Sparta ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.Comments

 1. Mark
  Mark 29 augustus, 2015, 09:47

  Bert schreef:

  Ik fiets meestal in stand 3 (Tour) en dan kun je gewoon 38 km/h fietsen met ondersteuning. Er is dus geen beperking op snelheid in de verschillende standen, in tegenstelling tot wat sommige websites beweren. Dat is fijn, want dan kun je op een lagere stand toch lekker doorfietsen, wat natuurlijk de actieradius verhoogd.

  Dat is interessant om te weten. Ik heb een woon-werkafstand van 51 km enkele reis en ben een Speed Pedelec daarvoor aan het overwegen. Ik wil wel een groot deel van de rit continu op hoge snelheid kunnen fietsen (zo’n 40 km/u) en dat zou niet iedere accu kunnen halen. Echter, ik beschik zelf over een goede conditie, want op een opafiets zonder versnellingen leg ik het stuk al in 2 uur af (25 km/u gemiddeld). Kun je dan op een lagere stand en dus met een aanzienlijk langere actieradius gemiddeld 40 km/u fietsen ten opzichte van iemand die op een normale fiets maar bijv. 15 km/u zou fietsen?

  Verder zou ik ook graag willen weten hoe snel een Speed Pedelec met een lege accu gaat ten opzichte van een normale fiets. Dit is ook van belang voor de actieradius (als je jezelf meerekent 🙂 ) en als je niet al te veel geld wil uitgeven aan een dure accu en dus dure fiets. Kom je dan nog net zo snel vooruit of trapt het dan heel zwaar?

  Reply this comment
 2. kees
  kees 13 augustus, 2015, 23:26

  Ik had 2 en halfjaar gereden met een dcycles elektrische fiets nu helemaal naar de kloten gekocht bij edwingroen in heerhugowaard waardelose zaak ik kom daar nooit meer service is zeer slecht. het gaat alleen maar om verkopen meer niet.

  Reply this comment
 3. kaat
  kaat 12 juni, 2015, 22:29

  Heb sinds maart 2012 mijn Sparta ion rx. Geen noemenswaardige problemen maar als og maar 3200 km gefietst: bergop geeft hij amper ondersteuning… En dat heb ik pas in belgie gevoeld. In nl fiets ik alleen in 4 e of 5 e versnelling. Dan is de ondersteuning optimaal maar wel enorm zwaar belastend voor mijn hamstrings…. Het gaat toch niet op dat een fiets bepaalt wanneer ik ondersteuning moet hebben? Ik heb astma en ik wil zelf bepalen wanneer ik hulp nodig heb?

  Reply this comment
 4. clephi
  clephi 27 april, 2015, 18:33

  Mijn Sparta ION RX PL fiets is net 3 jaar, ik heb er nog geen 1000 km mee gefietst en de accu is al kapot. Fietsenhandelaar zegt dat nieuwe accu 500 euro kost en dat Sparta hier zelf niets in wil komen. Nu dan koop je een dure fiets waarvan je denkt die kan een tijd mee. En na 3 jaar al 500 euro kosten aan. Wie weet een goedkopere oplossing voor mij????? 500 euro is wel erg veel!!!!!

  Reply this comment
  • Fred
   Fred 27 mei, 2015, 08:12

   Als het een losse accu is kun je deze laten reviseren bij TBM in Zeeland , hebben mijn accu ook weer als nieuw gemaakt voor weinig geld. even google voor adres

   Reply this comment
  • Marlies van Meel
   Marlies van Meel 9 mei, 2017, 22:45

   wij hadden 2 sparta fietsen gekocht €4600 nog geen 500 km mee gefietst
   zelfs nog geen 1ste beurt gehad , we wilde gaan fietsen wat denk je, bij
   de heren fiets was de accu stuk en bij de dames fiets de motor gelijk
   samen stuk.naar de fietsenmaker maar die zei sorry ze zijn net uit de
   garantie ,ook sparta deed daar niks aan SORRY uit de garantie niet te
   geloven. wij hebben de fietsen laten maken uiteraard bij een andere
   rijwielhandelaar die vond het ook schunnig dat SPARTA ons zo behandelde
   kosten € 1100 na 1 maand gingen we op vakantie wat denk je ik pakte
   mijn fiets de accu stuk ook geen garantie ben woest voor ons echt geen
   SPARTA meer en dat mag heel nl weten voel me genaaid op zijn hollands
   gezegd

   Reply this comment
   • TBMFietsen
    TBMFietsen 10 januari, 2018, 23:24

    Dank u wel voor deze reactie Fred. Helaas kunnen ook wij de Sparta Ion accu’s niet reviseren maar wel vele andere. Indien u een accu gereviseerd wilt hebben kunt u vrijblijvend contact opnemen

    Reply this comment
 5. T.Ganzeveld
  T.Ganzeveld 5 december, 2014, 13:24

  Ik heb de Sparta ion gls d57 hoe vernieuw je daar de remblokken van de fiets is van het jaar 2009?

  Reply this comment
 6. ham sweebroek
  ham sweebroek 14 oktober, 2014, 13:12

  Sparta xts, een fiets van 2650, euro, en als je een tas achterop hebt, is na 15 km de verf er aan alle kanten af, nog nooit mee gemaakt bij fietsen van 5 a 900 euro, zeer slecht, banden na 4000 km versleten, niet normaal bij een fiets van 2650 euro, de fietsenmaker zij, o pak maar een zwarte stift, kan je daar je pakkendrager weer zwart mee maken, een fiets van 2650, euro, slechte kwaliteit verf van sparta.

  Reply this comment
 7. Francisca Sabbe
  Francisca Sabbe 1 oktober, 2014, 13:13

  Het probleem met de Sparta BS3 zoals beschreven door Ad van der Borght komt ons zeer bekend voor. Het overkwam ons met de damesfiets tijdens een fietstocht een tweetal weken geleden. Momenteel zijn de beide fietsen al twee weken binnen voor herstel; bij de herenfiets is het opnieuw hommeles met de versnellingen. De motor van de damesfiets is naar de fabrikant gestuurd en na twee weken is er nog geen nieuws of zicht op een herstelde fiets. Het vertrouwen in onze e-bikes (gekocht eind juni 2013) is nu helemaal zoek.

  Het is sinds het begin altijd wat geweest: rammelende batterijen, loszittende steuntjes, loszittend stuur, chronische problemen met de binnenversnellingen en de schijfremmen, … We hebben probeerden al enkele keren Sparta te contacteren, tot op heden zonder resultaat.

  Wij vinden fietsen met een e-bike heerlijk, zowel recreatief als voor woon-werkverkeer. We hebben het gevoel dat onze e-bikes onvoldoende uitgetest werden voor ze op de markt kwamen. Qua verhouding prijs kwaliteit hebben de fietsen ons erg ontgoocheld.

  Hopelijk krijgen we snel nieuws van de handelaar dat onze fietsen hersteld zijn. Waar we ons niet meer aan zullen wagen is een fietsvakantie met onze e-bikes. Jammer.

  Reply this comment
 8. Joost uut Drenthe
  Joost uut Drenthe 14 september, 2014, 15:56

  @Bart Heb ook een Sparta ion E-Speed en rijd ook woon-werk 47 Km enkele reis. Gebruik inmiddels voornamelijk stand 2 ondersteuning omdat stand 3 stroom vreet. 47 km haal ik dan ook niet. In stand 2 haal ik gemiddelden van 27/29 km met actieradius van circa 95 km. Sparta zou stand 3 moeten knijpen naar 35 km/ uur en met minder ondersteuning. Dan is er ook verschil met stand 4 en 5. Verder nu 2500 km gereden in 5 maanden zonder problemen.

  Reply this comment
 9. Poet Wubben
  Poet Wubben 24 augustus, 2014, 11:39

  Wij zijn ook bezig om een e-bike aan te schaffen, maar er zijn zoveel meningen van dealers dat je het zelf ook niet meer weet.
  Ik denk dat ieder persoon verschillend is en zelf moet ervaren welke fiets bij jou past.
  Met Vriendelijke Groet Piet Wubben.

  Reply this comment
 10. Paul
  Paul 21 juli, 2014, 11:47

  reactie op
  Jul 21, 2014 door ronny verbraekel

  de automatische terugwinning van energie is geactiveerd en kan gewoon via de bedieningsfuncties in het display uitgezet worden.
  Poep simpel dus!
  Wil je een goede Sparta service zul je naar Belgie moeten komen vrees ik, wij kennen dat hier wel

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*