Fietssloten

Het komt vaak voor dat een elektrische fiets het doelwit is van diefstal.De fietsen worden in een busje getild of hardhandig losgebroken. Het is daarom verstandig om te investeren in een goed fietsslot!

Het is belangrijk om de eisen van je elektrische fiets verzekering na te gaan. Een goed fietsslot dat niet voldoet aan de eis van de verzekeraar kan er toe leiden dat de verzekeraar niet uitkeert in geval van diefstal.

De meest voorkomende fietssloten zijn kettingslotenkabelsloten en beugelsloten. Er zijn hiervan verschillende merken, types en prijsklassen. Maar een degelijk slot begint bij een prijs van ongeveer €30,-.

De meeste elektrische fietsen zijn uitgerust met een frameslot. Over het algemeen blijkt dit in de praktijk niet altijd voldoende te zijn. Het voordeel van een extra fietsslot is dat de elektrische fiets hiermee vastgelegd kan worden aan een hek, paal of fietsenstandaard. Als er geen paal of hek in de buurt is kunt u het fietsslot zowel door uw achterwiel als door het frame laten lopen.