QWIC ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 53 reviews
qwic p RD9.2s

Beste,
Heb een probleem met de ondersteuning van mijn motor. Heb hem vandaag de 1ste keer gebruikt en de ondersteuning valt steeds weg. Het is te zeggen hij springt op en terug af. Op het display is duidelijk te zien dat de indicatie van hoeveel de motor ondersteund steeds of 1 of geen enkle blokje is.
Iemand toevallig ervaring mee ? Ik ga natuurlijk onmiddellijk naar de dealer gaan en hopelijk kan hij deze onaangename ervaring teniet doen 🙂

Qwic Tour

Deze fiets nu bijna 5 jaar oud, zeer tevreden over Qwic ook over mijn dealer, René van de Laar uit St-Oedenrode, die de fiets keurig heeft afgeleverd. Service dik in orde, standaard stuk binnen garantie termijn en zonder problemen kostenloos vervangen. Fiets ziet er na 5 jaar nog als nieuw uit. Rij nog steeds met de eerste accu, 360v, met een bereik van 70 tot 100km. Voor mij gewoon een fijne e-bike en dat voor €1450,-

by Agnes van Buuren on Elektrischefietsen.com
Qwic Easy daarvoor Trend 3mt M

Na verschillende fietsen uitgeprobeerd te hebben werd het toch een Qwic en wel een Mango Trend 3 mt M dat was in 2012. Met de vakantie kreeg ik al problemen met de accu gold 432 Wh het bleek dat de accu niet opgeladen kon worden. dus kon er in de vakantie niet gefiets worden. Wat goed balen was. Na de vakantie werd de accu vervangen door de accu 360 Wh twv . Deze accu trilde geregeld los. Al gauw deed het volgende probleem zich voor. Tijdens een fietstocht begaf het display het geen trap ondesteuning meer. Dat werd dus zwaar trappen. Het was nog een behoorlijk stuk om thuis te komen, dus kapot thuis gekomen. De kilometer stand stond pas op 400 km, Hierna stelde de dealer voor de fiets in te ruilen voor de Mango Qwic Easy. Deze bleek geen display te hebben, wat ik achteraf behoorlijk mis en nog.

Toen begon de ellende weer van voor af aan tijdens het fietsen belanden het zadel op de straat gelukkig stond ik bijna stil (Wie weet wat er gebeurt zou zijn als ik vaart zou hebben) de moeren waren afgebroken. Kon ik naar huis lopen, wat nou ook niet zo dichtbij was .Kwam weer helemaal kapot thuis. Zadel werd door vervangen door de dealer. Wat ook weer een paar dagen duurde zodat er weer niet gefiets kon worden.

Januari 2016 onderhoudsbeurt na de onderhoudsbeurt trilde tijdens het fietsen de lamp los en viel op straat en kon niet meer bevestigd worden, dus maar zelf een lamp gekocht. (onnodige kosten).
December 2016 Eind van het jaar begon de accu weer te haperen. Weer een controle beurt een rekening van dingen die gedaan zijn. Maar dit was een rekening. Ik had wel graag een gespecificeerde rekening gehad.

Januari 2017 begon de accu weer te haperen, sensor zal nu vervangen gaan worden. Moet nog gaan gebeuren. Dus weer afwachten welke ellende me nu weer staat te wachten. Al met al van juli 2012 tot nu toe niets dan ellende. Ik heb de e bike echt nodig voor mijn gezondheid. Ik mis ook de display, deze fiets heeft geen display. Heb je ook weer een kilometer teller nodig, kan je ook niet zien hoeveel kilometer je nog kan fietsen.

QWIC N360.1

Met het hele gezin 4 Qwic fietsen gekocht voor totale prijs van bijna 12000 euro. Na 1 maand batterijen van 2 fietsen los. Fietsenmaker heeft enkele manupulaties aan batterij moeten uitvoeren, zodat ze niet los meer kwamen. Na 4 a 500 km op 2 fietsen kwam de voorvork,los te staan. Blijkt te komen door het te sterke koppel van de voorwiel motor. Een nieuwe vork stekzn had geen zin omdat deze na een half jaar terug zou los komen door de te sterke krachten van de motor. Vootvorken zijn vervangen door heel ander type vork die helemaal niet bij de fiets past. Iedereen die de fietsen haert gezien snapt niet hoe zo een mmoie fiets kunt verknoeien met vorken die eigenlijk bedoeld zijn voor sportieve fietsen of montainbike. Ook zijn de nog nieuwe fietsen reeds beschadigd door deze vervangingen. Op 2 van de 4 fietsenn zijn ook reeds de beugeltjes van het display (bedieining van de motor) gescheurd. Geen garantie hierop gekregen, ondanks wij onze fietsen met de grootste zorg hebben behandeld. Het zou onze schuld zijn, ondanks de dealer dit ook al had gezien bij andere fietsen. Onze vorige Batavussen zagen er na 15 jaar nog als nieuw uit en zonder krassen en defecten, maar deze Qwic fietsen is de grootste waardeloze brol die ik ooit heb gekocht. NOOIT NOG EEN QWIC.

by leo hoefs on Elektrischefietsen.com
QWIC trend 3 met 432wh accu

QWIC aangeschaft in maart 2013. Inmiddels is de controller door de dealer vervangen ivm het lawaai, dat de oude maakte.
Tijdens een fietstocht in juli 2016 viel de accu uit, terwijl er nogruim voldoende capaciteit in zat volgens het display (dat ik vlak voor het uitvallen nog had geraadpleegd). Dus een behoorlijk stuk op eigen kracht moeten fietsen tot aan de bestemming.
Onderzoek door de verkoper (Scogo) wees uit, dat de accu defect was. (3 jaar oud). Vanwege de garantie (4 jaar) zou de defecte worden vervangen (bericht van Qwic, in augustus 2016). De levering van de nieuwe accu zou pas in week 47 plaats vinden. (week van 21-11). Vond ik wel erg lang duren, dus dealer daarop gewezen, maar de uitspraak was "Heeft geen zin, ze zijn niet op voorraad.
Lihium accu’s komen allemaal uit China en levering duurt daarom langer.".
In week 47 zelf eens geinformeerd of er al nieuws was. De dealer had op de vrijdag in die week bericht ontvangen van (ik neem aan) QWIC: "U heeft bij ons één of meerdere bestellingen in backorder staan voor een 432wh accu van onze 2012/2013 serie fietsen. Deze stond gepland voor week 47 maar is helaas vertraagd wegens tekort aan materialen en wordt pas verwacht in week 2 (2017)."
Zou die week wel worden gehaald?
Voor mij dus geen QWIC meer.

Qwic trend n7-1

Mijn vrouw heeft 4 jaar een Qwic gehad.. In totaal 8000 km gefietst in 5 jaar. Nooit een probleem gehad Goede ondersteuning
Nu weer een Qwic en al weer 2500 km zonder problemen gefietst. Wat een mooie en stevige fiets. Heerlijk stille en sterke Bafang middenmotor.

by Mulders.j on Elektrischefietsen.com
P-rds9

Wat een geweldige fiets de P-rds9s
In mei 2016 aan geschaft ondertussen meer dan 3000 km gefietst .
Een maal storing gehad aan display meteen vervangen door TMN Bike service te maastricht .
Ik kan alleen maar goede dingen zeggen over de fiets en de service van TMN Bike service.

qwic performance RD9.2s

Wat een heerlijke fiets. Zonder ondersteuning prima te rijden en met wind tegen de ondersteuning erbij. Geweldig 8 verschillende subtiele ondersteuningen. Ben zo blij dat ik mijn vorige fiets met de herrie schoppende middenmoter de deur heb uit gedaan. Rijden met een VOLLEDIG STILLE MOTOR hoe ontspannend kan het zijn. En dan de snelheid. Niet het suffe tot 25km per uur ondersteuning. Gewoon of er niets aan de hand is 30-38 km. Het gaat vanzelf. Niet op de hoogste ondersteuning, maar gewoon in het midden. Stand 4-5. Op het display kan je naast de gebruikelijke zaken zien hoeveel energie de motor gebruikt. Zo kan je echt energiezuinig rijden zonder je ondersteuning bij hoeven te stellen. Heerlijk ontspannen rijden door de 3 sensoren die hun werk doen. Al met al ben ik heel blij met deze aankoop.
Is er dan geen minpunt? jawel 2. Het display is niet afneembaar. (maar wel heel goed afleesbaar) en als het regent wordt je nat.

by D.Pluijmers on Elektrischefietsen.com
Qwic N 7.1

Als de garantie bij Qwic voor bij is heb je nog garantie tot de eerste lantaren paal.
Ik adviseer daarom via rechtsbijstand garantie afdwingen want een fiets moet langen dan 3 jaar mee gaan.( Wet consumenten belang)
Dick

by Jolanda van der Graaf-Beentjes on Elektrischefietsen.com
Qwic N7.1

In april 2012 kochten mijn man en ik allebei een Qwic N7.1 voor totaal € 4.400,- bij EVC in Heemskerk. Wij wonen in Noord-Holland, lekker vlak dus en fietsen regelmatig. Op het zwakke lakwerk van het frame na waren wij erg tevreden (de fietsen zitten inmiddels onder de beschadigingen op de lak terwijl wij er erg voorzichtig mee zijn).

De fiets is met name geschikt voor woon-werkverkeer wordt er gezegd. Alleen wordt er niet bij vermeld dat je de fiets dan niet teveel moet vermoeien. Met heuvels ofzo.

Wij hadden er nog niet mee in de heuvels gefietst. Tot afgelopen weekend dat we in Limburg waren. Na een paar heuvels begaf de motor van mijn fiets het spontaan. Niets meer mee te beginnen. We konden lopend verder. Er stond 2900 km. op de teller. We hoopten op een draadbreukje of iets dergelijks maar bij terugkeer in Heemskerk kregen we te horen dat mijn motor echt helemaal kapot was en dat er een nieuwe motor in moest van maar liefst € 332,-.

De fiets is 2,5 jaar oud. Dus helaas valt deze nieuwe motor buiten de garantie van 2 jaar. We kregen ook nog te horen dat wij weliswaar een extra verlengde verzekering hadden afgesloten, maar dat die verzekering dit niet dekte. Dan hadden we maar de duurdere verzekering moeten afsluiten.

Maar hoe zit dit met de verwachtingsgarantie?? Het is toch te zot voor woorden dat je nog niet eens 3000 km. kunt fietsen en dat je dan een hele nieuwe motor moet aanschaffen??

Wij hebben ook zelf nog met Qwic gebeld. Ook zij gaven niet thuis. Helaas voor ons valt dit buiten de garantie. Als we nu eerder in Limburg hadden gefietst, of als wij in Limburg hadden gewoond, dan was deze storing veel eerder aan het licht gekomen en was dit wél binnen de garantietermijn geweest. Maar nu konden we het doen met nul coulance van Qwic. En zeer onvriendelijk personeel aan de telefoon.

Omdat we beide fietsen ook meteen voor een onderhoudsbeurt hadden aangeboden aan EVC hoopten we dat er in dit geval misschien bij deze firma iets van coulance mogelijk was. En ja, op de motor kregen we maar liefst € 25,- korting maar de beide onderhoudsbeurten van € 60,- per stuk werden wel gewoon bij ons in rekening gebracht. Een nota van totaal € 427,- dus.

Gevalletje van jammer volgens EVC. Volgens ons gewoon een gevalletje van pure klantonvriendelijkheid en slechte service van zowel Qwic als van EVC.
Heel onverstandig en ook heel jammer dit. Wij zijn tot nu toe steeds enorme promotors van Qwic geweest. Onze vrienden noemden ons zelfs al Qwic ambassadeurs en met een klein beetje begrip van de kant van Qwic had dit zo kunnen blijven. Hoe dom kun je zijn.

Page 1 of 6:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


  • Johan

    Voor mij nooit nog een QWIC, grootste rommel dat er bestaat, na 400km niets dan problemen, en dit met VIER verschillende qwic fietsen, ongelooflijk maar waar…