QWIC ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 76 reviews
by eneglen eddy on Elektrischefietsen.com
qwic rd10

bij mijn eerste fiets viel steeds motor uit in elk level. Na veel inspanningen toch een nieuwe gekregen . Vertrek van deze fiets is zeer goed maar ook bij deze fiets valt te pas en te onpas de motor stil en zakt de snelheid sterk op korte afstand maar als hij wel werkt is het een plezier om mee te fietsen . Hij zit fijn en schakelt momenteel nog zeer goed en ik heb er momenteel 600 km met gereden .zal mij volgende fiets nog een qwic zijn ???? mijn fiets is het jaar 2017

by bert vanduren on Elektrischefietsen.com
Qwic trend 7.2 hs 11 dames

Ik heb deze fiets nu drie weken,en er een paar keer mee in de regen gereden.
tot mijn verbazing toen ik de fiets vanochtend wilde pakken,zat er allemaal condens in mn display,Qwic gemaild,en zeggen dat dit normaal is. Nou ik ben het er niet zo mee eens,het is toch een stukje elektronika wat erin zit.
Voor zo’n dure fiets toch wel een groot minpunt

by H den Bezemer on Elektrischefietsen.com
RD 10

Prachtige fiets met een zeer prettige sportieve ondersteuning. Helaas na 700 km gefietst te hebben begon het trapstel geluiden te maken. Na een controle van de fietsenmaker op de hoek bleek dat er speling in dd crank zat. Typisch garantiegeval volgens de fietsenmaker, overigens niet het bedrijf waar ik de fiets gekocht had. Na 7 weken is dit toch wel slordig en hoop ik dat dit probleem snel en goed wordt opgelost.
Voor de fietsbeleving zou ik 5 sterren geven, maar ik twijfel over de duurzaamheid. Hopelijk is dit een eenmalig probleem en kan ik later een nieuwe recentie schrijven met 5 sterren.

by Steyvers on Elektrischefietsen.com
Trend met middenmotr

Ben zeer tevreden. Ik heb de fiets 15 maanden en bijna 13.000 km. Na 8000 km ketting vervagen . Achterwiel vertoonde barstjes werd in garantie vervangen. Fiets gaat nu binnen voor onderhoud . Slechts 1 lekke band (plank met schroef) remblokjes achteraan zijn aan vervanging toe (2 keer) . Rijdt door weer en wind over een vuil en slecht fiespad.

Qwic Performance RD10

Na met bijna alle (speed) E-bikes in dit prijssegment een proefrit gereden te hebben viel ik als een blok voor de Qwic Steel Blue RD10 uit de Performance serie. Het ontwerp, de geometrie van de fiets i.c.m. het vermogen, de techniek, het gebruikers gevoel en actieradius zijn voor mij doorslaggevend geweest. Ik heb de fiets aangeschaft met een 735 Watt accu wat zeer aan te bevelen is voor de sportieve rijder!! De fiets kent 4 standen met een te bereiken snelheid van 25 tot 35 km/uur. Via de set-up programma kunnen er nog 2 standen bij, respectievelijk 5 en 6 en dan kan je er makkelijk 45 tot meer dan 50 km/uur mee fietsen met helm op uiteraard. Helaas is de afmontage vanaf de fabriek slordig en dat bezorgde mijn zeer vakkundige fietsenmaker Born in Amstelveen onnodig veel werk. Zo liep de schijfrem van het achterwiel aan en kon geen fijnafstelling gedaan worden omdat Qwic vergeten was om 4 sluitringen over de as te doen. Ook was de lak van de zwarte spaken voor en achter beschadigd, op de voorvork zat er eveneens een lakbeschadiging en zat er onder een sticker op de velg ook een beschadiging. Jammer van Qwic dat dit door de kwaliteitscontrole niet wordt opgemerkt. Zeker voor een fiets in deze prijsklasse een groot minpunt!!! Dit bericht heb ik ook naar de klantenservice van Qwic gestuurd en helaas daar nooit een reactie op ontvangen. Daarom 4 i.p.v. 5 sterren.

by Rob v.d. Bulk on Elektrischefietsen.com
Qwic MD 380 performance

Ik kocht in mei 2017 een Qwic Performance MD 380.
Ik fiets er elke dag op van Delft naar Leiden en terug. Perfecte fiets voor de fiets forens.
Vraagt in tegenstelling tot mijn vorige e-bike (een Canondale) heel weinig onderhoud.
Geruisloos en krachtig.
Ik geef deze fiets een dikke voldoende.

Qwic trend 3

Voor mij nooit meer een qwic fiets. Mijn eerdte trend3 begon na nog geen 1000 km enorme herrie te maken. De crackas zat er scheef in. Nieuwe fiets gekregen van de dealer. Bij de nieuwe fiets is het display nu al voor de derde keer defect. Net 2000 km mee gefietst, en staat nooit buiten, wordt niet in de regen gefietst. Zal de controler wel weer zijn.

QWIC Rd10

Nadat ik 31 juli nog een review schreef van mijn 2 jaar oude RD9 heb ik zowaar de RD10 aangeschaft. Inruilen was aantrekkelijk genoeg. De RD10 kost €3399 met zwaarste accu.
De eerste acculading ging 110 km mee. Toen nog 1 streepje over. Op hoogste legale ondedsteuningsstand gereden, stand 4.
Een net resultaat. Door de trapkrachtsensor fiets je natuurlijker dan meg de RD9.
DIE IS ECHTER WEL LUIER TE RIJDEN ZONDER EEN ZWEETDRUPPEL TE LATEN.
Maar flink trappend deed ik op de RD10 elf minuten minder over mijn route van 75 km.
HIJ gaat dus nog iets harder bij bepaalde omstandigheden, maar je moeg ef meer voor doen!
Ik rijd sportief in wielertenue en met helm. De 75 km gingen in 2 uur 41 nu.

De RD10 oogt en is dikker, dat zie je. De RD9 vond ik mooier met de accu niet in het frame en een smalle voorvork met monovering. De nieuwe is nog wat beter in balans
Tot zo ver zeer blij met de nieuwe fiets.

Net als zijn voorganger heeft de RD 10 ook de softwarematige mogelijkheid voor een extra ondersteuningsstand, zelfs twee.( 5 en 6)

by R.L. Wijers on Elektrischefietsen.com
QWIC Trend 2 Lite

In 2013 heb ik deze fietsen met voorwielmotor gekocht voor zowel mijn vrouw als mijzelf, Vanaf het begin hadden wij problemen met het verder opschakelen van de ondersteuning van stand 2 naar 3 en verder als je dat nodig had. Je moet dan eerst terug naar 0 en kan daarna opnieuw opschakelen naar stand 2 en dan verder. De dealer probeerde ons te overtuigen van de logica daarvan door te suggereren dat je moest verder schakelen vóór het moment dat je het nodig had en ondernam geen actie. Omdat wij de e-bike naast de normale fiets gebruiken voor min of meer kleine tourtochten, namen we daar genoegen mee. Dit jaar werden we het zat, toen we bij een plotselinge tegenwind geen steunverhoging konden realiseren. Ik heb toen de fabriek benaderd en daar vertelde men mij dat het probleem niet bekend was en raadde mij aan contact met eventueel een andere dealer op te nemen. Ik zou willen weten of ook anderen dit probleem kennen en of er wat aan gedaan is.

by deconijnck jurgen on Elektrischefietsen.com
QWIC P-RD9.2

Leuke fiets om ermee te rijden. Enkel batterij vind ik een kleine tegenvaller, niet tegenstaande dat ik altijd met de hoogste stand rij. Helaas 2 weken geleden viel de ketting eraf. Blijkbaar aan de achterkant iets gebroken. Volgens de fietshersteller nog gebeurt. Toch spijtig na 1000 km gefietst te hebben. Kan natuurlijk ook gebeuren bij de andere grotere merken. Gelukkig heb ik een garantie op de fiets. Kan niet wachten om hem terug te krijgen. Het fietsen met deze fiets is echt een belevenis.

Page 1 of 8:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


Comments

 1. Luc
  Luc 1 januari, 2018, 15:23

  Wie kan mij helpen als ik mijn Qwic premium 330 van november 2017 beweeg gaat spontaan de de verlichting aan en direct weer uit de fietsenmaker kan dit niet verhelpen

  Reply this comment
  • Rijneveld
   Rijneveld 2 januari, 2018, 22:00

   klopt, dit is bij alle Qwic fietsen met Brose motor het geval. Ook als je de accu er in doet flikkert de verlichting even

   Reply this comment
 2. Hans
  Hans 27 november, 2017, 12:04

  Inmiddels is mijn RD 10 voorzien van een nieuwe trapas. Er zat wast spelling is de lagers. Goed geregeld door het bedrijf GABO.
  Ik moet zeggen dat ik al veel fietsen heb geprobeerd maar de RD 10 is elke keer weer een sensatie op te fietsen. In mijn ogen zeker een goede concurrent voor de veel duurdere Stromer fietsen, welke ik ook heb geprobeerd.

  Reply this comment
 3. Trapas
  Trapas 15 november, 2017, 23:07

  Ik hoop dat de dealer van QWIC met spoed contact op neemt met mij. Mijn moeder heeft in juni 2015 een fiets gekocht. Ze was daar heel blij mee. Nu is hij van de zomer kapot gegaan. Ze gaat iedere dag naar de fietsemaker in Lekkerkerk en tot op heden heeft hij geen oplossing. Het is nog garantie maar hij heeft iederekeer een andere reden waarom de fiets niet gemaakt kan worden. Mijn moeder 76 jaar heeft nu al 6 maanden geen fiets. Op de site staat Een QWIC koop je bij één van de ruim 350 zorgvuldig geselecteerde verkooppunten. Onze moed zakt ons in de schoenen. Op deze wijze adviseren wij geen QWIC aan onze familie en vrienden. Ik hoop heel snel een reactie te mogen ontvangen. Zodat het probleem voor mijn moeder opgelost kan worden.

  Reply this comment
 4. Dmonq
  Dmonq 28 oktober, 2017, 18:27

  Hallo Johan,

  Ben erg benieuwd naar je problemen. Wij hadden de D 9.2. Hebben een aantal keer problemen met de motor gehad. Ik wilde hem vandaag weer ophalen (we kregen helemaal een nieuwe fiets omdat ze bij qwic ook niet wisten wat het probleem was) fiets ik weg, 2 kilometer later begint de motor weer. Hij maakt een laag brommend geluid, komt niet op kracht, trilt of valt helemaal uit. Ook geeft hij op het display een error weer. iets met de motor zegt het beeldscherm.

  Groeten Douwe

  Reply this comment
 5. Johan
  Johan 21 februari, 2017, 05:08

  Voor mij nooit nog een QWIC, grootste rommel dat er bestaat, na 400km niets dan problemen, en dit met VIER verschillende qwic fietsen, ongelooflijk maar waar…

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*