QWIC ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 49 reviews
by leo hoefs on Elektrischefietsen.com
QWIC trend 3 met 432wh accu

QWIC aangeschaft in maart 2013. Inmiddels is de controller door de dealer vervangen ivm het lawaai, dat de oude maakte.
Tijdens een fietstocht in juli 2016 viel de accu uit, terwijl er nogruim voldoende capaciteit in zat volgens het display (dat ik vlak voor het uitvallen nog had geraadpleegd). Dus een behoorlijk stuk op eigen kracht moeten fietsen tot aan de bestemming.
Onderzoek door de verkoper (Scogo) wees uit, dat de accu defect was. (3 jaar oud). Vanwege de garantie (4 jaar) zou de defecte worden vervangen (bericht van Qwic, in augustus 2016). De levering van de nieuwe accu zou pas in week 47 plaats vinden. (week van 21-11). Vond ik wel erg lang duren, dus dealer daarop gewezen, maar de uitspraak was "Heeft geen zin, ze zijn niet op voorraad.
Lihium accu’s komen allemaal uit China en levering duurt daarom langer.".
In week 47 zelf eens geinformeerd of er al nieuws was. De dealer had op de vrijdag in die week bericht ontvangen van (ik neem aan) QWIC: "U heeft bij ons één of meerdere bestellingen in backorder staan voor een 432wh accu van onze 2012/2013 serie fietsen. Deze stond gepland voor week 47 maar is helaas vertraagd wegens tekort aan materialen en wordt pas verwacht in week 2 (2017)."
Zou die week wel worden gehaald?
Voor mij dus geen QWIC meer.

Qwic trend n7-1

Mijn vrouw heeft 4 jaar een Qwic gehad.. In totaal 8000 km gefietst in 5 jaar. Nooit een probleem gehad Goede ondersteuning
Nu weer een Qwic en al weer 2500 km zonder problemen gefietst. Wat een mooie en stevige fiets. Heerlijk stille en sterke Bafang middenmotor.

by Mulders.j on Elektrischefietsen.com
P-rds9

Wat een geweldige fiets de P-rds9s
In mei 2016 aan geschaft ondertussen meer dan 3000 km gefietst .
Een maal storing gehad aan display meteen vervangen door TMN Bike service te maastricht .
Ik kan alleen maar goede dingen zeggen over de fiets en de service van TMN Bike service.

qwic performance RD9.2s

Wat een heerlijke fiets. Zonder ondersteuning prima te rijden en met wind tegen de ondersteuning erbij. Geweldig 8 verschillende subtiele ondersteuningen. Ben zo blij dat ik mijn vorige fiets met de herrie schoppende middenmoter de deur heb uit gedaan. Rijden met een VOLLEDIG STILLE MOTOR hoe ontspannend kan het zijn. En dan de snelheid. Niet het suffe tot 25km per uur ondersteuning. Gewoon of er niets aan de hand is 30-38 km. Het gaat vanzelf. Niet op de hoogste ondersteuning, maar gewoon in het midden. Stand 4-5. Op het display kan je naast de gebruikelijke zaken zien hoeveel energie de motor gebruikt. Zo kan je echt energiezuinig rijden zonder je ondersteuning bij hoeven te stellen. Heerlijk ontspannen rijden door de 3 sensoren die hun werk doen. Al met al ben ik heel blij met deze aankoop.
Is er dan geen minpunt? jawel 2. Het display is niet afneembaar. (maar wel heel goed afleesbaar) en als het regent wordt je nat.

by D.Pluijmers on Elektrischefietsen.com
Qwic N 7.1

Als de garantie bij Qwic voor bij is heb je nog garantie tot de eerste lantaren paal.
Ik adviseer daarom via rechtsbijstand garantie afdwingen want een fiets moet langen dan 3 jaar mee gaan.( Wet consumenten belang)
Dick

by Jolanda van der Graaf-Beentjes on Elektrischefietsen.com
Qwic N7.1

In april 2012 kochten mijn man en ik allebei een Qwic N7.1 voor totaal € 4.400,- bij EVC in Heemskerk. Wij wonen in Noord-Holland, lekker vlak dus en fietsen regelmatig. Op het zwakke lakwerk van het frame na waren wij erg tevreden (de fietsen zitten inmiddels onder de beschadigingen op de lak terwijl wij er erg voorzichtig mee zijn).

De fiets is met name geschikt voor woon-werkverkeer wordt er gezegd. Alleen wordt er niet bij vermeld dat je de fiets dan niet teveel moet vermoeien. Met heuvels ofzo.

Wij hadden er nog niet mee in de heuvels gefietst. Tot afgelopen weekend dat we in Limburg waren. Na een paar heuvels begaf de motor van mijn fiets het spontaan. Niets meer mee te beginnen. We konden lopend verder. Er stond 2900 km. op de teller. We hoopten op een draadbreukje of iets dergelijks maar bij terugkeer in Heemskerk kregen we te horen dat mijn motor echt helemaal kapot was en dat er een nieuwe motor in moest van maar liefst € 332,-.

De fiets is 2,5 jaar oud. Dus helaas valt deze nieuwe motor buiten de garantie van 2 jaar. We kregen ook nog te horen dat wij weliswaar een extra verlengde verzekering hadden afgesloten, maar dat die verzekering dit niet dekte. Dan hadden we maar de duurdere verzekering moeten afsluiten.

Maar hoe zit dit met de verwachtingsgarantie?? Het is toch te zot voor woorden dat je nog niet eens 3000 km. kunt fietsen en dat je dan een hele nieuwe motor moet aanschaffen??

Wij hebben ook zelf nog met Qwic gebeld. Ook zij gaven niet thuis. Helaas voor ons valt dit buiten de garantie. Als we nu eerder in Limburg hadden gefietst, of als wij in Limburg hadden gewoond, dan was deze storing veel eerder aan het licht gekomen en was dit wél binnen de garantietermijn geweest. Maar nu konden we het doen met nul coulance van Qwic. En zeer onvriendelijk personeel aan de telefoon.

Omdat we beide fietsen ook meteen voor een onderhoudsbeurt hadden aangeboden aan EVC hoopten we dat er in dit geval misschien bij deze firma iets van coulance mogelijk was. En ja, op de motor kregen we maar liefst € 25,- korting maar de beide onderhoudsbeurten van € 60,- per stuk werden wel gewoon bij ons in rekening gebracht. Een nota van totaal € 427,- dus.

Gevalletje van jammer volgens EVC. Volgens ons gewoon een gevalletje van pure klantonvriendelijkheid en slechte service van zowel Qwic als van EVC.
Heel onverstandig en ook heel jammer dit. Wij zijn tot nu toe steeds enorme promotors van Qwic geweest. Onze vrienden noemden ons zelfs al Qwic ambassadeurs en met een klein beetje begrip van de kant van Qwic had dit zo kunnen blijven. Hoe dom kun je zijn.

Qwic Urban 2

De eerste paar jaar tevreden over mijn fiets. Mooie, robuuste fiets en heerlijk soepel de brug op fietsen. Die bruggen had ik steeds meer moeite mee, vandaar een elektrische fiets. Heb een iets duurdere accu gekozen, omdat die rond de 80 km zou kunnen fietsen (de standaard bijgeleverde accu zou 'maar' 50 km meegaan).
Ik heb de fiets nu 5 jaar, er staat ruim 2200 km op de teller. Niet bijster veel dus.
De laatste weken gaat de accu steeds sneller leeg. Bij 55 km, bij 46 km.
Gisteren is mijn accu volledig opgeladen, die ruim 7 km naar mijn werk was zelfs teveel: bij 2,4 km kapte de accu er al mee. Bij 2,5 km was de accu weer volledig vol. Bij 3,2 viel ie spontaan uit (accuinhoud 4 streepjes) en bij 3,4 km was ie weer volledig vol. Om bij 4,2 km uit te vallen en niets meer te willen doen.

Klacht op de FB pagina van Qwic gezet (winkel verkoopt het merk namelijk niet meer), al verwacht ik eigenlijk helemaal geen service gezien de overige ervaringen hier.

Flinke tegenvaller. Je verwacht van een fiets van 1800 euro toch wel een langere levensduur. Ik begrijp dat een accu niet 20 jaar mee gaat, en dat ie na een paar jaar misschien wat sneller leeg gaat. Maar 5 jaar en dan al een dode accu die na 4 km al leeg is? Schandalig!

by Margriet on Elektrischefietsen.com
Qwic Urban 1

Heb gisteren de 11.111,1 km gehaald op de Qwic Urban 1. Ik heb de fiets nu 5 jaar. In de eerste 2 maanden wel wat problemen gehad dat de ondersteuning niet goed werkte maar dat is steeds opgelost door Juizz in Den Haag. Iets met trapas en er verschoof steeds een kabel waardoor fiets dacht dat ik remde en geen ondersteuning meer gaf. Daarna naar volle tevredenheid al vele ritten naar het werk gemaakt. Accu haalt zeker 24 km (met volledige power op 6).

by Greetje Drenth on Elektrischefietsen.com
Qwic smart e II

Bijna zeven jaar geleden hebben mijn man en ik een leuke rode vouwfiets gekocht, elektrisch, van het merk Qwic. We waren zeer enthousiast al hebben we wel meteen een andere versnellingscassette er op laten zetten, want je moest veel te snel trappen met de oorspronkelijke cassette. Ons enthousiasme heeft ruim drie jaar geduurd. En is inmiddels tot het nulpunt gezakt. Aanvankelijk maakten we reclame voor Qwic bij wie het maar wilde horen. Nu waarschuwen we mensen als ze een E-bike van Qwic willen kopen.
Wat is het geval . Na ruim drie jaar was de accu onbruikbaar geworden. Met Qwic gebeld. Helaas, niets aan te doen. Een nieuwe kostte 500 euro. Nu zijn we weer ruim 3 jaar verder, weer is het mis met de accu's. Die van mijn man heeft nauwelijks nog kracht, die van mij heeft zichzelf opgeblazen. Daar kan ik helemaal niets meer mee. De verkoper heeft weer met Qwic gebeld. Weer zo'n onverschillig antwoord: Niets aan te doen. Weer een nieuwe accu nodig. Dus dat kost weer 500 euro.
Dit getuigt van een grote onverschilligheid en minachting van je klanten.
Daar ben ik dan ook heel boos over. Ik koop niet weer een accu in de wetenschap dat ik over drie jaar opnieuw 500 euro moet betalen. Qwic is mij als klant kwijt. Als Qwic het normaal vindt dat je in ruim zes jaar 1000 euro extra aan je fiets moet uitgeven, ben ik het daar heel erg mee oneens.
Als je zo'n fiets koopt vertelt niemand dat je om de drie jaar een nieuwe accu moet en hoeveel dat gaat kosten.
Qwic wordt in testen vaak beoordeeld als een zeer goede fiets. Ik
ben benieuwd hoe het merk uit de bus komt als het na gebruik van drie jaar wordt getest. En dan vooral wat de accu betreft.
Greetje Drenth.

by Johan Houtman on Elektrischefietsen.com

Qwic trend 3
Ondertussen reeds 3600 km mee gereden en aangekocht in 2013.
Het is aangenaam rijden met de fiets maar reeds herhaaldelijk kleine problemen mee gehad. Batterij stuk (is gratis vervangen). Bout van zadelbevestiging reeds 3 X afgebroken.
Nu zelf vervangen door zadelknoop vanuit de Hubo (€ 4,5). Spatbord moeten loszetten omdat hij tegen het achterwiel aansleept. De fiets van mijn vrouw is kwalitatief veel beter. Na 3 jaren nog geen enkel probleem gehad (Belgische fiets Oxford).Ongeveer dezelfde prijs.
Fietsenmaker is betrouwbaar maar kan niets verbeteren aan de kwaliteit van de fiets.
Volgende fiets zal geen Qwic meer zijn !

Page 1 of 5:
«
 
 
1
2
3
4
5
 
»
 


  • Johan

    Voor mij nooit nog een QWIC, grootste rommel dat er bestaat, na 400km niets dan problemen, en dit met VIER verschillende qwic fietsen, ongelooflijk maar waar…