Sparta ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum. • Wilna

  Email verzonden aan Sparta:
  Ik ben heel erg teleurgesteld over de kwaliteit van mijn fiets. Ik heb hem in april 2014 gekocht en in de zomer van 2015 (exacte datum weet ik niet meer) ging de bevestiging van mijn display al kapot. Hij zat in een hoesje in mijn handtas en toen ik hem wilde gebruiken bleek de bevestiging stuk en zaten alle onderdelen in het hoesje. Hierdoor kon ik niet meer elektrisch fietsen. Dit display is toen onder garantie vervangen. Nu, ongeveer 2 jaar later wil ik het display op mijn fiets doen, en er springt iets weg. Niet meer te vinden. Ook nu weer is dezelfde bevestiging defect en kan ik weer niet elektrisch fietsen, terwijl ik die ondersteuning echt nodig heb omdat ik artrose in beide knieën heb. Bij navraag bij de dealer valt het deze keer niet onder de garantie en moet ik €95 betalen. Ik vind het heel erg vreemd dat Sparta niet wat coulanter met de garantie omgaat. In mijn ogen gaat het hier namelijk om een constructiefout als de levensduur van zo’n belangrijk onderdee l als het display maar net 2 jaar blijkt te zijn. Ik ga altijd heel voorzichtig met het display om. Ik bewaar het in een speciaal hoesje en heb het nog nooit laten vallen. Ook leen ik mijn fiets nooit uit en weet ik dus precies wat er met het display is gebeurt. Hopelijk neemt u uw verantwoordelijkheid voor dit product en neemt u de kosten voor uw rekening.
  Met vriendelijke groeten,
  Wilna

  Antwoord Sparta:
  Op 8-8-2017 om 13:01 schreef Info Sparta:
  >
  > Beste mevrouw van Ewijk,
  >
  >
  >
  > Bedankt voor uw e-mail en vervelend om te horen dat u niet meer prettig gebruik kan maken van uw Sparta ION RX+. Als ik het goed begrijp is er een onderdeel op het display kapot waardoor u deze niet meer kunt gebruiken. Deze is twee jaar geleden onder garantie vervangen en dat is dan ook de reden dat het onderdeel nu buiten de garantie valt. De garantieperiode is namelijk niet verlengt gezien het onderdeel al onder garantie is vervangen. Ik begrijp dat u erg zorgvuldig bent met betrekking tot uw fiets en dat waarderen wij ook zeer.
  >
  > Wat ik uit uw verhaal begrijp is dat u van mening bent dat het gaat om een constructiefout en dat u daarom graag zou zien dat het onder garantie wordt vervangen. Dit is helaas niet mogelijk wegens bovengenoemde reden. Het is nu wel zo, dat wanneer u een nieuw display aanschaft dat u weer twee jaar garantie heeft op het nieuwe display. Dit houdt dus in dat wanneer het display binnen deze twee jaar defect raakt, en het defect onder garantie valt, deze kosteloos vervangen word. Of het dan onder garantie valt zal uw dealer beoordelen en hij kan u daar ook verder bij assisteren.
  >
  > Het spijt mij dat ik u in deze niet verder tegemoet kan komen maar hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.
  >
  > Met vriendelijke groet / Mit Freundlichen Grüßen
  > B. Scheffer – SPARTA
  > Afdeling consumenten communicatie

  Mijn reactie over de afhandeling door Sparta:
  Ik vind het een teleurstellend antwoord. Als een vitaal onderdeel als de bevestiging van het display maar een levensduur van rond de twee jaar heeft, dan vind ik dat de constructie van dat onderdeel niet doordacht is. Dit zou betekenen dat ik elke twee jaar bij de dealer een nieuw display moet gaan halen, omdat de bevestiging weer afgebroken is. Als het net buiten de twee jaar gebeurt, dan betekend dat, dat ik iedere 2 jaar €95 voor mijn fiets kwijt ben omdat Sparta een onderdeel niet goed heeft gedimensioneerd. Buiten de gewone standaard garantie bestaat er trouwens ook nog zo iets als “een normaal te verwachten levensduur”. Ik vind dat een onderdeel dat niet aan normale slijtage onderhevig is, zoals een band of een ketting, toch minimaal 5 jaar zonder problemen zou moeten werken.

 • Marleen

  In juni mijn Sparta ion tweedehands gekocht en toen haalde ik gemakkelijk een snelheid van 20 km/U. Nu haal ik met moeite 15 km/U. Kan iemand mij vertellen wt het probleem is ?

 • Peter Z

  Vorig jaar een Sparta M8i gekocht, en in tegenstelling wat ik vaak lees maakt de motor behoorlijk veel lawaai! Je hoort de tandwielen in de motor duidelijk gieren. Alleen als je in de hogere versnellingen fietst (6, 7 of 8), dan is de motor stil. Fiets je rustig met anderen die een fiets hebben zonder ondersteuning, of met een kindje voorop en fiets je dus ongeveer 15 km/uur in 3e of 4e versnelling, dan giert de motor als een gek. Het is een Ion met een Yamaha motor en wat zij gedaan hebben met die tandwielen, is niet te begrijpen. Ondanks de goede wil van mijn fietsenmaker wordt mij gemeld dat het lawaai bij deze motor hoort. Als ik stiller wil fietsen, is het advies om dan maar sneller te fietsen in een hogere versnelling!

 • Bram

  Ik heb gisteren de Sparta R10Ti aangeschaft en ik en erg tevreden met deze ebike duidelijk display, duidelijke handleiding de fiets ziet er zeer degelijk uit kan zeker tegen een stootje de batterij zit keurig in het frame verwerkt deze rammelt dus totaal niet zoals bij de meeste ebikes wel het geval is schakelt soepel en lekker de motor hoor je helemaal niet. Ik kan eigenlijk alleen maar positieve dingen melden over de fiets super fiets klasse hoor Sparta!

 • skyra

  na 3 jaar schijnt nu de motor van de fiets (in het voorwiel) volgens de fietsenmaker stuk te zijn. Sparta kan geen nieuwe motor leveren, schijnt. Wel kan de oude motor gereviseerd worden voor 375,- Dan moet de motor nog geplaatst worden etc etc.
  Hoe kan het zijn dat na 3 jaar al de motor de geest geeft?? Accu’s is een bekend verhaal, maar motors???

 • Dries P

  Ik heb afgelopen week een Sparta M7i LTD gekocht, en het moet gezegd worden! wat een heerlijke fiets! het ION systeem is echt geluidloos, en de trapsensor werkt echt super soepel! alsof je constant wind in de rug hebt! Ik doe elke dag woon -werk verkeer en deze fiets heeft dat een stuk aangenamer gemaakt! Aanrader Sparta ION fietsen! ook het gegeven dat ze nu 5 jaar garantie geven op de motor zegt wel dat ze vertrouwen hebben in hun ION systeem.

 • Tinus

  Eind 2013 kocht ik een Sparta RX plus. Op dat moment als één van de beste uit een Consumentenbond test. De fiets fietst heerlijk! Alleen nu (mei 2017): de 3e motor zit erin; 2e accu; 4e accuslede (ontwerpfoutje). Al met al heb ik in 3,5 jaar zo’n € 3500 uitgegeven aan de fiets, waarvan € 2100 voor de aanschaf… Reden voor mij om de volgende keer voor een lease e-bike te kiezen. Dan mag een derde partij de verrassingen voor zijn rekening nemen!

 • Aris

  Aris.
  Ik heb mijn huidige fiets RX plus in februari 2011 aangeschaft en ben nu op weg naar de 39000 kilometer. Na 6 maanden een nieuwe accu gehad i.v.m. Het afbreken van de lipjes aan de onderzijde. Naast de normale slijtage onderdelen geen problemen gehad. Ik ben aan het kijken en testen voor een nieuwe maar heb zijn gelijke nog niet gevonden. Een Top fiets. Mijn vrouw heeft een iets ander model ook een RX plus. Daar ging de motor na 22000 km stuk. Vervangen voor een gebruikte van de dealer (kosten € 125,=) inmiddels 11000 km verder zonder problemen. Nu wel een nieuwe grotere accu er in laten zetten.

 • Johan Joost Van Daalen

  Ik heb een nieuwe Sparta Pickup Electric gekocht. Afgelopen vrijdagmiddag de fiets opgehaald, de Profileleverancier had de accu al helemaal opgeladen voor mij. De accu had hij uit een ander showroommodel gehaald. Zaterdag en zondag het weekend weggeweest en de accu losgekoppeld van de lader in de huiskamer nog in de doos laten liggen. Dinsdagmorgen voor het eerst de fiets gebruikt met bepakking, namelijk te bezorgen post van Sandd.
  ´s Middags een tweede postwijk als vervanger ermee gedaan. De accu was tijdens de eerste postronde al aardig ontladen maar stond nog op 2 groene streepjes. Na afloop meteen aan de oplader gelegd. Eerder die dag ook al even een anderhalf uur tussentijds opgeladen. Daarna de hele nacht aan de oplader en de volgende ochtend had ik toen ik net een paar kilometer gereden had ineens een zwart display : accu leeg ! Na afloop woensdagmiddag meteen weer aan de oplader gelegd. De kamertemperatuur was in het weekend tijdens mijn afwezigheid volgens het programma laag geweest (tegen de 20 graden aan). Nu stook ik de kachel even flink op, de vloer was in en in koud. Zelfde geldt ook voor de behuizing van de accu. Na anderhalf uur laden blijft het eerste groene streepje nog niet in beeld! De batterijcombinatie ligt nu voor de cv in de woonkamer. De behuizing voelt nu ook warm aan.
  VRAAG : kan de accu ook diepgeladen zijn? Of komt het door de lage temperaturen van nu? De leverancier is nu nog anderhalve week met vakantie en dus dicht.

 • peter

  Waarom blokkeerd mijn voorwiel bij het achteruitrijden van mijn e bike en of is dit normaal.