RAP ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 12 reviews
by Jonckers on Blank Business Name

Gisteren mijn eerste rit gedaan met de Rap Suburb.
De instellingen van mijn display aangepast (nu ik weet hoe alles werkt).
Vertrokken in "ECO" stand reed ik vlotjes 25 Km/u, zelfs de brug over de autoweg ging (mits bij trappen natuurlijk) tegen 25 Km/u in "ECO"
In de stand "Normaal" reed ik met gemak 30 Km/u. De "Boost" die je krijgt bij het schakelen tussen "ECO" en "Normaal" is geweldig.
Langs het jaagpad gereden van het "Albertkanaal" met vol de wind op kop ging hij in "Normaal" nog steeds een dikke 25 Km/u.
De "Boost" en de "Boost+" standen heb ik nog niet gebruikt, daarmee experimenteer ik later wel mee.
Al bij al kan ik, wanneer ik wissel tussen "ECO" en "Normaal" met een volle batterij toch wel tegen de 70 Km bijeen fietsen, wat niet slecht is.
De schijfremmen zijn ook geweldig, nog nooit stond mijn fiets zo snel stil.
Bij schemering gingen de lichten automatisch branden.
Enig minpuntje was het harde zadel, maar dat los ik wel op door er een ander (zachter) op te zetten.
Tot hier toe dus een dik tevreden klant... (Wordt nog vervolgd)

rap city

Ongeveer 3j geleden 2 fietsen gekocht.Fietsen op zich goed, wel weinig actieradius heren model.Service ongelofelijk slecht voor ons geen rap fietsen meer.

RAP City 7

Twee jaar geleden 2 Demo RAP City 7 fietsen gekocht na uitgebreid diverse merken getest te hebben op diverse elektrische fietsdagen. Ze staan op de camping en worden veelvuldig gebruikt voor fijne fietstochten. Zijn zeer tevreden over dit merk en de service. Fietsen heerlijk en de ondersteuning is onovertroffen. Hoewel het demo fietsen waren zijn ze werkelijk als nieuw en ook de accu's voldoen goed.
Sinds kort zelfs een demo Tour7 er bij gekocht voor thuis. Daar zat een probleempje in maar dit werd keurig opgelost door RAP. Wil niet anders meer.

by J.Blom on Blank Business Name
Rap City 7

Wij (mijn vrouw en ik) hebben deze Rap e-bikes City 7 nu 2 jaar en hebben er 3000 km mee gereden. Wij zij er erg tevreden over ook in heuvelachtig gebied (zuid Duitsland) doen ze het goed.
Wij krijgen regelmatig leuke opmerkingen over de uitvoering van deze fiets.
De actieradius is tot nu toe prima, in standje eco en af en toe midden komen we toch wel aan de 100 km. Een minpuntje is dat je elektronisch niet terug kunt schakelen, alleen omhoog en daarna door naar 0.
Het is jammer dat er niet meer aan de weg getimmerd wordt met Rap, niemand heeft ooit van Rap gehoord.

Rap city 7

De fiets heb ik inmiddels bijna 2 jaar in bezit. Fietsen naar werk (8 km) bevalt prima met de Rap city 7.
Totdat je problemen krijgt met de fiets...
De verlichting gaat niet meer uit na een onderhoudsbeurt bij de aangesloten fietsenmaker. De accu is daardoor helemaal leeggelopen. De fietsenmaker zegt dat hij het probleem niet in behandeling neemt, omdat de verlichting wel uitging op het moment dat hij de fiets teruggebracht. Op zijn advies belde ik de fabrikant.
De fabrikant wilt via de verkoper mijn contactgegevens hebben. Dus moest ik de verkoper weer bellen.
De verkoper zou contact opnemen met de fabrikant. Maar na 1 week geen bericht, ging ik de fabrikant weer bellen. Degene die de telefoon opnam, zei dat zij geen bericht van de verkoper heeft ontvangen. Aangezien haar collega die dag niet aanwezig is, vroeg zij mij of ik morgen weer terugbellen. Wellicht heeft haar collega wel een bericht ontvangen. Die had blijkbaar ook geen bericht ontvangen, want ik hoorde daarna niks meer van ze. Vervolgens de verkoper weer gebeld.
Eén maand nadat het probleem is ontstaan, hebben ze het eindelijk in behandeling genomen. Een servicemonteur zal langskomen.
Kort samengevat: de fiets is prima, alleen de service is ongelofelijk slecht. Dus als je de fiets aanschaft, moet je maar hopen dat er niks kapot gaat. Voor mij in het vervolg geen Rap city fiets meer.

by manuel on Blank Business Name
RAP city 7

Ik fiets vanaf oktober 2014 bijna dagelijks (woon-werk 20km) met de RAP city 7 en heb op dit moment een dikke 5000 km op de teller staan.
Op zich bevalt de fiets prima. Helaas is 10 maanden geleden het voorwiel met elektromotor op garantie vervangen, omdat het binnenwerk al versleten was.
Bij een warm gelopen motor en een kleine helling begon de motor steeds harder te ratelen totdat de aandrijfkracht weg viel.
Een paar aandachtspuntjes bij de City 7:
- Vocht in display - kabel doorvoer is van binnen niet voldoende met silicone afgedicht.
- Kettingkast was in de fabriek scheef gemonteerd waardoor de ketting er vaker langs schuurde.
- Bevestigingsbout achterdrager zat los - zelf M5 gat dieper moeten tappen.
- Tikken tijdens fietsen (kracht zetten) - weet nog niet waar dat vandaan komt.
Helaas merk ik dat het ratelen van de motor weer langzaam terug komt. Heb hierover telefonisch contact gehad met RAP en bij elke vraag is ruggespraak nodig.
Dat komt bij mij niet klantvriendelijk en professioneel over. Krijg geen antwoord op de vraag of een defecte motor jaarlijks onder garantie gewisseld zal worden.
Ik krijg de indruk dat het enige wat ze blijkbaar belangrijk vinden is de km stand en wanneer de laatste service beurt is uitgevoerd.
Heb vroeger veel gefietst en ook het onderhoud altijd zelf gedaan. Het blijft vervelend dat een leverancier er altijd vanuit gaat dat alleen zij en de fietsenmaker verstand van zaken hebben.
Dat wordt weer een spannende zomer...

by H.W. Arnts on Blank Business Name
RAP Toer 7

Met de fietsen van RAP is niet veel mis en we hebben er al veel plezier van gehad.
Dat plezier werd echter sterk verminderd toen bleek dat de service achteraf door RAP zeer te wensen overliet. Een fabrieksfout (verkeerd gemonteerde binnenband, die na een tijdje lek ging) die ik zelf noodgedwongen heb moeten laten herstellen en waarvoor ik kosten heb moeten maken, werd simpel door RAP terzijde geschoven met de opmerking dat ik de reparatie vooraf had moeten melden aan RAP. Enerzijds stonden we met een lekke band en konden we niet verder (die fabrieksfout werd pas geconstateerd bij de reparatie zelf, dus kon nooit vooraf worden gemeld), anderzijds bleek de persoon die over de garantie gaat bij RAP met vakantie te zijn en hadden we dus nooit kunnen raadplegen. RAP weigerde vervolgens om de gemaakte kosten te vergoeden. Deze waren niet van dien aard dat ik hiervan een zaak wilde maken, maar het gaat om het principe.
Ik wil niemand afraden om RAP fietsen te kopen, maar er wel op wijzen dat de service slecht is.

by Marianne on Blank Business Name
Tour 8

We zijn bij de opstap dag geweest in Zandvoort. In eerste instantie gingen we voor een Gazelle met een midden motor, maar aangezien we daar toch waren ook even de andere modellen uitgeprobeerd natuurlijk. Toen we bij de stand van RAP aankwamen begroette het personeel ons al vriendelijk, wat bij sommige andere niet eens het geval was.
Na de proefrit waren we zeer verrast, de fiets fietste zalig en dat met een voorwielmotor, waarvan we eerst dachten dat het niets was. Daarna zijn we nogmaals terug gegaan naar gazelle om daar ook een voorwielmotor te testen maar deze ondersteunde lang niet zo goed als de RAP CITY.
Na nogmaals een proefrit op de RAP gemaakt te hebben, hebben we besloten om er 1 aan te schaffen. Binnen 3 dagen werd die al geleverd. Ik heb al 1 grote rit kunnen maken en kan maar 1 ding zeggen: de RAP fietst echt zalig!

by Philippe on Blank Business Name
RAP Tour7

Een goedkope fiets(zeker nu er een speciale korting wordt gegeven
tot.....) die stevig is. Rijdt soepel en de ondersteuning met krachttrapsensor is een voordeel op deze fiets. De elektrische motor helpt direct bij het vertrekken.
Dit wil ook zeggen dat je moet opletten als je op een nat wegdek vertrekt, of als je een bocht neemt en dan direct doortrapt. Maar dat is bij iedere elektrische fiets zo. 😎 De Max snelheid is 27km/h en de actieradius is Max 44 km.
Iemand die een fiets zoekt voor kortere ritten(Max 40km) of werkverkeer van 25km, zoals ik, is dit een ideale fiets. Als je mogelijkheid hebt om de fiets bij te laden op het werk!
Er zit een goede en stevige standaard op de fiets.
We hebben beidde een fiets gekocht, en hebben wat kleine probleempjes gehad, die perfect snel en zonder verdere kosten opgelost zijn door de verkoper.
De service verdient dan ook een 11/10 .
De fietsen kunnen in de testcenter worden uitgetest. De verkoper doet niet moeilijk als je een uurtje fietst.
We hebben de fietsen 6mnd en 5OO km.
Een helling is een plezier om te bestijgen. De display is simpel zonder franjes, maar alle nodige elementen staan erop.
Het display biedt 4 instelbare snelheden, die ik persoonlijk goed vindt.
De fiets heeft 7 versnellingen, en bij het gebruik van de 7de versnelling en op high draait men perfect rond aan 25-27km/h.

Benoem kort de voordelen van de fiets::
-Het zadel zit comfortabel en is verend. Dat het licht niet vanaf het stuur kan bediend worden is voor mij geen must.
-De fiets maakt amper lawaai, wat vooral opvalt als er iemand naast je fietst met een elektrische merkfiets.
- Er komt een servicemonteur langs na 6 maand(500km)(gratis) om de fietsen nog een keer af te regelen.(ook in België- alhoewel ik niet weet of het in heel België geldt)
- Goed af te stellen stuur in alle richtingen.

Benoem kort de nadelen van de fiets::
-Een nadeel is dat de ventielen dunlopventielen zijn, en er niet kan nagekeken worden op hoeveel druk ze staan.http://nl.wikipedia.org/wiki/Fietsventiel
Als mijn banden versleten zijn, verander ik de binnenbanden door belgische ventielen of Schraderventiel.

-De achterrem shimano rollerbrake is niet zo schitterend(zwak) in remvermogen, maar de voorrem doet zijn werk schitterend.

- Korte actieradius ( 44 km is echt te kort) (Misschien eens na kijken om een andere(type) accu te plaatsen.

by A. Bladt on Blank Business Name
RAP Tour7

Wij hebben op het ElektrischeFietsen.com Event in Amersfoort Verschillende fietsen geprobeerd. Wij vonden de RAP Tour7 een zeer goede fiets die voor de prijs veel voordelen biedt tegen over de ander fietsen. De aandrijving was precies zo als die nodig is en wat je alleen bij de duurdere fietsen vindt. Ook was hij ontzettend stabiel en netjes compleet. Een prettige fiets voor een zeer voordelige prijs

De voordelen van de fiets:
- Prettige aandrijving
- Netjes compleet afgewerkt
- Stabiel
- Veel waar voor je geld

De nadelen van de fiets:
- Zwaar zoals alle elektrische fietsen
- Geen accu keuzen

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 


Comments

 1. duckers
  duckers 27 augustus, 2016, 12:21

  reviews ov er rap city 7

  Reply this comment
 2. Philippe
  Philippe 17 februari, 2014, 18:49

  Beste

  Hierbij de ervaring met de rap fiets Tour 7.
  Een goedkope fiets, die stevig is. Rijd soepel en de ondersteuning met krachttrapsensor is een voordeel op deze fiets.
  De max snelheid is 27km/h en de actieradius is max 44 km.
  Iemand die een fiets zoekt voor kortere ritten(max 40km) of werkverkeer van 25km, zoals ik is dit een ideale fiets. Als je mogelijkheid hebt om de fiets bij te laden op het werk.
  Er zit een goede en stevige standaard op de fiets.
  We hebben beidde een fiets gekocht, en hebben wat kleine probleempjes gehad, die perfect snel en zonder verdere kosten opgelost zijn door de verkoper.
  De service verdient dan ook een 11/10 :).
  De fietsen kunnen in het testcenter worden uitgetest. De verkoper doet niet moeilijk als je een uurtje of twee fietst.
  Zo kan je de fiets pas echt uittesten.
  Een helling is een plezier om te bestijgen. De display is simpel zonder franjes, maar alle nodige elementen staan erop.
  De achterrem shimano rollerbrake is niet zo schitterend in remvermogen, maar de voorrem doet zijn werk schitterend.
  Het zadel zit comfortabel en is verend. dat het licht niet vanaf het stuur kan bedient worden is voor mij geen must.

  We hebben de fietsen 6mnd en 5OO km.
  Prijs kwaliteit is uitstekend.
  Tenslotte maakt de fiets amper lawaai, wat vooral opvalt als er iemand naast je fietst met een merkfiets.

  Binnenkort komt de servicemonteur een eerste gratis onderhoudsbeurt geven aan de fietsen. dit is inbegrepen bij de aankoop.

  We wonen in België !

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*