Persbericht ElektrischeFietsen.com Event 2012

Duizenden bezoekers verwacht op hét ElektrischeFietsen.com Event
Zondag 6 mei gratis elektrische fietsen uitproberen op het grootste testparcours van Nederland tijdens het jaarlijkse e-bike event in Amersfoort

Amersfoort – Het jaarlijkse ElektrischeFietsen.com Event vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. De organisatie verwacht dit jaar 5.500 bezoekers. Dit is hét event bij uitstek voor iedereen die op zoek is naar de perfecte e-bike of elektrisch fietsen gewoon een keer wil uitproberen. Meer dan 25 fabrikanten van elektrische fietsen, waaronder Batavus, Gazelle en Sparta zijn deze dag vertegenwoordigd. Een aantal merken hebben deze dag gereserveerd voor de introductie van nieuwe producten en er zijn scherpe aanbiedingen beloofd.

Grootste testparcours van Nederland
De dag staat bol van informatie, workshops, tips en aankoopadvies over de elektrische fiets. Toekomstige elektrische fietsers krijgen de kans om in één dag alles te weten te komen over de elektrische fiets en deze direct uit te proberen op een 1,5 kilometer lang testparcours. Dit parcours heeft als voordeel dat er ook heuvelachtige gedeeltes zijn, zodat de fietsen onder verschillende omstandigheden kunnen worden uitgeprobeerd.

De e-bike is hot
Met de verkoop van 178.000 elektrische fietsen in 2011 en de verwachte groei dit jaar, is de elektrische fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bovendien verruilen steeds meer forensen de auto voor de elektrische fiets. “Steeds meer mensen realiseren zich dat ze zich helemaal niet het zweet op de rug hoeven te trappen voordat ze op het werk verschijnen. Daarnaast is de elektrische fiets goed voor het milieu en een aantrekkelijk alternatief voor filerijden.” Aldus Yoran Kleiberg, Stichting ElektrischeFietsen.com.

Goed vertegenwoordigd
Op zondag 6 mei 2012 zullen de belangrijkste fietsproducenten aanwezig zijn: Giant, Gazelle, Batavus, Sparta, Koga, Flyer, QWIC, Kalkhoff, Union, Keola, RAP, Haibike, Sinus, Dutch ID, Antec, D-Cycle, A2B, Solex, Merida, Centurion, Montego, Bikkel Bikes, Victoria, Saxonette, Kemp Starley, Montego, Silentforce, Urban Arrow, Trek en E-Bikez.

Samenvattend

  • Modellen variërend van € 900,- tot € 9.000,-
  • Specialistisch advies
  • Meer dan 25 fietsmerken in één gratis dag testen en vergelijken
  • Productaanbiedingen van onder andere Sparta, Keola, Saxonette, Kemp Starley, E-Bikez
  • Up-to-date informatie over de nieuwste e-bike ontwikkelingen
  • Naast e-bikes ook fietsendragerproducenten en fietspechhulpdienst aanwezig
  • Leukste e-bike ervaring van Nederland

Bezoekersinformatie
We maken het de bezoekers deze dag zo leuk mogelijk door workshops te bieden, entertainment, gratis pendelbussen van en naar het station, uiteraard de nodige versnaperingen en we hopen dat dit gepaard gaat met een stralende zon!

Het evenement is gratis toegankelijk.

Datum:            Zondag 6 mei 2012
Tijd:                10.00 tot 17.00 uur

Locatie:
Wielervereniging Eemland
Sportpark Zielhorst 2
3822 ZT Amersfoort

Een uitgebreide routebeschrijving is te vinden op de website van de organisatie.

Over Elektrischefietsen.com

Elektrischefietsen.com is al tien jaar het grootste platform over elektrische fietsen. Op de onafhankelijke website www.elektrischefietsen.com zijn alle merken en modellen elektrische fietsen  te vinden. De drijvende kracht achter de website is de Stichting Elektrischefietsen.com, die al meer dan tien jaar onafhankelijk informeert over de mogelijkheden van de elektrische fiets. Naast uitgebreide informatievoorziening op de website organiseert de Stichting ieder jaar weer het ElektrischeFietsen.com Event.


Download beeldmateriaal:

Foto 1 Foto 6
Foto 2 Foto 7
Foto 3 Foto 8
Foto 4 Foto 9
Foto 5