Continental

Terug naar vorige pagina

Top_CONTACT_Winter_II_Premium_50mm_PFietsbanden van Continental

Continental ontwikkelt en produceert al heel lang fietsbanden. De opgedane ervaring is terug te zien in het fietsbanden assortiment van Continental. Voor alle soorten gebruik van fietsen, van E-bike tot mountainbike, maakt Continental de ideale band. Continental fietsbanden zijn veilig, comfortabel en stil.

Lees snel verder voor alle type banden van Continental, deze zijn uitermate geschikt voor e-bikes.

Fietsbanden maken het verschil

Heeft u nog nooit op Continental fietsbanden gereden? Dan zult u versteld staan van het verschil met de fietsbanden die u gewend bent. Met Continental gaat fietsen moeiteloos en heeft u veel meer grip en remkracht. Kies voor de beste resultaten ook de bijbehorende Continental binnenbanden.

ECO – de zuinige band

e-Bike50_4cBij de ontwikkeling van de banden met het ECO-logo werd dankbaar gebruik gemaakt van de meer dan 100 jaar ervaring die Continental op het gebied van bromfiets en motorbanden heeft opgebouwd. ECO-banden hebben een lage rolweerstand en een goede lekbescherming en zijn speciaal bestemd voor het gebruik op elektrische fietsen tot 25 km/h. De levensduur van deze banden werd bewust op elektrische fietsen getest om de invloed van de extra slijtage die de aandrijfkracht van de elektromotor toevoegt, te kunnen vaststellen. Meerdere modellen zoals de Top CONTACT II hebben de ECE-R 75 goedkeuring, wat betekent dat ze ook op snelle E-bikes tot 50 km/h gebruikt mogen worden.

Over bandenspanning

De bandenspanning heeft een onmiskenbare invloed op het weggedrag, de rolweerstand en de levensduur van een band. Alleen als de band op de juiste spanning is, kan deze optimale prestaties leveren. Naast het volume van de band en het gewicht van de fiets met zijn berijder speelt ook de manier waarop de fiets gebruikt wordt, een grote rol. Op de zijkant van elke Continental-band staat de aanbevolen en de maximum bandenspanning aangegeven. Een te lage bandenspanning zorgt voor meer slijtage. Bovendien is er meer gevaar voor snake bites en het verschuiven van de band op de velg. Er kunnen ook scheurtjes in de band ontstaan. Bij een te hoge bandenspanning wordt de band hard en stug. In dat geval is er minder tractie, minder grip en meer rolweerstand. Alle banden verliezen voortdurend lucht. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning.

Banden:

E_CONTACT_37mm_cutE.CONTACT
Goede lekbescherming met een lage rolweerstand

De E. CONTACT is speciaal bestemd voor E-bikes en huurfietsen. Deze band heeft een lage rolweerstand dankzij een soepele rubberlaag. Dit is vooral op asfalt duidelijk te merken. Het rijden op deze band kost minder kracht en alle energie wordt efficiënt in snelheid omgezet.

Eigenschappen

 • Zeer goede lekbescherming en lage rolweerstand voor een grotere actieradius dankzij SafetyPlus
 • Extra stevig karkas
 • Comfortabele afrol van de band
 • Speciaal voor E-bikes ontwikkeld
Meer informatie

TopContact2_10Top Contact II

De snelste onder de Trekking-banden. Op de weg, op gravel of een bospad, deze allrounder is de beste keuze voor de tourrijder. Door het uitgekiende loopvlak heeft de band uitstekende roleigenschappen en brengt hij de berijder snel en veilig van A naar B. De bionische, gelamineerde schouder zorgt voor maximale grip en een veilig gedrag in bochten. Uitgevoerd met de beste lekbestendigheidslaag van Vectran en de beste compound zorgt de TopContact II voor de beste prestaties op elke E-Bike.

Eigenschappen

 • Top_CONTACT_II_50mm_PVoorzien van ECO logo – de zuinige band
 • Lagere rolweerstand en meer comfort
 • Extra grip en een lagere resonantie
 • TWI indicatoren
 • Uitgevoerd met de beste lekbestendigheidslaag van Vectran
 • Testwinnaar in het Duitse blad RADTouren
Meer informatie

TopContact II Winter Premium
Speciale winterband voor E-bikes

TravelContact_09Dankzij het lamellenprofiel en de speciale wintercompound levert deze premiumband heel veel grip op sneeuw en ijs en elke andere natte, koude ondergrond. Onze experts hebben deze band speciaal voor E-bikes ontwikkeld als betrouwbare partner in de koude maanden van het jaar. Klanten profiteren van onze jarenlange knowhow als één van de toonaangevende fabrikanten van winterbanden voor personenauto’s.

Eigenschappen

 • Extra zekerheid voor de fiets in de winter
 • Top_CONTACT_Winter_II_Premium_50mm_POnder natte omstandigheden (regen/sneeuw) zal de grip toenemen met meer dan 30% tot 50%.
 • Extra veiligheid dankzij Vectran Breaker
 • Extra veel grip
 • Speciaal voor E-bikes
Meer informatie

Contact II
Allrounder voor tourrijders

De CONTACT II overtuigt door zijn veelzijdige karakter. Door het speciale profiel komt de Trekkingbike veilig over elke ondergrond. De specifieke lamellen zorgen voor een uitstekende grip en bieden optimale veiligheid. Een band met het meest gevraagde profiel in dit segment, als de ideale partner voor tourritten.

Eigenschappen

 • Snelle en stille rit op de wegTravelContact_09
 • Grip in bochten
 • Comfortabeler rit
 • Extreem bestand tegen insnijdingen door het SafetySystem
 • Geschikt voor E-bike
Meer informatie

CityRide2_02CityRide II
Comfortabel en veilig fietsen in de stad met de CityRIDE II.

Snel en stevig, gebouwd voor de eisen van het stadsverkeer. Veilig en comfortabel fietsen door de stad is wat de vrijetijdsfietser vraagt. Dit is mogelijk met de CityRide II.
Door zijn omgekeerde profieldesign heeft het een groot bodemcontactvlak en een lage rolweerstand, wat snel fietsen mogelijk maakt. Een nieuwe breakerlaag onder het loopvlak beschermt tegen lekrijden.

Eigenschappen

 • Snel en stevig fietsen
 • Veilig en comfortabel fietsen door de stad
 • Breakerlaag beschermt tegen lekrijden
Meer informatie

Social MediaDownload Catalogus 2015.
Download Prijslijst.

Bekijk hier alle Continental dealers.

Banner_2Wheel_Geld_Terug_Actie_728x90_02 (2)