Kalkhoff ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 120 reviews
by De Blaere on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff agattu i8

Na drie jaar kwam er een soldeerlas los van het kader.Ik schoot er bijna het leven bij in.Het kader zal in garantie vervangen worden maar ik moet 180 euro betalen voor de werkuren.Volgens de dealer was de garantie niet voorzien ...Ik onderlijn dat het hier onmiskenbaar om een constructiefout ging.U begrijpt dat dit voor mij een afknapper is en ik neem mij nu al voor zeker geen Kalkhoff meer aan te kopen. Ook mijn vrouw rijdt met een Kalkhoff ik houd mijn hart vast!erik

by Distelbrink on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff Endeavour Impulse S10

Met een kleine 10.000 km op de teller, dat ik het gehaald heb... !, kan ik zeggen dat dit mijn slechtste fiets is die ik heb aangeschaft.Gekocht bij 12go en ik moet zeggen ze doen hun uiterste best me te helpen!Batterij vernieuwd: halve kracht/geen vermogen, motoren vernieuwd: vastlopen trappers in motorhuis schrapend herriemakend geluid , roest : remklauwen,ketting/tandwielen, remmen vernieuwd:bij regen geen remvermogen levensgevaarlijk, velgen vernieuwd: zo'n beetje bij elke spaak scheuren, en momenteel staat hij voor de zoveelste keer bij 12go om opgestuurd te worden naar Kalkhoff om wat te doen?? niet zolang geleden een vertegenwoordiger gesproken van het merk en die herkende veel van wat ik vertelde tot zijn ergernis en schaamte.wat een fiets en wat een ervaringen de afgelopen 3 jaar, het blijft optisch een mooie fiets ook andere modellen maar wat een ramp.

Kalkhoff agattu i8hs

zeer fijne fiets! na 2 jaar en 19.000 km verder enkel normale slijtage van ketting tandwielen en remblokken verder geen enkel mankement gehad

by Chris Nierop on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff Agattu en Kalkhoff Tasman

Twee jaar zijn wij bezig om onze Kalkhoff fietsen zonder problemen te gebruiken. En tot nu toe zonder resultaat. Het probleem ligt voornamelijk bij de impuls 2.0 motortjes.
En bij de Agattu tevens de Shimano traploze versnelling. Onvoldoende ondersteuning, lawaaiige motoren, gekraak bij het fietsen, slechte communicatie tussen trapbeweging en motor....... teveel om op te noemen.
Op brieven aan Kalkhoff en Pon wordt niet gereageerd anders dan contact met onze dealer. 6 fietsvakanties deels mislukt.
Na vervanging van motoren (zonder succes) nu in overleg met de dealer besloten de winterperiode met slecht functionerende motoren te fietsen. Begin volgend jaar komt er een opvolger van de impuls 2.0, die zal dan op beide fietsen gemonteerd worden. Hopelijk zijn die beter dan de inferieure 2.0 versie.

by Peter Verstraeten on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff Agattu

Mijn Kalkhoff Agattu dateert van begin 2013. Mijn eerste motor werd, omwille van een elektrisch defect, zonder problemen in garantie vervangen na een 1000-tal km.
Met de tweede motor heb ik ondertussen bijna 12000 km met veel plezier gereden.
Ik ben zelf fietsenmaker van opleiding en heb het fietsgedeelte steeds goed onderhouden. Het motorgedeelte kraakte de laatste tijd af en toe, maar daar dit weinig verschil maakte in trekkracht, schonk ik er niet teveel aandacht aan...
Tot verleden week, zonder enige aanleiding, de vrijloop in het motorgedeelte blokkeerde !!!
Ik werd van mijn pedalen gecatapulteerd met de volle kracht van de motor, die plots een eigen leven bleek te leiden...! Ik had de volledige rijbaan nodig om al zwalpend recht te blijven. De pedalen sloegen ondertussen keihard tegen mijn voeten en onderbenen... Een serieuze adrenalinestoot hielp mij uiteindelijk uit deze levensbedreigende fase door mijn motor uit te schakelen en vervolgens, met al mijn kracht, mijn losgeslagen pedalen te bedwingen.
Volgende week gaat mijn fiets binnen voor nazicht en ik ben heel benieuwd wat Kalkhoff hierover gaat zeggen. Zowieso is mijn vertrouwen in deze motor nu ver zoek, niettegenstaande 4 jaar supertrouwe dienst! En dit des te meer omdat mijn vrouw ook met een Kalkhoff Impulse rijdt, die hetzelfde gekraak begint te vertonen.

by robert zomerdijk on Elektrischefietsen.com
kalkhoff endevour

Na 2 jaar fietsen is de accu geen 50 % meer van wat het geweest is.
er staan 7000 km op de teller en de actieradius op op de snelste stand niet meer dan 18 km (in de zomer). Dit was 60 km toen de fiets nieuw was.
Wel is de fiets een stuk krachtiger geworden nadat er een nieuwe motor op gezet was (garantie), alleen de kracht kan je niet meer gebruiken, want dan kom je niet meer thuis

by james l. on Elektrischefietsen.com
kalkhoff agattu c8 impulse 36v/11ah

he , beste mede bikers
heb mijn e-bike nu iets meer dan 4 jaar en ongeveer 6500 km op de teller , en tot mijn grote verbazing tot de review hier onder heb ik geen problemen zowel met de krank as of battery .
met de battery haal ik nog makkelijk tussen de 65 en 75 km afstand.
de fiets gaat wel ieder jaar op inspectie bij een erkend fiets maker van kalkhoff , dus kan met mededelen dat er vreugde en plezier kan gefietst worden
met viendelijke fietsgroet.

by Helaas, te vroeg gejuicht on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff Agattu

Motor vernieuwd, uitgetest op een rit van 60 km.
In het begin enthousiast, eindelijk en goede ondersteuning na 2 jaar slechte prestaties. Nog wel ittitant getik vanuit de versnellingsnaaf, maar dat zou nog worden verholpen. Daarvoor moet het achterwiel naar Shimano u gezonden worden. Een fietsenmaker die de klachten het bij de eerste servicebeurt afdeed met een software update en uiteindelijk de motor vernieuwde, 1 week voor afloop garantie.
Echter na 30 km en een rustperiode wilde we weer opstappen en ziedaar, de oude klacht trad weer op. Praktisch geen ondersteuning, het opstarten zwaar trappen en bij uitgeschakelde hulp een soort blijvende weerstand. Daarna kwakkelen, soms werkte hij weer naar behoren, daarna weer een tijdje niet. Dus volgende week weer retour voor de aandrijving en de versnellingsnaaf, ik ga ervan uit nog steeds onder garantie, immers de reparatie was niet naar behoren. Het wordt tijd dat alle problemen nu eindelijk worden opgelost.

by Chris Nierop on Elektrischefietsen.com
Kalkhoff Tasman

Ook bij deze fiets te snel tevreden. In de 60 km testrit blijkt dat weliswaar de ondersteuning nu in orde is,echter heel regelmatig een norm gekraak bij de motor. Het lijkt erop dat de synchronisatie tussen de trappers en de motor niet klopt. Wanneer je even de druk op de trappers weg haalt en weer aanzet dan lijkt het alsof de koppeling naar de motor hapert en tandwielen over elkaar ratelen. Een soortgelijk geluid als bij versnellingen op kan treden wanneer de ketting niet juist van tandwiel wisselt. Dus weer retour. Na 2 jaar nog steeds geen succes die beide Kalkhoff's met impulsmotor..

Winona met bafang 8 fun motor

Ook ik heb precies het zelfde tikkend geluid als Chris.
Ook de uitleg over wanneer wel of niet het tikkend geluid.
Wanneer ik geen ondersteuning vraag, dus de motor uitzet is het tikkend geluid weg.
Ook wannneer ik veel ondersteuning vraag en de motor moet werken is het geluid ook weg. Maar zodra ik op de grens zit van wel of niet ondersteuning komt het tikkend geluid duidelijk terug.
Kan dit alleen opgelost worden met een nieuwe motor?

Page 1 of 13:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


Comments

 1. Mark
  Mark 9 februari, 2018, 18:38

  Heb vandaag mijn derde motor (gratis) gekregen van Kalkhoff en ben benieuwd hoelang deze het zal uithouden… Wat een verspilling.
  M’n zus heeft vorige zomer een “Klever” gekocht en dat wordt ook mijn volgende ebike.

  Reply this comment
 2. mobicar
  mobicar 30 januari, 2018, 23:02

  heb sedert bijna vijf jaar een agattu, en wacht nu vol ongeduld op het nieuwe model (maart2018).

  Reply this comment
 3. Johan
  Johan 20 januari, 2018, 20:51

  In januari 2016 had ik twee kalkhoff met een impulse 2.0 motor. De ene was een Tasman en de andere een Aggatu premium. Prachtige fietsen en zagen er ook kwalitatief goed uit. En het ging de eerste 400 km prima tot er een harde krak uit de motor kwam. Ging ook weer even weg maar kwam terug en de frequentie weer meer. Ditzelfde gebeurde met de Tasman maar deze trapte ook door. Nieuwe motoren werden gemonteerd. Weer ging het maar 400 kilometer goed. In september kwamen de 2017 impulse 2.0 motoren en werden gemonteerd. Hier hebben we samen 100 km mee gefietst en de krak was weer terug. Ik was het nog niet zat maar de fietsenmaker wel en heeft de fietsen omgeruild voor twee Riese en Muller fietsen. (de Cruiser en Swing) Het erge vind ik dat Kalkhoff totaal niet reageert en ook niet naar de fietsenmaker. Het lijkt er ook op alsof ze het in de doofpot willen stoppen. Maar goed ik had mazzel dat ze zijn omgeruild en hier heb ik geen seconde spijt van gehad. Conclusie is voor mij dus nooit meer een kalkhoff. Al zou ik deze cadeau krijgen.

  Reply this comment
 4. Mark
  Mark 29 december, 2017, 18:41

  Anderhalf jaar Kalkhoff gefietst en alleen maar motor ellende… Kraken, ruisen, zoemen en ergst van al is dat je pedalen plots een halve omwenteling doorslaan. Na 4000 km een andere motor gekregen, maar geen verandering.
  Tiidens de Eurobike show in Friedrichshavn (2september 2017) beloofde Kalkhoff me een derde motor begin 2018, maar ditmaal van Duitse makelij. Ben benieuwd.

  Reply this comment
  • Koos
   Koos 8 januari, 2018, 12:26

   Volgens mij zijn de motoren van Kalkhoff altijd van Duitse makelij geweest en geleverd door de fa. Daum, verder wacht ik ook al een tijdje op de nieuwe motor, mij was eerst september toegezegd toen december en nu ergens in 2018

   Reply this comment
   • Mark
    Mark 9 februari, 2018, 18:44

    Ik weet het niet Koos, maar iemand van Kalkhoff zelf vertelde me op de septemberbeurs in Friedrichshaven dat de motors in China werden gemaakt. Vanaf 2018 zouden ze zelf motors gaan maken in Duitsland.
    Vandaag heb ik mijn derde motor gekregen… Ben benieuwd hoe lang het zal duren voor ik een vierde moet vragen.

    Reply this comment
 5. Bob
  Bob 28 november, 2017, 20:34

  De Kalkhoff organisatie zijn net kikkers tijdens een strenge winter. Je hoort en ziet ze niet! Wij bezitten twee Kalkhoff e-bikes, er is teveel gebeurd om op te noemen. Advies: koop nooit een Kalkhoff e-bike!!!

  Reply this comment
 6. margriet
  margriet 6 juni, 2017, 07:16

  ik heb ook al 2 nieuwe mototers er in gehad en mijn man ook en knakt nog bij de trapper en mijn fiets is weer terug en maakt een zoem geluid ik zou geen kalkhoff, meer kopen en zoveel geld

  Reply this comment
 7. Dimphy
  Dimphy 24 mei, 2017, 21:27

  ik kwam vandaag bij een fietsenwinkel en zag een mooi Kalkhoff e-bike staan. Maar ik heb nu alle ervaringen gelezen, maar ben me rot geschrokken. Ik durf hem niet te kopen. Het is dan wel een zwaardere accu van 13A, maar dan nog? Sorry, maar dank jullie wel dat jullie je ervaringen wilden delen via deze site. Ik spaar dus nog even verder voor een ander merk. ik hoop dat jullie toch nog goed worden geholpen en dat jullie ondanks alle ellende toch nog een fijne fietservaring mag beleven.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*