KOGA ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 92 reviews
by Peeters-Coolen on Elektrischefietsen.com
Koga :E-de Luxe

In april-2017 een e-bike gekocht met middenmotor !Maakte lawaai bij rijden , fiets bij dealer geweest , ander bout ophang motor geplaats (op advies van Koga) ! geen beterschap!Fiets terug naar dealer en geruild door e-bike de luxe met achterwielmotor mits bijbetaling van 568€ (600 WH batterij)Fiets is geluidsloos , zeer tevreden , maar door de achterwielaandrijving met batterij op drager ben in reeds 2 x geslipt bij afdraaien met schaafwonden als gevolg !Bij dealer geweest voor oplossing , andere banden ? zou geen oplossing zijn !Wel misschien met winterbanden!Nu lees ik op de site van SCHWALBE dat ze speciale antislipbanden verkopen !Zou dit een oplossing kunnen zijn ?Zijn er nog KOGA E-bike gebruikers die valpartijen gedaan hebben met achterwielaandrijving ,

Koga Miyata Tesla

Ook ik sluit me aan bij andere slechte ervaringen. Een fiets van meer dan €3300,- , een "kwaliteitsfiets" die zoveel problemen heeft opgeleverd... vanaf begin max 25 km op vlak terrein gehaald. Ik ook nooit meer een Koga. Hiervoor een sparta Ion, die beviel beter...

Koga E-special EN Kogal E-De luxe

beste J. Schreurs,wij begrijpen u DUIZEND PROCENT ! net dezelfde ervaring, zéér teleurgesteld.

Koga Ebike

Ik kocht deze Koga omdat hij continue ondersteuning geeft. Ik heb al drie batterijen versleten op twee en een half jaar tijd. De dispay is nu voor de tweede keer stuk omdat ik in de regen heb gereden. Ik kreeg de opmerking van de fietesenmaker dat mijn diplay niet mag nat worden en ik de fiets niet onder het afdak maar in een garage moet stellen, ik heb geen garage. Ik heb de fiets nu het vierde jaar en heb nog maar 3000 km kunnen rijden want hij is meer stuk dan werkend. Nooit meer Koga

Koga myata elektrisch

Koga myata 3 jaar oud van €3400 is met 4000 km de accu stuk. Weg €800.
Ik raad niemand de Koga myata aan. Vroeger met de Sparta nooit enig probleem gehad.

by Kris Van Gucht on Elektrischefietsen.com
koga e de luxe

Mijn vrouw en ik hebben sinds begin 2013 allebei een super de luxe fiets van koga aangekocht 3300 € per fiets . Nu 4 jaar later , respectievlijk 8800 km en 7900 km op de teller, begeven de ion batterijen 504Wh 36V het, bijna tegelijkertijd ??? Wij zijn zeer teleurgesteld in koga, Als wij iets aankopen ,investeren wij liever in degelijk materiaal waar je wat meer voor moet betalen .Wij dachten dat koga bij de topklasse behoorde ??? Zeer frustrerend . MVG Kris Van Gucht en Kristel De Laet .

Koga E-xite

Hallo, ik heb sinds juli 2017 een Koga E-xite met nu ongeveer 1200km op de teller.
Ik kan enkel doorgeven dat dit een fantastische fiets is. Bouw kwaliteit en de afmontage is top.
Alles werkt goed, geen problemen aan de elektrische onderdelen e.d.
Hiervoor reed ik voor een 3-tal jaar met een Koga Supermetro (geen ebike) waar ik nooit geen problemen mee gehad heb.
Wat volgens mij heel belangrijk is, dat er op regelmatige basis (om de 1000km) eens de ketting en versnellingen onderhouden worden. Daarna kan je terug soepel rijden.
En een goede service is toch voornamelijk afhankelijk van de dealer, net zoals bij uw wagen.

Koga E-xtension

Helaas ook geen goed woord over voor de Koga Accus. Geven bij mij 100% vulling aan, maar zijn bij 62% dan plotseling leeg. Geen mogelijkheid om er een andere gebruikte accu in te stoppen omdat eerst via computer accu/display/framenr aan elkaar aangepast moeten worden. Bij Bosch veel gemakkelijker.
Ik woon in Duitsland en hier zijn de dealers met KOGA inkl. computer niet zo dicht gezaaid, dus moet ik ook noch elke keer met mijn auto die fiets wegbrengen en naar een paar dagen weer ophalen. Nooit meer KOGA!

by Fam. Vos on Elektrischefietsen.com
Koga E-Nova

Fiets 1:
Ophanging motor aan frame kraakt vanaf het begin. Is (stand 24 juli 2017) al 4x gerepareerd.
Vanaf eind juli/begin augustus 2017 begint het stevig te schuren tussen achterspatbord en band. Oorzaak: op sommige plaatsen veel te weinig ruimte tussen binnenkant spatbord en band. Af en toe loopt het wiel zelfs geheel vast (zand), maar het geschuur gaat hoe dan ook permanent door. Op 15 augustus bij fietsenmaker geweest. In eerste instantie zeiden ze er niets aan te kunnen doen! Na protesten hebben ze de fiets toch in onderzoek genomen. We wachten nu maar weer af.
Fiets 2:
Kettingkast tikt vanaf het begin tegen spaken. Is pas na maanden goed gemaakt.
Beide fietsen
Ketting moet vaak gespannen worden.
Ook het voorspatbord ligt op voorste punt te dicht op het wiel, waardoor geregeld rommel schuurt tussen band en spatbord. Oorzaak: spatbord is niet mooi rond gemonteerd.
Uitval ondersteuning: ligt aan sensor in de spaak, deze verschuift, ondanks dat die erg vast zit.
Kwaliteit lak. Laklaag is erg dun.
Buitenkabel versnelling van beide fietsen op precies dezelfde plek gebroken
Standaard los (is na 3e onderhoudsbeurt goed verholpen).

E-Tour

Fiets gekocht in juli 2017 nadat een vorige KOGA na iets meer dan 2 jaar de geest gaf. € 899,00 bijbetaald voor een nieuwe, na 3,5 jaar en 570 km opnieuw de accu kapot. Na een onvoorspelbare afstand , soms 2 km, soms 10 km, stopt de ondersteuning en moet je de weerstand van de motor ook overwinnen. Onderzocht door de fietsenmaker, geen verwijt door foutief gebruik, correct opgeladen. Maar na 2 jaar geen garantie meer. Na lang praten door de fietsenmaker kost een nieuwe accu nog € 370,00.
De afhandeling van de fabrikant neemt ieder argument om een dure "kwaliteitsfiets" van € 3299,00 ( ! ) aan te schaffen. Ronduit schandalig!

Page 1 of 10:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


Comments

 1. max sluimer
  max sluimer 9 juni, 2017, 13:55

  ook wij hebben 2 koga e de luxe , na 2,5 jaar beide accu’s naar de knoppen, bij beide fietsen de zadels afgebroken.
  Koga laat het in beide gevallen afweten nieuwe accu’s moeten kopen voor 375 euro per stuk over de zadels heb ik het maar niet gehad.
  Koga vond dat dit een goede oplossing was voor 6600 euro aan fietsen.
  zijn mooie fietsen maar een beetje fatsoenlijke service kennen ze niet ( waardeloos).
  aan onze dealer ligt het zeker niet die heeft er ook alles aan gedaan .

  Reply this comment
 2. Henk Roelfs
  Henk Roelfs 13 februari, 2017, 20:27

  op 14-07-2012 twee x E Runner gekocht bij Leensvaart in Heenvliet.
  Niets dan lof over de Koga geen gebreken in de haast 5 jaar, en goede service bij Leensvaart.

  Reply this comment
 3. jose
  jose 22 oktober, 2015, 20:59

  Hoi ik hed een koga tesla elc van 1999 43000 km mee gereden met 10000 km een nieuwe moters helemaal vergoed anders nooit iets aan gehad een geweldige fiets

  Reply this comment
 4. Kaat
  Kaat 20 juli, 2015, 14:13

  Ook ik heb een Koga en wel tevreden mee.Het is inderdaad en probleem dat Koga zelf niet meer benaderbaar is dat is in het verleden wel geweest.
  De accu wat hier aangegeven wordt stuk is kan best niet waar zijn probeer even een andere fietsenmaker.
  Dit probleem heb ik ook gehad bleek de accu alleen een reset dacht ik nodig te hebben kosten € 50,-
  De 1ste fietsenmaker vertelde ook accu stuk wat € 500,- kost

  Reply this comment
 5. Jean
  Jean 24 juli, 2014, 19:49

  Koga e-Runner. Ben reeds 2 jaar de ongelukkige bezitter van twee E-Nikes van Koga. Van bij de aankoop waren er al problemen met het voorlicht. Er bleek een kleine fiche slecht gemonteerd te zijn op de bedrading. Na 6 maand was er een probleem met de fiets van mijn echtgenote. Na een wachttijd van 4 weken is gratis een nieuwe batterij geplaatst. Nu valt de ondersteuning uit bij rijden op oneffen ondergrond, dit op allebei de fietsen. Onze fietsvakantie is daardoor verpest geweest. De fietsen hebben 3600 km op de teller. Wij zijn ten einde raad en stellen de fietsen te koop. Bij ons komt er geen Koga meer in.

  Reply this comment
 6. annemie
  annemie 11 juli, 2014, 18:25

  mijn man en ik begrijpen niets van de klachten over de Erunner rijden zelf al vanaf april 2013 op deze fiets heb zelf meer dan 11000 km en mijn man meer dan 20000km, dat de achterband iets eerder slijt is toch normaal omdat de moter en accu achter zitten verder prima te vreden over de fiets

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*