Trek ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringenTREKlogo-EFietsenCOM-klein

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan op de onderstaande button. Verder kunt samen met andere gebruikers discussiëren op het elektrische fiets forum.

Voeg je ervaring toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Stuur uw ervaring in!

Average rating:  
 83 reviews
by Gea van Eden on Elektrischefietsen.com
LM600+ BLX Lady Low

Heb de fiets een week in gebruikt ,moet zeggen perfect,er stond overal geschreven dat de motor veel lawaai maakt ,maar dat is beslist niet waar, helemaal geruisloos kan niet maar het is echt minimum een heerlijke lichte fiets .

Trek X600 plus

Ik heb deze fiets nu 4,5 jaar, inmiddels ben ik een nieuwe accu verder en nu begint de motor te vervelen, kan ook elektrische gedeelte zijn, zijn kracht neemt af, er staat nu 23000 km op teller. Het is teleurstellend dat alles peperduur is van deze fiets, trapas 65 euro b.v. weinig Dealers die de fiets kunnen door meten, ik Fiets 5000 tot 6000 km per jaar dan is elektrische heerlijk maar het is wel zeer duur fietsen. Zou niet gauw meer een trek kopen omdat de service matig is wat je wel mag verwachten voor de prijs. Ik heb zelf het idee dat goedkopere elektrische fietsen niet voor onder doen, fiets van 2000 euro is niet slechter dan die van 3500 euro. Je leest vaak dat mensen teleurgesteld zijn door hun fiets merken, triest dat ze de klanten niet te gemoed komen.. De rijwiel handel zou eens goed in de spiegel moeten kijken om de service en vooral de reparatie kosten te verminderen, anders wordt auto rijden nog goedkoper..

by Siny smit on Elektrischefietsen.com
Trek E-bike T700+

2 jaar geleden mijn E-bike ( Trek 700T+) gekocht via particulier.
Deze zomer merkte ik dat de accu achteruit ging dus geïnformeerd bij de Trekdealer hoeveel een nieuwe accu moest kosten €700,00)
Beetje duur vond ik en heb uiteindelijk de accu laten reviseren en heb (€350,00) betaald...wel een verschil!!!
Nu heb ik wel een probleem met de Display, het geeft na 15 km aan dat de accu leeg is maar ik heb op aanraden van de accu- specialist toch zover mogelijk kilometers gefietst als mogelijk. Ik kwam uit op toch wel een mooie afstand van 68km!
De fiets is terug gebracht naar de accu- specialist en nu na 3 weken heb ik mijn fiets terug.
Helaas is dit euvel niet te maken omdat Trek dat niet wilt, dat is me verteld door de accu- specialist. HET HEEFT MET HET MERK TE MAKEN

Ik ben benieuwd of er Trek- eigenaren zijn die dit ook hebben meegemaakt!!!

by luyten peter on Elektrischefietsen.com
Trek

Toen ik mijn fiets ging kopen vertelde de verkoper mij dat ik er makkelijk 50 km mee kon doen, terwijl ik er soms nog geen 20 km mee haal (ik ben niet mager en rijdt altijd in hoogste stand, maar dat wist de verkoper ook). Nu haal ik soms zelfs geen 35km/u meer en mag ik al blij zijn met 25km/u. Daar heb ik geen speedpedelec voor gekocht. Mijn vorige fiets was een Flyer en dat is dag en nacht verschil. Daar kon ik op de fiets en motor rijden terwijl bij Trek het de ene dag redelijk gaat en de andere lijkt het alsof ik niet met een electrische fiets ben.

by Flip Niesten on Elektrischefietsen.com
Trek LM 500

Kennelijk zijn wij niet uniek met het voortdurend breken van spaken bij de E-bike van Trek. Zowel van het voor als achterwiel. Het vervangen van een gebroken spaak helpt niet. Het hele wiel moet totaal opnieuw gespaakt worden. De ervaring met de dealer (Jonico) is zo slecht bij mankementen aan de (toen) nieuwe fiets (lek in de band bij het ventiel) dat we via deze dealer geen steun verwachten. We laten de wielen opnieuw spaken in de hoop dat dat een eind maakt aan de ellende met de spaken.

Trek T600+

Ik ga hier mijn verhaal niet doen, gewoon aan de mensen : koop GEEN elektrische TREK fiets, ik ben nu al toe aan mijn 5de batterij in vervanging, gelukkig nog steeds garantie. Fiets zelf OK, verkoper OK, maar hun batterijen van BIONIX deugen echt niet, en ze krijgen het ook niet opgelost.

by Kitty Den Haag on Elektrischefietsen.com
TrekT500 SL

Mijn Trekfiets is 3,5 jaar oud. Al ruim drie kwart jaar problemen met de accu. Accu is nl. na 40 km op volle stand (ivm gezondheidsproblemen heb ik die ondersteuning nodig) leeg. Dus iedere dag moet ik de accu opladen. Ook aan mij is verteld u kunt minstens 60-80 km op volle stand rijden. Nou mooi niet. Hoofdkantoor Trek gebeld op de accu aangepast kan worden. Maar nee, nieuwe accu is de enige optie. € 770,-- kost deze. Dat is toch geen normale prijs, duur geintje terwijl bij andere merken de accu's minder kosten en zelfs door een specialist qua capaciteiten opgewaardeerd kunnen worden.
Ik lees veel klachten over Trek batterij. Dit moeten wij als consument niet pikken. Trek is een goed merk maar aan de service mogen zij zeker wat doen.
De enige tegemoetkoming die Trek wilt doen is als je binnen 1-4 jaar een nieuwe accu koopt krijg je 20% korting. Dat is weer redelijk van Trek.

by Hans van Venrooij on Elektrischefietsen.com
Trek X600 plus

Ik ben al bijna 5 jaar in het bezit van Trek X600 plus, was een fijne fiets problemen zijn de accu die gruwelijk duur is bijna 800 euro gelukkig kon er een goedkoper op de kop tikken en werkt nog prima ook. Op dit moment heb ik problemen met de motor, die ondersteunt niet meer voldoende wat ik gewend was. Vervelende is dat Trek Dealers te lam zijn om de Fiets in te lezen en vervolgens met de duurste oplossing komen. Nu heeft die Code 0502 aan wat dat is? Kan ik nergens terug vinden ben toch gewezen om naar een Trek Dealer te gaan. Ze zien mij weer aankomen met die Trek, ze willen mij nog niet eens helpen want die Fiets heb ik daar niet gekocht. Kortom hopeloos dat je nergens de foutcodes kunt vinden zodat je zelf naar een oplossing kunt zoeken, waardoor je de prijs kan drukken. De Prijs van de Fiets is behoorlijk 3300 euro dan mag je wel service verwachten, niet dus. Als je garantie periode voorbij zijn ben je niet meer welkom en dan mag flink betalen wat een prijzen zeg.. Ben van mening dat Trek de onderdelen goedkoper en toegankelijk moet maken voor een normale prijs, zodat we langer van de Fiets kunnen genieten, anders is het wel heel erg duur fietsen..

by vd Abelen on Elektrischefietsen.com
Trek t 500

Deze fietsen gekocht in 2015 de t 500 3200€ p/stuk
Deze fietsen deugen niet van beide fietsen 2 keer de wielen vervangen naven zijn vervangen en al tig nieuwe spaken
Volgens technische controle zit er een constructie fout bij deze fietsen echter ze laten je aantobben tot de garantie voorbij is stel de handelaar aansprakelijk in de garantie tijd ga er meer naar de keuring en span indien nodig een juridische procedure aan absoluut doen wanneer zij de fietsen niet terug nemen

by Adrie Bouwmeester on Elektrischefietsen.com
Trek L600+

In juni 2012 een Trek 600+ fiets aangeschaft bij Wim de Vos Fietsen in Oosterhout.
Prima fiets, prima afgeleverd.
Wij zijn geen frequente fietsers. Wat er niet bij werd verteld bij aankoop en levering, was dat je de batterij regelmatig behoort op te laden. Dus, op een gegeven moment de batterij te ver ontladen, waardoor deze terug naar Trek moest.
Vorig jaar aan het eind van de zomer begaf de batterij het. Er bleken 2 cellen defect te zijn. Van de kosten voor een nieuwe batterij schrokken we nogal: € 650,00 euro.
Omdat we nog steeds niet veel fietsen en zeker niet in de winter, besloten we de aanschaf van de nieuwe batterij uit te stellen tot dit voorjaar.
Wat blijkt, de batterij in kwestie is niet meer leverbaar. Er is wel een nieuwer type, kosten € 780,00, of je een emmer leeggooit. Daarvoor koop je een nieuwe electrische fiets. Toegegeven, die zal niet de kwaliteit van de Trek fiets, maar toch. Voor de prijs van een Trek batterij die elke 5 jaar moet worden vervangen koop je dus elke 5 jaar een nieuwe fiets.
Gebeld met Trek, zinloos, de dame in kwestie weet alleen maar verhalen te vertellen die erop neer komen, dat de verantwoording bij de leverancier ligt, Wim de Vos dus, of bij de consument. Trek doet niets in deze.
In 4 jaar tijd een fiets met een aanschafwaarde van € 2.400,00 afgeschreven.
Dat wordt dus NOOOOOOIT meer een Trek.
Mooie verhalen bij aankoop, service daarna waardeloos, zeker waar het op de batterij aankomt.

Page 1 of 9:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


Comments

 1. A. Dogterom
  A. Dogterom 26 oktober, 2013, 15:43

  Sinds enkele maanden in het bezit van een Trek T 500 fiets.
  Moet er bij schrijven dat ik hem via de marktplaats heb gekocht, Hij is door de desbetreffende Rijwielzaak perfect afgeleverd, nagekeken op alles enz. Mankeert niets aan.
  Het probleem ligt geheel bij mij.
  Ik kan namelijk beslist niet overweg met die 24 versnellingen, links en rechts op het stuur. Begrijp er geen hout van, daarom loopt hij regelmatig vast, blokkeert bv het achteruitrijden op de fiets, ketting loopt er ogenschijndelijk af. Enfin probleem.
  Wil hem niet graag missen, omdat het een plaatje is, en voor de rest prima.
  Wie oh wie geeft mij even goede uitleg hoe ik met die versnellingen moet omgaan? Voor mij zijn in feite vier a vijf versnellingen voldoende. Fiets alleen maar in de stad. Kan ik alleen volstaan met de versnellingen aan de linkerzijde?
  Bij voorbaat dank voor de tip[s]

  Reply this comment
 2. Guusje
  Guusje 26 oktober, 2013, 09:33

  net een Trek L600 gekocht (okt 2013) samen met mijn zus, wordt niet vrolijk van alle klachten.
  Trek gebruikers ga samen de strijd aan met Trek desnoods via Radar.
  Mijn fiets moet zich nog bewijzen.
  Succes

  Reply this comment
 3. ger
  ger 23 oktober, 2013, 13:54

  Voor mij nooit geen trek E- bike meer !!!!!!.
  948 aan kosten voor repareren .
  Nou niet dus.
  Van E – bike een gewone fiets gemaakt , kosten 75 euro.
  Ik zou zeggen TREK blijf bij motorloze fietsen.

  Reply this comment
 4. P.Rondel
  P.Rondel 19 oktober, 2013, 10:04

  Trek L800+ met veel elektrische problemen. Powerprotect sinds een paar dagen in beeld, uitval ondersteuning bij vochtig weer. Corrosie op diverse aansluitingen. Als de display uit wordt gezet en verwijderd gaan de lampen voor en achter om de 10 seconden aan en uit. Met display erop gaat de fiets automatisch weer “aan”. Dealer heeft de aansluitingen gereinigd en in speciaal door Trek geadviseerde siliconenvet gezet. Duurde 50 km en 1 regenbui en de ellende begon weer opnieuw. Mag dit de fiets van het jaar 2013 zijn, ik ben er helemaal niet gelukkig mee op deze manier

  Reply this comment
 5. C. de Best
  C. de Best 15 oktober, 2013, 23:16

  sinds nov 2012 heb ik een trek elektrische fiets, vorige week heb ik mijn vierde accu ingewijd, gelukkig was ik steeds niet ver van huis als de accu uitviel het vertrouwen is weg. De dealer zegt iedere keer
  dat het alleen aan de accu licht. Ze lezen hem uit op de pc dan kijken
  ze op de fabriek mee. alleen de accu is dan de conclusie. sinds ik de fiets heb, gaat steeds het licht branden als ik rem. Met de rem die in contact staat met de oplader. volgens mij duidt dat op sluiting. Als ik het dan niet uitdruk blijft het branden. En kortsluiting daar kunnen accu’s niet tegen

  Reply this comment
 6. Paul
  Paul 8 oktober, 2013, 23:33

  Update van mijn vorige commentaar. Nieuwe dealer heeft geconstateerd dat de accu na 2,5 jaar compleet dood is. Dagdagelijks woon-werkverkeer resulteert in een ebike van Trek die voor 449 euro een nieuwe accu ndig heeft. Nieuwe dealer heeft software compleet opnieuw geinstalleerd met originele settings teruggezet. Hij gaat proberen bij Trek coulance regeling te treffen voor de accu. Top zaak qua klantvriendelijkheid voor een nieuwe onbekende klant. Hulde aan nieuwe dealer qua open en eerlijk communiceren, maar Trek ? Een accu die na 1,5 jaar al terugloopt in ondersteuning en waarbij de dealer samen met Trek beweert dat ik me zaken inbeeld en dat het niet waar is. Nu is de accu gewoon dood en moet ik een nieuwe kopen.

  Reply this comment
 7. h.bernaards
  h.bernaards 7 oktober, 2013, 19:59

  Hebben sinds 4 weken beiden een trek 700 +in bezit
  Tot nu toe 3 x opgeladen en er ong. 350 km op gereden met wisselende ondersteuning tussen 1 en 4 niet slecht toch gemiddeld 110 km op een lading . Hopen er nog lang plezier van te hebben zonder de door andere genoemde problemen .

  Reply this comment
 8. Paul
  Paul 4 oktober, 2013, 13:31

  Sinds oktober 2010 een L500+ (dus met aandrijving en versnellingsnaaf in het achterwiel)
  Mooie fiets die het vaak goed doet, maar ik zeg niet voor niets vaak. Binnen een jaar motor/versnellingsapparaat in het achterwiel defect en vervangen op garantie. Na een jaar mag de dealer waar ik hem kocht niets meer aan Trek fietsen doen van Trek. Dus naar andere dealer doorgestuurd. Na anderhalf jaar loopt uithoudingsvermogen van de accu terug. Klacht ingediend bij nieuwe dealer. “We gaan samen met Trek kijken naar uw probleem”. Oplossing: de software opnieuw geinstalleerd. Ja dat is lekker. Nu loopt de trapondersteuning in snel tempo terug en daarmee houdt de accu het langer vol. Daar koop ik geen Ebike van 2200 euro voor. Vervolgens gaat die dealer failliet. Moet naar weer een andere dealer. Kan nu met mijn verhaal naar die voor mij nieuwe dealer. Accu loopt spontaan leeg bij stilstand, trapondersteuning is naadje niks want loopt hard terug, Bereik is ongeveer 12 Km bij volle accu. Nevers nooit meer een Trek. Goedkoper adres dan dit heb ik niet gevonden voor accu’s van Trek. http://shop.topbikes.nl/onderdelen-collectie/trek-ride-onderdelen/6026/trek-r250-batterij-ride-%7C-30-cell-.html

  Reply this comment
 9. teus
  teus 30 september, 2013, 11:32

  Waar koop je voordelig een accu voor trek T500+
  Vind 650 nog al veel voor accu met lader

  Reply this comment
  • De Neve Kathelijne
   De Neve Kathelijne 12 april, 2016, 11:40

   Heb je ergens goedkoper een accu gevonden ? Ik heb fiets nog maar vier jaar en ben aan mijn tweede vervangbatterij. Eerste maal was hij nog in garanti, nu mijn eigen fout, heb ze zogezegd laten leegkomen, wat niet waar is…. Zo ontgoocheld in dit merk.

   Reply this comment
   • w. Servais
    w. Servais 10 oktober, 2017, 20:31

    Hallo,
    Ik heb enkele maanden geleden mijn accu Trek T500+ door een accu service Natrans het vermogen opgewaardeerd. De batterijen zijn vernieuwd. Voordien rijdt ik met volle kracht 40 km, nu al meer dan 100 km.
    Het adres: Natrans Elektrofiets Accuservice
    Kruinweg 5
    6369TZ Simpelveld
    tel. 045 5446323
    Veel succes

    Reply this comment
  • jos
   jos 28 maart, 2017, 20:02

   toevallig vandaag bericht gehad van een bedrijf dat alle accu`s voor eender welk elektrisch voertuig, fiets, rolstoel, noem maar op maakt.
   hun mail…

   Hoi Jos

   De Trek fiets is een dure en een zeer goede fiets maat de batterij van de trek 400-500 en 700 heeft veel problemen.

   In veel gevallen is het niet de batterij maar de pcb of sturing in de batterij die stuk is.

   BIONX maakt de onderdelen voor TREK en deze is niet probleemloos.

   Als de batterij plots is uitgevallen dan is er 50% kans dat niet de batterij maar de sturing stuk is ENNN deze is niet Apart te verkrijgen. Het probleem is ook dat we niet direct kunnen uitmeten of de pack gaat als we hem gemaakt hebben.
   Ze willen het wel proberen, maar kunnen niet garanderen dat het werkt.

   Reply this comment
 10. coddens
  coddens 24 september, 2013, 11:11

  ben in bezit van een trek T 500 sinds juni 2012. Ondertussen 2600 gebold. Tot nu toe geen problemen gekend. Merk wel op dat de batterij zwakker word.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*