QWIC ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 66 reviews
rd-9.2

Bij Huisson in Breda 2 qwics rd 9.2 gekocht. Eerste indruk is prima. Weekend Limburg inclusief Keutenberg en Cauberg ging zonder problemen. Misschien helpt de 735 accu hierbij. Ik ben het met de vorige schrijver eens dat de lak erg gevoelig is. Heb nu al enige plekjes bij moeten werken op de bovenkant van de stang van het damesmodel. Misschien moet Qwic er een lakstiftje bijleveren. Heb nu zelf de juiste lak aan laten maken bij de verfspecialist. Ga voor de zekerheid maar een transparante beschermfolie erop rakelen.
Als de eerste 1000 erop zitten, meld ik me weer of eerder als dat nodig blijkt.

by Fietsenmaker on Elektrischefietsen.com
Alle qwics met middenmotor

Hallo. Hier spreekt de fietsenmaker.

De QWIC met middenmotor de TMN-7 is de beste fiets in mijn ogen. Als je dit vergelijkt met een Sparta, Batavus of Gazelle. Die veel duurder zijn
Enige nadeel is de lakwerk wat mat is, en waardoor je instapschade krijgt, Vrouwen komen met de hak tegen het frame aan en dat beschadigd. Maar. Dat is hét enige punt waar over te klagen valt. Als je een sticker over het frame doet voor de instap, dan is er niks meer aan de hand, deze beschermd het frame tegen de hak van de vrouw.

De fiets zit echt perfect in elkaar. Dure onderdelen worden gebruikt zoals Schwalbe banden. Magura remmen. Shimano onderdelen en ga zo maar door. Een vergelijkbare fiets zoals een Batavus Milano e-go is €350 duurder en je krijgt minder kwaliteit. !! Eigen conclusie.

Als mensen een te lage actieradius hebben kan ik één ding adviseren; Banden op druk zetten. Voor op 4 bar. Achter op 4.5 bar.
Fiets weg in versnelling 1. Dan hoe hoger de snelheid naar versnelling 2,3,4,5 en 6 of 7. Terugschakelen bij een rotonde, stoplicht of heuvel naar een lichtere versnelling. Net als met de auto.
Je fietst met je oude fiets, zonder ondersteuning. Toch ook niet weg in de zwaarste versnelling? Waarom met de E-bike dna wel ?! Is mens eigen. Hoe makkelijker het kan, hoe liever we het hebben. Vandaar ook de klachten over lage actieradiussen. We hebben het zelf in de hand.

Een klant van ons rijd op de Qwic tmn-7 hs11 met een 500wh accu en rijd ruim over de 100km op stand 2 en 3. Hij weegt +/- 80kg. Is 1.75m.

Want. Gewicht maakt een groot verschil in actieradius. Maar je lengte ook. Hoe groter je bent, hoe meer rijwind je vangt. Hoe meer rijwind, hoe meer kracht de motor moet leveren. Hoe meer kracht de motor moet leveren, des te meer je verbruikt.

Tevens; Blijf je onder of rond de 20km/uur dan rijd de fiets het zuinigst. Iedere e-bike trouwens !! Net als met de auto. Als ik 100km/h rijd verbruik ik 1 liter brandstof op 22km. Rijd ik 120km/h, rijd ik ineens 1 liter brandstof op 17kilometer.
Zo groot is dat verschil.

Verder zijn de BAFANG middenmotoren lawaai-loos. Maar........ hij heeft er 1000km voor nodig om helemaal in te lopen, dus wordt ie stiller.
Mocht dit niet zo zijn trek dan even je dealer aan het jasje.
De Bafang middenmotor rijd het prettigs vergeleken met een Bosch, Yamaha of ION middenmotor. Tevens de stilste van de laatst genoemden.

Van de 100 qwic's met bafang middenmotor die ik verkocht heb, heb ik er nu 1 (!) vervangen omdat de klant vond dat ie teveel lawaai maakte. Geheel onder garantie zonder tegenspruttelen van de fabrikant (qwic dus).

Je moet ook een beetje geluk met je dealer hebben qua samenwerking en of ie alles zwart-wit ziet.

by Fietsenmaker on Elektrischefietsen.com
Alle Qwic's met middenmotor Bafang en Brose. En voor en achterwiel motoren.

Ik ben fietsenhandelaar en technicus van beroep en kan zeggen dat Qwic goed aan de weg getimmerd heeft. Beter als Gazelle !! Goede kwaliteit onderdelen. Ieder merk heeft zo zijn missers en bij Qwic blijft dat beperkt tot vocht in een display of een middenmotor die iets teveel lawaai maakt. In het laatste geval bel ik met Qwic en krijgt de klant een nieuwe motor. Tenminste, bij mij doen ze er niet moeilijk over ik verkoop er veel omdat het topfietsen zijn voor het geld wat ze kosten. En dat zeg ik niet gauw.

De Bafang motoren is een best-seller onder de Trend serie. Je hoort 'm heel lichtjes lopen, maar verwaarloosbaar. 80nm aan kracht is ook een pluspunt!
De Brose motor in de premium serie verkoopt ook goed. Helemaal als de klant een stille middenmotor wilt, laat ik hem of haar er een stukje op fietsen; direct verkocht. 90nm aan kracht !
Achterwielmotor is een goede combi bij de PMD10 voor de sportieve fietser. Kan zonder moeit e 40km/h fietsen (gaat tot 45km/h). De fietts ligt verrassend goed op de weg !! En zéér goede onderdelen !! Beter als Busch-en Muller.

Qwic RD_9

Na rui m 2 jaar eeen update van mijn eerdere review. Toen was alles 100% naar tevredenheid. Nu kan ik melden dat mjjn sterke Thais-Oostenrijkse motor toch na een jaartje begon te knappen en kraken. Deed nog wel gewoon zijn werk. De dealer in Deventer liet via mobiele telefoon het gekraak horen aan Qwic en ik heb gewoon een nieuwe motor gekregen. Het stemt wel tot nadenken: Wat als morgen dit weer gebeurt...? Grapje kost normaal over de €600.
De 625 Mh accu gaat nu op stand 6 en 7 zo'n 85 km mee. Dat was ooit 95 km. Blijft netjes want ik ben 96 kilo. Ik las hief dat iemand van 80 kilo met de allerzwaarste accu maar 70 km haalde......?! Dat lijkt me niet best. Mijn RD-9 was € 2799 met 625 Mh accu. De RD10 gaat me straks aardig wat meer kosten. Toch zal ik in 2018 zoals het er nu uitziet weer voor een oranje snelle Qwic gaan. Misschien uitgebreider verzekeren gezien de berichten over slechte service vanuit Qwic.

Ik schakel de speedbike stand nooit vrij. 30 kmh is al hard genoeg hoor. Ook is dat 100% illegaal natuurlijk.
De RD9 is een fijne fiets en heg zadel vind ik ook prima.

by meulders on Elektrischefietsen.com
qwic trend 2

Onlangs nieuwe battery aangekocht . Ik en mijn man hebben exact dezelfde fiets, op mijn man zijn fiets gaat de batterij een 100km mee en als ik de batterij op mijn fiets plaats gaat die amper een 60 km mee. We gaan steeds samen fietsen en rijden even hatd en toch een groot verschil in actieradius. Waar kan dit aan liggen. Graag meer info hierover over mogelijke oorzaak.

by Mieke Huijser on Elektrischefietsen.com
Qwic Trend MN7.2

Fantastische fiets met heerlijke ondersteuning, zithouding en rijeigenschappen. Ik heb een 500Wh accu op mijn fiets en hiermee haal ik 80 km in ondersteuningsstand 1 of 70 km in ondersteuningsstand 2. Ik heb dan nog 4 streepjes op de batterij in de display over, dus prima. Sinds augustus 2016 heb ik 5300 km gereden en geen problemen gehad. Ik vind de fiets een aanrader.

by luttikhuizen on Elektrischefietsen.com
qwic T-MN 7 en qwic N 7.1

Wij kochten beiden een qwic fiets in febr.2016.
Tot volle tevredenheid.Inmiddels beiden 4700 km.gefietst.
Echter enige nadeel is het lawaai van de middenmotor van de T-MN7!!
Is hier een oplossing voor??!

QWIC PREMIUM MN8BLAUW

Fiets lekker met accu van 725W.Dus je mag wel wat verwachten van een fiets met een prijs €3149.00.Is aangeschaft 22/03 2017.Wel een grote ergenis,display is niet waterdicht.heb nu een tweede en ook weer.heb het aan de daeler deze week weer door gegeven.ik lijk de enigste te zijn.Wacht het af,maar vrees voor de toekomt met de fiets.Door condens zie je niets.Wie nog meer?Groeten uit Wervershoof

Qwic P-RD9

Twee jaat gelden kocht ik een Qwic P-RD9. Dit is mijn ervaring met Qwic.

Binnen drie maanden terug naar dealer voor reparatie defect in achterwiel (onder garantie). Er zat een onderdeel los in de motor waardoor het wiel vast had kunnen slaan. Het bleek een fabricafefout.
na 1.000 km al nieuwe remblokken nodig. Remmen piepte enorm (geen garantie).
Bij eerste servicebeurt kapotte spaken en slag in wiel (zou komen door mijn rijstijl volgens dealer, wat volstrekt onjuist was, bleek later, volgens andere dealer, probleem met te dunne spaken, fabricagefout). Geen garantie.
Bij tweede beurt weer losse spaken en wederom verwijt door dealer dat ik niet zuinig met de fiets omging.
Probleem met motor na vervangen bij eerste beurt, die daarna niet goed vrijliep, wat mijn oorspronkelijke dealer ontkende, wat wel is opgepakt door andere dealer. Toen kan ik wel weer normaal zonder weerstand fietsen als ik de steoom niet aan had. Onder garantie gerepareerd.
Na 3.000 km al niet meer fatsoenlijk kunnen schakelen met derailleur. Versnelling moest twee tot drie standen verder om één keer op- of af te schakelen.
Tweede dealer plaatste nieuwe versnellingskabel om dit probleem op te lossen. Hielp niet. Geen garantie.
Geen stroom meer op achterwiel door kabelbreuk vanaf stuurcomputer. Dealer 2 opgelost. Viel onder garantie.
Andere dan Qwic dealer (fietsenmaker nr. 3 omdat het niet meer te doen was elke keer mijn fiets met een geleend busje weg te moeten brengen), kreeg na vervanging rem voor versnellingskabel... de boel niet meer fatsoenlijk werkend. Resultaat: nieuwe ketting, nieuwe tandwielen, nieuwe derailleur, nieuwe body, nieuwe kabel. Kosten: 260 euro!
Nog geen maand later, spelling op voorvork, blijkt scheur in te zitten. Kosten: minimaal 200 euro. Nog in discussie over garantie, want constaring probleem was exact op laatste dag garantie. Mijn oorspronkelijk dealer pakt het probleem helaas niet op. Niet anders dan verwacht van ze.
Ik twijfel nog tussen reparatie als dit laatste probleem niet onder garantie valt, of de fiets in de fik steken.

by Michelle on Elektrischefietsen.com
RD9.2S

Tja, ik heb wat reviews gelezen maar ik heb deze ervaringen niet. Na ruim 3000 km zeer tevreden over de RD9.2S. Technisch allemaal dik in orde. We hebben de dikste accu erin laten zetten 735W. Bij normaal gebruik rijd ik er ongeveer 70km mee. (80 kg.) Alleen het zadel is dramatisch. Te veel zitvlak. Gevolg.....slapende onderdelen. Dat hebben we aangepakt met een ander zadel. Bijkomstigheid is dat de fiets in standje 8 makkelijk de 28 k/u haalt. Ik ben een tevreden gebruiker. Goeie service ook van Kok fietsen IJjmuiden.

Page 1 of 7:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


  • Johan

    Voor mij nooit nog een QWIC, grootste rommel dat er bestaat, na 400km niets dan problemen, en dit met VIER verschillende qwic fietsen, ongelooflijk maar waar…