Kalkhoff ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 96 reviews
Kalkhoff Endeavour

Hier weer een slecht werkende motor met deze speed pedelec. Hopelijk zijn er nog andere motoren ter beschikking ( volgens enkele reacties hieronder blijkbaar niet meer).
Invoerder gaat bekijken wat er moet gebeuren aangezien het al de zesde motor is.
Dan zal ik ook meteen weten of er nog motoren zijn.

by Valere Donne on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff electrische

Wij rijden mettwee elektrische kalkhof fietsen. Mijn vriendin kocht deze nieuw en rijdt dagelijks. Ze is al aan haar derde motor toe. Steeds binnen de garantie vervangen. Symptomen zijn het gekraak bij het schakelen.
Ik heb een tweedehandse gekocht met zwaardere batterij die niet matcht met de display. Ik ben aan mijn tweede motor die ik zelf heb moeten betalen. Ongeveer 550€ dacht ik. Nu is mijn bagagerek op de lanspunten afgebroken.
Onze fietsverkooer te Leuven is gestopt met dit merk door de talrijke klachten over de motor.

Kalkhoff Integrale i8 2017

Ik bezit sinds kort de Kalkhoff Integrale i8 2017 met Evo motor, hiervan zijn er inmiddels 2 versies, de Evo en sinds 2017 de Evo RS, deze is nog wat krachtiger met 80Nm vermogen.
Blijkbaar heb ik de 'oude' versie met het niet geslepen tandwiel en verkeerd type vet.
Zodra de motor warm wordt maakt ie een knisperend geluid, het vet wordt dan te dun lijkt wel. Met name buiten de bebouwde kom begint dit geluid te irriteren.
Mijn dealer heeft een nieuwe motor besteld, deze wordt binnenkort geplaatst met weer een garantie van 2 jaar.
Ik geef 4 sterren vanwege de motor, mocht bovenstaand probleem zijn opgelost dan worden het er 5 want ik heb op veel ebikes gereden maar deze Kalkhoff heeft by far de beste rijeigenschappen en kwalitatief goede onderdelen.

Kalkhoff endeavour

Voor woon werk verkeer heb ik een speedpedelec gekocht 1,5 jaar geleden. Best veel research gedaan destijds en de kalkhoff endeavour was de beste fiets voor mijn budget. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het rijwiel gedeelte + de remmen van de fiets echt heel goed zijn. Ligt als een blok op weg en vlamt door de bochten. Dat vlammen door de bochten is me echter twee keer ontnomen door motor problemen. Mijn fiets staat nu dus met wen tweede kapotte motor bij de fietsenmaker en derby (de leverancier van de motor van de fiets) heeft inmiddels laten weten dat ze geen motoren meer zullen leveren voor dit type impuls systeem (2.0). Ik mag nu een nieuwe fiets uitzoeken. Dat vind ik wel heel netjes hoor. Ik ben alleen benieuwd of die nieuwe kalkhoff modellen andere motoren hebben of niet. Misschien moet ik maar overstappen op een fiets met een Bosch performance line systeeem... dat blijft wel heel toch?

kalkhoff S11 Integrale

gisteren mijn fiets terug gekregen met nieuwe motor en software. het goede nieuws is dat het stuur nu goed vast lijkt te zitten.
het minder goede nieuws is dat ik zegge en schrijven 1 km gefietst heb en de motor is weer defect. het is nu wel iets anders dan de vorige keer, maar hij doet het niet meer. ik ga nu dus mijn derde motor krijgen in 1020 km.
ik blijf mijn ervaring posten

Kalkhof S11 Integrale

eind 2016 heb ik de knop doorgehakt en een Kalkhoff S11 Integrale gekocht. ik wil in de winter doorfietsen dus een riem met naaf was wel een pre, een frame in een grote maat, een in hoogte verstelbaar stuur en een geveerde voorvork ook.
vooropgesteld: de fiets is erg fijn om mijn 20 km woon-werk te overbruggen. ik heb al wel wat problemen gehad:
1. het stuur is staat los en is geen mogelijkheid vast te krijgen
2. het schakelen ging in het begin niet goed, maar na het verstellen van de kabel bijna altijd goed.
3. de motor is defect. ik heb exact 1000 km gefietst en krak daar ging hij.

ik ben benieuwd hoe snel het allemaal verholpen is.

Ik denk niet dat de Kalkhoff Dealer (zie hieronder) helemaal op de hoogte is.
Er bestaat geen 'versie 4' motor en 100% vrij van klachten zeker niet.
Hieronder de motoren in volgorde van uitkomen.
Deze motoren zijn niet onderling uitwisselbaar (batterijen zijn ook niet uitwisselbaar) zonder alles te veranderen (regeling, motor, batterij)
Wie een Impulse 2 heeft blijft dus bij 2 of 2.2, Evo blijft Evo.
Impulse 1: gemaakt door Panasonic. Hier hoor ik betrekkelijk weinig klachten over.
Impulse 2: gemaakt door Daum. Vrij veel klachten hierover. Zou in nieuwe fietsen met Impulse 2 opgevolgd zijn door 2.2, maar niemand lijkt goed te weten wat hier precies anders aan zou zijn.
Impulse Evo: gemaakt door Daum. Klachten lijken verminderd, maar meerdere merken die vroeger ook Impulse gebruikten, zijn overgeschakeld naar andere systemen (Bosch, Shimano steps). Er zijn voorlopig dus een pak minder fietsen met Evo motor op de weg dan met Impulse 2 motoren. Persoonlijk vind ik deze motor ook minder krachtig t.o.v. de Impulse 2 motor (ik vergelijk nu de 45km/u versies). 25km/u evo heb ik nog niet met gereden.
Wel werden en worden er zaken aangepast aan de Impulse 2 en Evo motoren om het aantal uitvallen en problemen te verminderen. Voorbeelden hiervan:
- Fijner geslepen tandwiel in de motor
- Ander type vet en vet wordt nu aangebracht met robot ipv. Met de hand.
- Nieuw membraan tegen waterintrede in de motor
- software update

Voordeel (als je dat zo mag noemen) is wel dat Derby Cycle (moederbedrijf Kalkhoff en Raleigh) zonder veel problemen nieuwe (of gereviseerde) motoren bezorgt. Op elke nieuw geplaatste motor geven ze voorlopig ook terug 2 jaar garantie ...
En een nieuwe motor mag geplaatst worden zonder dat de oude eerst moet onderzocht worden (zoals bvb. bij Bosch wel het geval is)

Kalkhoff Integrale 110

Ik heb een Kalkhoff Integrale i10 met Impulse Evo RS Speed motor, die al één keer vervangen is. Reden was dat de motor te hard begon te "kraken" bij hogere snelheden, aan 38-40 km/u. Dit kraken ontstond vooral op momenten dat ik meer kracht op de pedalen moest zetten, bijv. bij tegenwind. De motor werd vervangen en alles leek prima, echter na enkele ritten is het kraken opnieuw begonnen. Ik rijd nog. 2x per week een rit van 35 km heen en terug (70km) en dat maakt het rijden hoogst onprettig. Blijkbaar komt dit probleem vaker voor - ligt dit aan de versie van de motor, is dit bij versie 4 opgelost? Het probleem wordt nu onder handen genomen door de fietshandelaar, echter hij is zelf niet echt ervaren met dit probleem en moet dus de hulp van Kalkhoff inroepen. Iemand meer ervaring?

by Egbert ten Hoeve on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff

Hallo, hier Egbert weer. Even een aanvulling op mijn vorige review. Die was toen al zo lang dat ik maar even gewacht heb met deze aanvulling.
De nieuwe door de dealer uit wanhoop nieuw geplaatste schijfremmen, krijsen en gieren dat het een lieve lust is. Schoonmaken van de schijven? M'n neus. De kettingkast is van dunne kunststof. De binnenste plaat is met nokken vastgeklemd aan het grotere deel van de kettingbeschermer. Prompt blijf je natuurlijk met je schoenrand achter die binnenrand hakken en ja hoor daar ligt die weer twintig meter achter mij op het fietspad.Wat een oneindig gezanik met dat wrak van een fiets. Nooit meer zul je begrijpen. Nogmaals, het ligt zeker niet aan mijn dealer maar ook hij is ten einde raad en de bezoekende vertegenwoordiger van de firma staat erbij en kijkt ernaar. Doet niks want dat kost geld en daar wordt ie niet voor betaald.
Geen rating uiteraard maar het wordt wel verplicht en daarom maar een ster.

Kalkhoff Tasman Benelux

Met de Kalkhoff Tasman Benelux niks anders dan problemen gehad. Na een paar honderd kilometer begon de fiets tegen te sputteren. steeds een gekraak in de motor door trappen en af toe niet mee ondersteunen tijdens het vertrekken. Er werd zonder problemen een nieuwe motor geplaatst. Na het plaatsen van de nieuwe motor was de batterij aanduiding weg op de display. Na tijdje zonder oplossing te zitten heeft de fietsenwinkel de fiets terug gestuurd voor herstel de fiets is 1 maand weg geweest. Ik had de fiets vorige week terug en alles leek opgelost het fietsen liep perfect de eerste 100 kilometer toch en de misserie begon terug de fiets trapte door en terug dat gekraak. Onmiddellijk terug naar de winkel gegaan alles werd nog eens bij geregeld maar probleem bleef aanhouden. Kalkhoff beweert een nieuwe motor te hebben geplaatst maar dat is gelogen de fiets kwam vol zand onderaan terug van een maand weg te zijn geweest.... Nu heeft mijn fietsenwinkel de fiets terug gestuurd met eis voor Terugbetaling en hoop dat nu het Kalkhoff verhaal stopt wat zeer jammer de fiets heeft een geweldig zit comfort.

Page 1 of 10:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


 • Rik

  @Kalkhoff dealer, kunt u mij vertellen hoe ik er achter kom of de kalkhoff fiets die ik eventueel wil gaan kopen uitgerust is met deze nieuwe motor? Een versienummer van de motor misschien?

 • Hugo Aerts

  Ik rijd nu 1 jaar met een Kalkhof . Ik heb de display nog altijd niet onder de knie !!! Er zit ook geen gebruiksaanwijzing bij de fiets. Hoe krijg ik , na een rit de display op nul gezet ?
  ,

  • maarten

   het min toetsje iets langer vasthouden tot hij op nul staat

 • Wim Broekman

  Begin niet aan een kalkhoff met impulse motor. Doffe ellende!!!!!
  Ik had een Raleigh met kalkhoff accu en impulse motor. Na 2 weken: motor stuk. Fiets 3 weken kwijt voor reparatie. Na een half jaar weer hetzelfde liedje en na 1 jaar wederom. Kortom Niet doen!!!
  De enige echte E-bike fiets is een Flyer of een STromer. Kost wat meer, maar dat is het dubbel en dwars waard!! Uiteindelijk heb ik op die Raleigh wel 20.000 km gefietst en ben ik hem in totaal 9 weken kwijt geweest voor reparaties ( wel allemaal onder de garantie). Ik fiets elke dag 90 km. en daar zijn Kalkhof-fietsen niet voor geschikt. Ik rij nu al 1,5 jaar probleemloos op een Stromer St-1, 23.000 km. zonder ook maar een mankement of lekke band. Dat is pas genieten…

 • johny

  Hoi, 3 maanden geleden kocht ik een Kalkhoff met nuvinci systeem (automatisch traploos schakelen). Het systeem zelf werkt perfect, maar ik vind dat de ondersteuning niet goed is. Als ik het vergelijk met anderen “gewone” ebikes moet ik precies harder duwen. Als we een uitwisseling doen, zegt men mij dat ook…..Ik heb de motor al op “maximum” laten zetten bij de fietshandelaar, maar toch blijft dit zo. Zou de motor niet krachtig genoeg zijn voor het nuvinci-systeem? Nog iemand die ervaring?

 • mbo

  Nu 700km gereden met een Kalkhoff Ende 2015 en de motor is dus ook kapot. Fiets is nu bij de Dealer en er zal een nieuwe motor geplaatst moeten worden. De fietsbel heeft niet voldoende geluid

 • Riny

  Gm ,
  wij hebben sinds paar weken de Kalkhoff Tasman city .
  En die bevalt prima . Maar het is idd vreemd dat de sleutel uit het slot gehaald kan worden, ben elke keer bang dat ik hem verlies onder het fietsen. En de bel vind ik ook een raar onhandig en breekbaar ding , waarom niet handig in het stuur geïntrigeerd ?
  Ben geen fietser maar pak nu meer de fiets .

 • Kasja

  We hebben dit voorjaar met een kennis 4 Kalkhoffs impulse fietsen gekocht met een 17 amp accu. De vrouwen fietsen gemiddeld over de eerste 3 acculadingen 120 km en de mannen 105 km. Vanwege het landschap en de leeftijd rijden we zowel op power, sport en eco stand en gaan we niet zuinig met de accu om. Dus in mijn ogen zijn dit acceptabele afstanden die men haalt op een acculading. De eerste 200km geeft de fiets nogal wat schakelproblemen en moet men geregeld met de stelschroef de naaf even bijstellen. Dit is makkelijk, na uitleg van de dealer zelf te doen. Probleem wordt nu al minder en na 250 km geen last meer van gehad. De aangebrachte trappers vind ik van slechte kwaliteit, ze draaien niet soepel rond en hebben nu al een irritant tikkend geluid. Bij de servicebeurt moet hier een oplossing voor komen. Bij het met lossen handen fietsen, niet aan te bevelen, vind ik de rechtuit stabiliteit niet goed en helt de fiets naar een kant over. Een bel moet vervangen worden. De maximale stuurversnelling is niet haalbaar omdat de remkabels daarvoor te kort zijn. Als laatste kritische punt wil ik aangeven dat wanneer de fiets van het slot gehaald wordt de sleutel er niet in kan blijven. Dit zijn we absoluut niet gewend. We zijn dan ook al wezen fietsen maar hadden de sleutels thuis liggen. Kortom we zijn nu nog te vreden over onze aankoop en vinden dat de fiets een zeer fijne ondersteuning biedt.Op details kan de kwaliteit echter iets verbeterd worden en zouden de fietssleutels in het slot moeten kunnen blijven als dit ontgrendeld is.

 • Paul

  Kalkhoff Endeavour Impulse gekocht. Na een vertraging van 2 maanden is de fiets eindelijk geleverd, blijkt de motor 1 dag na levering al kapot. Terug naar de fabrikant (Derby Cycle in Duitsland). Ben benieuwd hoe deze reparatie uitpakt.

  • Durk

   Ik heb een soortgelijke ervaring: op 4 Juni is de fiets geleverd en vandaag motor kapot (na een kleine 1500 km. Gelukkig hele goeie service gekregen van de winkel waar ik hem gekocht heb. Ik hoop alleen wel dat ik niet iedere maand een motor hoef te laten vervangen…

   • Bert

    Deze ervaring heb ik ook gehad op amper 1100 km na twee dagen nieuwe motor nu een maand verder op 2400 km .
    Ben ik aan twijfelen dat het weer prijs is

    • Hendrik

     Zelfde ervaring met nieuwe Gazelle Impulse C8. Na 2 dagen nieuwe motor en na 3 weken alweer een nieuwe ivm kraken tijdens ondersteuning.

    • bert

     De fiets is binnen ben benieuwd of ik één nieuwe krijg hij heeft nu helemaal de geest gegeven.
     Ik fietste er heel graag mee maar na 3 maanden 6 keer binnen voor te maken heb ik er genoeg van en de fietsen maker ook hij gaat proberen te onderhandel voor ne nieuwe.
     Hij geeft me goede service nu heb ik één flayer ma die rijd niet zo goe. Hopelijk loop allles hoe af.

 • Ans

  Kalkhoff Tasman Tour 15a fiets gekocht model 2013 nog met dichte kettingkast.Model 2014 hebben dat niet foutje van Klakhoff.
  Ik heb nu 1500 km gefietst.Mijn ervaring zijn zeer positief.
  De elektrische aandrijving is perfect.Doordat de motor op de trapas zit heeft deze fiets een geweldige wegligging.
  In de sportstand (is 2e stand)fiets ik ongeveer 130 km wat een mooie afstand is.Ook als je geen elektrische aandrijving hebt,dan is het prima fietsen.Dat komt omdat deze fiets niet al te zwaar is
  ongeveer 25 kl.Alle onderdelen zijn goed van deze fiets.
  Ik kan iedereen een elektrische fiets van Klakhoff fiets aanraden

 • Hennie

  Oktober 2013 2x Kalkhoff Tasman Tour 15a fietsen gekocht.
  Een voor mijn vrouw en een voor mij zelf.Nu 2000 km mee gefietst.In het begin ging bij mijn fiets de kettingspanner kapot.
  Ook kon ik na het opladen van de accu steeds minder ver fietsen.
  Na het fietsen in de ecostand was na 110 km de accu al leeg.
  Bij de dealer is de fiets toen opnieuw afgesteld en nu kan ik in de ecostand bijna 200 km fietsen voordat de accu leeg is.
  Verder zijn het geweldige fietsen.Alles op deze fiets is top.De wielen,fream lekker stijf,banden,verlichting,stuur,zadel en het belangrijkste de elektrische aandrijving.
  Belangrijk is wel dat je de fiets bij een goede dealer koopt.
  Als er iets niet goed is aan de fiets dat deze dan door een deskundige monteur wordt nagekeken.

  • Luc VT

   Hennie,

   Bij welke fietshandelaar laat jij je fiets nakijken. Wij hebben hetzelfde probleem met de accu.

   Dank je voor je hulp.

   Luc