KOGA ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 71 reviews
by G. A. Pont on Elektrischefietsen.com
Koga extension

E-bikes: een vergelijking.


Voor onze vakantie naar Frankrijk afgelopen zomer kochten wij onze eerste e-bikes. Mijn echtgenote een Sparta R201 en ik een Koga- extension De Koga was een paar honderd euro duurder. Een vergelijking kon goed worden gemaakt omdat we exact dezelfde aandrijving en accu hadden (ION - achterwielaandrijving ( dus geluidloos) met een 600 watt -accu). Alleen de Koga gaf problemen. De klachten die ik indiende hebben tot praktisch niets geleid.

1. De Koga-fiets 'zwabberde'. Stuur dus goed vasthouden. Het oorspronkelijk hoger stellen van het stuur en de spaken strakker zetten door de dealer bleek geen vooruitgang. Hij heeft na terugkomst van vakantie op aanwijzing van Koga er toen bredere banden onder gezet. Dat bleek een vooruitgang, maar nog geen niveau Sparta. Echter: de nu dikkere banden slepen soms steentjes en takjes schrapend tegen het spatbord door te weinig tussenruimte.

2. De gashandel - powerassist zoals keurig in de gebruiksaanwijzingen beschreven - bleek te ontbreken. Kwam ik in Frankrijk achter en daar was deze soms hard nodig. Bij die dure Koga Extension (ruim 3100 euro) zit deze er 'standaard niet op'. Had ik maar beter moeten opletten bij de aankoop. Inderdaad: juist op grond van mijn vertrouwen in het merk Koga had ik dit te weinig gedaan. De Sparta had deze natuurlijk wel.

3. Bij de Koga - nieuw uit de fabriek - bleek de accu gemiddeld eenmaal per dag de verbinding te verbreken. Dan moest je deze opnieuw aansluiten. Zeer ongemakkelijk want in Frankrijk soms midden op een berg. Het is zo iets als je een nieuwe auto koopt en de motor eenmaal per dag uitslaat en je dan vervolgens naar de kant van de weg moet om deze opnieuw op te starten.

Nog twee details: de te schriele Koga fietsstandaard was ook al niet te verstellen zoals in de gebruiksaanwijzing wordt beschreven. Ook de snelbinders zijn onder de maat.

De reacties en service van de Koga vallen onder de categorieën : afhouden en gemakkelijke afdoeningen. Ook de dealer kan dan niet veel doen, want is grotendeels daarvan afhankelijk. Dus verwacht van nazorg, na een dure Koga- aankoop, bijna niets.

De Sparta voldeed op alle onderdelen goed en had ook geen nazorg nodig. Conclusie: Koop géén Koga E-Bike.

by S. Wagner on Elektrischefietsen.com
Koga e de luxe 2015

Eind februari 2015 onze nieuwe Koga E-deluxe fietsen gehaald. De fietsen zijn al ontelbare keren teruggeweest ivm gepiep en ondersteuningsproblemen. Het piepen werd veroorzaakt door de bagagedrager, dit is door de dealer opgelost met rubberdopjes.
De beide lederen zadels bleken blauw af te geven op onze kleding. De fietsen worden altijd in de garage gezet en tijdens de rit was het droog en niet erg warm. Nu dus een duur lederen zadel met een nylon hoesje.
De ondersteuning valt af en toe weg, de fiets houdt in. Stoterig rijden.
De accu van mijn fiets is begin dit jaar vervangen,er bleken cellen kapot. In september gemeld dat de fiets ook ondersteunt als er niet getrapt wordt.
Vandaag een rit gemaakt, waarbij er eerst niet werd ondersteund, onderweg gekalibreerd, daarna leek het beter te gaan. Vervolgens vloog ik in stand 1 zonder te trappen met 30 km p/uur over het fietspad. De accu vloog leeg. Levensgevaarlijk.
Afgelopen zomer bij Koga een aantal klachten gemeld, Koga geeft niet thuis. Arrogantie ten top.

by J. van Eldik on Elektrischefietsen.com
2 x Koga E-Deluxe

In januari 2016 kochten mijn vrouw en ik twee Koga E-Deluxe fietsen. Vanaf het begin kreeg mijn de fiets van mijn vrouw te kampen met ondersteuningsproblemen. De stroom viel weg dus geen ondersteuning meer. Dit gebeurde meerdere malen tijdens een ritje van nog geen 7 km. Nadat door de Koga dealer de fiets was gecontroleerd, waren de problemen niet verholpen en ook nu viel de ondersteuning telkens uit. De dealer heeft op advies van Koga de display, displayhouder en kabels van haar fiets vervangen, maar het probleem is nog niet helemaal opgelost. De onderbreking blijft bij tijd en wijle aanhouden. Ik dacht aanvankelijk dat de problemen alleen bij de fiets van mijn vrouw voor kwamen, maar niets is minder waar. In eerste instantie dacht ik dat mijn fiets in orde was. Na enige maanden, viel tijdens een rit van 5 km ook ongeveer vijf keer bij mijn fiets de ondersteuning uit. En ook bij mijn fiets werden de display, displayhouder en kabels vervangen. We zijn inmiddels 9 maanden in het bezit van de Koga's , maar echt veel fietsplezier hebben we niet aan deze fietsen gehad. In het verleden zijn we al meerdere malen met de fiets op vakantie geweest in Duitsland. Nooit hebben we toen pech gehad met onze vorige E-bikes. Maar nu zijn we genoodzaakt wanneer we weer naar Duitsland gaan voor een fietsvakantie, E-Bikes te moeten huren, terwijl we zalf in het bezit zijn van twee E-Bikes ter waarde van € 6.196,00 De Koga hebben we inmiddels een brief gestuurd met onze ervaringen. We worden bedankt dat we de moeite gedaan hebben KOGA rechtstreeks aan te schrijven. Onze ervaringen worden ter kennisgeving geregistreerd in hun administratie. U zult ongetwijfeld begrijpen dat ons vertrouwen in Koga tot het nulpunt is gedaald.

Koga e-deluxe

Eerst maar de positieve punten: mooie fiets, soepel rijdend, stille motor in het achterwiel.

Negatieve ervaringen:

Het stuur heeft geen handige greep om te verstellen. Je dient met een aparte sleutel het stuur vast en los te draaien (onhandig opzetstukje dat je wanneer je pech hebt zo kwijt raakt op straat).

De achterband was reeds na 3200 km. versleten.

Na een hobbel in de weg is een van de bouten van de bagagedrager met daarin de accu afgebroken of losgetrild. Hierna deed de accu het niet meer. Volgens de reparateur, later in Nederland, had je de accu weer actief kunnen krijgen door hem even op de oplader aan te sluiten (lekker handig als je in de heuvels in de Eifel bent)

De accu raakt onderweg regelmatig los na een hobbel in de weg. De haak waarmee de accu vastzit 'pakt' niet altijd.

Slotconclusie: veel gebreken voor een van de duurste elektrische fietsen in Nederland. Koga zou zich moeten schamen!

by Schreurs J on Elektrischefietsen.com
KOGA E-nova met Nuvinci sschakelysteem N360 en Bosch motor

Sinds april 2015 een KOGA E NOVA met Nuvinci Harmony systeem in bezit . In 1 jaar tijd en circa 8000 km 3x terug bij de dealer geweest wegens regelmatig uitvallen van de ondersteuning, krakende draaiende delen (verbinding ketting /motor?) . Loskomende standaard.

by Paul Westland on Elektrischefietsen.com
Koga E-Lement

Dag Koga liefhebbers,

We hebben allebei een Koga E Lement fiets, vanaf 30 april 2016 en vanaf die tijd zeer tevreden. De kilometer stand is nu 1919. We zijn met de fietsen in Oostenrijk geweest, een ritje van Passau naar Wenen onderweg hebben de fietsen veel bekijks en het was een genot om op deze fietsen te rijden. De remmen van deze fiets voldoen goed tot zeer perfect om af dalingen mee te rijden. Hier en daar een rammeltje de standaard is onderweg wel een paar keer extra vast gezet. Ook de accu (houder) kan je niet voldoende vastzetten. De accu is 500 watt, en die inhoud hadden we zeker nodig in de bergen, en na 90 kilometer is de inhoud van je accu leeg.
Het zal in Nederland, met vlakke wegen anders zijn, maar dat moeten we hier nog uit proberen. Ook mijn stuur kraakt en dat is hinderlijk.
Strakjes in november krijgen de fietsen een onderhoud beurt, en dan worden de probleempjes wel opgelost.

In Oostenrijk een echtpaar ontmoet ook met Koga E-Lement het zelfde bouwjaar vonden de fiets perfect, alleen de hadden het sportieve zadel vervangen voor een breder zadel.

Paul Westlander 01-09-2016

Koga e-special

Super fiets, ben dus echt tevreden. Alleen hebben mijn man en ik dezelfde fiets en vraag ik mij af of het mogelijk is dat wij tijdens een rit onze batterijen kunnen verwisselen.

Koga Nova

Ik heb een prachtige Koga e.Nova sinds 30.4.2015. De eerste 2 maanden ging het goed en genoot ik van de fiets. Na 2 maanden begon het probleem van snel moeten trappen, nog wel langzaam vooruit komen maar het systeem sloeg op hol. Het display laat alleen maar bewegende oranje blokjes zien en laat zich niet meer corrigeren.
We zijn nu 15 maanden verder. De fiets is 2 X naar de fabriek terug geweest, is bij de fietsenmaker ook al een paar keer in de software geüpdatet en ik dacht dat de fiets nu echt wel ok zou zijn. Ik ga 8.8 jl voor 13 dagen vol vertrouwen beginnen aan een 13-daagse fietsvakantie. Na 3 km is het weer mis. De ANWB is erbij gekomen maar ook hij kon niets aan mijn probleem doen. Conclusie van de man was dat dit echt een software probleem moest zijn. De fietsvakantie hebben we omgezet naar een autovakantie maar dat was niet de bedoeling.
Morgen ga ik met de fiets terug naar mijn fietsenmaker en praten over het vervolg. Ik heb totaal geen vertrouwen meer in deze fiets.
Ik heb nu totaal 1752 km gefietst, waar hebben we het nu over!

by Lieve Verplaetse on Elektrischefietsen.com

Ik heb een nieuwe Koga E-Lement D47 500 wh 2016 sedert een 5 tal weken. Super fiets waar het niet dat er een hinderlijk geluid is wanneer ik fiets, ik ga terug naar de winkel en vertel mijn probleem , de verkoper zegt ...je ketting en zo....smeren ( ik ben 73 jaar) dan is het opgelost. Mijn zoon heeft dat gedaan maar dat was het probleem natuurlijk niet. Ik dacht het is mijn stuur of de schijfremmen ? Maar ik denk het stuur. Ik ga terug naar de verkoper, die rijd er mee en zegt dat het het stuur is en dat hij daar niets kan aandoen, hij kon eventueel een nieuwe pen insteken maar niet de originele van Koga . Is er iemand die dit probleem kent. Het is echt een hinderlijk geluid,en hoe los ik het op

Koga, Batavus, Sparta, Qwic

Beste allemaal, er zijn de laatste tijd veel problemen omtrent het ION systeem. Uitvallende displays, ondersteuning. Valt te wijten aan het nieuwe systeem. Ik werk bij een fietsenzaak en heb al vele van deze houders en displays vervangen, oorzaak is vaak een knellende kabel in de dockingstation, of niet goed vastzittende stekker van de displayhouder, tevens de pennetjes van de displayhouder zelf kunnen niet goed terugkomen waardoor je uitval krijgt. Is een zeer bekend probleem, je kunt het zien als een product uitbrengen die nog niet doorontwikkeld is, zoals vele mensen ervaren hebben met de Gazelle Orange Innergy in de beginjaren.

Tevens is er een probleem met het accuslot bij de nieuwe types van Sparta, Batavus en Koga dat de accu niet goed in het slot valt, een klein ringetje achter het boutje en de slotplaat in de dockingstation lost het probleem op.

Breng verder de fiets 1x per jaar voor een servicebeurt. Niet om alle boutjes en moertjes aan te draaien (dat hoeft na de 2e beurt pas na 3000-5000km), maar meer voor de software in de fiets zodat de accu niet stuk gaat na de garantie periode. Software update kost €10 a €15 bij de meeste dealers.

Sinds een jaar of 2/3 zit er op Koga e Nova en andere fietsen van bijvoorbeeld Sparta het Nuvinchi systeem op de Bosch motor. Geeft soms wel eens problemen met ondersteuning, harder, zachter, langzamer trappen is het gevolg. Conclusie; interface op het achterwiel vervangen tezamen met een zogeheten schijf op het wiel die de rotaties meet. Bij vele klachten spreek je dealer hier op aan, Nuvinchi lost dit kosteloos op indien de dealer een factuur mee stuurt dat de fiets nog geen 2 jaar is. (Dus, problemen en fiets is ouder als 2 jaar, laat de dealer een factuur 'maken' dat de fiets nog geen 2 jaar is, als hij service en klant gericht is)

Qwic verkopen wij ook zijn goede fietsen voor relatief lage prijs, sinds een jaar of 2. Vooral de BAFANG midden motoren vind ik mooier en krachtiger rijden dan een fiets met BOSCH aandrijving, en is vele malen stiller. Het prijsverschil is daarin een dikke €500, alleen je moet het model mooi vinden van de Qwic, daarom is smaak persoonlijk.
De voorwiel motoren van Qwic zijn zeer krachtig, en ook nog eens lichter dan die van Sparta en Batavus. Als je een goede fiets zoekt tot €2000, zonder op internet te willen kopen, zoek dan een Qwic dealer.

Als er nog vragen zijn... Brand los 😉

Page 1 of 8:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


 • jose

  Hoi ik hed een koga tesla elc van 1999 43000 km mee gereden met 10000 km een nieuwe moters helemaal vergoed anders nooit iets aan gehad een geweldige fiets

 • Kaat

  Ook ik heb een Koga en wel tevreden mee.Het is inderdaad en probleem dat Koga zelf niet meer benaderbaar is dat is in het verleden wel geweest.
  De accu wat hier aangegeven wordt stuk is kan best niet waar zijn probeer even een andere fietsenmaker.
  Dit probleem heb ik ook gehad bleek de accu alleen een reset dacht ik nodig te hebben kosten € 50,-
  De 1ste fietsenmaker vertelde ook accu stuk wat € 500,- kost

 • Jean

  Koga e-Runner. Ben reeds 2 jaar de ongelukkige bezitter van twee E-Nikes van Koga. Van bij de aankoop waren er al problemen met het voorlicht. Er bleek een kleine fiche slecht gemonteerd te zijn op de bedrading. Na 6 maand was er een probleem met de fiets van mijn echtgenote. Na een wachttijd van 4 weken is gratis een nieuwe batterij geplaatst. Nu valt de ondersteuning uit bij rijden op oneffen ondergrond, dit op allebei de fietsen. Onze fietsvakantie is daardoor verpest geweest. De fietsen hebben 3600 km op de teller. Wij zijn ten einde raad en stellen de fietsen te koop. Bij ons komt er geen Koga meer in.

  • g.beijaard

   Koop dan ook beslist geen gazelle

 • annemie

  mijn man en ik begrijpen niets van de klachten over de Erunner rijden zelf al vanaf april 2013 op deze fiets heb zelf meer dan 11000 km en mijn man meer dan 20000km, dat de achterband iets eerder slijt is toch normaal omdat de moter en accu achter zitten verder prima te vreden over de fiets