Fietsaccu revisie

Om zo lang mogelijk van je e-bike te kunnen genieten kun je er voor kiezen om je accu te vervangen of misschien wel alvast een extra accu aan te schaffen. Een nieuwe vervangende accu voor je elektrische fiets is vaak niet zo makkelijk te vinden. Raar eigenlijk, want je gooit ook niet zomaar je e-bike weg als de fietsaccu slecht wordt. Gelukkig is er nog een geschikte optie: fietsaccu revisie!

Fietsaccu revisie

Een fietsaccu gaat veel minder lang mee (tussen de 3 en 6 jaar) dan de fiets waarop deze gebruikt wordt. Het is natuurlijk fijn dat de (elektrische) fiets zo lang meegaat, maar zonder fietsaccu is het niets anders dan een zwaardere “gewone” fiets. Gelukkig is het niet nodig om voor honderden euro’s een nieuwe fietsaccu aan te schaffen maar kunt je je fietsaccu laten reviseren. De meeste onderdelen van je fietsaccu kunnen namelijk gewoon hergebruikt worden.

Bekijk op fietsaccu.nu of MiTon je fietsaccu kan reviseren.

Wat is reviseren?

Bij het reviseren van een fietsaccu worden de versleten energiecellen in de fietsaccu vervangen door nieuwe energiecellen zodat de fietsaccu weer de oorspronkelijke capaciteit bereikt of zelfs meer!

Fietsaccu revisie

Waarom je fietsaccu reviseren?

Er zijn verschillende redenen waarom er wordt gekozen om de fietsaccu te laten reviseren:

Door het hergebruiken van onderdelen is reviseren van je fietsaccu in de meeste gevallen goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe fietsaccu. De fietsaccu revisies van MiToN hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en zijn tot wel 60% goedkoper dan nieuwe accu’s.

Bij het reviseren van je fietsaccu is het mogelijk om de capaciteit te verhogen ten opzichte van het origineel. Dit vergroot je actieradius

Nieuwe fietsaccu’s kunnen soms lange tijd op de plank liggen voordat ze worden verkocht waardoor ze een deel van hun capaciteit verliezen. Bij MiTon gebruiken ze enkel “verse” Li-Ion packs met een hoge energiedichtheid. Dit zorgt voor optimale capaciteit van je gereviseerde fietsaccu!

Hergebruiken van onderdelen en de vergrote levensduur van uw fietsaccu zorgen ervoor dat het reviseren van een fietsaccu een milieu bewuste keuze is.

Accu revisie service

Heb je problemen, of is de kracht uit je huidige elektrische fietsaccu en wil je daarom graag je fietsaccu laten reviseren? Maak gebruik van de fietsaccu service van MiTon!

Wie is MiTon?

MiTon Accu’s en Batterijen heeft inmiddels ongeveer 40 jaar ervaring met accu’s, batterijen, tractiebatterijen en laadapparatuur. Door de lange ervaring van MiTon zijn ze een sterke partner voor een goed advies. Tevens staan zij garant voor een perfecte service en hanteren zij scherpe prijzen. Hun visie op verkoop is eenvoudig: door de juiste adviezen, een goede prijs, klantgerichte service en after sales zorgen zij voor een tevreden klant.

Hoe gaat fietsaccu revisie in zijn werk?

MiTon’s accu revisie service ziet er als volgt uit:

Fietsaccu revisie

Tijdens het onderzoek wordt eerst de lader uitvoerig getest, daardoor worden teleurstellingen na revisie van de batterij gegarandeerd voorkomen. Bij revisie kunnen de meeste elektrische fiets accu’s met de technieken: LoodNiCDNiMHLi-ION en LiFePo4 worden gereviseerd, kortom alle voorkomende technieken. In geval van twijfel wordt de batterij vooraf getest op rest capaciteit. Je kunt dit ook vooraf als controle middel vragen. Na onderzoek zal met je worden besproken wat de diverse mogelijkheden zijn voor revisie. Hier kun je dus nog kiezen of je doorgaat met revisie van je accu. Miton is vaak in staat om de capaciteit hoger te maken dan je originele fietsaccu! Als je dit wilt vraag er dan naar. Voor revisie werkzaamheden maken wij gebruik van de verschillende merken zoals: LPMultipowerSanyoSamsungHeter en Howell.

Je ontvangt na het testen een uitgebreid testrapport en nemen wij automatisch contact met je op over de vervolgstappen. Na dit traject kun je besluiten tot revisie van de batterij of vernieuwing van de lader. Als je kiest om te reviseren/vervangen vervallen de onderzoekskosten. Kosten voor een uitgebreid onderzoek bedragen:  € 25 ,- incl. BTW. Als je kiest om te reviseren/vervangen vervallen de onderzoekskosten.

Op de fietsaccu revisie wordt er een vol jaar garantie gegeven op de cellen en de productie. Bij garantie aanvragen zullen we de lader en batterij voor onderzoek bij ons op de zaak moeten hebben. De kosten voor verzending zijn voor jou, de retourkosten zijn, in geval van garantie, voor ons. Helaas is het onmogelijk om een diagnose te stellen van het mogelijke probleem zonder onderzoek.

Maak een afspraak!

accu revisie afspraak makenFietsaccu revisie is erg seizoensgebonden. De doorlooptijd in de zomer is vaak veel langer (3 tot 6 weken) dan in de wintermaanden (enkele dagen). Ga goed voorbereid de zomer in en laat je fietsaccu reviseren in de wintermaanden. Zo hoef je niet onnodig lang te wachten en kun je met het lekkere weer onbezorgd genieten van je elektrische fiets.

Mocht je problemen hebben met jouw accu en is het hoognodig dat deze gereviseerd wordt? Dan kun je uiteraard het hele jaar door terecht bij MiTon.

Bekijk op fietsaccu.nu of MiTon ook uw accu kan reviseren en plan een afspraak in.