Elektrische mountainbikes

Elektrische mountainbike

Ze worden steeds populairder, de elektrische mountainbikes. Ze helpen u bij het klimmen waardoor u meer energie overhoudt om langere tochten te maken maar ze kunnen u ook helpen om uw snellere fietsmaatjes bij te kunnen houden!

Giant Dirt-E+ 3 Power 500Wh 2018

Giant Dirt-E+ 3 Power 500Wh 2018

De elektrische mountainbike behoort tot de sportieve elektrische fietsen en is verkrijgbaar in zowel een damesmodel als een herenmodel. M

ountainbikes zijn standaard uitgerust met brede banden en een goed profiel. Om op ruig terrein goed te kunnen fietsen, zijn veel mountainbikes voorzien van vering.

De belangrijkste keuze die u dient te maken bij de aanschaf van een elektrische mountainbike is: waar ga ik de mountainbike voor gebruiken?

De elektrische mountainbike voor in het bos

In Nederland worden mountainbikes voornamelijk gebruikt op bospaden, karresporen en soms op verharde paden. De mountainbike die hiervoor gebruikt wordt heeft een geveerde voorvork en geen vering aan de achterzijde. Dit wordt ook wel een hardtail mountainbike genoemd. Bij deze elektrische mountainbike heeft u keuze tussen twee wielmaten: 27,5 inch en 29 inch. Een 29 inch is geschikt voor de wat langere mountainbikers en heeft als eigenschap dat het wiel wat makkelijker over oneffenheden rolt. Het 29 inch wiel is tevens geschikt voor de snelle trajecten. Bent u wat kleiner van stuk dan kunt u het beste voor een 27,5 inch wiel gaan. Een 27,5 inch mountainbike wiel heeft als eigenschap dat de fiets wendbaarder is en hij stuurt daarom scherper.

De elektrische mountainbike voor in de stad

U kunt ook de elektrische moutainbike gebruiken als woon-werk verkeer. Dankzij de dikke banden van een elektrische mountainbike kunt u gemakkelijk stoeprandjes meepakken of soepel van een trap af fietsen. Ook de elektrische mountainbike voor in de stad is er in twee wielmaten: 27 inch en 29,5 inch. Ook voor in het stad kunt u het beste gebruik maken van een hardtail mountainbike.

De elektrische mountainbike voor in de bergen

De elektrische mountainbike voor in de bergen beschikt, in tegenstelling tot de stads- en bos mountainbikes, wel over voor- en achtervering. Deze fietsen worden ook wel fully mountainbikes genoemd. De keerzijde aan een fully mountainbike ten opzichte van een hardtail mountainbike is dat deze aanzienlijk hoger geprijsd is.

Elektrische mountainbike facts:

  • Een elektrische mountainbike heeft altijd een middenmoter.
  • De stroom voor de motoren wordt in de meeste gevallen geleverd door een 400 Wh accu.
  • Bijzondere mountainbikes zijn De Fat E-mountainbike & De down-hill E-Mountainbike