QWIC ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 73 reviews
by Steyvers on Elektrischefietsen.com
Trend met middenmotr

Ben zeer tevreden. Ik heb de fiets 15 maanden en bijna 13.000 km. Na 8000 km ketting vervagen . Achterwiel vertoonde barstjes werd in garantie vervangen. Fiets gaat nu binnen voor onderhoud . Slechts 1 lekke band (plank met schroef) remblokjes achteraan zijn aan vervanging toe (2 keer) . Rijdt door weer en wind over een vuil en slecht fiespad.

Qwic Performance RD10

Na met bijna alle (speed) E-bikes in dit prijssegment een proefrit gereden te hebben viel ik als een blok voor de Qwic Steel Blue RD10 uit de Performance serie. Het ontwerp, de geometrie van de fiets i.c.m. het vermogen, de techniek, het gebruikers gevoel en actieradius zijn voor mij doorslaggevend geweest. Ik heb de fiets aangeschaft met een 735 Watt accu wat zeer aan te bevelen is voor de sportieve rijder!! De fiets kent 4 standen met een te bereiken snelheid van 25 tot 35 km/uur. Via de set-up programma kunnen er nog 2 standen bij, respectievelijk 5 en 6 en dan kan je er makkelijk 45 tot meer dan 50 km/uur mee fietsen met helm op uiteraard. Helaas is de afmontage vanaf de fabriek slordig en dat bezorgde mijn zeer vakkundige fietsenmaker Born in Amstelveen onnodig veel werk. Zo liep de schijfrem van het achterwiel aan en kon geen fijnafstelling gedaan worden omdat Qwic vergeten was om 4 sluitringen over de as te doen. Ook was de lak van de zwarte spaken voor en achter beschadigd, op de voorvork zat er eveneens een lakbeschadiging en zat er onder een sticker op de velg ook een beschadiging. Jammer van Qwic dat dit door de kwaliteitscontrole niet wordt opgemerkt. Zeker voor een fiets in deze prijsklasse een groot minpunt!!! Dit bericht heb ik ook naar de klantenservice van Qwic gestuurd en helaas daar nooit een reactie op ontvangen. Daarom 4 i.p.v. 5 sterren.

by Rob v.d. Bulk on Elektrischefietsen.com
Qwic MD 380 performance

Ik kocht in mei 2017 een Qwic Performance MD 380.
Ik fiets er elke dag op van Delft naar Leiden en terug. Perfecte fiets voor de fiets forens.
Vraagt in tegenstelling tot mijn vorige e-bike (een Canondale) heel weinig onderhoud.
Geruisloos en krachtig.
Ik geef deze fiets een dikke voldoende.

Qwic trend 3

Voor mij nooit meer een qwic fiets. Mijn eerdte trend3 begon na nog geen 1000 km enorme herrie te maken. De crackas zat er scheef in. Nieuwe fiets gekregen van de dealer. Bij de nieuwe fiets is het display nu al voor de derde keer defect. Net 2000 km mee gefietst, en staat nooit buiten, wordt niet in de regen gefietst. Zal de controler wel weer zijn.

QWIC Rd10

Nadat ik 31 juli nog een review schreef van mijn 2 jaar oude RD9 heb ik zowaar de RD10 aangeschaft. Inruilen was aantrekkelijk genoeg. De RD10 kost €3399 met zwaarste accu.
De eerste acculading ging 110 km mee. Toen nog 1 streepje over. Op hoogste legale ondedsteuningsstand gereden, stand 4.
Een net resultaat. Door de trapkrachtsensor fiets je natuurlijker dan meg de RD9.
DIE IS ECHTER WEL LUIER TE RIJDEN ZONDER EEN ZWEETDRUPPEL TE LATEN.
Maar flink trappend deed ik op de RD10 elf minuten minder over mijn route van 75 km.
HIJ gaat dus nog iets harder bij bepaalde omstandigheden, maar je moeg ef meer voor doen!
Ik rijd sportief in wielertenue en met helm. De 75 km gingen in 2 uur 41 nu.

De RD10 oogt en is dikker, dat zie je. De RD9 vond ik mooier met de accu niet in het frame en een smalle voorvork met monovering. De nieuwe is nog wat beter in balans
Tot zo ver zeer blij met de nieuwe fiets.

Net als zijn voorganger heeft de RD 10 ook de softwarematige mogelijkheid voor een extra ondersteuningsstand, zelfs twee.( 5 en 6)

by R.L. Wijers on Elektrischefietsen.com
QWIC Trend 2 Lite

In 2013 heb ik deze fietsen met voorwielmotor gekocht voor zowel mijn vrouw als mijzelf, Vanaf het begin hadden wij problemen met het verder opschakelen van de ondersteuning van stand 2 naar 3 en verder als je dat nodig had. Je moet dan eerst terug naar 0 en kan daarna opnieuw opschakelen naar stand 2 en dan verder. De dealer probeerde ons te overtuigen van de logica daarvan door te suggereren dat je moest verder schakelen vóór het moment dat je het nodig had en ondernam geen actie. Omdat wij de e-bike naast de normale fiets gebruiken voor min of meer kleine tourtochten, namen we daar genoegen mee. Dit jaar werden we het zat, toen we bij een plotselinge tegenwind geen steunverhoging konden realiseren. Ik heb toen de fabriek benaderd en daar vertelde men mij dat het probleem niet bekend was en raadde mij aan contact met eventueel een andere dealer op te nemen. Ik zou willen weten of ook anderen dit probleem kennen en of er wat aan gedaan is.

by deconijnck jurgen on Elektrischefietsen.com
QWIC P-RD9.2

Leuke fiets om ermee te rijden. Enkel batterij vind ik een kleine tegenvaller, niet tegenstaande dat ik altijd met de hoogste stand rij. Helaas 2 weken geleden viel de ketting eraf. Blijkbaar aan de achterkant iets gebroken. Volgens de fietshersteller nog gebeurt. Toch spijtig na 1000 km gefietst te hebben. Kan natuurlijk ook gebeuren bij de andere grotere merken. Gelukkig heb ik een garantie op de fiets. Kan niet wachten om hem terug te krijgen. Het fietsen met deze fiets is echt een belevenis.

rd-9.2

Bij Huisson in Breda 2 qwics rd 9.2 gekocht. Eerste indruk is prima. Weekend Limburg inclusief Keutenberg en Cauberg ging zonder problemen. Misschien helpt de 735 accu hierbij. Ik ben het met de vorige schrijver eens dat de lak erg gevoelig is. Heb nu al enige plekjes bij moeten werken op de bovenkant van de stang van het damesmodel. Misschien moet Qwic er een lakstiftje bijleveren. Heb nu zelf de juiste lak aan laten maken bij de verfspecialist. Ga voor de zekerheid maar een transparante beschermfolie erop rakelen.
Als de eerste 1000 erop zitten, meld ik me weer of eerder als dat nodig blijkt.

by Fietsenmaker on Elektrischefietsen.com
Alle qwics met middenmotor

Hallo. Hier spreekt de fietsenmaker.

De QWIC met middenmotor de TMN-7 is de beste fiets in mijn ogen. Als je dit vergelijkt met een Sparta, Batavus of Gazelle. Die veel duurder zijn
Enige nadeel is de lakwerk wat mat is, en waardoor je instapschade krijgt, Vrouwen komen met de hak tegen het frame aan en dat beschadigd. Maar. Dat is hét enige punt waar over te klagen valt. Als je een sticker over het frame doet voor de instap, dan is er niks meer aan de hand, deze beschermd het frame tegen de hak van de vrouw.

De fiets zit echt perfect in elkaar. Dure onderdelen worden gebruikt zoals Schwalbe banden. Magura remmen. Shimano onderdelen en ga zo maar door. Een vergelijkbare fiets zoals een Batavus Milano e-go is €350 duurder en je krijgt minder kwaliteit. !! Eigen conclusie.

Als mensen een te lage actieradius hebben kan ik één ding adviseren; Banden op druk zetten. Voor op 4 bar. Achter op 4.5 bar.
Fiets weg in versnelling 1. Dan hoe hoger de snelheid naar versnelling 2,3,4,5 en 6 of 7. Terugschakelen bij een rotonde, stoplicht of heuvel naar een lichtere versnelling. Net als met de auto.
Je fietst met je oude fiets, zonder ondersteuning. Toch ook niet weg in de zwaarste versnelling? Waarom met de E-bike dna wel ?! Is mens eigen. Hoe makkelijker het kan, hoe liever we het hebben. Vandaar ook de klachten over lage actieradiussen. We hebben het zelf in de hand.

Een klant van ons rijd op de Qwic tmn-7 hs11 met een 500wh accu en rijd ruim over de 100km op stand 2 en 3. Hij weegt +/- 80kg. Is 1.75m.

Want. Gewicht maakt een groot verschil in actieradius. Maar je lengte ook. Hoe groter je bent, hoe meer rijwind je vangt. Hoe meer rijwind, hoe meer kracht de motor moet leveren. Hoe meer kracht de motor moet leveren, des te meer je verbruikt.

Tevens; Blijf je onder of rond de 20km/uur dan rijd de fiets het zuinigst. Iedere e-bike trouwens !! Net als met de auto. Als ik 100km/h rijd verbruik ik 1 liter brandstof op 22km. Rijd ik 120km/h, rijd ik ineens 1 liter brandstof op 17kilometer.
Zo groot is dat verschil.

Verder zijn de BAFANG middenmotoren lawaai-loos. Maar........ hij heeft er 1000km voor nodig om helemaal in te lopen, dus wordt ie stiller.
Mocht dit niet zo zijn trek dan even je dealer aan het jasje.
De Bafang middenmotor rijd het prettigs vergeleken met een Bosch, Yamaha of ION middenmotor. Tevens de stilste van de laatst genoemden.

Van de 100 qwic's met bafang middenmotor die ik verkocht heb, heb ik er nu 1 (!) vervangen omdat de klant vond dat ie teveel lawaai maakte. Geheel onder garantie zonder tegenspruttelen van de fabrikant (qwic dus).

Je moet ook een beetje geluk met je dealer hebben qua samenwerking en of ie alles zwart-wit ziet.

by Fietsenmaker on Elektrischefietsen.com
Alle Qwic's met middenmotor Bafang en Brose. En voor en achterwiel motoren.

Ik ben fietsenhandelaar en technicus van beroep en kan zeggen dat Qwic goed aan de weg getimmerd heeft. Beter als Gazelle !! Goede kwaliteit onderdelen. Ieder merk heeft zo zijn missers en bij Qwic blijft dat beperkt tot vocht in een display of een middenmotor die iets teveel lawaai maakt. In het laatste geval bel ik met Qwic en krijgt de klant een nieuwe motor. Tenminste, bij mij doen ze er niet moeilijk over ik verkoop er veel omdat het topfietsen zijn voor het geld wat ze kosten. En dat zeg ik niet gauw.

De Bafang motoren is een best-seller onder de Trend serie. Je hoort 'm heel lichtjes lopen, maar verwaarloosbaar. 80nm aan kracht is ook een pluspunt!
De Brose motor in de premium serie verkoopt ook goed. Helemaal als de klant een stille middenmotor wilt, laat ik hem of haar er een stukje op fietsen; direct verkocht. 90nm aan kracht !
Achterwielmotor is een goede combi bij de PMD10 voor de sportieve fietser. Kan zonder moeit e 40km/h fietsen (gaat tot 45km/h). De fietts ligt verrassend goed op de weg !! En zéér goede onderdelen !! Beter als Busch-en Muller.

Page 1 of 8:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


Comments

  1. Johan
    Johan 21 februari, 2017, 05:08

    Voor mij nooit nog een QWIC, grootste rommel dat er bestaat, na 400km niets dan problemen, en dit met VIER verschillende qwic fietsen, ongelooflijk maar waar…

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*