteit echter iets verbeterd worden en zouden de fietssleutels in het slot moeten kunnen blijven als dit ontgrendeld is.

 • Paul

  Kalkhoff Endeavour Impulse gekocht. Na een vertraging van 2 maanden is de fiets eindelijk geleverd, blijkt de motor 1 dag na levering al kapot. Terug naar de fabrikant (Derby Cycle in Duitsland). Ben benieuwd hoe deze reparatie uitpakt.

  • Durk

   Ik heb een soortgelijke ervaring: op 4 Juni is de fiets geleverd en vandaag motor kapot (na een kleine 1500 km. Gelukkig hele goeie service gekregen van de winkel waar ik hem gekocht heb. Ik hoop alleen wel dat ik niet iedere maand een motor hoef te laten vervangen…

   • Bert

    Deze ervaring heb ik ook gehad op amper 1100 km na twee dagen nieuwe motor nu een maand verder op 2400 km .
    Ben ik aan twijfelen dat het weer prijs is

    • Hendrik

     Zelfde ervaring met nieuwe Gazelle Impulse C8. Na 2 dagen nieuwe motor en na 3 weken alweer een nieuwe ivm kraken tijdens ondersteuning.

    • bert

     De fiets is binnen ben benieuwd of ik één nieuwe krijg hij heeft nu helemaal de geest gegeven.
     Ik fietste er heel graag mee maar na 3 maanden 6 keer binnen voor te maken heb ik er genoeg van en de fietsen maker ook hij gaat proberen te onderhandel voor ne nieuwe.
     Hij geeft me goede service nu heb ik één flayer ma die rijd niet zo goe. Hopelijk loop allles hoe af.

 • Ans

  Kalkhoff Tasman Tour 15a fiets gekocht model 2013 nog met dichte kettingkast.Model 2014 hebben dat niet foutje van Klakhoff.
  Ik heb nu 1500 km gefietst.Mijn ervaring zijn zeer positief.
  De elektrische aandrijving is perfect.Doordat de motor op de trapas zit heeft deze fiets een geweldige wegligging.
  In de sportstand (is 2e stand)fiets ik ongeveer 130 km wat een mooie afstand is.Ook als je geen elektrische aandrijving hebt,dan is het prima fietsen.Dat komt omdat deze fiets niet al te zwaar is
  ongeveer 25 kl.Alle onderdelen zijn goed van deze fiets.
  Ik kan iedereen een elektrische fiets van Klakhoff fiets aanraden

 • Hennie

  Oktober 2013 2x Kalkhoff Tasman Tour 15a fietsen gekocht.
  Een voor mijn vrouw en een voor mij zelf.Nu 2000 km mee gefietst.In het begin ging bij mijn fiets de kettingspanner kapot.
  Ook kon ik na het opladen van de accu steeds minder ver fietsen.
  Na het fietsen in de ecostand was na 110 km de accu al leeg.
  Bij de dealer is de fiets toen opnieuw afgesteld en nu kan ik in de ecostand bijna 200 km fietsen voordat de accu leeg is.
  Verder zijn het geweldige fietsen.Alles op deze fiets is top.De wielen,fream lekker stijf,banden,verlichting,stuur,zadel en het belangrijkste de elektrische aandrijving.
  Belangrijk is wel dat je de fiets bij een goede dealer koopt.
  Als er iets niet goed is aan de fiets dat deze dan door een deskundige monteur wordt nagekeken.

  • Luc VT

   Hennie,

   Bij welke fietshandelaar laat jij je fiets nakijken. Wij hebben hetzelfde probleem met de accu.

   Dank je voor je hulp.

   Luc