Sparta ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.Comments

 1. Marleen
  Marleen 12 augustus, 2017, 14:42

  In juni mijn Sparta ion tweedehands gekocht en toen haalde ik gemakkelijk een snelheid van 20 km/U. Nu haal ik met moeite 15 km/U. Kan iemand mij vertellen wt het probleem is ?

  Reply this comment
 2. Peter Z
  Peter Z 3 augustus, 2017, 14:12

  Vorig jaar een Sparta M8i gekocht, en in tegenstelling wat ik vaak lees maakt de motor behoorlijk veel lawaai! Je hoort de tandwielen in de motor duidelijk gieren. Alleen als je in de hogere versnellingen fietst (6, 7 of 8), dan is de motor stil. Fiets je rustig met anderen die een fiets hebben zonder ondersteuning, of met een kindje voorop en fiets je dus ongeveer 15 km/uur in 3e of 4e versnelling, dan giert de motor als een gek. Het is een Ion met een Yamaha motor en wat zij gedaan hebben met die tandwielen, is niet te begrijpen. Ondanks de goede wil van mijn fietsenmaker wordt mij gemeld dat het lawaai bij deze motor hoort. Als ik stiller wil fietsen, is het advies om dan maar sneller te fietsen in een hogere versnelling!

  Reply this comment
 3. Bram
  Bram 18 juli, 2017, 01:15

  Ik heb gisteren de Sparta R10Ti aangeschaft en ik en erg tevreden met deze ebike duidelijk display, duidelijke handleiding de fiets ziet er zeer degelijk uit kan zeker tegen een stootje de batterij zit keurig in het frame verwerkt deze rammelt dus totaal niet zoals bij de meeste ebikes wel het geval is schakelt soepel en lekker de motor hoor je helemaal niet. Ik kan eigenlijk alleen maar positieve dingen melden over de fiets super fiets klasse hoor Sparta!

  Reply this comment
 4. skyra
  skyra 17 juli, 2017, 09:20

  na 3 jaar schijnt nu de motor van de fiets (in het voorwiel) volgens de fietsenmaker stuk te zijn. Sparta kan geen nieuwe motor leveren, schijnt. Wel kan de oude motor gereviseerd worden voor 375,- Dan moet de motor nog geplaatst worden etc etc.
  Hoe kan het zijn dat na 3 jaar al de motor de geest geeft?? Accu’s is een bekend verhaal, maar motors???

  Reply this comment
 5. Dries P
  Dries P 6 juni, 2017, 14:40

  Ik heb afgelopen week een Sparta M7i LTD gekocht, en het moet gezegd worden! wat een heerlijke fiets! het ION systeem is echt geluidloos, en de trapsensor werkt echt super soepel! alsof je constant wind in de rug hebt! Ik doe elke dag woon -werk verkeer en deze fiets heeft dat een stuk aangenamer gemaakt! Aanrader Sparta ION fietsen! ook het gegeven dat ze nu 5 jaar garantie geven op de motor zegt wel dat ze vertrouwen hebben in hun ION systeem.

  Reply this comment
 6. Tinus
  Tinus 3 juni, 2017, 21:18

  Eind 2013 kocht ik een Sparta RX plus. Op dat moment als één van de beste uit een Consumentenbond test. De fiets fietst heerlijk! Alleen nu (mei 2017): de 3e motor zit erin; 2e accu; 4e accuslede (ontwerpfoutje). Al met al heb ik in 3,5 jaar zo’n € 3500 uitgegeven aan de fiets, waarvan € 2100 voor de aanschaf… Reden voor mij om de volgende keer voor een lease e-bike te kiezen. Dan mag een derde partij de verrassingen voor zijn rekening nemen!

  Reply this comment
 7. Aris
  Aris 18 maart, 2017, 18:10

  Aris.
  Ik heb mijn huidige fiets RX plus in februari 2011 aangeschaft en ben nu op weg naar de 39000 kilometer. Na 6 maanden een nieuwe accu gehad i.v.m. Het afbreken van de lipjes aan de onderzijde. Naast de normale slijtage onderdelen geen problemen gehad. Ik ben aan het kijken en testen voor een nieuwe maar heb zijn gelijke nog niet gevonden. Een Top fiets. Mijn vrouw heeft een iets ander model ook een RX plus. Daar ging de motor na 22000 km stuk. Vervangen voor een gebruikte van de dealer (kosten € 125,=) inmiddels 11000 km verder zonder problemen. Nu wel een nieuwe grotere accu er in laten zetten.

  Reply this comment
 8. Johan Joost Van Daalen
  Johan Joost Van Daalen 25 januari, 2017, 17:19

  Ik heb een nieuwe Sparta Pickup Electric gekocht. Afgelopen vrijdagmiddag de fiets opgehaald, de Profileleverancier had de accu al helemaal opgeladen voor mij. De accu had hij uit een ander showroommodel gehaald. Zaterdag en zondag het weekend weggeweest en de accu losgekoppeld van de lader in de huiskamer nog in de doos laten liggen. Dinsdagmorgen voor het eerst de fiets gebruikt met bepakking, namelijk te bezorgen post van Sandd.
  ´s Middags een tweede postwijk als vervanger ermee gedaan. De accu was tijdens de eerste postronde al aardig ontladen maar stond nog op 2 groene streepjes. Na afloop meteen aan de oplader gelegd. Eerder die dag ook al even een anderhalf uur tussentijds opgeladen. Daarna de hele nacht aan de oplader en de volgende ochtend had ik toen ik net een paar kilometer gereden had ineens een zwart display : accu leeg ! Na afloop woensdagmiddag meteen weer aan de oplader gelegd. De kamertemperatuur was in het weekend tijdens mijn afwezigheid volgens het programma laag geweest (tegen de 20 graden aan). Nu stook ik de kachel even flink op, de vloer was in en in koud. Zelfde geldt ook voor de behuizing van de accu. Na anderhalf uur laden blijft het eerste groene streepje nog niet in beeld! De batterijcombinatie ligt nu voor de cv in de woonkamer. De behuizing voelt nu ook warm aan.
  VRAAG : kan de accu ook diepgeladen zijn? Of komt het door de lage temperaturen van nu? De leverancier is nu nog anderhalve week met vakantie en dus dicht.

  Reply this comment
 9. ilse
  ilse 8 december, 2016, 22:53

  WAARSCHUWING . april 2016 Sparta MI8 gekocht ik zeg…..DOE HET NIET. De fiets produceert een vreselijk lawaai. Vanaf het eerste uur problemen met de fiets. Fiets is 2 maal naar de fabriek terug geweest maar Sparta maakt zich ervan af met….dit geluid valt binnen de norm. ECHT…Doe HET NIET !

  Reply this comment
 10. peter
  peter 11 november, 2016, 15:50

  Waarom blokkeerd mijn voorwiel bij het achteruitrijden van mijn e bike en of is dit normaal.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*