Fietstassen

Een goede fietstas voor je elektrische fiets is geen overbodige luxe. Een waterafstotende ruime tas voor al je boodschappen of je werkspullen is een must-have voor de meeste fietsers. Maar niet alle fietstassen zijn geschikt voor op een elektrische fiets. Het is namelijk zo dat bij veel elektrische fietsen de fietsaccu in de bagagedrager verwerkt is. Hierdoor is de bagagedrager van een e-bike meestal breder dan die van een niet-elektrische fiets.

Enkele fietstas op een elektrische fiets

Als de ruimte tussen accu en bagagedrager groot genoeg is, is de kans groot dat je een enkele tas aan je elektrische fiets kunt bevestigen. Sommige tassen maken gebruik van een riem of klittenband: dan is montage aan de bagagedrager vaak geen enkel probleem. Tegenwoordig houden veel merken rekening met het feit dat steeds meer mensen op een elektrische fiets rijden. Bij het ontwerpen van nieuwe fietstassen wordt dan ook rekening gehouden met het feit dat de tas aan de bagagedrager van een elektrische fiets kan komen te hangen.

elektrische fiets kantoortas

Dubbele e-bike tassen

Zoals gezegd zijn de bagagedragers van elektrische fietsen met een fietsaccu in de bagagedrager vaak breder dan normale bagagedragers. Wilt je een set dubbele fietstassen monteren, dan is het verstandig om te kijken naar de bevestigingsbanden die over de bagagedrager komen te liggen. Het is ideaal wanneer deze verstelbaar zijn, zodat je ze kunt aanpassen aan de breedte van de drager. Vaak gebeurt dit door kleine riempjes, waarmee je de tas gemakkelijk kunt aanpassen. Ook bij dubbele fietstassen is het nu vaak zo dat de fabrikant al rekening houdt met de breedte van de bagagedrager.

Soorten fietstassen

Natuurlijk kunt je ook een ander soort fietstas aanschaffen. Stuurtassen, zadeltassen en frametassen zijn geschikt voor alle typen fietsen: die kun je dus ook prima op een e-bike monteren. Veel merken hebben fietstassen in het assortiment die speciaal geschikt zijn voor e-bikes.

Waar kun je nog meer op letten?

Tegenwoordig zijn de meeste fietstassen uitgerust met reflectie. Hierdoor bent je in het donker beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Wil je tijdens het fietsen niet met je voeten tegen de tas stoten? Kies dan voor een model met afgeschuinde hoeken. Tot slot heb je de keuze uit heel veel verschillende kleuren en prints.