Elektrische fiets leasen

Wilt u een e-bike leasen voor woon-werkverkeer? Dit is natuurlijk een ideaal vervoersmiddel om files te vermijden. Er is keuze uit een e-bike die een snelheid behaalt tot 25 km/h of een high speed pedelec die snelheden tot wel 45 km/h kan behalen. De keuze is natuurlijk aan u als gebruiker.

Lease een elektrische fiets naar keuze

Zo’n 40% van het woon-werkverkeer in Nederland is minder dan 15 kilometer. Toch houdt iets ons tegen om deze korte afstanden te gaan afleggen op de fiets. Met een leasefiets ga je er op vooruit! Een elektrische fiets naar keuze wordt, met een operational lease, via de werkgever betaald en kan zonder zorgen en onderhoudskosten door de werknemers worden gebruikt.

Fiscaal interessant!

Door de recente wettelijke veranderingen kan de leasebike ook vanuit fiscale optiek interessant zijn voor werkgevers en werknemers. Dit vooral als de werknemer de leasefiets privé mag gebruiken. Een werkgever mag in dat geval ook de BTW op de leasetermijnen verrekenen. Daarnaast kan het privégebruik van de leasefiets onder de werkkostenregeling mogelijk onbelast plaatsvinden.

Waarom zou je moeten leasen?

De elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, zijn makkelijke oplossingen voor werknemers die dagelijks veel tijd kwijt zijn in de file of door het wachten op de bus. Voortaan hoeft uw werknemer nooit meer te wachten en is snel op kantoor! De e-bike is geschikt voor werknemers die tot dertig kilometer van het kantoor wonen. Vraag bij uw werkgever na of het leasen van een elektrische fiets mogelijk is. Dit levert de werkgever ficale voordelen op. Het leasen van een e-bike kan zelfs de parkeerdruk bij uw kantoor drastisch verminderen. Daarnaast draagt de e-bike bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot van uw organisatie. Allemaal voordelen!

Fris en fit naar je school of werk

Elke dag zorgeloos en zonder onderhoudskosten naar en van je werk fietsen? Met de leasefiets is dit nu wel heel makkelijk: met een operational lease, kan jij zonder zorgen en onderhoudskosten direct opstappen! Je kunt kiezen voor een gewone fiets of een praktische (high speed) e-bike: volledig uitgerust zoals jij wilt én met volledig onderhoud, reparatie, fietsverzekering en pechhulp.

Wat gaat een leasefiets u opleveren?

Iedere kilometer die je van huis naar je werk fietst en vice versa kan je geld opleveren. Een werkgever mag namelijk 19 cent per gefietste kilometer belastingvrij vergoeden.

Het is een vrij onbekend fenomeen en dus kloppen duizenden fietsers niet bij hun baas aan voor een vergoeding. Mensen die met auto of openbaar vervoer reizen, weten allemaal wel dat ze recht hebben op een vergoeding, maar de brave fietser laat het geld dus liggen.

Voordelen 

 • Kostenbesparend; besparing op brandstofkosten en parkeerplaatsen.
 • Inclusief: onderhoud en reparatie, verzekering tegen diefstal en schade, ongevallen opzittende(n)verzekering, verhaalsrechtbijstand en pechhulp.
 • Duurzaam; milieuvriendelijk en verlaagt CO2-uitstoot van een bedrijf.
 • Nooit meer in de file of zoeken naar een parkeerplek.
 • Gezond; regelmatig in de buitenlucht is goed voor de gezondheid en gaat stress tegen.
 • Geen hoge aanschafkosten.
 • Innovatief; een schoon en stil alternatief én door nieuwe technologie een serieus alternatief voor de auto.

Tips

Om optimaal te genieten van uw e-bike lease, kunt u de volgende tips doornemen.

 • Verzeker de fiets altijd tegen schade en/of diefstal.
 • Gebruik een valhelm bij gebruik van een elektrische fiets / speed pedelec
 • Zorg voor een goed extra slot.
 • Zorg dat de fiets goed wordt onderhouden bij het maken van veel kilometers. Dit doet u tenslotte bij de auto ook.

Klik hier voor een overzicht van voordelige leasecontracten.