Union ervaringen

Terug naar vorige pagina

« Ga terug naar alle ervaringen

Reageren op de onderstaande ervaringen? Dat kan aan de onderzijde van deze pagina. Wilt u ook graag uw ervaring delen en laten tonen op deze pagina? Klik dan hier om deze direct te in te sturen.

Door: Merk/type elektrische fiets: Ervaringen:
C. Aartman UNION SWITCH D53 10 LEES ERVARING
G. Dom UNION Switch LEES ERVARING
P. Korremans UNION Nyala LEES ERVARING
F. De Graeve UNION Canto LEES ERVARING


Merk/type fiets: UNION Switch D53 10

Door: C. Aartman

Ervaring:

Ben zeer tevreden over de fiets en de accu rijd er in zijn tweede stand 73km mee .


Merk/type fiets: UNION Switch

Door: G. Dom

Ervaring:

Gekocht juli 2010 bij Halfords. Van in begin problemen met ondersteuning. zodra enige kracht uitgeoefend werd (tegenwind bv) wren er kortstondige en constante onderbrekingen in de ondersteuning. Een eerste herstel in fabriek loste niets op. Een identieke nieuwe reservefiets had dezelfde problemen. Een tweede herstel (vervanging van snelheidssensor) loste alles op. De batterij kon na 6 maanden nog slechts tot 2 van de 5 blokjes opgeladen worden. Weer naar fabriek met goed gevolg. 4 maanden later (midden nov 2011) duikt hetzelfde probleem weer op.
Andere problemen zijn er niet. Zelfs bergop is de ondersteuning voldoende. Ik deed tot nog toe ongeveer 6000 km, meestal ritten van 25-40 km aan 20 km/u gemiddeld, meestal met laagste ondersteuning.
Mijn volgende fiets zou een QWIC zijn, vrl wegens verkoper in nabijheid.

De voordelen van de fiets:
– Goede ondersteuning.
– Kan goed gebruikt worden zonder motor op vlak en zonder of met wind.

De nadelen van de fiets:
– Motor in voorwiel is minder handig in gebruik -bediening en display op minder gemakkelijke plaats (midden op
stuurstang).


Merk/type fiets: UNION Nyala

Door: P. Korremans

Ervaring:

Union is natuurlijk wel een fiets met een geschiedenis en die krijg je er ook bij, in de vorm van een boek over Union. Degelijk gebouwde fiets met uitstekend functionerende 7-versnelling. Is zelfs in stilstand om te schakelen. Heb de fiets eerst kunnen testen omdat het thuis gedemonstreerd werd, prima service dus. Na een maand gebruik ben ik nog erg tevreden.

Prima remmen,achter trommelrem, voor blokjes. Automatische verlichting met LED. Electronica werkt ook goed. Schakelt automatisch uit, net als de verlichting. Met vertraging, zodat je niet in het pikkedonker thuiskomt. Dit is mijn tweede e-fiets (eerste was een Qwic, óók goed!) en hij bevalt prima. Als ex-hernia patient heb ik wel een verende zadelpen gekocht (20 euro).

De voordelen van de fiets:
– Degelijk en goed gebouwd.
– Goed bereik.
– Automatisch verlichting en afslag.

De nadelen van de fiets:
– Tot nu toe geen ontdekt.
– Geen verende zadelpen.


Merk/type fiets: UNION Canto

Door: F. De Graeve

Ervaring:

Mijn vrouw enik hebben ons verleden week elk zo’n fiets aangeschaft. Hebben elk nu 150 km op de teller; Zeer tevreden is zalig fietsen. Top!

De voordelen van de fiets:
– motor drie standen – ovezichtelijke display (temp/ aantal km)
– Licht gaat bij duister automatisch aan
– meeloop functie 5 km/h
– heel mooi afgewerkt. Zonder meer kwaliteitsfiets

De nadelen van de fiets:
– momenteel nog geen gevonden
– Geen verende zadelpen.Comments

 1. P.J.Ham
  P.J.Ham 1 april, 2017, 14:54

  De aansturing van mijn Union Switch is kapot. Deze zit volgens de fietsenmaker in het op het stuur gemonteerde display. Hij kan het onderdeel niet leveren, wie kan mij aan dit ondedeel helpen?

  Reply this comment
 2. trp17
  trp17 22 juli, 2014, 13:19

  na 3 jaren met de Union Nyala gefietst te hebben,kan ik melden nog steeds redelijk tevreden te zijn.De 50 km bereik is allang niet meer van toepassing,maar dat was te verwachten na drie jaren.Wel heb ik regelmatig uitval van de ondersteuning.Na wat tests en metingen(ben technicus) blijkt het plugje van de motor,bij de fietswiel zelf,slecht kontakt te maken.Omdat de plug niet zonder grote schade aan te richten,open te maken is,spuit ik regelmatig kontaktspray in het plugje en dan rijdt het zonder onderbreking voor een paar weken.Maar dit zou niet moeten bij z’n fiets.Zo goedkoop was ie nou ook weer niet.Mijn volgende fiets wordt in iedere geval geen Union meer, maar een Quick.

  Reply this comment
 3. fietsliefhebber
  fietsliefhebber 20 maart, 2014, 20:24

  Drie jaar terug een Union Switch bij de Halfords Drachten gekocht. Vanaf het begin al ellende met de accu. En maar weer terug en maar weer oplappen. 25 km. haalden we niet eens op een volle accu. Nu was met 10 km de accu al leeg. Weer terug naar Halfords en na drie dagen bericht dat de accu stuk was. Er zit nog twee maand garantie op, maar dit valt niet onder garantie….Een nieuwe accu kost dik 400 euro…Misschien dat ie nog gejat wordt, daar is ie nog wel voor verzekerd….

  Reply this comment
 4. Mij oostelijk
  Mij oostelijk 6 maart, 2014, 19:52

  Iin bezit van unionswitch sinds3 Jaar alleen maar ellende.staat nu weer bij de dealer om wiel met moterte vervangenkosten ongeveer€ 300 ben hem ongeveer 4 weken kwijt. Andere kosten waren €120gekocht bij halford l poten denhaag

  Reply this comment
 5. Richard
  Richard 18 december, 2013, 17:38

  Gewoon duurdere remblokjes met een betere slijtvastheid laten monteren. Ben je overal vanaf.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*