Schwalbe

Er komen steeds meer E-Bikes. Ze zorgen ervoor dat veel mensen weer op de fiets stappen. E-Bikes spelen in het dagelijks stadsverkeer een steeds grotere rol. Daarnaast worden ze steeds sportiever. Voor al deze behoeften heeft Schwalbe passende oplossingen.

Alle Schwalbe banden met een ‘E-Bike Ready 25’ keurmerk zijn hoofdzakelijk geschikt voor E-Bikes met ondersteuning tot 25 km/u. Zij voldoen allemaal uitstekend aan de speciale eisen voor de E-Bike, waarbij hogere snelheid en zwaarder gewicht een rol spelen.

Voor snelle E-Bikes is een speciale goedkeuring van de banden noodzakelijk. Het keurmerk ‘E-Bike Ready 50’ betekent, dat de band de ECE-R75 goedkeuring voor snelle E-Bikes heeft (trapondersteuning tot 45 km/u).Tot deze groep banden behoren de E-Bike banden Energizer Plus en Energizer Plus Tour. (Kijk voor alle Schwalbe banden met ECE-R75 keurmerk in de tabel hieronder.

De Energizer banden zijn speciaal gemaakt voor E-Bike gebruik en ideaal voor dagelijks gebruik en toertochten met alle soorten E-Bikes – ongeacht of het gaat om trapondersteuning tot 25 km/u of tot 45 km/u.

De Energizer Plus is nu ook verkrijgbaar in 27,5 inch

Durano-E_640Nieuw: Durano E. De snelste voor E-Bikes.

De Durano E heeft een gereduceerd semislick-profiel. De band is gebaseerd op de Durano raceband en is helemaal gericht op sportiviteit en snelheid. De vouwband-versie is 28 mm, resp. 32 mm smal en het gewicht begint bij 335 gram. Met de RaceGuard anti-leklaag biedt de Durano E een zeer goede bescherming tegen lekrijden. Daarnaast is er een draadband-versie in 27,5 inch en met een breedte van 32-40 mm.

Op de offroad E-Bike: Smart Sam Plus!

Smart Sam is de betrouwbare band voor offroadritten met de E-Bike. Smart-Sam-Plus_640De allrounder, voorzien van een profiel met veel grip en die toch heel licht rolt, is verkrijgbaar in de gangbare maten 26, 27,5 en 29 inch, maar ook als 28 inch versie voor trekkingbikes. De 3 mm sterke GreenGuard anti-leklaag geeft veel bescherming onderweg.

Meer informatie op de website van Schwalbe.