Elektrische vouwfietsen

Elektrische vouwfietsen

Een elektrische vouwfiets combineert het gemak van een normale fiets en een fiets met trapondersteuning. Dit is een zeer goede combinatie voor mensen die naar hun werk gaan met een zowel het openbaar vervoer als de fiets. Een elektrische vouwfiets mag namelijk altijd gratis mee worden genomen in de trein of bus. U hoeft hier geen extra toeslag voor te betalen.

ANWB elektrische vouwfietstest

Om u een beetje op weg te helpen verwijzen we door naar de geteste elektrische vouwfietsen door de ANWB. Deze hebben 10 verschillende modellen getest. Hierin kwam de Crossfold FE16 het best uit de test met een 8,2 als eindcijfer.  De meest voordelige keuze is de Nimoto handy. Deze is al te koop voor 929€. De volledige test is hier te bekijken.

De winnaar uit de ANWB elektrische vouwfietsentest

Voor- en nadelen

Ook in België is de opvouwbare e-bike populair. Enige verschil is de benaming. In België spreekt men namelijk van een ‘elektrische plooifiets’. Voordat u voor dit vervoersmiddel kiest is het verstandig om na te denken waar u uw fiets voornamelijk voor gaat gebruiken. Een nadeel van dit type fietsen is dat de wielmaat kleiner is. In de praktijk betekent dit dat u meer moet trappen voor hetzelfde aantal meters vergeleken met een ‘normale’ fiets.  Als u de elektrische ondersteuning gebruikt hoeft u natuurlijk een stuk minder te trappen om meters af te leggen.  Daarnaast is het frame van een elektrische vouwfiets behoorlijk laag. Dit zorgt voor een iets andere wegligging en rijgedrag. Wel kan je de stuur- en zadelhoogte bijna altijd zelf aanpassen.

Eigenlijk zijn er verder alleen maar voordelen. Zo ligt de prijs van elektrische vouwfietsen gemiddeld een stuk lager dan die van normale e-bikes.

+ punten

  • Overal mee naartoe te nemen
  • Voordelig geprijsd

– punten

  • Kleinere wielen
  • Fiets iets minder fijn