Riese & Muller ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringenriese_mueller_logo

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 4 reviews
Riese&Muller Charger HS Nuvinci

Ik ben bij deze fiets uitgekomen omdat ik op zoek was naar een speed pedelec zonder derailleur zodat onderhoud minimaal is. Ook een riem ipv van ketting zodat de broek niet vies wordt en je er wederom geen omkijken naar hebt. Ik heb ook op de probeerdagen die deze website organiseert verschillende andere fietsen geprobeerd maar was toch het meeste gecharmeerd van de charger. In vergelijking met een aantal alternatieven zoals Kalkhoff was deze fiets ook nog iets voordeliger (maar goedkoop is anders). Ik heb er inmiddels een 1500 km mee gereden op een dagelijkse commute van heen en weer 33 km in Brussel over onze befaamde gebrekkige fietsinfrastructuur . Ik ben zeer tevreden met mijn aankoop.
De fiets combineert stabiliteit met wendbaarheid in het verkeer (de R&M cruiser vond ik bijvoorbeeld veel moeilijker de bocht om te krijgen)
Ik heb ook een versie met dikke banden geprobeerd maar vond die toch iets te "lawaaierig" (in de zin van opel manta met racestreep en spoiler). Comfort met deze fiets is voldoende en je hebt een goed contact met de weg. De dikke banden zijn iets comfortabeler maar ook iets minder wendbaar in stadsverkeer.
Ik ben een zware jongen (niet in de zin van de donald duck) en mijn route is op en af met ca 400 hoogtemeters per dag. Toch kan ik in Turbo op en neer en breek dan bij aankomst net mijn laatste batterijblokje aan. Ik denk dat ik een kleine 40 km kan halen op turbo.
De nuvincinaaf is ideaal door de fijnafstelling om op wind tegen of bergop te anticiperen. De bediening is wel wat stroef maar gaat nu beter omdat ik of mijn handspieren getraind heb of omdat het in een beetje ingelopen is.
Ik rijd zonder noemswaardige inspanning ca 37 km/h bij harde wind tegen en bergop loopt dat terug tenzij je meer inspanning doet. Om de 45 km/h te doen moet je al serieus meetrappen en heb je een trapfrequentie van ca 94/minuut, bij vlak terrein zonder al te veel wind is dat haalbaar.
Het zadel heeft een verende pen die alleen in actie treedt bij kuilen in de weg (er zijn 3 type veren al naar behoefte om te monteren, ik heb de stijfste genomen). Ik heb momenteel wel een kraakje in de pen en denk dat er wat vet tussen moet- ik ben ook iets zwaarder dan waar die veer op berekend is. De voorvork is luchtgeveerd en wordt geleverd met een pompje om de spanning aan te passen.
De remmen zijn heel goed en makkelijk doseerbaar, helaas zonder ABS 😉
De meegeleverde bel is waardeloos, veel te zacht en niet bedienbaar met handschoenen.

by Jan van Kemenade on Elektrischefietsen.com
Blue Label Cruiser HS

Mijn review hieronder d.d. 07-04-2016 moet ik helaas geheel herzien. Uiteindelijk na 2,5 jaar en 21.500 km verder zit er nu de 3e achternaaf in (wel nog onder garantie hersteld). Verder is de sensor kapot geweest (ook onder garantie vervangen) en de kabel tussen accu en motor was defect (heb ik wel moeten betalen).
Na een fietsongeval waarbij diverse onderdelen vervangen moesten worden heb ik echt ruim 2 maanden moeten wachten voordat alle bestelde onderdelen bij mijn dealer binnen waren, echt schandalig slecht! De originele voorvork was zelfs helemaal niet leverbaar! Mijn dealer heeft er een exemplaar van een ander merk moeten opzetten. Ik zou deze fiets dan ook niemand meer aanraden. Miskoop!!!

by R. Jansen on Elektrischefietsen.com
Diesel und muller cruiser city

Prima fiets maar raar dat je het stuur niet In hoogte niet kan verstellen. Was mij bij de Verkoop niet verteld

by Jan van Kemenade on Elektrischefietsen.com
Blue Label Cruiser HS

Ik heb deze fiets nu 1 jaar en 3 maanden en inmiddels staan er bijna 14.000 kilometers op de teller! Ik ben er nog steeds uitermate tevreden over. Het is een echte (Duitse) kwaliteitsfiets met goede onderdelen en er is nog steeds geen rammeltje te bekennen. De verlichting voor en achter is perfect, grote heldere lichtbundel voor. De traploze Nu Vincinaaf is heel prettig in gebruik. De Magura-remmen zijn zeer krachtig. Onlangs heb ik de ketting en de achterband laten vervangen, maar de voorband is nog steeds de originele. Ook remblokjes zijn inmiddels 2x vervangen maar gezien de afgelegde kilometers lijkt me dat vrij normaal. Ik gebruik mijn fiets hoofdzakelijk voor het woon-werkverkeer. Meestal rijdt ik in de sportstand en als op het werk arriveer (30 km enkele reis) dan heb ik nog een paar km actieradius over. Bij flinke tegenwind trekt de accu wel vrij snel leeg, ik moet dan echt een stand lager fietsen om te voorkomen dat ik op het laatst met een lege accu sta. De accu is 400 Watt maar inmiddels zijn er exemplaren leverbaar van 500 Watt. Ik kan deze fiets iedereen aanbevelen!Comments

 1. Ronald
  Ronald 14 juni, 2017, 17:06

  Al die A- merken Flyer , Ries en Muller, Gazelle , Sparta enz.. moet je uiteindelijk mijden! spijtig maar als de zaken goed draaien ben je als klant maar een nummertje !! Hetzelfde geldt voor grote fietszaken , bij ons hier in Antwerpen kennen ze er wel wat van !
  Een kleine fietshandel zal altijd voorzichtiger met zijn klanten omgaan! (In theorie ! )

  Reply this comment
 2. Jan van Kemenade
  Jan van Kemenade 12 juli, 2016, 09:12

  Inmiddels moet ik mijn enthousiasme wat temperen voor deze fiets. Ik ben laatst onderuit gegaan met m’n fiets en wacht al 8 (!!!) weken op de bestelde onderdelen!

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*