KEOLA ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringenkeola-logo-payoff-cmyk

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 37 reviews
by J van bezouwen on keola
Keola zeeland

Mijn vrouw en ik hebben in juli 2017 beiden een fiets gekocht tot nu toe ongeveer 450 km er mee gefiets geen problemen bij normaal fietsen in stand 1 en soms bij tegenwind of hellingen een redelijke actieradius van ca 110 km het enigste is als de batterij indicatie onder de helft komt het snel gaat met de ondersteuning. We kregen van mijn vrouw de fiets een lekke band goed dat kan altijd gebeuren maar de anwb constateerde dat de lek op diversen plaatsen zaten bij de gaten van de spaken oorzaak volgens de anwb man te dun velgband en ook te smal waardoor als het velglind verschoven is de binnenband in de gaten drukken dus grote kans op lek. Ik heb het voorwiel er toen uitgehaald en daar bleek net zoals het achterwiel het zelfde euvel te zijn. Ik heb contact gehad mer Keola amersfoort maar dat was daar niet bekent. Ik zal maar toch voor alle zekerheid zelfplakkend hoge druk velglind aan laten brengen om dit vervelende gedoe zoveel mogelijk uit te sluiten. Verder bevalt de fiets uitstekent alleen dit niet zeker als je ergens tijdens een fietstocht in de bossen of in de middel of no where staat.
John

by Ann on keola
Keola Texel

Na 2 jaar en 1300 km prettig gefietst te hebben met een Keola Texel, is de radius teruggevallen van 90 km naar 40km, met zowat hetzelfde ondersteuningsniveau.
Dat vind ik toch een beetje povertjes.

by Marianne Obradovic on keola
Keola Waal

Ik heb sinds een paar maanden een Keola Waal met een upgrade van de accu (bijbetaling van 200 euro) maar ik kan hooguit 70 km met een volle accu en dan rij ik nooit voluit met de trapondersteuning stand (1 - 3) gemiddeld. De actieradius valt dus heel erg tegen aangezien de verkoper vertelde dat ik met een upgrade van de accu 125 - 150 km moet halen. Dus de 70 km valt heel erg tegen.
Verder bevalt de fiets op zich wel. Ben al terug geweest naar Halfords om het te melden maar die zegt dat ik het nog moet aankijken.

by Jhooftman on keola
Texe

Wat betekend error 25

by Cohe on keola
Keola Zeeland Mx Longlife

Wij hebben 1 jaar geleden 2 Keola 's Zeeland gekocht met Nuvinci-systeem en alles er op en er aan om zoveel mogelijk comfort en gebruiksgemak te hebben. Inmiddels 2000 km gereden zonder problemen. De Bafang middenmotor werkt voortreffelijk maakt een beetje een zoemend geluid maar welke motor maakt geen geluid? We zijn er erg tevreden over. Ook de onderhoudsbeurt wat een extern bedrijf via Keola doet is voortreffelijk. We hebben tot nu toe geen spijt van deze aankoop. Soms zeggen we wel eens dat hadden we eerder moeten doen. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

by christie on keola
Keola Utrecht

Heb de Keola Utrecht en ik moet zeggen ,ze gaat als een speer,mooie ,vlotte fiets,echter ik erger me als de trappers rondgaan aan een irritant geluid bij de kettingskast. .Iemand ervaring hiermee,?

by Staal on keola
keola holland

Super!

by Reinier on keola
keola DELFT

Erg blij met de vriendelijke serivce van keola en dit merkte we al vanaf het begin op. Mooie fietsen met standaard al een fatsoenlijke accu en niet van die accu's van 5-7 ampere uur waar je nog geen uurtje mee kan fietsen.

by Henk50 on keola
Keola Brabant

Inmiddels rijdt mijn vrouw er al een jaar probleemloos op. Goede degelijke fiets met voorwielmotor. We hebben bewust gekozen voor dit al jaren uitontwikkelde concept. Het is een stille motor. Er zijn kwaliteitsonderdelen gebruikt van verschillende merken. Met een Nexus 8-speed naaf, die goed bekend staat. Er zit een LifePo4 accu op, die geen spectaculaire capaciteit heeft, maar voldoende is. Een LifePo4 accu gaat langer mee dan een gewone li-on, dat zal de tijd leren. Bediening gaat via een eenvoudig display, maar is voldoende. Kortom, een eenvoudige goede fiets voor een nette prijs.

by andy on keola
keola zeeland

echt een geweldige fiets. Ik woon zelf in gelderland en ik moet elke dag over verschillende heuvels fietsen voordat ik eindelijk thuis kom en de fiets heeft me nog nooit in de steek gelaten. Nergens vond ik een fiets met een nog krachtigere middemotor. Met deze fiets krijg ik gewoon weer zin om te fietsen en dat is erg prettig. Bedankt ook voor de persoonlijke service

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 


Comments

 1. Kevin
  Kevin 28 mei, 2016, 23:14

  Nou ik ben iets minder tevreden over de Keola Brabant. Eerst is het display volgelopen met water, daarna is er een accu naar zijn grootje gegaan en nu is er een sensor kapot waardoor de ondersteuning niet meer werkt. En de fiets is nog geen half jaar oud. Ik zou toch volgende keer voor een Qwic fiets gaan.

  Reply this comment
 2. van Ravenzwaaij
  van Ravenzwaaij 23 juni, 2015, 15:16

  Wij hebben momenteel een Texel 7 en Texel 8 versnellingen op proef. Tijdens onze eerste lange rit viel halverwege de trapondersteuning telkens weg. Je moest dan even stoppen om de accu uit te zetten en weer aan en dan ging het even goed en stopte daarna weer. Dit gebeurde meestal in de 3e of 4e trapondersteuning, tijdens zowel mee- als bij tegenwind.
  Heeft iemand dezelfde ervaring?
  Inmiddels heeft Keola aangeboden 2 andere fietsen (Texel 7 versn) te brengen om te kijken of dit euvel hier ook optreedt.
  Hoor graag een reactie……

  Reply this comment
 3. Johan Muller
  Johan Muller 23 juli, 2013, 21:04

  Ik heb in het begin een tijdje op een “damesfiets” gereden omdat men nog geen herenmodel had. Na 1 1/2 jaar kan ik zeggen dat ik geen spijt heb gehad. Wel een paar minpuntjes maar die zijn door de dealer op Texel “uitstekend” verholpen. In de eerste plaats bleken er geen “antilekbanden” om te zitten en het rare was met de binnenbanden ( voorzien van autobandventiel) dat deze zo nu en dan spontaan leeg liepen. Soms na 3 keer oppompen bleef de band weer hard. Uiteindelijke conclusie samen met de dealer ANDERE BINNEN EN BUITENBANDEN. Echte antilekbanden. EN…… Door deze banden reed de fiets stabieler en GEEN LEGE BANDEN MEER. Ja en als je er aan stoort “hoor” je de vierwielmotor. Maar…….. Als je zelf dan meer meetrapt wordt het geluid weer minder. en meer mee trappen vergroot de actieradius. Vorig jaar zomer met lekker warm weer display op 3 en versnelling op 3/4 had ik toch een afstand kunnen rijden van zo’n 125 kilometer. ( gemiddeld zo’n 18 tot 2o km per uur) De truc is ook als je een lekker windje in de rug hebt de display op 0 te zetten dus geen ondersteuning en je fiets gemakkelijk 20 kilometer per uur.
  Nu scheelt het dat ik behoorlijk veel op de racefiets heb gezeten maar tot op dit ogenblik ben ik meer dan tevreden. EN sinds 2 weken nu in het bezit van de herenmodel. Ja t’is effies moeilijk opstappen en de fiets rijdt een stuk stabieler dan het damesmodel. Ik ben er dan ook meer dan tevreden over.
  Nog wel een aanrader.
  Ik zou er direct nieuwe binnen-buitenbanden ( antilekbanden) op laten zetten. Ja je moet toch ergens op bezuinigen met zo’n goedkope fiets.

  Reply this comment
  • sam
   sam 1 oktober, 2014, 12:54

   Ik lees hier dat de Keola bevalt en een goede radius geeft. Gaat de LIFEPO4 accu echt langer en beter mee dan de Lion accu’s. Is dit niet een beetje marketing praat? Hoe vindt u het in werkelijk heid. Wat voor snelheid haalt u uit de fiets?

   Reply this comment
 4. Tom Egberts
  Tom Egberts 27 april, 2013, 15:37

  Ik ben ge-interesseerd in een elektrische fiets met een LiFePo4 batterij en lees daarom met belangstelling hier de revieiws over de Keola Texel Nexus 7S.

  Helaas zijn voorwielmotoren niet altijd geluidsarm. Ik heb recent proefgereden met een proLithium Black Swan Pro. Deze heeft zelfs een 15 AH LiFePo4 accu. Helaas vanwege het irritante gezoem van de voorwielmotor moest ik van de koop afzien.

  Ik ben benieuwd naar de ervaringen wat betreft het geluidsniveau van de voorwielmotor van de Keola Texel Nexus 7S.

  Reply this comment
 5. pieter hamers
  pieter hamers 12 oktober, 2012, 13:02

  ik rij al ruim 1/2 jaar met een texel dames, ervaring :als je enkele pondjes meer weegt is de achter band gemakelijk lek (al twee keer)verder alles ok

  Reply this comment
 6. Hennie Eerhart
  Hennie Eerhart 9 augustus, 2012, 09:57

  Mijn vrouw en ik hebben beiden een Keola Texel Nexus 7S. Doorslaggevend argument om tot aanschaf van deze fietsd over te gaan is dat hij is uitgerust met een LIFEPO4 accu. Nagenoeg alle merken rusten hun fietsen nog uit met Lion accu’s. De LIFEPO4 accu kan tot 2000 keer herladen worden waar dit voor een Lion accu bij 500 keer wel ophoudt. Ook verliest een Lion accu al capaciteit direct nadat hij is geproduceerd. Dit gaat heel langzaam maar na een paar jaar heb je een dode accu en moet je een nieuwe aanschaffen. Je kunt met een Lion accu geleidelijk aan steeds minder ver fietsen. Een LIFEPO4 accu kent dit verschijnsel niet. De fiets is heel degelijk gebouwd en zéér stabiel en ziet er ook nog eens heel fraai uit. Zonder ondersteuning trapt hij heel licht; de motor heeft een vrijloop en werkt dus niet tegen. Mijn vrouw en ik stemmen onderweg even de ondersteuning en de versnelling af. Bijv: 3-6 = middelste stand ondersteuning, 6e versnelling. Naast het feit dat het een degelijke fiets is, is ook de prijs nog eens heel interessant.

  Reply this comment
  • sam
   sam 1 oktober, 2014, 12:52

   Ik lees hier dat de Keola bevalt en een goede radius geeft. Gaat de LIFEPO4 accu echt langer en beter mee dan de Lion accu’s. Is dit niet een beetje marketing praat? Hoe vindt u het in werkelijk heid. Wat voor snelheid haalt u uit de fiets?

   Reply this comment
   • Roesja
    Roesja 3 oktober, 2014, 11:54

    Ik heb sinds juli 2013 een Keola Texel en ben er zeer tevreden over. Een vreemd iets is wel dat hij op maximale ondersteuning 27 km rijdt, maar dan afzakt naar 24,5 en dan weer hader gaat. maar als je alleen fietst is dat geen echt probleem. Hebben anderen dat ook?Wel had ik onlangs dat ik niet meer de ondersteunig terug kon schakelen. Alleen als ik hem uit zette ging hij vanzelf terug naar 1.Daarna kon ik wel doorschakelen naar 2, 3 enz. maar niet terug. Dat is onder garantie gerepareerd.

    Reply this comment
    • Jack Sparrow
     Jack Sparrow 26 mei, 2015, 21:57

     Hoi Roesja, sinds kort ‘leen’ ik de Keola Texel fiets van mijn tante. Ik kom op dit Keola forum voor hetzelfde probleem. Het fietst gewoon heel onrustig als je iedere 10 seconden vooruitgetrokken wordt tot inderdaad 27 km/u en dan weer ‘tegengehouden’ wordt tot 23,5 km/h en dat de hele weg lang in een keurige ‘loop’ van ongeveer 10 seconden. Wat heb jij voor oplossing gevonden?

     Reply this comment
     • Roesja Wellerdieck
      Roesja Wellerdieck 29 mei, 2015, 13:33

      Hallo Jack, ik heb me maar neergelegd bij de wisselende snelheid. Ik heb geprobeerd of afstellen op 25 km p/u soms helpt. Maar dat maakte geen verschil. Verder fietst de Keola lekker. Heb jij een oplossing gevonden?

      Reply this comment
 7. Thijs de Haan
  Thijs de Haan 9 december, 2011, 20:15

  Vraag: rijdt u zelf op een dames-, of een herenfiets. Het damesframen ziet er toch behoorlijk stabiel uit met die dikke buis.
  Hoeveel weegt de fiets (D of H) met- en zonder accu?

  Heeft deze motor een vrijloop, of is het verschil met een gewone fiets niet merkbaar. Ik heb geen ervaring met de Chinese motor, maar de Sanyio DirectDrive loopt erg soepel

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*