Sparta ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.Comments

 1. Harry
  Harry 20 februari, 2018, 08:44

  Ik heb nu al meer dan 2 jaren een Sparte R20i, achterwielmotor 50 Nm, 20 versnellingen en 600 Wh batterij. Heb al 6000 km gefietst en ben 100% tevreden. Motor hoor je totaal niet. Ondersteuning is zeer goed. Fiets tochten van > 60km in de Ardennen met hellingen tot 15%. Geen enkel probleem. Ben zelf bijna 70 jaar en kan zonder problemen deze tochten aan met deze fiets en zonder onderweg bij te laden. Heb wel de snellader (extra gekocht) bij voor alle zekerheid maar nog nooit moeten gebruiken.
  Ik heb ook de commentaar gehad dat de 5 jaar garantie, die mij beloofd was, tijdelijk, wegens juridische problemen, geschrapt is. Na ong. 1 jaar heeft mijn fietsenmaker mij gebeld dat de juridische problemen van de baan zijn en heb ik een 5 jaar garantie document gekregen.
  Ben echt 10% tevreden en de batterij is nog in uitstekende conditie. Ik let er wel op dat ze NOOIT ontladen is.
  Laat mijn fiets wel regelmatig nakijken door fietsenmaker.
  Mijn broer heeft vorig jaar de R10i gekocht (40 Nm achterwielmotor, 10 versnellingen, 600 Wh baterij) en is ook tevreden, ook in de Ardennen gefietst en is al over de 70 jaar.

  Reply this comment
 2. Ingrid
  Ingrid 24 januari, 2018, 19:02

  Hoi
  Ik heb een sparta elektrische fiets type Support gekocht, 2e hands. Ik kan geen info vinden over deze fiets. Er staat alleen support op het frame. Weet iemand wat voor type dit is? Ion? En wellicht onder andere naam bekend? Uit welk jaar? Handleiding staat op sparta maar onder welke noemer valt de support. Kortom help Hartelijk dank.

  Reply this comment
 3. Pat
  Pat 10 januari, 2018, 12:32

  Heeft er iemand ervaring met de Popal E-Bike Enroute 2016 Lage Instap Nexus 3 Zilver Dames?

  En met de Stella fietsen?

  Reply this comment
  • pat
   pat 10 januari, 2018, 12:34

   Bij ons leverde Stella een batterij die niet volgens de bestellingsorder overeen kwam. We kregen de goedkoopste batterij en betaalden voor de duurste batterij;

   Reply this comment
 4. Peet
  Peet 28 december, 2017, 12:34

  Na een longembolie E fiets gekocht sparta io 0ktober 2015 nu dec 2017 en km stand 4700 km totaal gereden heeft mijn fiets het weer begeven weer een accu kapot dit is nr 3 al en motor plaat gescheurd en heb al in juni 2017 een nieuwe computer moeten kopen totaal alles bij elkaar al voor 1428,50 € kosten gehad met deze fiets en garantie ho maar van sparta NEE DEZE FIETS GAAT ZO SNEL MOGELIJK WEG NU EN GEEN SPARTA FIETS WEER er zijn betere te koop .

  Reply this comment
 5. JK
  JK 13 november, 2017, 19:27

  Sorry hoor maar de naam Sparta staat echt niet meer voor wat het geweest is, elke dag 16 KM fietsen naar mn werk en terug binnen nog geen 5000 KM banden versleten en tandwielen op, Daarna was binnen 3 jaar mn accu kapot, kosten 600 Euro deze heb ik tegen een coulance regeling voor 300 Euro gekregen nu 18000 KM op de teller naar de fietsen maker voor een service beurt, is ineens mn achterwiel defect 550 Euro. Nou ik volgende keer koop ik wel een Stella fiets want Sparta is echt Sparta niet meer

  Groet JK

  Reply this comment
  • Jan
   Jan 23 november, 2017, 16:26

   Een Sparta fiets gekocht met fluister stille midden motor .Maar de motor leek meer op een F16 zoveel lawaai.Is naar de fabriek geweest kwam beschadigt terug maar geluid was nog steeds aanwezig.Heb de fiets ingeruild en een fiks bedrag bij betaal voor een ander merk.Deze is zeer stil.Heb als oudere man ook een dames model gekocht.Voor oudere mannen veel handiger.

   Reply this comment
 6. Renesparta
  Renesparta 9 november, 2017, 10:47

  In 2014 een Sparta gekocht en toen was er een garantie regeling dat je het gratis kon verlengen. Kon niet meteen maar je zou bericht krijgen. Natuurlijk begrijpen jullie lezers het misschien al. Heb nooit bericht gekregen en nu zegt zowel de dealer als Sparta; sorry maar we kunnen.niegs meer doen.
  Wie herkent dit en heeft ook deze.ervaring. ik wil Sparta nu wel eens stevig aanpakken want ik koop een fiets 2500 euro en deze staat meer in de garage dan mijn auto.
  Even een opsomming:
  5x terug vanwege kapotte spaken
  Na x keer opnieuw instellen accu bleek deze toch kapot
  Zadel 3 keer afgebroken
  Display stuk
  Ondersteuning wegvallen door slechte verbindingen
  Inmiddels een zwaardere.accu (de 700kwu).maar deze vertoont ook al toeren nu met het koude weer kan ik net.aan 50 km op stand.2.ermee rijden. Moet er niet teveel tegenwind zijn.

  Mijn fiets is een ion rx+

  Reply this comment
  • Harry
   Harry 20 februari, 2018, 08:53

   Ik kocht 2 jaar geleden een Sparta R20i ook met 5 jaar garantie. Toen hij geleverd was bleek de 5 jaar garantie wegens juridische redenen (klacht van een concurrent) opgeschort te zijn. Na ong. een jaar heeft mijn fietsenwinkel mij gebeld dat het juridisch probleem opgelost is en heb ik alsnog het 5 jaar garantie document gekregen. Dus neem even contact op met de fietswinkel en hij moet het in orde kunnen maken.

   Reply this comment
 7. BJ
  BJ 22 oktober, 2017, 14:55

  Ik heb een Sparta RX+. Deze fiets is duurder in onderhoud dan mijn middenklasse auto. Display kapot en vervangen 80 Euro. Accu kapot en vervangen 650 Euro. Elk jaar een beurt van 130 Euro. Nu is de koppelsensor kapot. 400 euro. Fiets is 4 jaar oud en heeft me nu al zeker 1800 Euro gekost. Sparta wil steeds maar innoveren maar let daarbij niet op de bedrijfszekerheid van de nieuwe producten. Ik koop nooit meer een fiets van Sparta (i.e. Accell) !

  Reply this comment
 8. Bram
  Bram 18 oktober, 2017, 10:17

  Sparta gebruikt mogelijk sjoemelsoftware om levensduur van accu’s te beïnvloeden.
  Ik heb 3,5 jaar geleden twee Sparta ION DT fietsen gekocht voor mijn vrouw en mij zelf. Identiek dus. Nu 3,5 jaar later heeft de accu van zijn fiets het begeven, 15000km gereden en altijd aan de lader. Nieuwe accu kostte 500 euro en de oude accu moest retour Sparta ivm de coulanceregeling. Die houdt in dat er 160 euro korting wordt gegeven op de nieuwe accu welke dus 660 euro kost. Reviseren van de accu kan niet want er zit een digitaal slot op. Nu, 1 week later, heeft ook de accu van haar fiets het begeven. De Duitse automerken zijn onlangs door de mand gevallen met hun sjoemelsoftware en ik heb het sterke vermoeden dat ook de Sparta accu’s worden voorzien van software die de levensduur van de accu beperken. Het kan geen toeval zijn dat twee identieke accu’s, 3,5 jaar oud, 1 met 15000 en 1 met 5000km, binnen 1 week beide de brui eraan geven.
  Dit kan alleen wanneer er gemanipuleerd wordt!! Sparta doet hier niets mee, hebben ze me laten weten.
  In mijn opinie koopt Sparta de defecte accu terug voor 160 euro en verkoopt er een voor 500 euro. Mogelijk dat ze die defecte accu resetten om bij een volgend voorval die accu weer te verkopen voor 500 euro. Dat zou dus door gebruik van sjoemelsoftware mogelijk zijn. Waarom zou je een digitaal slot op een accu zetten? Ik vervang deze tweede accu niet en koop een heel nieuwe fiets van een ander merk.

  Reply this comment
  • Karin
   Karin 3 december, 2017, 22:30

   Hallo Bram, wat een herkenbaar verhaal! Wij hebben precies dezelfde ervaring met de accu. Mijn man en ik hebben beiden een Ion DTS en rond dezelfde tijd gekocht als jij. En precies hetzelfde verhaal voor wat betreft de accu’s: Eerst die van mijn man, toen enkele weken later mijn accu. Gelukkig hadden wij extra garantie genomen. Ze wilden eerst een korting aanbieden, maar die vlieger ging niet op natuurlijk.
   Vandaag toevallig bij Sparta in Ede voor een nieuwe fiets gaan kijken. Op zich bevalt de Ion goed. Hebben er weer 1 op het oog, maar ik sla nu toch aan het twijfelen…

   Reply this comment
 9. H Hansdriksen
  H Hansdriksen 28 augustus, 2017, 22:32

  ik heb een Sparta e-bike i.on GL. Als de temperatuur > 25 graden is laat de accu niet meer op.
  Terwijl de display dat wel aan geeft. later als het koeler is laat de accu wel weer op.
  de accu geeft 100% aan bij een computer uit draai.Kan iemand mij vertellen hoe ik dat op kan laten lossen.

  Reply this comment
 10. Wilna
  Wilna 15 augustus, 2017, 14:31

  Email verzonden aan Sparta:
  Ik ben heel erg teleurgesteld over de kwaliteit van mijn fiets. Ik heb hem in april 2014 gekocht en in de zomer van 2015 (exacte datum weet ik niet meer) ging de bevestiging van mijn display al kapot. Hij zat in een hoesje in mijn handtas en toen ik hem wilde gebruiken bleek de bevestiging stuk en zaten alle onderdelen in het hoesje. Hierdoor kon ik niet meer elektrisch fietsen. Dit display is toen onder garantie vervangen. Nu, ongeveer 2 jaar later wil ik het display op mijn fiets doen, en er springt iets weg. Niet meer te vinden. Ook nu weer is dezelfde bevestiging defect en kan ik weer niet elektrisch fietsen, terwijl ik die ondersteuning echt nodig heb omdat ik artrose in beide knieën heb. Bij navraag bij de dealer valt het deze keer niet onder de garantie en moet ik €95 betalen. Ik vind het heel erg vreemd dat Sparta niet wat coulanter met de garantie omgaat. In mijn ogen gaat het hier namelijk om een constructiefout als de levensduur van zo’n belangrijk onderdee l als het display maar net 2 jaar blijkt te zijn. Ik ga altijd heel voorzichtig met het display om. Ik bewaar het in een speciaal hoesje en heb het nog nooit laten vallen. Ook leen ik mijn fiets nooit uit en weet ik dus precies wat er met het display is gebeurt. Hopelijk neemt u uw verantwoordelijkheid voor dit product en neemt u de kosten voor uw rekening.
  Met vriendelijke groeten,
  Wilna

  Antwoord Sparta:
  Op 8-8-2017 om 13:01 schreef Info Sparta:
  >
  > Beste mevrouw van Ewijk,
  >
  >
  >
  > Bedankt voor uw e-mail en vervelend om te horen dat u niet meer prettig gebruik kan maken van uw Sparta ION RX+. Als ik het goed begrijp is er een onderdeel op het display kapot waardoor u deze niet meer kunt gebruiken. Deze is twee jaar geleden onder garantie vervangen en dat is dan ook de reden dat het onderdeel nu buiten de garantie valt. De garantieperiode is namelijk niet verlengt gezien het onderdeel al onder garantie is vervangen. Ik begrijp dat u erg zorgvuldig bent met betrekking tot uw fiets en dat waarderen wij ook zeer.
  >
  > Wat ik uit uw verhaal begrijp is dat u van mening bent dat het gaat om een constructiefout en dat u daarom graag zou zien dat het onder garantie wordt vervangen. Dit is helaas niet mogelijk wegens bovengenoemde reden. Het is nu wel zo, dat wanneer u een nieuw display aanschaft dat u weer twee jaar garantie heeft op het nieuwe display. Dit houdt dus in dat wanneer het display binnen deze twee jaar defect raakt, en het defect onder garantie valt, deze kosteloos vervangen word. Of het dan onder garantie valt zal uw dealer beoordelen en hij kan u daar ook verder bij assisteren.
  >
  > Het spijt mij dat ik u in deze niet verder tegemoet kan komen maar hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.
  >
  > Met vriendelijke groet / Mit Freundlichen Grüßen
  > B. Scheffer – SPARTA
  > Afdeling consumenten communicatie

  Mijn reactie over de afhandeling door Sparta:
  Ik vind het een teleurstellend antwoord. Als een vitaal onderdeel als de bevestiging van het display maar een levensduur van rond de twee jaar heeft, dan vind ik dat de constructie van dat onderdeel niet doordacht is. Dit zou betekenen dat ik elke twee jaar bij de dealer een nieuw display moet gaan halen, omdat de bevestiging weer afgebroken is. Als het net buiten de twee jaar gebeurt, dan betekend dat, dat ik iedere 2 jaar €95 voor mijn fiets kwijt ben omdat Sparta een onderdeel niet goed heeft gedimensioneerd. Buiten de gewone standaard garantie bestaat er trouwens ook nog zo iets als “een normaal te verwachten levensduur”. Ik vind dat een onderdeel dat niet aan normale slijtage onderhevig is, zoals een band of een ketting, toch minimaal 5 jaar zonder problemen zou moeten werken.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*