QWIC ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 58 reviews
by Michelle on Elektrischefietsen.com
RD9.2S

Tja, ik heb wat reviews gelezen maar ik heb deze ervaringen niet. Na ruim 3000 km zeer tevreden over de RD9.2S. Technisch allemaal dik in orde. We hebben de dikste accu erin laten zetten 735W. Bij normaal gebruik rijd ik er ongeveer 70km mee. (80 kg.) Alleen het zadel is dramatisch. Te veel zitvlak. Gevolg.....slapende onderdelen. Dat hebben we aangepakt met een ander zadel. Bijkomstigheid is dat de fiets in standje 8 makkelijk de 28 k/u haalt. Ik ben een tevreden gebruiker. Goeie service ook van Kok fietsen IJjmuiden.

Qwic P-RD9

Twee jaat gelden kocht ik een Qwic P-RD9. Dit is mijn ervaring met Qwic.

Binnen drie maanden terug naar dealer voor reparatie defect in achterwiel (onder garantie). Er zat een onderdeel los in de motor waardoor het wiel vast had kunnen slaan. Het bleek een fabricafefout.
na 1.000 km al nieuwe remblokken nodig. Remmen piepte enorm (geen garantie).
Bij eerste servicebeurt kapotte spaken en slag in wiel (zou komen door mijn rijstijl volgens dealer, wat volstrekt onjuist was, bleek later, volgens andere dealer, probleem met te dunne spaken, fabricagefout). Geen garantie.
Bij tweede beurt weer losse spaken en wederom verwijt door dealer dat ik niet zuinig met de fiets omging.
Probleem met motor na vervangen bij eerste beurt, die daarna niet goed vrijliep, wat mijn oorspronkelijke dealer ontkende, wat wel is opgepakt door andere dealer. Toen kan ik wel weer normaal zonder weerstand fietsen als ik de steoom niet aan had. Onder garantie gerepareerd.
Na 3.000 km al niet meer fatsoenlijk kunnen schakelen met derailleur. Versnelling moest twee tot drie standen verder om één keer op- of af te schakelen.
Tweede dealer plaatste nieuwe versnellingskabel om dit probleem op te lossen. Hielp niet. Geen garantie.
Geen stroom meer op achterwiel door kabelbreuk vanaf stuurcomputer. Dealer 2 opgelost. Viel onder garantie.
Andere dan Qwic dealer (fietsenmaker nr. 3 omdat het niet meer te doen was elke keer mijn fiets met een geleend busje weg te moeten brengen), kreeg na vervanging rem voor versnellingskabel... de boel niet meer fatsoenlijk werkend. Resultaat: nieuwe ketting, nieuwe tandwielen, nieuwe derailleur, nieuwe body, nieuwe kabel. Kosten: 260 euro!
Nog geen maand later, spelling op voorvork, blijkt scheur in te zitten. Kosten: minimaal 200 euro. Nog in discussie over garantie, want constaring probleem was exact op laatste dag garantie. Mijn oorspronkelijk dealer pakt het probleem helaas niet op. Niet anders dan verwacht van ze.
Ik twijfel nog tussen reparatie als dit laatste probleem niet onder garantie valt, of de fiets in de fik steken.

by S Vd steeg on Elektrischefietsen.com
Qwic trend midden motor

Hallo..ik heb een qwic trend .ong. 3weken...en .....een geweldige fiets.! Wat ben ik er blij mee . Ondersteuning is perfect! Ik heb een accu van 500 gekozen.. in veel ondersteuning 3..4..5. Kom ik ongeveer 70km. Met lagere ondersteuning. Dus veel verder. Eerst helemaal leeg geleden. Dat is beter hoorde ik. Ik vind het een super fijne fiets!👌🏻 Mijn fiets heb ik gekocht bij harleman Apeldoorn.

Qwic RD9.2s

Probleem is volledig opgelost door fantastische dealer. Onmiddellijk een nieuwe fiets gekregen met als extratje een axa insteekketting voor de rompsslomp. my happy !

by detavernier on Elektrischefietsen.com
qwic

Beste,

Als ik al deze ervaringen van Qwic eigenaars leest heb ik bang om zo een fiets aan te schaffen. of wat moet ik hierover denken als deze fiets is uitgeroepen tot het beste merk van Nederland

Mvg

PD

qwic p RD9.2s

Beste,
Heb een probleem met de ondersteuning van mijn motor. Heb hem vandaag de 1ste keer gebruikt en de ondersteuning valt steeds weg. Het is te zeggen hij springt op en terug af. Op het display is duidelijk te zien dat de indicatie van hoeveel de motor ondersteund steeds of 1 of geen enkle blokje is.
Iemand toevallig ervaring mee ? Ik ga natuurlijk onmiddellijk naar de dealer gaan en hopelijk kan hij deze onaangename ervaring teniet doen 🙂

Qwic Tour

Deze fiets nu bijna 5 jaar oud, zeer tevreden over Qwic ook over mijn dealer, René van de Laar uit St-Oedenrode, die de fiets keurig heeft afgeleverd. Service dik in orde, standaard stuk binnen garantie termijn en zonder problemen kostenloos vervangen. Fiets ziet er na 5 jaar nog als nieuw uit. Rij nog steeds met de eerste accu, 360v, met een bereik van 70 tot 100km. Voor mij gewoon een fijne e-bike en dat voor €1450,-

by Agnes van Buuren on Elektrischefietsen.com
Qwic Easy daarvoor Trend 3mt M

Na verschillende fietsen uitgeprobeerd te hebben werd het toch een Qwic en wel een Mango Trend 3 mt M dat was in 2012. Met de vakantie kreeg ik al problemen met de accu gold 432 Wh het bleek dat de accu niet opgeladen kon worden. dus kon er in de vakantie niet gefiets worden. Wat goed balen was. Na de vakantie werd de accu vervangen door de accu 360 Wh twv . Deze accu trilde geregeld los. Al gauw deed het volgende probleem zich voor. Tijdens een fietstocht begaf het display het geen trap ondesteuning meer. Dat werd dus zwaar trappen. Het was nog een behoorlijk stuk om thuis te komen, dus kapot thuis gekomen. De kilometer stand stond pas op 400 km, Hierna stelde de dealer voor de fiets in te ruilen voor de Mango Qwic Easy. Deze bleek geen display te hebben, wat ik achteraf behoorlijk mis en nog.

Toen begon de ellende weer van voor af aan tijdens het fietsen belanden het zadel op de straat gelukkig stond ik bijna stil (Wie weet wat er gebeurt zou zijn als ik vaart zou hebben) de moeren waren afgebroken. Kon ik naar huis lopen, wat nou ook niet zo dichtbij was .Kwam weer helemaal kapot thuis. Zadel werd door vervangen door de dealer. Wat ook weer een paar dagen duurde zodat er weer niet gefiets kon worden.

Januari 2016 onderhoudsbeurt na de onderhoudsbeurt trilde tijdens het fietsen de lamp los en viel op straat en kon niet meer bevestigd worden, dus maar zelf een lamp gekocht. (onnodige kosten).
December 2016 Eind van het jaar begon de accu weer te haperen. Weer een controle beurt een rekening van dingen die gedaan zijn. Maar dit was een rekening. Ik had wel graag een gespecificeerde rekening gehad.

Januari 2017 begon de accu weer te haperen, sensor zal nu vervangen gaan worden. Moet nog gaan gebeuren. Dus weer afwachten welke ellende me nu weer staat te wachten. Al met al van juli 2012 tot nu toe niets dan ellende. Ik heb de e bike echt nodig voor mijn gezondheid. Ik mis ook de display, deze fiets heeft geen display. Heb je ook weer een kilometer teller nodig, kan je ook niet zien hoeveel kilometer je nog kan fietsen.

QWIC N360.1

Met het hele gezin 4 Qwic fietsen gekocht voor totale prijs van bijna 12000 euro. Na 1 maand batterijen van 2 fietsen los. Fietsenmaker heeft enkele manupulaties aan batterij moeten uitvoeren, zodat ze niet los meer kwamen. Na 4 a 500 km op 2 fietsen kwam de voorvork,los te staan. Blijkt te komen door het te sterke koppel van de voorwiel motor. Een nieuwe vork stekzn had geen zin omdat deze na een half jaar terug zou los komen door de te sterke krachten van de motor. Vootvorken zijn vervangen door heel ander type vork die helemaal niet bij de fiets past. Iedereen die de fietsen haert gezien snapt niet hoe zo een mmoie fiets kunt verknoeien met vorken die eigenlijk bedoeld zijn voor sportieve fietsen of montainbike. Ook zijn de nog nieuwe fietsen reeds beschadigd door deze vervangingen. Op 2 van de 4 fietsenn zijn ook reeds de beugeltjes van het display (bedieining van de motor) gescheurd. Geen garantie hierop gekregen, ondanks wij onze fietsen met de grootste zorg hebben behandeld. Het zou onze schuld zijn, ondanks de dealer dit ook al had gezien bij andere fietsen. Onze vorige Batavussen zagen er na 15 jaar nog als nieuw uit en zonder krassen en defecten, maar deze Qwic fietsen is de grootste waardeloze brol die ik ooit heb gekocht. NOOIT NOG EEN QWIC.

by leo hoefs on Elektrischefietsen.com
QWIC trend 3 met 432wh accu

QWIC aangeschaft in maart 2013. Inmiddels is de controller door de dealer vervangen ivm het lawaai, dat de oude maakte.
Tijdens een fietstocht in juli 2016 viel de accu uit, terwijl er nogruim voldoende capaciteit in zat volgens het display (dat ik vlak voor het uitvallen nog had geraadpleegd). Dus een behoorlijk stuk op eigen kracht moeten fietsen tot aan de bestemming.
Onderzoek door de verkoper (Scogo) wees uit, dat de accu defect was. (3 jaar oud). Vanwege de garantie (4 jaar) zou de defecte worden vervangen (bericht van Qwic, in augustus 2016). De levering van de nieuwe accu zou pas in week 47 plaats vinden. (week van 21-11). Vond ik wel erg lang duren, dus dealer daarop gewezen, maar de uitspraak was "Heeft geen zin, ze zijn niet op voorraad.
Lihium accu’s komen allemaal uit China en levering duurt daarom langer.".
In week 47 zelf eens geinformeerd of er al nieuws was. De dealer had op de vrijdag in die week bericht ontvangen van (ik neem aan) QWIC: "U heeft bij ons één of meerdere bestellingen in backorder staan voor een 432wh accu van onze 2012/2013 serie fietsen. Deze stond gepland voor week 47 maar is helaas vertraagd wegens tekort aan materialen en wordt pas verwacht in week 2 (2017)."
Zou die week wel worden gehaald?
Voor mij dus geen QWIC meer.

Page 1 of 6:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


  • Johan

    Voor mij nooit nog een QWIC, grootste rommel dat er bestaat, na 400km niets dan problemen, en dit met VIER verschillende qwic fietsen, ongelooflijk maar waar…