KEOLA ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringenkeola-logo-payoff-cmyk

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 31 reviews
by Staal on keola
keola holland

Super!

by Reinier on keola
keola DELFT

Erg blij met de vriendelijke serivce van keola en dit merkte we al vanaf het begin op. Mooie fietsen met standaard al een fatsoenlijke accu en niet van die accu's van 5-7 ampere uur waar je nog geen uurtje mee kan fietsen.

by Henk50 on keola
Keola Brabant

Inmiddels rijdt mijn vrouw er al een jaar probleemloos op. Goede degelijke fiets met voorwielmotor. We hebben bewust gekozen voor dit al jaren uitontwikkelde concept. Het is een stille motor. Er zijn kwaliteitsonderdelen gebruikt van verschillende merken. Met een Nexus 8-speed naaf, die goed bekend staat. Er zit een LifePo4 accu op, die geen spectaculaire capaciteit heeft, maar voldoende is. Een LifePo4 accu gaat langer mee dan een gewone li-on, dat zal de tijd leren. Bediening gaat via een eenvoudig display, maar is voldoende. Kortom, een eenvoudige goede fiets voor een nette prijs.

by andy on keola
keola zeeland

echt een geweldige fiets. Ik woon zelf in gelderland en ik moet elke dag over verschillende heuvels fietsen voordat ik eindelijk thuis kom en de fiets heeft me nog nooit in de steek gelaten. Nergens vond ik een fiets met een nog krachtigere middemotor. Met deze fiets krijg ik gewoon weer zin om te fietsen en dat is erg prettig. Bedankt ook voor de persoonlijke service

by Vempel on keola
KEOLA Noordzee

hip en betrouwbaar

by Verlinde Luc on keola
Keola Veere

Na twee en een halfjaar gesukkel met Gazelle Innergy XT fietsen deze voor een spotprijs verkocht en in Breda twee plooifietsen Keola Veere gekocht.
Nu na een half jaar nog steeds geen panne gehad en dat is een zeer groot verschil met het vorige A merk.
Accu is rapper leeg maar dat wisten we.
Motor lijkt krachtiger te zijn dan de XT motor.
Rijden ook aangenaam omdat ze lichter wegen dan de Gazelle's.
Kortom tevreden en terug met vertrouwen kunnen fietsen zonder de gedachte dat men te voet zal moeten terugkeren.

by Pollen on keola
Keola delft

Nu trots al een paar maandjes in het bezig van een keola delft model met de middenmotor.
Ik heb vorige week mijn servicebeurt laten plaats vinden en ik ben echt helemaal in mijn nopjes over de klantvriendelijkheid, wilde ik even kwijt.
De fiets fietst daarbuiten om gewoon goed en heb er nog geen problemen mee gehad. Meestal maak ik wat langere tochtjes met de fiets en ook op heuvels doet hij het prima.
Heel handig dat ik de accu er af kan halen en binnen op kan laden. Daarnaast vind ik het schermpje ook goed duidelijk.
Verder geen goedkopere elektrische fiets tegengekomen met deze luxe onderdelen die er allemaal op zaten. Wat mij betreft zeker aan te raden.

by van Merkel on keola
KEOLA zeeland

Erg klantvriendelijk en een stel mooie fietsen met een erg aantrekkelijk prijs. Door deze combinatie uiteindelijk een fiets aangeschaft bij Eindhoven en we zijn er heel tevreden mee!

by Kees B. on keola
keola utrecht

Langs Amersfoort geweest voor wat advies en daar heb ik rustig bijna alle fietsen geprobeerd(ik ben nogal kieskeurig). Uiteindelijk heb ik voor de keola Utrecht gekozen. Vooral omdat ik dit de stoerste fiets vond, maar niet alleen. Hier zit standaard al een accu op van 396 Wattuur(zegt een stuk meer dan ''actieradius'' waar veel merken trouwens over liegen. Ik heb gemerkt dat keola nog het meest bescheiden is als het op accu's aankomt. Mede hierdoor heb ik besloten hier een fiets aan te schaffen. De keola Utrecht is een pittige fiets waarmee ik, met mijn 90 kilo, fiets als een speer. Heuvels kan hij ook makkelijk aan en hij zit enorm comfortabel. Ook makkelijk te verstellen. Eerlijk bedrijf met mooie prijzen.

by LvN on keola
Keola Delta M N8 Plus

Liefde op het eerste gezicht. De fiets zat enorm comfortabel.De Bafang motor had met 80 Nm de krachtigste ondersteuning van alle fietsen die ik heb getest. Ook was het de meest geluidloze motor van alle geteste e-bikes.Het exemplaar dat ik mee naar huis kreeg had helaas een mankement aan de accu, deze paste niet goed in de sleuf waardoor je een constand klepperend geluid hoorde. Nadat er een monteur was geweest was het opgelost, maar deed de accu het helaas helemaal niet meer.Ik denk dat dit echt een pechgevalletje is geweest maar door de slechte bereikbaarheid/service van Keola en de afwezigheid van een handleiding (die ik nodig had voor de display) heb ik besloten de fiets terug te brengen. Ik baal er wel enorm van - als ik dezelfde fiets bij een betrouwbare lokale fietsenmaker zou kunnen aanschaffen zou ik het meteen doen. Maar bij gebrek aan service nu dus retour.Over mij: 1.80 m, vrouw, vaak gewrichtsklachtenFietsgebruik: lange ritten, heuvelachtig gebied, Zuid Limburg, België

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 


 • Kevin

  Nou ik ben iets minder tevreden over de Keola Brabant. Eerst is het display volgelopen met water, daarna is er een accu naar zijn grootje gegaan en nu is er een sensor kapot waardoor de ondersteuning niet meer werkt. En de fiets is nog geen half jaar oud. Ik zou toch volgende keer voor een Qwic fiets gaan.

 • van Ravenzwaaij

  Wij hebben momenteel een Texel 7 en Texel 8 versnellingen op proef. Tijdens onze eerste lange rit viel halverwege de trapondersteuning telkens weg. Je moest dan even stoppen om de accu uit te zetten en weer aan en dan ging het even goed en stopte daarna weer. Dit gebeurde meestal in de 3e of 4e trapondersteuning, tijdens zowel mee- als bij tegenwind.
  Heeft iemand dezelfde ervaring?
  Inmiddels heeft Keola aangeboden 2 andere fietsen (Texel 7 versn) te brengen om te kijken of dit euvel hier ook optreedt.
  Hoor graag een reactie……

 • Johan Muller

  Ik heb in het begin een tijdje op een “damesfiets” gereden omdat men nog geen herenmodel had. Na 1 1/2 jaar kan ik zeggen dat ik geen spijt heb gehad. Wel een paar minpuntjes maar die zijn door de dealer op Texel “uitstekend” verholpen. In de eerste plaats bleken er geen “antilekbanden” om te zitten en het rare was met de binnenbanden ( voorzien van autobandventiel) dat deze zo nu en dan spontaan leeg liepen. Soms na 3 keer oppompen bleef de band weer hard. Uiteindelijke conclusie samen met de dealer ANDERE BINNEN EN BUITENBANDEN. Echte antilekbanden. EN…… Door deze banden reed de fiets stabieler en GEEN LEGE BANDEN MEER. Ja en als je er aan stoort “hoor” je de vierwielmotor. Maar…….. Als je zelf dan meer meetrapt wordt het geluid weer minder. en meer mee trappen vergroot de actieradius. Vorig jaar zomer met lekker warm weer display op 3 en versnelling op 3/4 had ik toch een afstand kunnen rijden van zo’n 125 kilometer. ( gemiddeld zo’n 18 tot 2o km per uur) De truc is ook als je een lekker windje in de rug hebt de display op 0 te zetten dus geen ondersteuning en je fiets gemakkelijk 20 kilometer per uur.
  Nu scheelt het dat ik behoorlijk veel op de racefiets heb gezeten maar tot op dit ogenblik ben ik meer dan tevreden. EN sinds 2 weken nu in het bezit van de herenmodel. Ja t’is effies moeilijk opstappen en de fiets rijdt een stuk stabieler dan het damesmodel. Ik ben er dan ook meer dan tevreden over.
  Nog wel een aanrader.
  Ik zou er direct nieuwe binnen-buitenbanden ( antilekbanden) op laten zetten. Ja je moet toch ergens op bezuinigen met zo’n goedkope fiets.

  • sam

   Ik lees hier dat de Keola bevalt en een goede radius geeft. Gaat de LIFEPO4 accu echt langer en beter mee dan de Lion accu’s. Is dit niet een beetje marketing praat? Hoe vindt u het in werkelijk heid. Wat voor snelheid haalt u uit de fiets?

 • Tom Egberts

  Ik ben ge-interesseerd in een elektrische fiets met een LiFePo4 batterij en lees daarom met belangstelling hier de revieiws over de Keola Texel Nexus 7S.

  Helaas zijn voorwielmotoren niet altijd geluidsarm. Ik heb recent proefgereden met een proLithium Black Swan Pro. Deze heeft zelfs een 15 AH LiFePo4 accu. Helaas vanwege het irritante gezoem van de voorwielmotor moest ik van de koop afzien.

  Ik ben benieuwd naar de ervaringen wat betreft het geluidsniveau van de voorwielmotor van de Keola Texel Nexus 7S.

 • pieter hamers

  ik rij al ruim 1/2 jaar met een texel dames, ervaring :als je enkele pondjes meer weegt is de achter band gemakelijk lek (al twee keer)verder alles ok

 • http://Website(optioneel) Hennie Eerhart

  Mijn vrouw en ik hebben beiden een Keola Texel Nexus 7S. Doorslaggevend argument om tot aanschaf van deze fietsd over te gaan is dat hij is uitgerust met een LIFEPO4 accu. Nagenoeg alle merken rusten hun fietsen nog uit met Lion accu’s. De LIFEPO4 accu kan tot 2000 keer herladen worden waar dit voor een Lion accu bij 500 keer wel ophoudt. Ook verliest een Lion accu al capaciteit direct nadat hij is geproduceerd. Dit gaat heel langzaam maar na een paar jaar heb je een dode accu en moet je een nieuwe aanschaffen. Je kunt met een Lion accu geleidelijk aan steeds minder ver fietsen. Een LIFEPO4 accu kent dit verschijnsel niet. De fiets is heel degelijk gebouwd en zéér stabiel en ziet er ook nog eens heel fraai uit. Zonder ondersteuning trapt hij heel licht; de motor heeft een vrijloop en werkt dus niet tegen. Mijn vrouw en ik stemmen onderweg even de ondersteuning en de versnelling af. Bijv: 3-6 = middelste stand ondersteuning, 6e versnelling. Naast het feit dat het een degelijke fiets is, is ook de prijs nog eens heel interessant.

  • sam

   Ik lees hier dat de Keola bevalt en een goede radius geeft. Gaat de LIFEPO4 accu echt langer en beter mee dan de Lion accu’s. Is dit niet een beetje marketing praat? Hoe vindt u het in werkelijk heid. Wat voor snelheid haalt u uit de fiets?

   • Roesja

    Ik heb sinds juli 2013 een Keola Texel en ben er zeer tevreden over. Een vreemd iets is wel dat hij op maximale ondersteuning 27 km rijdt, maar dan afzakt naar 24,5 en dan weer hader gaat. maar als je alleen fietst is dat geen echt probleem. Hebben anderen dat ook?Wel had ik onlangs dat ik niet meer de ondersteunig terug kon schakelen. Alleen als ik hem uit zette ging hij vanzelf terug naar 1.Daarna kon ik wel doorschakelen naar 2, 3 enz. maar niet terug. Dat is onder garantie gerepareerd.

    • Jack Sparrow

     Hoi Roesja, sinds kort ‘leen’ ik de Keola Texel fiets van mijn tante. Ik kom op dit Keola forum voor hetzelfde probleem. Het fietst gewoon heel onrustig als je iedere 10 seconden vooruitgetrokken wordt tot inderdaad 27 km/u en dan weer ‘tegengehouden’ wordt tot 23,5 km/h en dat de hele weg lang in een keurige ‘loop’ van ongeveer 10 seconden. Wat heb jij voor oplossing gevonden?

     • Roesja Wellerdieck

      Hallo Jack, ik heb me maar neergelegd bij de wisselende snelheid. Ik heb geprobeerd of afstellen op 25 km p/u soms helpt. Maar dat maakte geen verschil. Verder fietst de Keola lekker. Heb jij een oplossing gevonden?

 • http://Website(optioneel) Thijs de Haan

  Vraag: rijdt u zelf op een dames-, of een herenfiets. Het damesframen ziet er toch behoorlijk stabiel uit met die dikke buis.
  Hoeveel weegt de fiets (D of H) met- en zonder accu?

  Heeft deze motor een vrijloop, of is het verschil met een gewone fiets niet merkbaar. Ik heb geen ervaring met de Chinese motor, maar de Sanyio DirectDrive loopt erg soepel