QWIC ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 46 reviews
qwic performance RD9.2s

Wat een heerlijke fiets. Zonder ondersteuning prima te rijden en met wind tegen de ondersteuning erbij. Geweldig 8 verschillende subtiele ondersteuningen. Ben zo blij dat ik mijn vorige fiets met de herrie schoppende middenmoter de deur heb uit gedaan. Rijden met een VOLLEDIG STILLE MOTOR hoe ontspannend kan het zijn. En dan de snelheid. Niet het suffe tot 25km per uur ondersteuning. Gewoon of er niets aan de hand is 30-38 km. Het gaat vanzelf. Niet op de hoogste ondersteuning, maar gewoon in het midden. Stand 4-5. Op het display kan je naast de gebruikelijke zaken zien hoeveel energie de motor gebruikt. Zo kan je echt energiezuinig rijden zonder je ondersteuning bij hoeven te stellen. Heerlijk ontspannen rijden door de 3 sensoren die hun werk doen. Al met al ben ik heel blij met deze aankoop.
Is er dan geen minpunt? jawel 2. Het display is niet afneembaar. (maar wel heel goed afleesbaar) en als het regent wordt je nat.

by D.Pluijmers on Elektrischefietsen.com
Qwic N 7.1

Als de garantie bij Qwic voor bij is heb je nog garantie tot de eerste lantaren paal.
Ik adviseer daarom via rechtsbijstand garantie afdwingen want een fiets moet langen dan 3 jaar mee gaan.( Wet consumenten belang)
Dick

by Jolanda van der Graaf-Beentjes on Elektrischefietsen.com
Qwic N7.1

In april 2012 kochten mijn man en ik allebei een Qwic N7.1 voor totaal € 4.400,- bij EVC in Heemskerk. Wij wonen in Noord-Holland, lekker vlak dus en fietsen regelmatig. Op het zwakke lakwerk van het frame na waren wij erg tevreden (de fietsen zitten inmiddels onder de beschadigingen op de lak terwijl wij er erg voorzichtig mee zijn).

De fiets is met name geschikt voor woon-werkverkeer wordt er gezegd. Alleen wordt er niet bij vermeld dat je de fiets dan niet teveel moet vermoeien. Met heuvels ofzo.

Wij hadden er nog niet mee in de heuvels gefietst. Tot afgelopen weekend dat we in Limburg waren. Na een paar heuvels begaf de motor van mijn fiets het spontaan. Niets meer mee te beginnen. We konden lopend verder. Er stond 2900 km. op de teller. We hoopten op een draadbreukje of iets dergelijks maar bij terugkeer in Heemskerk kregen we te horen dat mijn motor echt helemaal kapot was en dat er een nieuwe motor in moest van maar liefst € 332,-.

De fiets is 2,5 jaar oud. Dus helaas valt deze nieuwe motor buiten de garantie van 2 jaar. We kregen ook nog te horen dat wij weliswaar een extra verlengde verzekering hadden afgesloten, maar dat die verzekering dit niet dekte. Dan hadden we maar de duurdere verzekering moeten afsluiten.

Maar hoe zit dit met de verwachtingsgarantie?? Het is toch te zot voor woorden dat je nog niet eens 3000 km. kunt fietsen en dat je dan een hele nieuwe motor moet aanschaffen??

Wij hebben ook zelf nog met Qwic gebeld. Ook zij gaven niet thuis. Helaas voor ons valt dit buiten de garantie. Als we nu eerder in Limburg hadden gefietst, of als wij in Limburg hadden gewoond, dan was deze storing veel eerder aan het licht gekomen en was dit wél binnen de garantietermijn geweest. Maar nu konden we het doen met nul coulance van Qwic. En zeer onvriendelijk personeel aan de telefoon.

Omdat we beide fietsen ook meteen voor een onderhoudsbeurt hadden aangeboden aan EVC hoopten we dat er in dit geval misschien bij deze firma iets van coulance mogelijk was. En ja, op de motor kregen we maar liefst € 25,- korting maar de beide onderhoudsbeurten van € 60,- per stuk werden wel gewoon bij ons in rekening gebracht. Een nota van totaal € 427,- dus.

Gevalletje van jammer volgens EVC. Volgens ons gewoon een gevalletje van pure klantonvriendelijkheid en slechte service van zowel Qwic als van EVC.
Heel onverstandig en ook heel jammer dit. Wij zijn tot nu toe steeds enorme promotors van Qwic geweest. Onze vrienden noemden ons zelfs al Qwic ambassadeurs en met een klein beetje begrip van de kant van Qwic had dit zo kunnen blijven. Hoe dom kun je zijn.

Qwic Urban 2

De eerste paar jaar tevreden over mijn fiets. Mooie, robuuste fiets en heerlijk soepel de brug op fietsen. Die bruggen had ik steeds meer moeite mee, vandaar een elektrische fiets. Heb een iets duurdere accu gekozen, omdat die rond de 80 km zou kunnen fietsen (de standaard bijgeleverde accu zou 'maar' 50 km meegaan).
Ik heb de fiets nu 5 jaar, er staat ruim 2200 km op de teller. Niet bijster veel dus.
De laatste weken gaat de accu steeds sneller leeg. Bij 55 km, bij 46 km.
Gisteren is mijn accu volledig opgeladen, die ruim 7 km naar mijn werk was zelfs teveel: bij 2,4 km kapte de accu er al mee. Bij 2,5 km was de accu weer volledig vol. Bij 3,2 viel ie spontaan uit (accuinhoud 4 streepjes) en bij 3,4 km was ie weer volledig vol. Om bij 4,2 km uit te vallen en niets meer te willen doen.

Klacht op de FB pagina van Qwic gezet (winkel verkoopt het merk namelijk niet meer), al verwacht ik eigenlijk helemaal geen service gezien de overige ervaringen hier.

Flinke tegenvaller. Je verwacht van een fiets van 1800 euro toch wel een langere levensduur. Ik begrijp dat een accu niet 20 jaar mee gaat, en dat ie na een paar jaar misschien wat sneller leeg gaat. Maar 5 jaar en dan al een dode accu die na 4 km al leeg is? Schandalig!

by Margriet on Elektrischefietsen.com
Qwic Urban 1

Heb gisteren de 11.111,1 km gehaald op de Qwic Urban 1. Ik heb de fiets nu 5 jaar. In de eerste 2 maanden wel wat problemen gehad dat de ondersteuning niet goed werkte maar dat is steeds opgelost door Juizz in Den Haag. Iets met trapas en er verschoof steeds een kabel waardoor fiets dacht dat ik remde en geen ondersteuning meer gaf. Daarna naar volle tevredenheid al vele ritten naar het werk gemaakt. Accu haalt zeker 24 km (met volledige power op 6).

by Greetje Drenth on Elektrischefietsen.com
Qwic smart e II

Bijna zeven jaar geleden hebben mijn man en ik een leuke rode vouwfiets gekocht, elektrisch, van het merk Qwic. We waren zeer enthousiast al hebben we wel meteen een andere versnellingscassette er op laten zetten, want je moest veel te snel trappen met de oorspronkelijke cassette. Ons enthousiasme heeft ruim drie jaar geduurd. En is inmiddels tot het nulpunt gezakt. Aanvankelijk maakten we reclame voor Qwic bij wie het maar wilde horen. Nu waarschuwen we mensen als ze een E-bike van Qwic willen kopen.
Wat is het geval . Na ruim drie jaar was de accu onbruikbaar geworden. Met Qwic gebeld. Helaas, niets aan te doen. Een nieuwe kostte 500 euro. Nu zijn we weer ruim 3 jaar verder, weer is het mis met de accu's. Die van mijn man heeft nauwelijks nog kracht, die van mij heeft zichzelf opgeblazen. Daar kan ik helemaal niets meer mee. De verkoper heeft weer met Qwic gebeld. Weer zo'n onverschillig antwoord: Niets aan te doen. Weer een nieuwe accu nodig. Dus dat kost weer 500 euro.
Dit getuigt van een grote onverschilligheid en minachting van je klanten.
Daar ben ik dan ook heel boos over. Ik koop niet weer een accu in de wetenschap dat ik over drie jaar opnieuw 500 euro moet betalen. Qwic is mij als klant kwijt. Als Qwic het normaal vindt dat je in ruim zes jaar 1000 euro extra aan je fiets moet uitgeven, ben ik het daar heel erg mee oneens.
Als je zo'n fiets koopt vertelt niemand dat je om de drie jaar een nieuwe accu moet en hoeveel dat gaat kosten.
Qwic wordt in testen vaak beoordeeld als een zeer goede fiets. Ik
ben benieuwd hoe het merk uit de bus komt als het na gebruik van drie jaar wordt getest. En dan vooral wat de accu betreft.
Greetje Drenth.

by Johan Houtman on Elektrischefietsen.com

Qwic trend 3
Ondertussen reeds 3600 km mee gereden en aangekocht in 2013.
Het is aangenaam rijden met de fiets maar reeds herhaaldelijk kleine problemen mee gehad. Batterij stuk (is gratis vervangen). Bout van zadelbevestiging reeds 3 X afgebroken.
Nu zelf vervangen door zadelknoop vanuit de Hubo (€ 4,5). Spatbord moeten loszetten omdat hij tegen het achterwiel aansleept. De fiets van mijn vrouw is kwalitatief veel beter. Na 3 jaren nog geen enkel probleem gehad (Belgische fiets Oxford).Ongeveer dezelfde prijs.
Fietsenmaker is betrouwbaar maar kan niets verbeteren aan de kwaliteit van de fiets.
Volgende fiets zal geen Qwic meer zijn !

Qwic Urban 3

Ik ben nu sinds 1 jaar in het bezit van een Qwic Urban 3, vrolijke witte dames e-bike met voordrager, waarop ik een handige rieten mand heb gemonteerd. Nu na 1 jaar en bijna 2000 km fietsen kan ik niet anders zeggen dan dat ik helemaal verknocht ben aan deze fiets, zo ongeveer de beste aankoop in mijn leven! Ik ben gewoon supertevreden, trap overal blij naar toe zonder mankementen. In het begin was er 1 minpuntje, het voorspatbord zat erg dicht tegen het wiel aan. Dit is keurig verholpen met de gratis 1000 km-beurt door de overigens superfijne zaak VMG Fietshuis in Veldhoven. Ik heb destijds een proefrit gemaakt op een Gazelle, Sparta en als laatste een Qwic. Toen ik met de Qwic wegfietste was mijn keuze al meteen gemaakt, geweldig met de 7 versnellingen en 8 ondersteunstanden. En ook nog een leuke prijs, mede door een mooi inruilbedrag voor mijn oude fiets. Om mij heen zie ik mensen die voor 1000,- meer een e-bike aanschaffen, ik kan niet snappen waarom want de Qwic fietst perfect. Kortom, een zeer tevreden klant!

by François Jordaens on Elektrischefietsen.com
QWIC Trend MN 7.1

Nu toch al enkele honderden kilometers gereden vanaf april. Nog geen negatieve ervaringen.
Prompt een tweedehands Trend 3 aangeschaft voor mijn vrouw die maar sporadisch rijdt. De batterij opgeladen met de oude lader. De batterij laadde na lang stilstaan niet meer volledig op. Dir was ook verteld door de verkoper. Eens opgeladen met de lader van de nieuwe trend. En ja de batterij doet het weer.

Qwic P-RD9.2

Bij de P-RD92, met de voorkant v.d. schoen (maat 44) kom ik geregeld tegen het voor spat scherm. Bijvoorbeeld bij scherpe bocht of keren.
Wie herkend dit ?

Page 1 of 5:
«
 
 
1
2
3
4
5
 
»
 


 • Anita Beijer

  Sinds enkele weken een nieuwe Qwic. Heb zelf het idee dat als ik de ondersteuning van 1 naar 2 zet wel meer ondersteuning voel maar ga ik naar 3 of 4, lijkt het net alsof de ondersteuning hetzelfde blijft. Iemand enige ervaring met de Qwic P-mn 7 ?

  • arno stam

   qwic is één groot probleem. alleen maar nare ervaringen. heel veel mensen hebben nare ervaringen, maar dat zal qwic niet toegeven. je gaat steeds meer spijt krijgen dat je een qwic fiets hebt gekocht. en ze late je maar kletsen. gewoon geld weggegooit. wen daar maar aan.
   heb erg veel medelijden met je. voor mij nooit meer een qwic, qwec of qwac merk meer.

   • nel olsman

    ruim 2 jaar geleden, qwic base ebike, actieradius 100 km….maar dan moet je wel 50 kg. wegen, met mijn 80 kilo nooit verder gekomen dan 20km. de inlaat van oplader naar accu was snel los…gebruik de fiets voor boodschappen en korte fietsritjes in de omgeving.
    Had hiervoor een van speijk (wehkamp), die was stukken beter, daar kon ik 50 km op fietsen) ingeruild voor deze….maar niet bevallen!

  • opa

   Heb hier een P-RD9.2 en ervaar het zelfde tussen 3 en 4 merk ik nauwelijks/geen verschil.

 • M.Dam

  Nog geen 2 jaar terug een QWIC CITY gekocht.
  Nooit meer!
  Vrijwel direct na aankoop ging de accu los zitten en rammelen.
  Teruggegaan naar fietsenhandelaar. Deze bevestigde een extra plaatje
  onder de accu (mijns inziens een noodoplossing). De accu ging weer loszitten dus weer terug
  naar de fietsenwinkel. De accu werd toen zo bevestigd dat de borgpin de accu vast moest zetten.
  Met als gevolg dat je geen sleutel meer nodig had voor het verwijderen van de accu.
  Waardoor iedereen de accu kon verwijderen.De accu rammelt nog steeds los.
  Accu zeer snel leeg.
  Voor zo’n prijzige fiets ook een zeer slechte, te kleine, standaard onder de fiets.
  Waardoor de fiets na een aantal maanden was omgevallen. Gevolg: een slag in het wiel.
  Kosten € 195,-. Met de mededeling dat ik een nieuwe standaard kon laten plaatsen voor €59, -!
  De fiets staat bijna altijd binnen en heeft al behoorlijk veel roestplekken.
  Slechte fiets, slechte service. Mail naar leverancier werd niet beantwoord.
  Kortom, niet kopen!

 • P.van Groezen

  Vorig jaar april 2 fietsen gekocht N7.1. Geweldige fietsen, ik blijf nog steeds zeggen mijn beste aankoop ooit. Service van Qwic: prima. Wij kunnen deze fietsen alleen maar aanbevelen !

  • D.PLuijmers

   Mazzel gehad.
   DP

 • ca van staveren

  nooit meer een quitfiets…dacht een stukje kwaliteiit te kopen…steeds problemen met de accu en oplader en de fabriek is dan ineens niet meer thuis..en mag je het uit zoeken……dus geen quitfiets kopen mensen……3300 euro betaalde wij voor 2 fietsen!

  • ca van staveren

   Qwicfiets

 • kopi

  ik had ook een Qwic Windmee van zo’n vier jaren geleden.Het waren de eerste e-fietsen van dit merk en dat was te merken.De nieuwste types van Qwic zijn veel beter.De accu had na twee jaren het wel gezien en vervangen was niet mogelijk door Qwic zelf.Er zijn intussen wel accu specialisten die vervangtypes kunnen leveren.Voor 285 euro levert Natrans Fiets Accu Service een sterk verbeterde accu met veel meer vermogen plus nieuwe lader.En er zijn andere bedrijven die dit doen.Voor de rest is de fiets nog o.k.behalve dan de accu.

 • Henk

  Beste Mike, Geen goede tip maar een welgemeend advies.

  Meld je klachten bij het consumenten programma RADAR.

  De redactie is i.v.b. met de zomertijd tot 6 september

  afwezig maar gaat daarna weer aan de slag.

  Het kan gebeuren dan een product niet aan de kwaliteits

  normen voldoet, maar dan is de verantwoordelijkheid en sevice

  van de betreffende organisatie belangrijk.

  Ook de consumentenbond zou bij de beoordeling van een product

  niet alleen de kwaliteit van het product moeten beoordelen maar

  ook de Service moeten meenemen in hun beoordeling, per slot

  van rekening zijn zij er voor de consument.

 • Henk van Cee

  Maandag fietsen bestaan en zoals met de Radar uitzending betreffende Batavus Electrische fietsen bestaan er ook spookfietsen. Dit zijn fietsen waar alles aan gerepareerd of vervangen is maar desondanks gebreken blijven vertone. Op zich geen probleem wanneer de fabrikant het woord service ( het oplossen van problemen) in zijn woordenboek heeft staanAan de Qwic dealers wordt geen verantwordelijk gegeven en wanneer u probeert te bellen met Qwic ( Hr Raven ????) krijgt u de mededeling dat het bedrijf niet met gebruikers problemen bespreekt maar slechts met de dealer. Ook een Qwic fiets kan goed zijn maar ik hoop van harte dat u er geen problemen mee krijgt.

 • LOUIS

  QWIC AANGESCHAFT OP 25 JUNI 2014
  NA 25 KM VIEL DE AAN DRIJVING UIT EN TERUG NAAR DE VERDELER DIE NAZICHT HEEFT GEDAAN EN BEWEERDE DAT ER EEN KABEL GELOST WAS WAT IK VOOR WAAR HEB AAN GENOMEN …MAAR NA 80 KM IS ER WEER DAT ZELFDE EUVEL…… NU NEEM IK DAT NIET MEER EN ER MOETEN ANDER MAATREGELINGEN WORDEN GETROFFEN

 • Mike

  Bijna 1 jaar geleden 2 Qwic fietsen gekocht. Eind vorig jaar gebruikt voor woon werk verkeer. Geen problemen. Elke dag 32 km vv.
  Nu lekker met vakantie en mijn fiets laat mij in de steek. Trapondersteuning werk niet. Lichtje is uit/brand niet bij de trapondersteuning en ook de verlichting zowel voor als achter werkt niet meer. Electronica stroring denk ik.
  Op dit forum lees ik alleen negatieve resultaten maar heeft iemand positieve oplossingen. Verbaast mij dat de comsumentenbond tot 2x positief heeft geadviseerd. Kopers bedrog???
  Iemand nog tips voor mij?? Alvast dank