Elektrische fiets leasen

Zo’n 40% van het woon-werkverkeer in Nederland is minder dan 15 kilometer. Toch houdt iets ons tegen om deze korte afstanden te gaan afleggen op de fiets. Een fiets leasen via de zaak is vanaf 2020 een stuk eenvoudiger en misschien wel dé oplossing voor menig mobiliteitsprobleem. Een elektrische fiets leasen voor woon-werkverkeer biedt de mogelijkheid om files te vermijden en parkeerproblemen op te lossen. Een elektrische fiets wordt via de werkgever betaald en kan zonder zorgen en onderhoudskosten door de werknemers worden gebruikt. Ben je benieuwd welke elektrische fietsen of speed-pedelecs je kunt leasen? Bekijk het lease aanbod onder aan deze pagina.

Elektrische fiets leasen vanaf 2020

Vanaf 2020 is er een nieuwe regeling omtrent een (elektrische) fiets van de zaak. De bijtelling voor de werknemer om de fiets ook privé te kunnen gebruiken wordt dan vastgezet op 7%. Dit verlaagt de drempel om een e-bike aan te schaffen en stimuleert de elektrische fiets als vervangend vervoermiddel van de auto. De nieuwe regeling is geldig voor elk type fiets maar vooral voor de elektrische fiets biedt deze regeling mogelijkheden. Zo wordt de drempel voor de werknemer om een fiets aan te schaffen verlaagd door het fiscale voordeel. Én stimuleert het de werkgever om een elektrische fiets aan te bieden als vervangend vervoermiddel van de auto. Wat niet alleen beter is voor het milieu en de gezondheid van de werknemer, maar uiteindelijk ook een voordelige optie is voor de werkgever.

7% vaste bijtelling

In het voorjaar maakte staatssecretaris Snel van Financiën al bekend de regels te willen vereenvoudigen: “Wij willen graag mensen uit de auto op de (elektrische) fiets krijgen. Met een simpele regeling wordt het hopelijk voor werkgevers een stuk aantrekkelijker om medewerkers op de (elektrische) fiets naar het werk te laten gaan.” Net als voor de leaseauto gaat voor het privégebruik van de elektrische leasefiets een vaste bijtelling gelden.
Voor de leasefiets wordt dat een bijtelling van 7% van de waarde van de fiets, maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend. Belangenorganisaties RAI vereniging, Bovang, ANWB, de fietsersbond, leaseclub VNA en Natuur en Milieu pleiten al langer voor simpelere regels voor de leasefiets. “Dit is goed nieuws”, reageert Bovag-woordvoerder Paul de Waal. Vooral bij een elektrische fiets of een speed-pedelec is de hoge aanschafprijs vaak een drempel. Volgens deze organisaties zijn veel mensen bereid om de fiets te kiezen als dat fiscaal eenvoudiger wordt.

Het oude fietsplan

De regels omtrent een fiets van de zaak binnen het oude fietsplan waren te ingewikkeld. Als je een fiets wil leasen, moest je precies het aantal kilometers bijhouden dat je privé fietst en welk voordeel je daarvan hebt. Kosten voor onderhoud, reparatie en eventueel stroomverbruik mag je daar weer van aftrekken. Hierdoor ben je veel tijd kwijt aan de administratie waardoor eigenlijk niemand aan een leasefiets begint. De nieuwe bijtellingsregeling vanaf 1 januari 2020 maakt een fiets leasen via de zaak een stuk eenvoudiger en voordeliger.

Wat kost een elektrische fiets leasen?

Een elektrische fiets van €3000,- kost je dan afhankelijk van je inkomen tussen de €6,53 en €8,66 euro per maand. Voor een iets duurdere Speed-Pedelec (€3500,-) kun je rekenen op een bijtelling van €7,63 tot €10,10 euro per maand. De leasefiets regeling heeft fiscaal voordeel voor zowel werknemer als werkgever. Bereken hier de leasekosten voor werkgever. Met de nieuwe regeling is de werknemer maar ook de werkgever in de meeste gevallen goedkoper uit. Om inzicht te krijgen in het fiscale voordeel van deze nieuwe leasefietsregeling is er een uitgebreid rekenvoorbeeld gemaakt door Fietsenwinkel Zakelijk.

Fiets van de zaak leasen of kopen?

Naast het leasen kan je natuurlijk ook een speed-pedelec of een elektrische fiets zakelijk kopen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een fiets van de zaak. En wist je dat je als zzp’er meer dan 40% belastingvoordeel kunt krijgen als je een speed-pedelec of bakfiets zakelijk koopt?

Voordelen van de leasefiets

De elektrische fiets leasen is een makkelijke oplossingen voor werknemers die dagelijks veel tijd kwijt zijn in de file of door het wachten op de bus naar hun werk. Voortaan hoeft je als werknemer nooit meer te wachten en ben je snel op kantoor!
De elektrische fiets is geschikt voor werknemers die tot dertig kilometer van het kantoor wonen. Met een speed-pedelec (45 km/h) ben je namelijk binnen no-time op werk! Het leasen van een elektrische fiets kan zelfs de parkeerdruk bij je kantoor drastisch verminderen. Daarnaast draag je ook nog eens bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot van je organisatie. Allemaal voordelen!

1. Kostenbesparend
Slechts 13% van de werkgevers stimuleert de fiets bij zijn werknemers. Terwijl werknemers die fietsen naar werk gemiddeld anderhalve dag per jaar minder verzuimen. Ziekteverzuim kost een werkgever al snel 400 euro per dag. Ruilen werknemers de leaseauto in voor een leasefiets dan scheelt dat ook nog eens tientallen dure parkeerplekken per jaar, brandstofkosten en zijn ze minder (werk)tijd kwijt in files

2. Fietsen is gezond
Fietsen is gezond. Regelmatig fietsen heeft positieve invloed op denkvermogen, creativiteit en emoties. Stress, zorgen en negatieve gedachte trap je letterlijk uit je hoofd. Ook op een elektrische fiets. Fiets 30 minuten per dag naar je werk en je hebt gelijk je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging binnen. Voor wie vitaliteit op de werkvloer prioriteit is, is de elektrische fiets een uitkomst. 

3. Duurzaam
We zijn verantwoordelijk voor onze invloed op het milieu. Door uit de auto op de fiets te stappen verminder je de CO2-uitstoot. De elektrische fiets is dus een duurzame mobiliteitskeuze. Een elektrische fiets veroorzaakt namelijk slechts 3% CO2-uitstoot ten opzichte van een auto. Door de trapondersteuning kunnen afstanden tot 20 kilometer worden afgelegd en kan de auto in 40% van de gevallen worden vervangen. 

4. Tijd besparend
Met de elektrische fiets sta je niet in de file en ben je niet meer eeuwig op zoek naar een parkeerplek. Daarnaast bespaar je tijd door alvast je dagelijkse hoeveelheid beweging af te vinken met de fietstocht naar werk.

5. Geen hoge aanschafkosten
Een goede elektrische fiets is prijzig. Ga je een elektrische fiets leasen? Dan betaal je maandelijks een beetje. Als werknemer hoef je met de nieuwe regeling geen eigen fiets meer aan te schaffen. Dit scheelt een werknemer, als het gaat om een elektrische fiets, al snel duizenden euro’s. Wanneer de werkgever het hele leasebedrag voor de werknemer vergoedt is de werknemer maar een paar euro in de maand kwijt om de fiets voor werk en privé te gebruiken. De nieuwe regeling is, voor de werkgever, in de meeste gevallen voordeliger dan de huidige regeling.

6. Mobiliteitsoplossing
Met de opkomende vergrijzing is vitaliteit en kwaliteit van leven belangrijker dan ooit. Het kabinet investeert vors in de fiets als duurzame mobiliteitsoplossing. Snelfietsroutes, bijtellingsregeling en milieusubsidies dragen bij aan een verbetering van bereikbaarheid, duurzaamheid en gezondheid. 

7. Alles in één leasepakket
Kies je voor een leasefiets? Dan Onderhoud en reparatie, verzekering tegen diefstal en schade, ongevallen opzittende(n)verzekering, rechtbijstand en pechhulp.

 

Deze elektrische fietsen zijn te leasen:

Stromer leasen
Stromer ST1 X 800Wh 2019 Sport 45km

 

Motorpositie: Motor in het achterwiel

Motor: Stromer

Aantal versnellingen: 10

Lease prijs V.A. €170,- p/m
Adviesprijs €5650

 

 

Brinckers boston F8 leasen
Brinckers Boston F8 2020 Dames

 

Motorpositie: Motor in het voorwiel

Motor: Bafang

Aantal versnellingen: 8

Lease prijs V.A. €67,- p/m
Adviesprijs €2199

 

Cube Kathmandu hybrid pro leasen
Cube Kathmandu Hybrid Pro 625 2020 Heren/Dames

Motorpositie: Motor in het midden

Motor: Bosch Performance Line CX

Aantal versnellingen: 10

Lease prijs V.A. €82,50,- p/m
Adviesprijs €2899

 

BMC Alpenchallenge leasen
BMC Alpenchallenge AMP City Two 500Wh 2020

 

Motorpositie: Motor in het midden

Motor: Shimano Steps E-6100

Aantal versnellingen: 5

Lease prijs V.A. €99,- p/m
Adviesprijs €3499

 

 

Cortina e-foss leasen
Cortina E-Foss MM N8 2020 Heren

 

Motorpositie: Motor in het midden

Motor: Bafang M300 CAN

Aantal versnellingen: 8

Lease prijs V.A. €67,- p/m
Adviesprijs €1759

 

Cube e-mozzo elektrische fiets leasen
Cortina E-Mozzo N8 500Wh 2020 Heren

Motorpositie: Motor in het midden

Motor: Shimano Steps E-6100

Aantal versnellingen: 8

Lease prijs V.A. €80,- p/m
Adviesprijs €2699

 

Butchers bicycles elektrische bakfiets leasen
Butchers & Bicycles MK1-E Family 500Wh NuVinci

 

Motorpositie: Motor in het midden

Motor: Bosch Performance Line CX

Aantal versnellingen: traploos

Lease prijs V.A. €191,- p/m
Adviesprijs €7199

 

 

Cube kathmandu elektrische fiets leasen
Cube Kathmandu Hybrid Pro 625Wh 2020 Dames

 

Motorpositie: Motor in het midden

Motor: Bosch performance Line CX

Aantal versnellingen: 10

Lease prijs V.A. €82,50,- p/m
Adviesprijs €2899

 

Cortina e-octa plus elektrische fiets leasen
Cortina E-Octa Plus 450Wh Dames

Motorpositie: Motor in het midden

Motor: Bafang

Aantal versnellingen: 8

Lease prijs V.A. €73,- p/m
Adviesprijs €2299